Välj en sida

Bäst i test: Bästa Donut Maker 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Finns det något godare än nygjorda, varma donuts? Det är tveksamt alltså. Synd bara att nygräddade munkar endast äts på tivoli – fram till nu. Med en Donut Maker kan du ta tivolit hem till dig istället för tvärtom. Det har aldrig varit lättare att göra egna hemmagjorda munkar än nu. 

Bjud hem släkt och vänner på en riktig munkfest! Donutsmaskinen kan göra 7 munkar åt gången så det är bara låta den gå varm hela kvällen.

Donut Makers finns i lite olika varianter. Här är de tre bästa donut makers enligt oss. 

 

3 bästa Donut Makers

svampväska-med-kniv

Champion Donut Maker är en fantastiskt munkmaskin som levererar donuts i världsklass – på hemmaplan. Här kan du grädda 7 munkar åt gången och via en smart indikatorlampa ser du när gräddningen är klar och munkarna redo att ätas.

Med en praktisk non stick-beläggning är Donut Makern enkel att hålla ren.

Recept för perfekta munkar finns i manualen.

svampväska-kantarell

Sugen på Donuts? Du är inte ensam. Vem är INTE alltid sugen på goda, nygräddade donuts? Med denna fiffiga donutsmaskin från KitchenPro kan du alltid få nygräddade munkar även på hemmaplan.

Med plats för 7 munkar åt gången kan du även bjuda in grannarna på en riktig munkfest.

Fixa ihop en god donutssmet, fyll Donut Makern och vips så har du nygräddade munkar att njuta av! 

usb-tändare

En snygg donutsmaskin i rosa som har plats för att grädda 7 donuts på samma gång. Indikatorlampa, non stick-beläggning och helt BPA fri gör denna Donut Maker till ett bra val. 

Med några enkla ”så här gör du”-steg som finns i manualen så är du igång och gräddar munkar på ett kick!

Vad är en Donut Maker?

En donut maker, eller donutmaskin som det också kallas, är en våffeljärn-liknande produkt som gör det enkelt att göra sina egna munkar i hemmet. Precis som med ett våffeljärn häller man bara i smeten i sin Donut Maker, väntar någon minut, sedan har man färdiga minimunkar redo att förtäras. 

Donutmaskiner kopplas in via eluttaget och har praktiska lampor som visar dels om munkjärnet i inkopplat men också när det är tillräckligt varmt för att tillsätta smet. 

Donut Makers är lätta att rengöra med hjälp av en non stick-beläggning inuti järnet och de brukar ha en kapacitet på att göra 7 munkar/gång.

SE OCKSÅ: BÄSTA ANANASSKÄRARE

Varför använda en donutmaskin?

Det finns flera anledningar till att använda sig av en donutmaskin och den största fördelen av dom alla är ju för att munkar är så fantastiskt gott! Är det bara vi, eller får du också tivolikänsla när du tänker på nygjorda munkar?

Enkelheten – Det ska vara enkelt att göra munkar, annars blir det sällan gjort. Med en Donut Maker har det aldrig varit lättare att göra sina egna munkar. Inget krångel eller kladd med kokhet olja utan här är det bara koppla in Donutmaskinen i vägguttaget, fylla på med smet, och sedan varma nygjorda minimunkar efter ett par minuter. Lätt va?

Säkerhet – En annan viktig aspekt att väga in är säkerheten. Att fritera med kokhet olja innebär alltid en risk men med en Donut Maker elimineras den risken och du kan istället fokusera på att göra världens bästa munkar helt och hållet. 

Lätt att ta med – Oavsett om du åker iväg på långsemester, till sommarstugan eller bara ska hälsa på mormor och morfar en helg så kan du alltid ha din Donutmaskin med dig. Den är supersmidig att ta med och har endast en storlek på 20 cm i diameter.

fallfrukt-äpple

Så fungerar Donut Maker

Hur fungerar en Donut Maker då? Ja, svårt är det inte. Vem som helst kan använda Donutmaskinen och fixa sina egna munkar, precis som det ska av! 

1. Börja med smeten. Här finns ett recept på hur du gör smet till världens godaste munkar! 

2. Koppla in Donut Maker och låt den värmas upp. En lampa lyser när järnet är tillräckligt varmt. 

3. Häll i smeten i munkjärnet och stäng locket. 

4. Vänta några minuter medan järnet tillagar munkarna. 

5. Klart!

Svårare än så är det inte, men läs alltid den medföljande manualen utifall det är några speciella riktlinjer för just den Donutmaskinen du använder. 

Bra att tänka på när du köper donutmaskin

Kapacitet 

Kapaciteten på donut maker kan vara bra att ha koll på. De flesta munkjärn har en kapacitet att göra 7 munkar åt gången vilket ofta är alldeles lagom för 2-3 personer. I och med att det är så enkelt att göra fler så är det inga bekymmer om behovet skulle uppstå. 

Indikatorlampor

Att ha koll på när järnet är tillräckligt varmt är alltid bra så man inte börjar tillaga munkarna vid fel temperatur. Man vill ju ha munkarna så goda och saftiga som möjligt, då gäller det att börja tillagningen i rätt tid också. 

Non stick

Non stick-beläggningen inuti järnet gör att framförallt rengöringen blir betydligt enklare. Det fastnar inte munkrester lika lätt så järnet går snabbt och smidigt att torka ur.

Perfekt för middagar och fest – eller helgmyset

När kommer en Donut Maker främst till användning då? Lite närsomhelst är det snabba svaret. Det är aldrig fel att ha en donutmaskin när till hands. När grannarna kommer över på middag, det årliga barnkalaset eller bara när man vill lyxa till det lite extra på helgen. 

Det är aldrig fel med munkar!

Skapa en magisk tivolikänsla i hemmet genom att poppa lite popcorn, laga munkar och varför inte också lite sockervadd? Sött var ordet, men gott är det också!