Välj en sida

Present till föräldrar

Är du på jakt efter en present till föräldrarna? Bra! Då har du kommit rätt. Vi har samlat allt från personliga presenter till upplevelser och presentlådor. Här hittar du presenter som passar alla föräldrar oavsett intresse och ålder.

25 roliga presenter till föräldrar

Vad köper man egentligen för present till föräldrarna som man vet att de kommer uppskatta och verkligen tycka om? Det är inte helt lätt alla gånger men vi har samlat 25 presenter som definitivt kommer att uppskattas av föräldrarna.

Personliga fotosaker

Kalender, kuddar, pussel, spelkort, tavlor, muggar och mycket mer går det att sätta sina egna bilder på och göra helt unika och personliga. Väldigt uppskattad och rolig present till föräldrar!

Personliga saker med gravyr

Morgonrock, ölglas, väska eller någon annan kul produkt att sätta namn och skriva någon fin text på är en rolig present att ge till föräldrarna.

4-pack Irish coffeglas

Irish Coffee uppskattas av nästan alla föräldrar och en riktigt god ”Irish” ska drickas ur speciella Irish Coffeeglas med sugrör.

Tevere knivset

Nya knivar till köket är alltid en uppskattad present eftersom maten blir så himla mycket roligare att tillaga med ordentliga knivar.

Stilig kolsyremaskin

Ha alltid bubbelvattnet redo inför middagrna med hjälp av denna vackra kolsyremaskin från Aarke. Kolsyremaskinen får numer gärna stå framme även om den inte används. 

Cooee Skulpturer

Vakra skulpturer ifrån Cooee i flertalet olika utformningar att bläddra emellan.

Fotmassage

Nu behöver det inte bytas fotmassage där hemma längre. Stick ner fötterna i denna sköna fotmassage-pryl och låt maskinen sköta jobbet istället.

Stora filtar

En filt som kramar om dig precis som dina föräldrar gjort hela din uppväxt är en fin present. Välj mellan massvis med olika varianter, allt från de stora och små.

Skärbräda mamma & pappa

Skärbrädor med namn och text på till de matintresserade föräldrarna är en väldigt rolig och personlig present.

Kombinerad Raclette & Fondue

Variera familjemiddagarna med denna kombinerade Raclette och Fondue-maskin. Social matlagning när den är som bäst och alla tillagar sin egna middag direkt vid bordet.

Bestickset 48 delar

Bestickset i 48 delar gjort i Skandinavisk design med tunga bestick som gör att dom ligger skönt i händerna. Besticken levereras i en snygg presentlåda.

Kruka Majas Lyktor

Kruka från Majas Lykta som skänker 10% av intäkterna till Barncancerfonden. Slå två flugor i en smäll och ge bort en vacker kruka samtidigt som du bidrar till Barncancerfonden.

Presentlåda kaffe

Är dina föräldrar två kaffeälskare? Isåfall är en presentlåda fylld med kaffesaker en kul present att ge bort när tillfälle ges. Du hittar massor av andra färdiga presentlådor här också!

Snacksboxen

Snacksboxen passar bra till föräldrarna som älskar snacks och goda tillbehör. Allt levereras i en snygg presentlåda. Du hittar massor av andra färdiga prsentlådor här också!

Beurer Aroma LA40 Diffusor<br />

Aroma Diffuser

Luftfuktare som sprider fräsch och god doft i hemmet. Luftfuktaren är äggformad och gjord i marmor för en härlig och lyxig känsla.

Vin- och champagnekylare

En snygg vin- och champagnekylare kan vara en rolig present till föräldrar som ofta har mysiga familj- eller parmiddagar.

Vinkaraff

En häftig och lite udda vinkaraff är kul att ge bort i present till vinälskare. Lufta vinet och servera det snyggt med hjälp av en fin vinkaraff.

Mysig hängstol

En mysig hängstol att placera i trädgården eller kanske vid sommarstugan. Sitsen är gjord av bomull och hängstaven i ek.

Fler presenter till föräldrar

Sous Vide

Pizzasten med spade

Grillverktyg multiset

Hamburgepress Delux

Sommelier-set

Ljusstake

Världens Minsta Grill<br />

Världens minsta grill

BBQ Golf Grillredskap

Vad är en bra present  till föräldrar?

Att köpa bra presenter till föräldrarna är inte alltid det enklaste, däremot är det oftast väldigt tacksamt. Dem har nämligen en förmåga att bli tacksamma över mer eller mindre vad som helst. Förmodligen är det en skada sedan slöjdtiden när barnen kom hem med det ena spektaklet efter det andra och de fick göra allt de kunde för att hålla minen.

Så illa hoppas vi inte det ska bli den här gången utan att du hittar något som de genuint blir glada över och uppskattar på riktigt.

Tips på bra presenter till föräldrar är:

  • Upplevelser
  • Personliga presenter med foto, namn etc.
  • Middagar
  • Presentkorgar
  • Saker till hemmet

När man letar efter en present till föräldrar är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Som sagt är föräldrar tacksamma för nästan allting men är det något som de uppskattar mer än prylar och saker så är det att göra något tillsammans med barnen.

Gör något tillsammans – det uppskattar alltid föräldrar

Visst är det alltid kul att köpa någon fysisk produkt som man kan få slå in och ge bort i present till föräldrarna, men frågan är om det är det som de faktiskt uppskattar mest? Gissningsvis är svaret nej. Föräldrar älskar att umgås och göra saker tillsammans med sina barn, oavsett ålder, så vill du gå på det säkra kortet så är någon form av upplevelsepresent där ni kan göra något tillsammans det bästa alternativet.

Här hittar du massor av olika typer av upplevelsepresenter:

Box Experience
Upplevelse.com
Greatdays

Upplevelsepresenter behöver inte vara något storslaget. Det kan vara allt från att ni går ut och äter på en finare restaurang till vinprovning eller Escape Room. Det viktigaste är att göra något tillsammans snarare än vad det är ni gör tillsammans.

Tyvärr är det ju så att många roliga upplevelser som man kan göra tillsammans med föräldrarna är väldigt dyra, men då kanske man får stå sitt kast och stanna hem helt enkelt. Även om föräldrarna givetvis vill ha med dig och dina syskon så är det inte alltid möjligt. Däremot kan det fortfarande vara så att en upplevelsepresent där dem två får göra något tillsammans i alla fall väger tyngre än en fysisk sak i paketet.

Present till föräldrar med olika intressen

Om du ändå vill skippa upplevelsen och hitta någon fysisk sak i present till föräldrarna i stället så gäller det att försöka hitta något som passar båda. Kruxet kan vara om föräldrarna har helt olika intressen men då finns det alltid något fint för hemmet eller kanske sommarstugan som båda uppskattar.

Har föräldrarna olika intressen och du vill köpa något att ge dom tillsammans så är hemmet bra att utgå från. Är det något de saknar där hemma? Vet du något som precis gått sönder eller har de kanske pratat om att skaffa sig något som du kan hinna köpa före dom? Att vara lite extra lyhörd någon månad innan presenten till föräldrarna ska inhandlas är inte ett dumt tips för att underlätta köpet.

Present till föräldrar med olika intressen

Gör inte presentjakten så svår för dig. Vi har sagt det förut men det finns inga som är så tacksamma att ge presenter till som till föräldrar. Det är tanken som räknas och inte vad presenten innehåller eller inte innehåller. Det går i princip inte att misslyckas. Det är vinst varje gång.

Försök tänk lite utanför boxen, var lyhörd och försök hitta något som båda föräldrarna kan uppskatta så kommer presenten bli succé oavsett vad det är du bestämmer dig för till slut.