Välj en sida

Bäst i test: Bästa elektrisk USB tändare 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

En elektrisk USB tändare är vinterns räddning när mörkret kryper sig på! Aldrig mer kommer du behöva vara orolig för att inte kunna tända dina ljus där hemma. Med den uppladdningsbara USB tändaren finns kanske inte alltid eld hemma, men du kommer alltid kunna fixa eld med hjälp av denna smarta tändare.

Vi visar här de 3 bästa USB tändarna just nu. Elektriska tändare finns i flera olika färger, designer och prisklasser. 

Tändaren skapar eld genom en elektrisk ljusbåge vilket gör att du kan tända ljus eller gasolspisen från olika håll utan att riskera bränna dig. På ett kick så får den varma ljusbågen värmeljuset att börja brinna, helt utan att eld varit inblandat.

3 bra elektriska USB-tändare

elektrisk-tändare-lyx

En snygg och lyxig elektrisk tändare som självklart är uppladdningsbar via USB. Med full laddning går det att använda tändaren 50-60 gånger och det går lika bra att tända ljus som gasspisen. Tändaren har reglage för ökad säkerhet och automatisk avstängning efter 7 sekunder. 

Tändaren finns i färgerna roséguld och silver.

MM Plasmatändare

MM Plasmatändare är den moderna lösningen för att tända ljus utan krav på eld. Den är enkel att använda och smidig i sin hantering, vilket gör den till det perfekta valet för alla ljusälskare. Denna tändare är mer än bara ett praktiskt redskap; den är även ett miljövänligt alternativ. Genom att eliminera behovet av butangas och istället använda ett kraftfullt batteri minskar den din miljöpåverkan.

Säkerhet är en prioritet, särskilt när det finns barn i närheten. MM Plasmatändare är utrustad med ett barnlås för att undvika olyckor. Dess USB-laddningsfunktion gör den bekväm och kostnadseffektiv, då du aldrig behöver oroa dig för att köpa batterier igen.

Denna tändare har inte bara enastående funktioner utan också en elegant design med sin matta svarta finish. Tillverkad av zink, aluminium och ABS-material är den hållbar och byggd för att klara daglig användning. Med dess kompakta mått och vikt är den lätt att bära med sig.

usb-tändare

Bort med engångständare och andra omiljövänliga alternativ, en uppladningsbar elektrisk USB-tändare är inte bara ett smart val för miljön – det är även ett ekonomiskt val. Här är ytterligare ett bra alternativ på en elektrisk tändare som fungerar lika bra att tända brasan med som stearinljusen på vardagsrumsbordet. 

Hur fungerar en elektrisk USB tändare?

Den uppladdningsbara USB tändaren är väldigt smart då det bara är att ladda upp batteriet så fort tändaren “är slut”. På bara någon timme är tändaren fulladdad igen och redo för nya tändningar.

 

Användning

Tändaren är mycket enkelt att använda och det behövs inga större instruktioner för att förstå hur den fungerar. Genom att sätta on/off-knappen på on och sedan skjuta reglaget uppåt så kommer en ljusbåge visa sig i tändarens överkant. Det är med hjälp av ljusbågen som du tänder ljuset. För att stänga av tändaren så dras reglaget bakåt. 

Svårare än så är det inte att använda den elektriska USB tändaren. On/off-knapp + reglage är en säkerhetsåtgärd så inte småbarn ska kunna få igång tändaren så lätt men det är fortfarande en mycket enkel lösning som gör att det går snabbt att och säkert att tända ljusen. 

Ett tips är att tända längst ned på veken, det är lättare att få eld där istället för på vekens ovansida. 

 

Uppladdning

När batteriet i den elektriska tändaren börjar ta slut laddar du bara upp tändaren igen via USB-uttaget i datorn eller skaffar en USB-adapter som gör att du kan ladda den via vägguttaget. Efter ca 2 timmar kommer laddningslampan byta färg vilket indikerar på att laddningen är klar. En fulladdad tändare klarar ca 50-150 tändningar beroende på modell.

SE OCKSÅ: BÄSTA SORBETMASKINERNA

Varför ska man ha en elektrisk USB tändare?

Fördelarna med att använda en elektrisk USB tändare istället för den klassiska tändaren eller tändstickor är många, men det finns även nackdelar. Vi går igenom några av de största fördelarna och nackdelarna här. 

 

Fördelar 

 

Miljövänligt 

Att använda en elektrisk tändare är betydligt bättre för miljön än de klassiska tändarna. Istället för att behöva köpa en ny tändare titt som tätt så kan du använda samma år efter år. Den vätska som användas i vanliga tändare (ofta bensin eller lägre kolväten) är inte heller speciellt miljövänlig. Då är det bättre med el. 

 

Användarvänlig 

Med den elektriska tändaren behöver du aldrig oroa dig för att du (eller någon annan) ska bränna sig när man använder tändaren. Det spelar ingen roll vilken vinkel eller hur liten veken är, den elektriska tändaren kommer lösa det utan problem samtidigt som du inte riskerar bränna dig. Tändaren är också lätt att slå av och på, detta görs via ett reglage vilket kan vara väldigt smidigt framförallt för äldre människor som inte har lika mycket styrka kvar i fingrarna. 

 

Tillgänglighet 

Med en USB tändare kan du alltid räkna med att få dina ljus tända. Även om du skulle missat laddat upp den så tar det bara någon minut så finns det tillräckligt med batteri för ett par tändningar. 

 

Nackdelar 

 

Laddning

Tändaren måste då och då laddas för att den ska fungera, det är ett extra moment som man slipper med traditionella tändare. Det finns däremot smidiga lösningar som exempelvis USB-adapter som gör att man kan ladda upp tändaren i ett vanligt vägguttag. 

 

Mindre tändyta 

Den elektriska ljusbåge som bildas längst fram på tändaren och som används för att tända ljusen med är betydligt mindre än den eldslåga som bildas via den klassiska tändaren. Med andra ord blir det en mindre tändyta att använda sig av så det gäller att vara lite mer pricksäker.

fallfrukt-äpple

Bra att tänka på

Här kommer några snabba tips och trix som är bra att tänka på vad gäller den elektriska USB tändaren. 

 

  • En fulladdad tändare kan användas 50-150 gånger beroende på modell.
  • För att ge batteriet bästa hållbarhet så ladda upp det helt lite då och då även om tändaren inte används.
  • En urladdad tändare behöver ca 2-3 timmars laddningstid för att bli fulladdad igen.
  • Flera modeller har automatisk avstängning efter ett par sekunder om du skulle hålla in reglaget för länge.
  • Rör aldrig den elektriska ljusbågen! Den blir mycket varm och kan ge stötar. 

Elektrisk tändare – kul födelsedagspresent eller julklapp

Känner du någon som älskar levande ljus eller kanske bara har svårt att få sina ljus tända utan att bränna fingrarna? Isåfall är en elektrisk USB tändare en utmärkt present eller julklapp. 

Flera av de tändare vi visar här kommer i snygga presentaskar som är redo att slås in i vackert julpapper. De ligger också i en lagom prisklass vilket är bra, då kanske man till och med kan komplettera med några snygga ljus för att få till ett riktigt kul presentkit. 

Elektriska tändare finns i flera olika färger så du kommer garanterat hitta någon som passar din vän. De är tillverkade i snygg design och känns riktigt lyxiga vilket gör att de faktiskt även kan användas som en fin inredningsdetalj vid den öppna spisen. 

Fler presenter och julklappstips hittar du här.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en elektrisk USB tändare?

Priset på elektriska tändare kan variera lite beroende på vilken modell du tittar på men mellan 200 kronor – 350 kronor kostar de elektriska USB tändarna.

Vilken USB tändare är bäst i test?

Efter att ha jämfört lite olika USB-tändare vad gäller pris, betyg och funktion så tycker vi att den bästa USB-tändaren just nu är PureFlame X som inte bara är en användbar tändare utan fungerar också bra som en fin inredningsdetalj i hemmet.

Hur länge håller batteriet i en USB tändare?

Beroende på vilken modell man tittar på så har batteriet olika lång hållbarhet. Vissa tändare klarar 50-60 tändningar medan andra klarar upp mot 150 tändningar.