Välj en sida

Roliga grilltillbehör 2024

Grillsäsongen är snart i full gång och då gäller det att ladda på med ett gäng roliga grilltillbehör för att göra grillning ännu roligare. Det kommer massor av nya och användbara grilltillbehör varje år och här hittar du 20 stycken olika grilltillbehör du inte får missa!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är roliga grilltillbehör?

Roliga grilltillbehör är prylar till grillen som antingen underlättar grillning eller bara helt enkelt gör grillningen mycket roligare. Roliga grilltillbehör kan till exempel vara förkläden, grilltång, smarta grillspett eller praktiska grillpåsar. Att grilla på sommaren har alltid varit ett väldigt populärt sätt att tillaga middagen på men sista åren har det blivit en explosion av roliga grilltillbehör på marknaden så idag är det en konst att kunna grilla samtidigt som man använder sig av alla nya grilltillbehör som dykt upp där ute.

20 roliga grilltillbehör 2023

Grillsäsongen drar snart igång på allvar och då gäller det att vara förbered. Här 20 roliga grilltillbehör du inte får missa!

1. Grilltång med inbyggd termometer

Slå två flugor i en smäll och ha kötttermomtern inbyggd i grilltången istället för två separata delar. Du kommer spara både tid och plats!

2. Grillredskap Golf

Är du en golfnörd som älskar att grilla? Perfekt, då skaffar du några grillredskap att sticka ner i golfbagen. Bra kombo och ett roligt grilltillbehör.

3. Non-stick grillpåsar

Slipp fastbrända fiskbitar på grillen när du är klar. Med en non-stick grillpåse kommer rengöringen gå på ett kick!

4. Grillverktyg multiset

Du har säkert sett det lilla multiverktyget med kniv, kapsylöppnare osv. som man ska ha med sig ut i skogen. Nu finns en liknande variant för alla grillmästare där ute. 

5. Förkläde med gravyr

Ett personligt förkläde med ditt eget namn på är bra för att visa vem som betämmer runt grillen där hemma.

6. Grillspade med lampa

Är du den där som gärna slänger på ett par korv klockan 01.35 för att stilla fyllehungern? I så fall behöver du inte göra det i mörkret längre.

7. Skjutbara grillspett

Praktiska grillspett som gör det enkelt att skjuta av tillbehören på spetten. Inga fler majskolvar på golvet!

8. Grillvante Gorumet

Snygg grillvante tillverkad av buffelskinn. Grilla med stil!

9. Förkläde med ölbälte

Man kan bli väldigt törstig av att grilla. 6 starköl senare och det är en utmaning att få till den där perfekta kycklingen.

10. Helt vanliga Grillbriketter

Helt vanliga grillbriketter då de med döskallar slutats produceras. Men varför inte bara ge bort det grillälskaren allra mest vill ha och behöver. Just helt vanliga gillbriketter

11. Grillskrapa

Det har aldrig varit enklare att göra rent grillen. Grillskrapan formar sig efter grillen vilket underlättar rengöringen betydligt.

12. Grillset med namn

Om det står ditt namn på grillprylarna där hemma är det givetvis du som är kung kring grillen också.

13. BBQ Grillkorg

Visst är det irriterande när tomatjävlen trillar ner mellan springorna på grillen?! En grillkorg löser det problemet.

14. Grillspade

En grillspade med taggad sida gör det väldigt lätt att få bort det som ligger på grillen.

15. Bärbar bordsgrill

Snygg och smidig bordsgrill om du enkelt vill ta med grillningen ut i parken eller till badstranden.

16. Grillhalster

Hoppfällbart grillhalster som är perfekt att ta med sig ut på utflykten.

17. Överdrag till grillen

Skydda din älskling under hårda väderförhållanden. Ett överdrag till grillen gör att den kommer hålla ett par säsonger längre än om den får stå framme under spöregn och snö.

18. Tändare kolgrill

På 1 minut kommer du ha glödande kol redo att ta emot korven. Inge mer krångel för att få en perfekt glöd. Skönt va?

19. Grillhandskar

Nu är brännskadorna på händerna ett minne blott. Bra grepp är det i dom också!

20. Big Green Egg

Trött på din gamla grill som hängt med sedan sent 90-tal? Spana in den här populära skönheten.

Vilka grilltillbehör behöver man?

Hur långt är ett snöre? Exakt vilka grillredskap du behöver till din grillning är så klart omöjligt att svara. Det lätta svaret är – dem grilltillbehör du använder. Däremot finns det några standard redskap som de allra flesta använder och som underlättar både själva grillningen, men även rengöring etc när du är färdig sen.

Tips på grilltillbehör som är bra att använda:

  • Grilltång
  • Termometer
  • Förkläde
  • Grillvante
  • Grillskrapa

Som sagt är det viktigaste att grilltillbehören används, annars de förstås helt onödiga. Det finns givetvis också roliga grilltillbehör som går att plocka fram lite då och då vid speciella tillfällen för att höja stämningen lite. Ett grillförkläde med ölbälte kanske man inte plockar fram en tisdag kväll, men vänta till lördag eftermiddag så ska du få se vem som står där med ett slutsålt ölbälte.

Oavsett om grilltillbehören är till dig eller kanske present till någon annan så fundera på redskapet faktiskt kommer användas eller inte. Är det endast i underhållande syfte du köper något roligt grillredskap så är ett tips att leta vidare. Försök blanda nytta med nöje istället, det tjänar du på i längden.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA ELEKTRISKA USB-TÄNDARE

 

Grilla utan tillbehör – vad händer?

Vad händer egentligen om man grillar utan 6000 olika grillredskap? Den självutnämnde grillmästaren förstår förmodligen inte ens frågan. Grilla utan grillredskap, går det verkligen? Undrar han säkert (ja, det är till 99,9% en han).

Svaret är att det går. Och förmodligen händer det ingenting. Det här går förstås inte in i hjärnan hos grannskapets grillkung eftersom grillen, grillprylarna, grillböckerna och allt annat som har med grillning att göra är det viktigaste i den här sysslan. Hur maten smakar är sekundärt.

Det som möjligtvis händer är att det blir lite meckare att vända det som ligger på grillen och visst finns det risk att den kritvita skjortan blir zebrafärgad innan du är klar. Däremot kommer förmodligen maten smaka bättre eftersom du fokuserat på den och inte försökt få i gång köttermometern halva kvällen så köttet är segt som en skosula när det är dags att äta sen.

Tro det eller ej, men det går faktiskt att grilla utan roliga grilltillbehör också. Men självklart är det bästa om det går att kombinera och hålla på en lagom nivå. Precis som det är möjligt att laga en pizza utan pizzastål, är det inget som vi skulle rekommendera.

Resultatet är viktigast

Det är kul med roliga grilltillbehör och dem bidrar faktiskt med att man tar fram grillen ett par gånger extra varje säsong. Det fina är ju också när grannen hemma i villaområdet eller på campingen ser att man har hittat några riktigt bra grillredskap som denne saknar. Då har man vunnit grillmatchen för året och eftersom det är årets viktigaste match att vinna så är det alltid en tillfredsställande känsla.

Att vinna grillmatchen mot grannen är en sak. Att leverera god mat är en annan. Dina gäster kommer inte bry sig om vilka prylar till grillen du har, hur mycket grillen kostar eller vilken tillverkare det är. Här är resultat, alltså hur maten smakar, det viktigaste. Konsten att hitta användbara och roliga grilltillbehör som gör att du samtidigt blir en bättre kock är svårare än man tror.

Vad som gör dig till en bättre kock kan bara du eller möjligtvis övriga familjemedlemmar svara på men kom ihåg att resultat alltid kommer vara det viktigaste för alla andra runt bordet även om du själv sätter tillagningen överst på listan.

Sammanfattning

Det finns massor av roliga grilltillbehör 2024 som både är användbara och många gånger nödvändiga för att få ett bra resultat på grillningen. Vi har i den här artikeln gått igenom vikten av att inte skaffa grillprylar ”bara för att” utan att man skaffar grillredskap som man i slutändan faktiskt kommer att använda sig av. Självklart behöver inte alla grilltillbehör användas varenda gång man grillar, men köper man något som används en gång och som sedan kommer ligga i garaget och bara ta en massa plast bör man fundera ett varv till om det är värt det.

Middagsgästerna kommer enbart bedöma maten och inte dina grillprylar så försök att hitta prylar som både gör grillningen roligare och bättre så kommer det bli en win win för alla inblandade.

Lycka till med grillandet!