Välj en sida

Bäst i test: Bästa ananasskärare 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

För alla ananasälskare där ute – här är något du absolut inte får missa! En ananasskärare är ett måste i alla hem där den färska ananasen ständigt är på besök. Med en ananasskärare har du både skalat, kärnat ur och skivat ananasen på ett kick! 

Det bästa med ananasskärare är att de är väldigt enkla att förstå sig på och att använda. Det är bara placera skäraren på ananas topp och skruva den nedåt, resten sköter sig självt.

Här visar vi tre alternativ på ananasskärare som kommer underlätta vardagen samtidigt som du alltid får perfekt skivade ananasskivor.

3 bra ananasskärare

svampväska-med-kniv

Här är en ananasskärare i rostfritt stål från populära Masterclass. Skäraren har ett vasst stålblad som skivar ananasen i ca 1 cm tjocka skivor och självklart kärnar ur ananasen på samma gång. 

Det är bara skiva av toppen på ananasen och placera skäraren där, vrida på handtaget och samtidigt trycka ananasskäraren nedåt. När man kommit längst ned så drar man upp skäraren igen och resultat blir en urkärnad och skivad ananas. Hur enkelt låter inte det? 

Något annat som är enkelt är rengöringen. Med det avtagbara handtaget är det lätt att göra rent ananasskäraren, som dessutom tål maskindisk.

svampväska-kantarell

Inge mer ananaskladd med hjälp av denna ananasskärare från WMF! Skäraren är tillverkad av Cromargan rostfritt stål som gör den otroligt tålig och fri från repor. 

WMF:s ananasskärare kärnar ur och skivar ananasen på samma gång vilket självklart är ett måste för en effektiv och användbar ananasskärare.

Ananasskäraren har en storlek på 26,6 cm och tål maskindisk.

usb-tändare

KitchenPros smidiga ananasskärare gör jobbet enklet i köket så nu kan du helt enkelt börja äta ananas betydligt oftare. Färsk ananas! Och inte någon halvdan ananas på burk. 

Funktionen på ananasskäraren från KitchenPro är snarlik de övriga alternativen och även här placeras skäraren på toppen, trycks nedåt och levererar en urkärning och skivning utan dess like! 

KitchenPro har alltid prisvärda och användbara produkter. Ananasskäraren är inget undantag.

Vad är en ananasskärare?

En ananasskärare är ett köksredskap som kan användas för att skära ananasen som ett riktigt proffs! Genom att använda anansskäraren kan du snabbt och enkelt få perfekta ananasskivor som kan användas till allt från drinkar och efterrätter till pizzan eller tacosen. 

Ananasskärare finns i lite olika varianter och utförande, med olika finesser och i olika design. Det som dock alla ananasskärare har gemensamt är dock att de kärnar ur ananasen och tar bort det hårda, ofta träiga, mittenpartiet.

SE OCKSÅ: BÄSTA DONUT MAKER

Hur fungerar ananasskäraren?

De flesta ananasskärare fungerar på samma vis och det är genom att placera skäraren högst upp på ananasen efter det att toppen på ananasen skurits bort. Sedan skruvas ananasskäraren ner genom ananasen för att kärna ur frukten samtidigt som perfekt runda ananasskivor skivas. 

Ananasskärare är väldigt enkla att använda men och att göra rent. Med avtagbara handtag och tålig för maskindisk så är det en enkel konst både att använda anansskäraren och att hålla den ren.

fallfrukt-äpple

När är det bra att använda ananasskärare?

Det finns flera tillfällen då en ananasskärare kan komma till användning. Varför inte vid hawaiifesten, fredagsmiddagen eller till fruktstunden?

Vid middagslagningen eller bakningen är ananasskäraren också självskriven så fort ananas står på receptet. Det brukar alltid vara ett extra jobbigt moment att skiva ananasen på grund av den hårda mitten men med hjälp av ananasskäraren blir bekymmret ett minne blott. 

Skäraren för ananas kommer till användning när man minst anar det och med tanke på det billiga priset så tycker vi att alla ananasälskare borde ha en ananasskärare hemma i köksskåpet.

SE OCKSÅ: BÄSTA GRÖNSAKSSTRIMLARE

Snygga drinkar och lyxiga efterrätter

Att dekorera drinken eller göra extra snygga efterrätter kommer inte heller vara någon konst med hjälp av ananaskäraren. Gör en god och smarrig Pina Colada med lite ananasbitar som fördrink när gästerna kommer på besök för att imponera lite extra. Eller varför inte göra en honungsstekt ananas till efterrätt med hjälp av runda fina ananasskivor? 

Gillar du ananas och använder det mycket i din matlagning, till bakning eller som dekoration i exempelvis drinkar så är en ananasskärare ett måste. Den kommer underlätta vardagen lite extra och spara dig massor av tid i köket.