Välj en sida

Present till mamma

Är du på jakt efter present till mamma så har du hittat rätt! Här har vi har samlat ett helt gäng med fina presenter till alla mammor där ute.

Present till mamma

Här hittar du några bra presenttips som passar mammor i alla åldrar. Missa inte heller alla upplevelser som vi visar längre ner på sidan.

3-pack ljusstakar

Klassiska vinglas

Ostbräda & kniv

Lyxig pläd

Personliga fotopresenter

Presenter med gravyr

Ostogram – delikatesslådor

Chokladprenumeration

Digital skärbräda

Vas kvinnokropp

Sous vide

Svävande lampa

Designkudde

Roliga vinställ

Stor kroppskudde

Munkjärn

Armband Efva Attling

God parfym

Skulptur

Pizzastål

Fotmassageapparat

Massagearm

Aroma Diffuser

Exklusiva doftstickor

Ge din mamma en upplevelse i present

Ta med din mamma på roliga upplevelser och gör saker hon kanske inte hade gjort annars. Det finns massor av roliga upplevelser att ge mamma i present  eller vad sägs om att göra sig egen parfym, gå på fiskspa eller kanske åka luftballong?

Att ge bort en upplevelse i present till mamma kommer vara en present hon kommer ihåg resten av livet. Det är det som är så härligt med upplevelser. Det blir inte bara en present i mängden utan något man verkligen kommer ihåg.

Tips på upplevelsepresenter till mamma:

Spa
Åk på spa tillsammans! Ta en skön massage, koppla av i bastun och ta ett några glas bubbel för att sedan gå ut och äta en riktigt god middag.
Läs mer.

Gör egen parfym
En annan rolig upplevelsepresent att ge sin mamma är att göra egen parfym tillsammans. Ni får veta mer om framställandet och vara högst delaktiga i att ta fram varsin egen parfym som ni sedan får ta med er hem.
Läs mer.

Middag
Boka bord på en finare restaurang och gå ut och ät en riktigt fin middag tillsammans. Det här är säkert något ni gjort många gånger förr, men det kanske inte är ofta ni går till de allra finaste restaurangerna?
Läs mer.

Luftballong
Åk på en luftballongstur och se staden ovanifrån en stund. Det här är ingen upplevelse för fegisar, men ett minne för livet kommer det definitivt att bli.
Läs mer.

Fler upplevelser hittar du här:

Greatdays
Upplevelse.com
Box Experience

Som du ser finns det massor av roliga upplevelser att ge mamma i present så det är bara att välja och vraka. Tyvärr är inte alla upplevelser möjliga att göra överallt men då är ett tips att slå två flugor i en smäll. Boka en natt eller två på hotell och gör en liten weekendresa av det hela. Det kommer verkligen bli en present att minnas!

Vad är en bra present till mamma?

Mammor är väldigt tacksamma att köpa presenter till, de har en förmåga att uppskatta det mesta.

Tips på några bra presenter till mamma är:

  • Inredning
  • Upplevelser
  • Personliga saker
  • Smycken

Vilka presenter som passar bra till just din mamma har så klart du bäst koll på. Men försök variera dina presenter lite grann så hon inte kan räkna ut varje gång vad hon kan vänta sig. Tänk lite utanför boxen!

Vad har din mamma för intressen?

När man är på jakt efter present till mamma är det väldigt lätt att alltid hamna i samma fack. Man har snöat på ett visst område genom åren och sedan fastnat där. Det blir alltid en inredningspresent, köksredskap eller någon form av kläder. Men försök att börja tänk lite i nya banor. Vad har din mamma för intressen? Har hon alltid haft samma intressen eller har det dykt upp några nya? Kanske har du en mamma som älskar att träna, måla, dans, läsa eller har ett stort intresse för matlagning. Börja kika lite åt ”intressehållet” i stället så ska du se att du kommer på några riktigt bra presenter till mamma.

Några tips på present till mamma som gillar:

Träna
Träna och motionera är bra för mammor och alla andra där ute! Ett par sköna gå-skor, en stegräknare, träningskläder eller nödvändiga träningsredskap om hon exempelvis spelar padel eller golf.

Måla
Att sätta sig och måla en stund på kvällen är en skön och avkopplade aktivitet. Det går att måla allt från fina teckningar till stora tavlor. Penslar, färg och annan tillbehör är roliga presenter till mamma så hon kan fortsätta skapa sina konstverk.

Läsa
Det finns massor av roliga böcker och har din mamma ett intresse av att läsa har hon förmodligen koll på dom ”vanliga” böckerna där ute. Försök hitta några udda och roliga böcker som hon inte vet om i stället.

Dansa
Älskar din mamma att åka på dans eller är det ett nytt intresse du kanske skulle kunna introducera henne till? Dansskor, danskurs eller sköna danskläder är roliga presenter till mamman som älskar att dans.

Mat
Vissa mammor älskar att laga mat, andra gillar att äta god mat och några gillar båda två! Köksredskap, matlagningskurs eller gå ut och ät en riktigt god middag tillsammans! Kul presenter till mamman som älskat mat och matlagning.

Det här är bara några av alla intressen mammor kan ha men förmodligen är det så att familjen är det största och viktigaste intresset av dom alla. Vi har redan varit inne på det men personliga saker och tid är något som kommer uppskattas mer än något annat.

Inredning och upplevelser – klassiska ”mammapresenter”

Vi har tidigare skrivit om att försöka tänka lite i nya banor och gå på lite mer intresseinriktade presenter för att hitta lite variation i presenterna till mamma. Men vill ändå gå på några säkra kort så uppskattas nästan alltid fin inredning eller roliga upplevelser att göra tillsammans. Vilken mamma tycker inte om att ha det fint hemma eller få bjuda på lite vin ur supersnygga glas?

Statyetter, prydnadskuddar, coffe table books, ljusstakar, doftljus eller en snygg vas är några exempel på rolig inredning att ge i present till mamma. Det är sådant där som kanske inte alla har i överflöd men som alltid är kul att få eller förnya.

Glas, köksknivar, tallrikar, skålar eller fina bestick är också något de allra flesta mammor uppskattar i present. Dels är det saker som används regelbundet men det är också kul att ha fina glas och tallrikar på bordet när man bjuder över vänner på middag. Saker som tar dukningen till en ny nivå!

Bolla idéer med övrig familj

Skulle du köra fast och få idébrist när du letar present till mamma så är ett tips att direkt börja bolla lite tankar och förslag med övriga familjemedlemmar och vänner. Det kan ju faktiskt vara så att din mamma sagt till någon annan vad hon önskar sig men som du inte fått veta än. Bor din mamma tillsammans med din pappa eller har någon ny sambo så finns garanterat mycket tips att få där ifrån. Fråga om det är något speciellt hon saknar till hemmet, något hon skulle vilja förnya eller något helt annat som du inte hade en aning om att hon önskade sig.

Syskon är också bra att bolla idéer med, dom har ofta något vettigt att komma med som man själv inte tänkt på. Om varken du eller ditt/dina syskon kommer på någon passade present i form av sak så går det alltid överraska mamma och ta med henne på någon rolig upplevelse eller gå ut och äta middag tillsammans.

Ett annat tips om du har idétorka är att i huvudet gå tillbaka en bit i tiden och fundera på om det är någon present din mamma önskat sig tidigare men som hon aldrig fick. Skulle det kanske kunna vara aktuellt nu i stället? Har ni varit ute och shoppat tillsammans kanske hon nämnt någon fin produkt eller ett klädesplagg som kan passa bra att ge henne i present? Det brukar dyka upp en och annan idé om man sätter sig och funderar ordentligt på vad hon tidigare önskat sig.

Present till mamma – sammanfattning

Det finns förmodligen ingen som känner din mamma så bra som du gör. Med största sannolikhet vet du bättre än någon annan vad din mamma skulle uppskatta att få i present, däremot kan det vara bra att bolla några idéer med andra för att verkligen pricka rätt.

Har du fastnat i presentjakten så försök tänk lite i nya banor. Vad har din mamma för intressen och är det något hon önskat sig tidigare men inte fått som kanske skulle passa bättre nu? Annars finns alltid de säkra korten att gå på, inredning bland annat.

Personliga saker och uppleveser är annars något som alltid går hem och är en present till mamma hon kommer minnas hela livet. Det finns hur mycket olika upplevelsepresenter som helst så du kommer garanterat hitta något din mamma kommer uppskatta väldigt mycket.

Vi hoppas att du fått lite inspiration här på saker eller upplevelser som kan passa bra som present till mamma men kom ihåg – det är alltid tanken som räknas. Speciellt om du frågar alla tacksamma mammor där ute!