Välj en sida

Automatisk stearinljus släckare

Inlägget innehåller annonslänkar.

Stearinljuset är en av svenskarnas mest uppskattade stämningshöjare, den skapar en mysig lukt och känsla samtidigt som den värmer upp den lilla stugan vintertid.

Men den medför sig en liten risk, att man skall missa släcka den vilket är anledningen till vi vill presntera lite släckningsalternativ till era stearinljus. 

Vi presenterar här 5 av de bästa släckningsalternativen du kan hitta online. Automatiska släckare samt de lite mer manuella.

5 bästa stearinsljus släckarna

Bäst i Test Vekvaka Ljussläckare Din Personliga Ljussläckningsvak

Denna toppar topplista för den bästa ljussläckaren som kombinerar säkerhet och elegans:

Vekvaka Ljussläckare – Släcker ljuset om det brinner för långt

Vekvaka Ljussläckare är den ultimata lösningen för säker användning av stearinljus. Denna smarta enhet kommer i ett praktiskt 4-pack och finns i två stilrena färger: silver och matt mässing. Med Vekvaka behöver du aldrig mer oroa dig för att glömma att släcka dina ljus.

  • Automatisk Ljussläckning: Vekvaka är din personliga ljussläckningsvakt. Den släcker automatiskt dina ljus om du råkar glömma bort dem. Du kan njuta av dina ljus utan oro för säkerheten.
  • Enkel Montering: Att sätta Vekvaka på ditt ljus är enkelt. Fäll ut locket och trä ljussläckaren över ljuset. När den är korrekt monterad står locket rakt ut, redo att agera som en pålitlig väktare över ditt ljus.
  • Anpassbar Storlek: Vekvaka passar olika ljusstorlekar och former. Du kan enkelt justera storleken genom att försiktigt böja armarna som håller fast ljussläckaren runt ljuset.

Njut av dina stearinljus med stil och trygghet med Vekvaka Ljussläckare. Det är den perfekta kombinationen av funktion och skönhet.

Automatisk ljussläckare för stearinljus

Säkerhet är viktigt, och när det kommer till brandförebyggande åtgärder, är Automatiska Ljussläckaren en oumbärlig tillgång. Denna innovativa enhet är utformad för att förhindra bränder som kan orsakas av utbrända ljus. Här är varför den är en värdig investering:

 • Förebyggande Brandsäkerhet: Varje år inträffar tusentals bostadsbränder i Sverige, med levande ljus som den vanligaste brandorsaken. När ljuset brinner ut finns det risk att lågan blir stor och kan fatta eld i ditt hem. Automatiska Ljussläckaren är en proaktiv lösning som släcker ljuset automatiskt när du bestämmer. Med denna enhet behöver du inte längre oroa dig för att glömma att släcka dina ljus.

 • Anpassningsbar Storlek: Ljussläckaren är justerbar och passar till de flesta ljus. Oavsett om dina ljus är små eller stora, kan du vara säker på att Automatiska Ljussläckaren kommer att fungera effektivt.

 • Fint Smycke till Hemmet: Utöver dess säkerhetsfunktion är Automatiska Ljussläckaren också en vacker dekoration för ditt hem. Den kommer i en fin presentpåse och kan även ses som ett smycke som förhöjer din inredning.

 • En Extra Säkerhetsdetalj: Även om den automatiska ljussläckaren är en viktig brandsäkerhetsåtgärd, är det viktigt att påminna om att du aldrig bör lämna dina tända ljus obevakade.

Innehåller:

 • 4 stycken ljussläckare.
 • En fin presentpåse.
 • En enkel bruksanvisning.
Klassisk ljussläckare

Lulu Ljussläckare från Dorre är det bästa valet när du söker en modern och tidlös ljussläckare som kombinerar både stil och funktionalitet. Här är varför den sticker ut bland de bästa ljussläckarna på marknaden:

 • Elegant Design: Med sin klassiska rundade form passar Lulu Ljussläckare in i de flesta inredningsstilar. Den är en perfekt kombination av tidlös design och moderna bekvämligheter. Denna ljussläckare adderar en touch av elegans till ditt hem.

 • Förhindrar Irriterande Rök: Med Lulu Ljussläckare behöver du aldrig mer oroa dig för den irriterande röken som kan uppstå när du blåser ut ljusen. Den snygga ljussläckaren ser till att din vistelse förblir rökfri och bekväm.

 • Skyddar Dina Möbler: En annan fördel med Lulu Ljussläckare är att den hindrar stearin från att spruta på dina bord och dukar. Du kan njuta av dina stearinljus utan att behöva oroa dig för städning efteråt.

Lulu Ljussläckare från Dorre är den ultimata kombinationen av stil och funktion. Den är den perfekta lösningen för alla som vill ha en smidig och elegant ljussläckare som förhöjer upplevelsen av stearinljus. Investera i din komfort och stil med Lulu Ljussläckare.

Ljussläckare ifrån skultuna

Flora Ljussläckare från Skultuna är mer än bara en praktisk ljussläckare; den är en konstverk i sig. Här är varför den är vår toppval:

 • Elegant Design: Flora är inte bara en ljussläckare; den är en skulptur som pryder ditt hem när den inte används. Dess form och delar påminner om en liljas stjälk, kronblad och mitt, och den kan stå som en elegant solitär i ditt fönster eller på en hylla. Den är en perfekt kombination av konst och funktionalitet.

 • Symbolisk Skönhet: Blommor har i historien använts som dekorationer och presenter. Formgivaren Nick Ross, som står bakom Flora, inspirerades av blommans symbolik när han skapade denna unika ljussläckare. Den representerar skönhet, elegans och tradition på samma gång.

Flora Ljussläckare från Skultuna är en imponerande skapelse som förenar estetik med praktisk användning. Den är det ultimata valet för dem som vill ha mer än bara en ljussläckare – de vill ha en konstnärlig skulptur i sitt hem. Flora är en symbol för tidlös skönhet och är den perfekta gåvan till dig själv eller någon du bryr dig om. Investera i konst och elegans med Flora Ljussläckare från Skultuna.

Stearinljus och dess tillbehör

Är du som oss och inte kan få nog av alla olika varianter, färger, former storlekar samt roliga tillbehör som man kan ha till sina ljus? Ja klicka nedan och bläddra bland massa roliga saker kopplat till ljus, oavsett om det är till dig själv eller som present till en riktig ljusälskare.

 

Varför skall man ha en stearinljussläckare?

Värdet av Att Släcka Stearinljus När Du Är Borta

Stearinljus har varit en symbol för värme, atmosfär och romantik i hemmet i många år. De skapar en mysig känsla och ger en unik belysning till olika rum. Men samtidigt som stearinljus har sina fördelar, finns det viktiga säkerhetsaspekter som inte får förbises, särskilt när det kommer till att släcka dem när du lämnar rummet eller när du går hemifrån. I den här artikeln kommer vi att utforska varför det är så viktigt att släcka stearinljus när du är borta och vilka alternativ som finns tillgängliga, inklusive automatiska ljuslöslösningar.

Säkerhet Först

Stearinljus är vackra, men de kan också vara brandfarliga om de inte hanteras på rätt sätt. När du är hemma och kan övervaka dem, är risken mindre, men när du lämnar rummet eller går ut är det en helt annan situation. Här är några skäl till varför du bör vara noga med att släcka dina stearinljus när du inte är på plats:

 • Brandrisk: Stearinljus är öppen låga, och om de vält eller om något brännbart kommer för nära, kan det snabbt leda till en brand. En obevakad låga kan sprida sig och orsaka stora skador.
 • Koldioxid och sot: Stearinljus producerar koldioxid och sot när de brinner. Över tid kan detta leda till en uppbyggnad av skadliga ämnen i luften, vilket kan vara skadligt för din hälsa.
 • Säkerhet för husdjur och barn: Om du har husdjur eller små barn i hemmet är det ännu viktigare att släcka stearinljusen när du inte är där. De kan vara nyfikna och riskerar att skada sig själva eller starta en olycka.
 • Energiresurser: Att låta stearinljus brinna onödigt länge är slöseri med energi och resurser. Genom att släcka dem när de inte behövs kan du spara pengar och minska ditt ekologiska fotavtryck.

Automatiska Ljuslöslösningar

För att öka säkerheten och bekvämligheten när det kommer till stearinljus finns det ett bra alternativ. Dessa innovativa enheter kan göra din upplevelse med stearinljus både säkrare och mer bekväm. Här är alternativet:

Vekvaka är en praktisk ljussläckare som automatiskt släcker ljus om du glömmer att göra det själv. Den finns i två utföranden, silver och matt mässing, och är tillverkad av rostfritt stål, en enkel lösning för ökad säkerhet vid användning av stearinljus.

Andra Praktiska Åtgärder

Förutom automatiska ljuslöslösningar finns det andra praktiska åtgärder du kan vidta för att öka säkerheten när du använder stearinljus:

 • Håll avstånd till brännbara material: Se till att stearinljusen är placerade på en stabil yta och inte i närheten av brandfarliga material som gardiner, möbler eller träytor.
 • Använd ljushållare: Placera stearinljus i lämpliga ljushållare för att minska risken för vältande eller spill.
 • Håll uppsikt: När du är närvarande i rummet, se till att du alltid har koll på dina stearinljus. Det är den mest effektiva säkerhetsåtgärden du kan vidta.

Vad är då den automatiska stearinljussläckaren för något mer i detalj?

En automatisk stearinljus släckare är en innovativ enhet som fyller en viktig roll i att säkerställa säkerheten vid användning av stearinljus. Dessa smarta apparater har utformats för att automatiskt släcka ljuset när det brinner för långt, vilket minskar risken för olyckor och brand. De är idealiska för alla som uppskattar atmosfären som stearinljus skapar men samtidigt är medvetna om vikten av att vidta försiktighetsåtgärder.

Denna typ av ljussläckare levereras ofta i flerpack för att kunna användas i olika rum eller placeras på flera ljus samtidigt. Dessutom finns de i olika utföranden, inklusive färger som silver och matt mässing, vilket ger möjlighet att matcha dem med din inredning och personliga preferenser.

Funktionen hos en automatisk stearinljus släckare är enkel men kritisk för säkerheten. När den är monterad på ljuset, övervakar den aktivt ljusets brinntid. Om ljuset brinner ner till en viss nivå, aktiveras mekanismen som automatiskt släcker lågan. Denna säkerhetsåtgärd är särskilt användbar om du någonsin skulle glömma att släcka ljuset när du lämnar rummet eller när du går hemifrån.

Förutom sin huvudfunktion har dessa ljussläckare ofta möjligheten att justera sin storlek. Det gör att de kan användas på olika typer av ljus, oavsett storlek eller form. Genom att försiktigt böja armarna som håller ljussläckaren runt ljuset kan du anpassa den efter dina behov.

Det är värt att notera att de flesta automatiska stearinljus släckare är tillverkade av högkvalitativa material, såsom rostfritt stål eller mässing, för att säkerställa deras hållbarhet och estetiska kvaliteter. Denna kombination av funktionalitet och stil gör dem till en användbar och elegant tillägg till ditt hem.

Slutligen, det är viktigt att komma ihåg att dessa automatiska stearinljus släckare inte ersätter din egen uppmärksamhet och ansvar när du använder stearinljus. De bör ses som ett extra säkerhetslager om du skulle glömma att släcka dina ljus. Alltid vara försiktig och ansvarsfull när du har tända stearinljus och se till att de inte lämnas obevakade. Säkerhet går alltid först när det handlar om öppen låga.

 

Läs också: om Disktrasehållare

Samanfattningvis

Slutsatsen är enkel – när det gäller stearinljus, är säkerheten av yttersta vikt. Oavsett om du använder automatiska ljuslöslösningar eller följer grundläggande säkerhetsåtgärder, är det viktigt att vara medveten om riskerna och ta ansvar. Att släcka stearinljus när du lämnar rummet eller när du inte är hemma är enkelt, men det kan göra en stor skillnad när det kommer till säkerhet och bekvämlighet. Tänd upp ditt hem med stearinljus och njut av atmosfären, men glöm aldrig att släcka dem när du är borta. För mer information om säker användning av stearinljus och olika ljuslöslösningar, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig att skapa en trygg och trivsam atmosfär i ditt hem.