Välj en sida

30 smarta saker till hemmet 2024

Smarta saker till hemmet 2024, vad är det egentligen? Smarta saker till hemmet kan vara allt från digitala lösningar till disktrasehållare och små brandsläckare. Allt mellan himmel och jord alltså. Det prylarna däremot har gemensamt är att det på ett eller annat vis underlättar vardagen lite för oss. Vi har samlat 30 smarta saker till hemmet du inte får missa. 

smarta saker till bil

Inlägget innehåller annonslänkar.

Det finns smarta lösningar till det mesta, problemet är bara att man sällan har koll på vilka prylar de är och hur dem skulle kunna hjälpa mig i min vardag och i hemmet. Exakt vad som skulle hjälpa just dig kan vi så klart inte veta, därför har vi blandat högt och lågt så du förhoppningsvis hittar någon sak eller åtminstonde får lite inspiration på smarta saker som eventuellt skulle kunna bidra till ditt hem.

Här är 30 smarta saker till hemmet 2024 som kommer underlätta din vardag lite extra.

1. Väckarklocka för svårväckta

Framtiden är här och har förändrat hur vi vaknar! Perfekt för den som har svårt att vakna eller för dem med nedsatt hörsel. Med stora knappar och reglage är inställningarna enkla att hantera. Styr allt bekvämt via din telefon. Användarnas respons? ’Den ultimata klockan’ och ’helt underbar’!

2. Elektrisk skotork

Inga fler blöta barnskor eller svettiga träningsskor som behöver stå och lukta i hallen. Sätt dom på skotorken och de är torkade på ett kick!

3. Självvattnande kruka

Ska du åka bort ett par dagar eller är du kanske den där som glömmer vattna dina blommor innan det är för sent så finns det en lösning på problemet – självvattnande krukor. 

4. Nattlampa med ljus- & rörelsedetektor

Nattens kompis är här! Med denna nattlampa får du ett behagligt sken endast när du verkligen behöver det. Utrustad med rörelse- och ljussensor, tänds lampan automatiskt vid mörker eller rörelse. Perfekt för småttingarnas trygga natt eller som sällskap på vägen till badrummet. Plugga in direkt i vägguttaget, välj ditt läge och låt natten vara ljus – men inte för ljust! Älskad av användare sedan 2018.

Läs också: Roliga grillprylar

5. Badbalja för vuxna

Har du inte plats för ett badkar eller kanske inte möjlighet att installera ett så är en badbalja för vuxna den perfekta lösning när du känner att badsuget kryper på. 

6. Chips- och dippskål

Nu behöver du inte längre jonglera med två olika skålar i soffan. Slå två flugor i en smäll och skaffa en smart chips- och dippskål istället.

7. Nyckelhittare

Nu behöver du aldrig mer tappa bort hemnyckeln och vara rädd för att inte komma in. Med hjälp av mobiltelefonen och en stark ljudsignal kommer du hitta nycklarna blixtsnabbt när dom är ute på vift.

8. Brandsläckare med kolsyrepatron

En väldigt smart sak till hemmet är en liten brandsläckare som man enkelt kan ta till om en liten brand skulle uppstå på exempelvis spisen eller adventsstaken.

9. Smart tidningshylla

En smidig och smart tidningshylla gör att du har full koll på dina tidningar och magasin samtidigt som du får lite ordning och reda också.

10. Magnetisk disktrasehållare

Vart gör man av disktrasan egentligen? Det är en fråga man ställt sig varje dag fram till nu. På disktrasehållaren så klart.

11. Uppladdningsbar tvålpump

Hygienisk och ekonomisk tvålpump som automatiskt portionerar ut lagom mycket tvål. Tvålpumpen laddas upp med hjälp av USB-uttag. Smart!

12. Komposthink Bokashi

Bokashi är det senaste inom kompost och här fermenteras avfallet istället för att förmultnar. Detta görs med hjälp av effektiva mikroorganismer. Enkelt och smidig kompostering när den är som bäst.

13. Uppladdningsbar lampa

Ladda snabbt upp lampan och ta med den ut på balkongen, till parken eller vart som helst där den behövs. Snygg och praktisk!

14. Multiverktyg Grill

Ett multiverktyg till grillen är en riktigt smart sak till hemmet som grillmästaren kommer ha mycket nytta av. Allt-i-ett är det bästa!

15. Fjärrstyrt grenuttag med USB och WiFi

Fjärrstyr uttaget med hjälp av din telefon och det finns även smarta uttag för USB så du slipper en massa onödiga extradosor.

16. Minikyl

Har du sett ett fränare kylskåp någongång? Förmodligen inte. Nu kan du ha dina favoritdrycker gömda i ”högtalaren”. Väldigt bra. 

17. Vinkylare i keramik

Med denna magiska vinkylare kan du kyla en flaska vin på bara 60 sekunder med endast kallt vatten – ingen is eller elektricitet behövs. Denna prisbelönta design absorberar kallt vatten och håller din dryck kyld i timmar. Så nästa gång ditt röda vin är lite för varmt eller ditt vita vin behöver förbli kallt, lita på denna finska innovation.

18. Äppelskalare med vev

På bara några sekunder kan du skala, skiva och kärna ur äpplen. Fäst den stadigt med sugpropp på bänken och välj själv tjockleken på skalet. Perfekt för allt från äppelkaka till torkade äppelringar. Fungerar även utmärkt för päron och potatis. Allt sköts med rostfritt stål av högsta kvalitet. Skala enklare än någonsin tidigare!

19. Brödlåda med skärbräda

Spar plats med denna smarta brödlåda där locket är specialutformat och även kan användas som skärbräda.

20. Expanderande trädgårdsslang

Smart trädgårdsslang som tar väldigt liten plats och blir tre gånger så stor när den väl användas. En dröm för alla trädgårdsälskare där ute!

21. Hörnhylla för badrum

För dig som har en liten dusch och schampoflaskor på hela golvet finns en smart hörnhylla som är enkel att montera i duschen. 

22. Vikbart laptopbord

För alla hemmajobbare finns det nu ett smart vikbart laptopbord som gör det smidigt att använda datorn både på skrivbordet, i soffan eller på golvet.

23. Kylbrunn

En av många smarta saker till hemmet är en kylbrunn som gör att du kan hålla drycken kall utan att behöva använda dig av något kylskåp. Låt moder jord kyla drycken istället.

24. Laddningsstation

En praktiskt laddningsstation för dina digitala enheter gör dels att du slipper sladdar, dels har koll på vart grejerna är och dels alltid har dem fulladdad. Perfekt ju!

25. Brandvarnare Wifi

Testa larmet via telefonen och få ett meddelande i din telefon om brandlarmet skulle gå igång där hemma. Viktigt och smart sak till hemmet!

26. IP kamera

Vill du ha koll på hemmet medan du är bortrest så finns denna smidiga IP kamera som hjälper dig att hålla koll på hemmet. App för både iPhone och Android finns.

27. Kabelgömma med laddningsställ

Göm undan fula och långa sladdar i detta smarta laddningsställ samtidigt som du laddar dina digitala enheter.

28. Smart äggkokare

En smart äggkokare som berättar under tillagningens gång om ägget är lös- eller hårdkokt. Det går alltså plocka ut ägget precis när det passar dig även om din partner önskar att ägget går någon minut till. 

29. Multiverktyg

Nu kan du använda samma verktyg att öppna vinflaskan med som du har till att skruva ihop möblerna. Det behövs numer bara ett verktyg, inte femhundra olika. 

30. Rullande underlägg

Nu kan du enkelt rulla kastrullerna över bordet istället för att lyfta varma grytor eller sträcka sig över bordet hur som helst. Smart design på ett grytunderlägg!

Vad är smarta saker till hemmet 2024?

Ja, vad är egentligen smarta saker till hemmet? Smarta saker till hemmet är saker som fyller en funktion och underlättar vardagen lite med sina finurliga lösningar. Det är så klart väldigt olika vilka saker vi tycker är smarta och som fyller en funktion just för oss och vårt hem.

Smarta saker till hemmet kan vara allt från tekniska prylar som är lite mer avancerad till väldigt enkla saker som exempelvis smarta förvaringssaker. Det går att hitta smarta lösningar på även simpla problem där man trodde att det inte gick att göra det enklare. Smarta saker till hemmet behöver alltså inte enbart lösa de stora problemen utan dem kan även vara till nytta till de mest banala vardagliga bekymren vi har, till exempel vart vi ska förvara alla våra smarta prylar till hemmet.

Det som gör att smarta saker till hemmet just är ”smarta” är att det är mindre kända produkter som löser vardagliga problem som nästan alla har. För visst är det så att vi redan har fullt i smarta saker där hemma men du kom ju knappast hit för att få tips om toalettpappershållaren vilket är en smart sak alla har där hemma. Saker som redan alla har och vet om tillhör mer ”normala” produkter medan de mer okända, exempelvis kastrullockshållaren eller glasögonhittaren, än så länge går under kategorin ”smarta” saker.

Varför ska man ha smarta prylar till hemmet?

Vi har varit inne på det tidigare men vi tycker framför allt att smarta saker till hemmet ska man ha för att de faktiskt kan underlätta vardagen och vardagsproblem väldigt mycket. Det är många gånger som man tänker att ”varför finns det ingen bra lösning för det här?” men faktum är att väldigt många av de gångerna så finns det en lösning, det är bara det att man inte vet om att lösningen finns.

Smarta saker till hemmet ska man ha därför att dem kan hjälpa till med saker du inte orkar, kommer ihåg eller vill göra. Det kan ju också vara så att det finns sysslor du faktiskt inte kan göra utan materiell hjälp.

Undvik onödiga saker till hemmet

Ibland går man i fällan och köper saker som verkar väldigt bra, smarta och användbara men sedan märker man dag för dag att det används mindre och mindre. Försök undvik det. Det finns tusentals smarta lösningar till allt möjligt där ute, men allting kommer inte passa dig och ditt hem. Många gånger är första tanken att ”det där, det där skulle passa bra hemma vid oss” sedan funderar man ett varv till och inser att det förmodligen kommer användas en eller två gånger sedan förblir det oanvänt. 

Onödiga saker till ditt hem kommer så klart göra mer skada än nytta. Försök undvik dem och satsa lite extra på smarta saker till hemmet som du faktiskt kommer att använda. 

Smarta prylar – roliga presenter

Att ge bort roliga och smarta prylar till hemmet i present är både otippat men också oftast väldigt uppskattat. När mottagaren av presenten känner att man lagt ner tid för att hitta en present som passar just honom eller henne blir det sällan misslyckat. Om presenten dessutom är väldigt rolig, otippad och kommer fylla en funktion i hemmet så är du definitivt hemma.

När man köper presenter över lag är det alltid en fördel att känna personen väl så man vet vad som brukar uppskattas, vilken smak denne har eller vad personen i fråga tycker är kul. Ska du ge bort en smart sak till hemmet i present är det ännu viktigare att ha koll på ovanstående delar så presenten inte landar fel. Många är till exempel väldigt noga med sin inredning och hur dem har det i hemmet, då kommer det förmodligen inte uppskattas att få en pryl som inte passar in. Den tilltänkta, smarta presenten blir istället den där tråkiga, fula och irriterande prylen som mest tar plats längst in i garaget.

Så om du inte känner personen du ska ge presenten till väldigt väl, gör lite research innan så det inte blir platt fall. Kolla runt lite med sambo, familj eller närmre vänner om den där smarta saken till hemmet som du hittat verkligen skulle uppskattas. Är ni flera som tror att presenten skulle göra succé så kommer den mest största sannolikhet att göra det.