Välj en sida

Present till ölälskare

Är du på jakt efter en present till ölälskare? Bra! Då har du kommit rätt. Vi har samlat allt från roliga prylar till upplevelser och ölset för hemmabryggning. Här hittar du presenter som passar alla ölintresserade killar och tjejer.

25 roliga presenter till ölälskare

Att hitta en riktigt bra och rolig present till ölälskare är inte alltid det lättaste. En ölälskare kan ju vara allt från den där personen som nördar ner sig i historia och ingredienser till öldrickaren som bara är intresserad av att dricka öl. Vi har samlat 25 roliga presenter till ölälskare som passar både ölnörden och öldrickaren.

1. Ölbryggningskit IPA

Ett perfekt nybörjarkit för ölälskaren som vill testa på att brygga sin egna IPA-öl. Alla nödvändiga ingredienser och utrustning medföljer. Jästiden är ca 4 veckor och sedan är det bara dricka och njuta sin egenbryggda öl. 

2. Öl- och ostprovning

Ge bort en rolig upplevelse i present till den ölinresserade och låt han eller hon gå på en öl- och ostprovning för att lufta smaklökarna ordenltigt. Öl- och ostprovningen är tillgänglig på flera av de största städerna i Sverige. 

3. Ölprovarglas 4-delar

Ge ölälskaren glas som passar utmärkt för att ha en egen ölprovning där hemma. Glasen är anpassde för att passa olika sorters öl bland annat IPA, lager och veteöl. 

4. Kapsylöppnare

Sesam, öppna dig! Denna fräna kapsylöppnare från Skultuna är inspirerad av Ali Babas magiska fras. Kapsylöppnaren är gjord i polerad sandgjuten mässing.

5. Kylbrunn

Gräv ett hål i backen, sänk ner ölburkarna med hjälp av en kylbrunn och vips så har du kall öl utan att behöva använda något kylskåp. Fungerar alldeles utmärkt att ha ute i trädgården under varma sommardagar.

6. Ölglas med personligt gravyr

Gör presenten personlig med hjälp att av ett snyggt gravyr med personens namn. Här hittar du massor av olika varianter på gravyr, glas och andra roliga prylar för ölälskaren.

7. Bok: Brygga öl

Ta din hemmabryggning till en ny nivå med någon av hjälp av hjälp böckerna om  att Brygga öl – från nybörjare till avancerad ölbryggare. Här kan man lära sig allt från smarta knep till vad som händer rent kemiskt i ölprocessen.

8. Sittpall med kylförvaring

En perfekt pall att ta med sig ut på pick-nicken, till parken eller på festivalen. Fyll pallen med öl eller andra drycker och slå dig när du känner för det samtidigt som du alltid kan avnjuta kall dryck.

9. Ölglas Edward Blom

”Inget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är öl”. Det är ett av citaten som Edward Blom har på sina ölglas och frågar du en riktig ölälskare så är chansen stor att denne håller med till 100%.

10. Brygg din egen lageröl

Brygg egen lageröl på fat med hjälp av detta superenkla ölkit. Här behövs inga speciella förkunskaper, kitet innehåller allt som behövs för att få till den perfekta lagerölen.

11. Ölvandring – Stockholm & Göteborg

Ta med din ölintresserade vän på en ölvandring runt om i Stockholm eller Göteborg. Det här är ingen vanlig pubrunda utan här får ni veta mer om ölen ni testar, historia, tillverkning osv.

12. Ölportfölj

Förflytta ölen med stil och se till så att ingen kommer åt den. Med ett smart kodlås kan ingen ta ölen ifrån dig och samtidigt ser du ut som en riktigt viktig affärsman. Rymmer sex stycken 33 cl flaskor.

13. Bläddra bland ännu fler ölprylar

Ölbältem, ölglas, öl hållare, förkläden eller andra roliga prylar kopplat till öl. Klicka dig vidare för att bläddra hos vårt partner för att se allt de har att erbjuda hos sig kopplat till öl. Förklädet nedan på bild är bara en av alla roliga ölprodukter du hittar där.

Ölglas Kosta Boda

Ölbryggningskit

Skrapaffisch 100 öl

Snabbkylare ölflaska

Ölunderlägg

Ölräknare

Ölspel Beermaggedon

Stor ölstövel

Vad är en bra present till ölälskare?

En bra present till ölälskare är självklart en öl-inspirerad present som kan användas när det är dags att festa till det lite eller bara när man vill njuta av en kall öl i kvällssolen. En bra present till ölälskare behöver absolut inte vara något drickbart utan det kan även vara andra prylar, glas eller något annat som hör öl till.

Beroende på om presenten är till en riktig ölnörd eller till någon som bara älskar att dricka öl kan typ av present variera. En bra present till ölnörden kan exempelvis vara ett set med saker för att brygga sin egen öl, något som öldrickaren förmodligen inte har något intresse av. Där är en snygg kapsylöppnare mer värd då det är själva drycken och inte tillverkningen som är i fokus.

Present till ölnörd eller öldrickare?

Frågan du behöver ställa dig är – är presenten till en ölnörd eller öldrickare? Det är nämligen en stor skillnad på det.

Ölnörden är den där killen eller tjejen som har full koll på vad han eller hon dricker, vet förmodligen allt om ölets historia och har ett eget litet bryggeri nere i källaren. Öl är en stor hobby, både att dricka, tillverka och att lära sig mer om. Det finns ingenting som ölnörden inte vill veta om ämnet. En bra present till ölnörden är exempelvis ölprovning eller ett öl-set för att kunna tillverka sig egna öl hemma.

Du vet nog redan precis vem öldrickaren är, det finns nästan någon i alla umgängen. Öldrickaren har tillskillnad från ölnörden endast ett primärt mål med ölen – att dricka den. Det spelar ingen roll vilken malt den är gjord på, vem som uppfann drycken eller vilka som tillverkat den. Den ska bara ner i halsen till vilket pris som helst. Bra presenter till öldrickaren är exempelvis roliga ölglas eller fräna kapsylöppnare.

Oavsett om du är på jakt efter något till en ölnörd eller öldrickare så älskar båda öl fast på delvis olika sätt. När du ska köpa en present till ölälskare behöver du alltså först fundera ut vem av dessa två alternativ personen är. Det kan vara rätt så stor skillnad på vad dessa gillar att få i present så att försöka hitta någon present som passar just den typ av ölälskare som du känner är ett bra tips för att det ska bli en lyckad present i slutändan.

Inspiration och utbildning är bra presenter till ölbryggaren

Har du fantasibrist på vilka prylar du kan ge till ölälskaren, eller har kanske han eller hon redan allt du tänkt på? I så fall kan utbildning eller upplevelser vara en kul present som de allra flesta uppskattar.

Utbildning inom öl kan man få genom böcker eller exempelvis ölprovningar. Vid ölprovning ingår det smakprover på en mängd udda och vanliga ölsorter samtidigt som någon berättar om hur, vart och när de tillverkats. Man får ofta en genomgång av ölets historia och mer kunskap om alla de olika öltyperna som finns på marknaden. Böcker är ett annat bra sätt för att lära sig mer på där man kan hitta böcker om specifika öltyper som till exempelvis IPA eller Stout.

Bra presenter till ölälskaren som har allt är alltså kunskap och upplevelser, det är två saker som det inte går att få för mycket av och som hela tiden behöver äventyras och fräschas upp så ölälskaren hittar ny inspiration inför framtida ölprojekt.

Det kan aldrig bli för mycket av det goda, eller?

Ölälskare har många gånger ölen som en hobby. Det blir en livsstil som tar upp mycket tid, antingen att hitta tid för att dricka några öl eller för att brygga och nörda ner sig ordentligt i ölets värld. Vi har tidigare varit inne på att man ska försöka hitta något i present som ölälskaren inte redan har, men det är inte alltid så lätt när det de har en förmåga att själva skaffa sig precis det som de behöver. Däremot kan det inte bli för mycket av det goda. Ölen som dryck kan det givetvis bli för mycket av beroende på alkoholhalt. Däremot andra prylar och saker som hör öl eller ölbryggandet till kan det sällan bli för mycket av. Givetvis har ölälskaren mängder av olika ölglas där hemma. Men hittar du några roliga glas som du vet att din ölälskande kompis inte har kan det knappast bli för mycket med ett par till. Det är kul att kunna variera beroende på tillfälle och vad gäller ölprylar så kan det inte bli för mycket av det goda.