Välj en sida

Bäst i test: Bästa elektrisk USB tändare 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

En elektrisk USB tändare är vinterns räddning när mörkret kryper sig på! Aldrig mer kommer du behöva vara orolig för att inte kunna tända dina ljus där hemma. Med den uppladdningsbara USB tändaren finns kanske inte alltid eld hemma, men du kommer alltid kunna fixa eld med hjälp av denna smarta tändare.

Vi visar här de 4 bästa USB tändarna just nu. Elektriska tändare finns i flera olika färger, designer och prisklasser. 

Tändaren skapar eld genom en elektrisk ljusbåge vilket gör att du kan tända ljus eller gasolspisen från olika håll utan att riskera bränna dig. På ett kick så får den varma ljusbågen värmeljuset att börja brinna, helt utan att eld varit inblandat.

4 bästa elektriska USB-tändare

Elektrisk tändare

Upptäck bekvämligheten och säkerheten med vår elektriska tändare, designad för att revolutionera ditt tändningsbehov. Med en imponerande förmåga att skapa en elektrisk båge mellan två punkter, eliminerar den behovet av gas eller låga. Säkerhet står i fokus med en inbyggd säkerhetsspärr för att förhindra oavsiktliga aktiveringar. Det uppladdningsbara batteriet ger upp till 60 tändningar innan det behöver laddas igen, och den bekväma USB-laddningen gör återfyllningen problemfri.

Denna tändare kombinerar miljövänlighet med mångsidighet, perfekt för att tända vekar, papper och andra lättantändliga föremål. Dess moderna och stilrena design gör den inte bara till en praktisk följeslagare utan också till en visuell höjdpunkt. Avstå från engångsartiklar och omfamna en hållbar och pålitlig tändningslösning. Förvandla varje ögonblick av eldtändning till en enkel och bekymmersfri upplevelse. Kontakta oss idag och låt vår elektriska tändare bli din pålitliga partner i varje tändning.

Elektrisk plasma tändare

KAARI Loimu X2 tar täten som den ultimata plasmatändaren för alla väderförhållanden. Med en vattentät design och en teleskopisk arm för extra utrymme, ger denna tändare elden styrka och flexibilitet när du behöver det som mest. X2-modellen imponerar med en kraftfull och vindtät dubbel plasmabåge, vilket gör den mer vädertålig än sina konkurrenter. Dess extra funktion som en integrerad ficklampa på 100 lumen lägger till en praktisk dimension.

Uppladdningsbart och robust, kan denna plasmatändare tända upp till 80 gånger på en enda laddning. Enkel laddning med medföljande micro-USB-kabel gör den bekväm och hållbar. Tillverkad i Finland med fokus på svåra väderförhållanden, levereras KAARI Loimu X2 med ett imponerande års garanti.

Paketet inkluderar allt du behöver, från plasmatändaren själv till en karbinhake, reflexband, bältesväska och användarmanual. En pålitlig följeslagare med dubbel plasmabåge, IPX7-skydd, och en imponerande litiumpolymerbatterikapacitet på 300 mA. Välj KAARI Loimu X2 för en pålitlig och kraftfull tändarupplevelse.

Tändare med USB Laddare

Denna eleganta elektriska tändare, tillgänglig i färgerna vit, grå, och rosa, är det ultimata verktyget för att enkelt tända ljus och brasor utan användning av gas. Den är uppladdningsbar och klarar av upp till 150 tändningar per laddning.

Det inbyggda batteriet laddas med den medföljande USB-kabeln, och enheten har en säkerhetsmekanism som skyddar tändningsknappen. Perfekt för den som värdesätter både funktion och design.

Elektrisk tändare med USB laddare

Byt ut din traditionella gaständare mot den innovativa USB-tändaren – en miljövänlig lösning som eliminerar behovet av gaspåfyllning.

Denna eleganta, elektriska tändare laddas enkelt via USB och är perfekt för att tända allt från ljus till brasor utan bekymmer. En praktisk, uppladdningsbar design som står redo att användas närhelst du behöver den.

Hur fungerar en elektrisk USB tändare?

Den uppladdningsbara USB tändaren är väldigt smart då det bara är att ladda upp batteriet så fort tändaren “är slut”. På bara någon timme är tändaren fulladdad igen och redo för nya tändningar.

 

Användning

Tändaren är mycket enkelt att använda och det behövs inga större instruktioner för att förstå hur den fungerar. Genom att sätta on/off-knappen på on och sedan skjuta reglaget uppåt så kommer en ljusbåge visa sig i tändarens överkant. Det är med hjälp av ljusbågen som du tänder ljuset. För att stänga av tändaren så dras reglaget bakåt. 

Svårare än så är det inte att använda den elektriska USB tändaren. On/off-knapp + reglage är en säkerhetsåtgärd så inte småbarn ska kunna få igång tändaren så lätt men det är fortfarande en mycket enkel lösning som gör att det går snabbt att och säkert att tända ljusen. 

Ett tips är att tända längst ned på veken, det är lättare att få eld där istället för på vekens ovansida. 

 

Uppladdning

När batteriet i den elektriska tändaren börjar ta slut laddar du bara upp tändaren igen via USB-uttaget i datorn eller skaffar en USB-adapter som gör att du kan ladda den via vägguttaget. Efter ca 2 timmar kommer laddningslampan byta färg vilket indikerar på att laddningen är klar. En fulladdad tändare klarar ca 50-150 tändningar beroende på modell.

SE OCKSÅ: BÄSTA SORBETMASKINERNA

Varför ska man ha en elektrisk USB tändare?

Fördelarna med att använda en elektrisk USB tändare istället för den klassiska tändaren eller tändstickor är många, men det finns även nackdelar. Vi går igenom några av de största fördelarna och nackdelarna här. 

 

Fördelar 

 

Miljövänligt 

Att använda en elektrisk tändare är betydligt bättre för miljön än de klassiska tändarna. Istället för att behöva köpa en ny tändare titt som tätt så kan du använda samma år efter år. Den vätska som användas i vanliga tändare (ofta bensin eller lägre kolväten) är inte heller speciellt miljövänlig. Då är det bättre med el. 

 

Användarvänlig 

Med den elektriska tändaren behöver du aldrig oroa dig för att du (eller någon annan) ska bränna sig när man använder tändaren. Det spelar ingen roll vilken vinkel eller hur liten veken är, den elektriska tändaren kommer lösa det utan problem samtidigt som du inte riskerar bränna dig. Tändaren är också lätt att slå av och på, detta görs via ett reglage vilket kan vara väldigt smidigt framförallt för äldre människor som inte har lika mycket styrka kvar i fingrarna. 

 

Tillgänglighet 

Med en USB tändare kan du alltid räkna med att få dina ljus tända. Även om du skulle missat laddat upp den så tar det bara någon minut så finns det tillräckligt med batteri för ett par tändningar. 

 

Nackdelar 

 

Laddning

Tändaren måste då och då laddas för att den ska fungera, det är ett extra moment som man slipper med traditionella tändare. Det finns däremot smidiga lösningar som exempelvis USB-adapter som gör att man kan ladda upp tändaren i ett vanligt vägguttag. 

 

Mindre tändyta 

Den elektriska ljusbåge som bildas längst fram på tändaren och som används för att tända ljusen med är betydligt mindre än den eldslåga som bildas via den klassiska tändaren. Med andra ord blir det en mindre tändyta att använda sig av så det gäller att vara lite mer pricksäker.

fallfrukt-äpple

Bra att tänka på

Här kommer några snabba tips och trix som är bra att tänka på vad gäller den elektriska USB tändaren. 

 

  • En fulladdad tändare kan användas 50-150 gånger beroende på modell.
  • För att ge batteriet bästa hållbarhet så ladda upp det helt lite då och då även om tändaren inte används.
  • En urladdad tändare behöver ca 2-3 timmars laddningstid för att bli fulladdad igen.
  • Flera modeller har automatisk avstängning efter ett par sekunder om du skulle hålla in reglaget för länge.
  • Rör aldrig den elektriska ljusbågen! Den blir mycket varm och kan ge stötar. 

Elektrisk tändare – kul födelsedagspresent eller julklapp

Känner du någon som älskar levande ljus eller kanske bara har svårt att få sina ljus tända utan att bränna fingrarna? Isåfall är en elektrisk USB tändare en utmärkt present eller julklapp. 

Flera av de tändare vi visar här kommer i snygga presentaskar som är redo att slås in i vackert julpapper. De ligger också i en lagom prisklass vilket är bra, då kanske man till och med kan komplettera med några snygga ljus för att få till ett riktigt kul presentkit. 

Elektriska tändare finns i flera olika färger så du kommer garanterat hitta någon som passar din vän. De är tillverkade i snygg design och känns riktigt lyxiga vilket gör att de faktiskt även kan användas som en fin inredningsdetalj vid den öppna spisen. 

Fler presenter och julklappstips hittar du här.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en elektrisk USB tändare?

Priset på elektriska tändare kan variera lite beroende på vilken modell du tittar på men mellan 200 kronor – 350 kronor kostar de elektriska USB tändarna.

Vilken USB tändare är bäst i test?

Efter att ha jämfört lite olika USB-tändare vad gäller pris, betyg och funktion så tycker vi att den bästa USB-tändaren just nu är PureFlame X som inte bara är en användbar tändare utan fungerar också bra som en fin inredningsdetalj i hemmet.

Hur länge håller batteriet i en USB tändare?

Beroende på vilken modell man tittar på så har batteriet olika lång hållbarhet. Vissa tändare klarar 50-60 tändningar medan andra klarar upp mot 150 tändningar.