Välj en sida

Bäst i test: Bästa sorbetmaskin 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

En sorbetmaskin är perfekt för dig som älskar glass men samtidigt vill ha den lite syrligare och nyttigare än vanlig traditionell glass. Sorbet är en perfekt efterrätt men passar lika bra till kalas och andra bjudningar.

Men vilken sorbetmaskin är bäst, vad bör man tänka på och hur gör man egentligen egen sorbet? Vi svarar på dom frågorna här samt visar upp 3 bra sorbetmaskiner som kommer förgylla både middagarna och fredagsmyset framöver.

3 bästa sorbetmaskinerna

sovorm-long-dragon

KitchenPro har här tagit fram en köksmaskin specifikt för att göra sorbet, hur bra är inte det? Men en väldigt enkel hantering och medföljande recpet kan du fixa din sorbet på nolltid! Tillsätt sedan dina egna favoritingredienser och få din sorbet precis så som du vill ha den. Manual finns på svenska och du kopplar in den i ett vanligt vägguttag. 

Sorbetmaskinen väger 1,5 kg och kräver handdisk.

sovorm-long-dragon

Sorbet, glass, gelato eller granitas – här har du fyra smarriga efterrätter att välja på! Denna glassmaskin klarar nämligen av att tillverka alla de fyra olika sorterna. Men inte nog med det. Maskinen kan även kyla drycker och fungera som en kylhållare. 

På endast 20-30 minuter har du här god sorbet eller glass för minst 10 personer. Perfekt för kalaset eller middagsbjudningen!

sovorm-long-dragon

Slå två flugor i en smäll och kombinera din sorbetmaskin med en smart rivjärnsfunktion. Här kan du alltså välja om du vill hacka och skiva dina grönsaker eller göra en smarrig sorbetglass.

Genom att byta de medföljande tillbehören kan du anpassa funktionen efter behov. Skiva perfekta potatisskivor till potatisgratängen eller gör en nyttig och fräsch sorbetefterrätt.

Den kombinerade sorbet- och rivjärnsmaskinen väger 1,5 kg och alla lösa delar klarar maskindisk.

Vad är en sorbetmaskin?

En sorbetmaskin är en hushållsapparat som används när man vill göra sorbet. Maskinen fylls med frysta bär och/eller grönsaker, kopplas in i vägguttaget och sedan fixar sorbetmaskinen en perfekt sorbet som kan avnjutas efter bara någon minut. 

Sorbetmaskiner finns i olika storlekar, designer och prisklasser. Vissa sorbetmaskiner är en kombination av exempelvis sorbets-, glass- och frozen yoghurt-maskin men det finns även specifika sorbetmaskiner som tillverkar endast just sorbet. 

Sorbetmaskiner är väldigt enkla att hantera och det går snabbt att lära sig hur den fungerar. Det är en utmärkt hushållsapparat som passar lika bra till att göra efterrätt på middagsbjudningen som till barnkalaset.

SE OCKSÅ: BÄSTA CORNFLAKES DISPENSER

Varför ska man ha en sorbetmaskin?

Det finns många fördelar med att ha en sorbetmaskin och den kommer alltid till användning som mest när man minst anar det. Sorbet – en nyttig variant på glass skulle man kunna säga, uppskattas lika mycket av vuxna som barn. 

Sorbet kan ätas som efterrätt, användas som tillbehör eller helt enkelt bara ätas som glass. Det finns många gånger då glassen skulle kunna bytas ut mot sorbet (som är ett betydligt nyttigare val) men ändå står ett stort Big Pack från GB på bordet. Anledning? Det är svårt att göra sorbet utan rätt köksmaskin. 

Att ha en egen sorbetmaskin som du kan plocka fram när det vankas efterrätt, kalas eller helt enkelt bara när suget kryper sig på är en bra investering som dessutom inte är speciellt dyr.

fallfrukt-äpple

Hur gör man sorbet i maskin?

Det är väldigt enkelt att göra egen sorbet i maskin, nästan för enkelt. Snabbt går det också, på bara någon minut så är sorbeten klar för servering. 

1. Ta fram de frysta bären från frysen 

2. Häll ner de frysta bären i sorbetmaskinen, det är nästan alltid inmatning från ovansidan. 

3. Koppla in maskinen i vägguttaget och tryck på Start. 

4. Pressa sedan bären försiktigt nedåt med hjälp av medföljande redskap samtidigt som maskinen tillagar en härlig och extremt god sorbet. 

5. Avnjut sedan sorbeten tillsammans med önskade tillbehör. 

Svårare än så är det inte! Till vissa modeller medföljer receptbok på massor av härliga recept som du kan testa på. Men för att hitta den bästa sorbeten som passar just dig är ett tips att testa sig fram. Låt fantasin flöda!

LÄS OCKSÅ: BÄSTA DONUT MAKER

Perfekt för middag och kalas

Som du säkert redan märkt är användningsområdet för sorbetmaskinen stort och den kan användas i princip när som helst. Finns det något tillfälle då nyttig glass inte passar in? Knappast. Det är ett säkert gott att gå på när fantasin tryter och det finns nästan ingen som inte tycker om sorbet. 

Oavsett om du har bjudit in vännerna för middag, har släkten hemma på midsommarfirande eller barnkalas i hela huset så är sorbetmaskinen en given vän att hålla i handen. Du kan räkna med att sorbetmaskinen kommer leverera sorbet som alla älskar! 

Det är en snabb och supergod efterrätt som är lätt att göra så du behöver inte stå och fixa i köket hela kvällen medan gästerna väntar. På bara några minuter kommer maskinen ha fixat en efterrätt det kommer pratas länge om.

Passar både barn och vuxna

Att användningsområdet är stort beror delvis på att det är något som passar vuxna lika bra som barn. En glassmaskin är definitivt mer populärt bland barnen, medan sorbetmaskinen förmodligen har lika mycket anhängare från båda håll. Kanske att det tippar över lite med fördel för de vuxna. 

Barn älskar glass och kan man få dem att äta lite nyttigare “glass” är det så klart bra. Det finns massor av barnanpassade sorbetrecept där man kan tillsätta choklad, krossade kakor eller något annat som gör sorbeten lite sötare vilket barn brukar uppskatta. 

För de vuxnas del så är nötter ett exempel på bra tillbehör att ha i sorbet för att göra den lite crunchigare men att sorbeten ändå  får behålla sin syrliga ton. Det går naturligtvis att använda i princip vad som helst, det gäller att testa sig fram för att hitta sin egna favorit. 

Men sorbet är något som går hem hos både barn och vuxna vilket så klart är bra då man kan mumsa och äta tillsammans. Dessutom är det som vi tidigare varit inne på ett nyttigare alternativ till glass och man behöver äta väldigt mycket sorbet innan det bli onyttigt.

En rolig present till sorbetälskare

Det är perfekt att ge bort en sobetmaskin i födelsedagspresent eller i julklapp till alla som älskar sorbet och glass. Det är en oväntad present som garanterat kommer att uppskattas! Dessutom ligger maskinen i en lagom prisklass för att ge bort i present, runt 500 kronor. 

Har du fastnat i presentletandet och ingen bra idé på någon passande present så har du här ett alldeles utmärkt tips – sorbetmaskinen! Köp med lite frysta bär och födelsedagspresenten är fixad. Det spelar ingen roll om det är en present till studenten eller till mamma, det är en present som går hem hos alla. 

För fler presenttips kan du besöka vår presentsida där du hittar 1000-tals av fler roliga prylar.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en sorbetmaskin?

Sorbetmaskiner kan variera lite i pris beroende på storlek och funktioner men ett vanligt prisintervall är att sorbetmaskiner kostar mellan 400 kronor – 600 kronor. Det går att hitta både dyrare och billigare sorbetmaskiner men runt 500 kronor får man räkna med att sorbetmaskinen kostar.

Vilken är den bästa sorbetmaskinen?

Efter att ha jämfört flera olika sorbetmaskiner vad gäller funktion, pris och betyg från tidigare köpare så tycker vi att KitchenPro har den bästa sorbetmaskinen på marknaden just nu.

Hur rengör man sorbetmaskinen?

De flesta sorbetmaskiner är det handdisk på men det finns vissa modeller där löstagbara delar går att göra rent i diskmaskinen. Rengöringen är väldigt viktig för att maskinen ska hålla sig ren och fräsch. En noggrann rengöring gör även maskinen får en bättre hållbarhet.