Välj en sida

Bästa hawaiikrans, kläder och dekoration till hawaiifesten 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Sommaren är här och det innebär semester, sol och Hawaiifester! Finns det nå bättre än en riktigt trevlig temafest en ljummen sommarkväll? Tveksamt. Vi ska här kika närmare på tema Hawaiifest. Vad har man för kläder? Vilken dekoration finns det? Vilken mat passar till Hawaiifester och kanske det viktigaste av allt. Vilka drinkar ska man bjuda gästerna på?

Om vi säger exotiska frukter, tropiska motiv, färgglatt, sommar, goda drinkar trädgård och grill så tänker du förmodligen på en härlig sommarfest på Hawaii, visst? Och det är helt rätt! Det är precis vad en Hawaiinspirerad temafest är! 

En fest med Hawaiitema ska ta oss till den där magiska paradisön för en stund – även om det bara är på låtsas så klart. Att få glida runt i en trädgård som är dekorerad helt och hållet i Hawaii-stil med en Pina Colada i handen, kan det bli bättre? 

För att lyckas med en rolig hawaiifest är rätt klädsel, pynt och dekoration A och O. Det är naturligtvis viktigt att mat och dryck också matchar temat. Exotiska frukter, färgglada ballonger, flamingos, palmer och mycket mer rolig dekoration för hawaiifesten finns självklart att få tag på och vi ska här visa några av dom bästa förslagen.

Kläder till Hawaiifest

kaffeburk-klong

Shortskostym

kaffeburk-klong

Aloha hero kostym

kaffeburk-klong

Hawaii-kostym

kaffeburk-klong

Flaminguy kostym

kaffeburk-klong

Totempåle dräkt

kaffeburk-klong

Hawaiiskjorta palmer

kaffeburk-klong

Blå Hawaiiskjorta

kaffeburk-klong

Somrig Hawaiiskjorta

kaffeburk-klong

Kjol palmblad

kaffeburk-klong

Lång orange kjol

kaffeburk-klong

Hawaiidräkt

kaffeburk-klong

Långklänning Hawaii

kaffeburk-klong

Flamingodräkt

kaffeburk-klong

Hawaiiset gult

kaffeburk-klong

Bh-kokosnöt

kaffeburk-klong

Bh-snäcka

kaffeburk-klong

Tropiska solglasögon

kaffeburk-klong

Randiga glasögon

kaffeburk-klong

Stråhatt

kaffeburk-klong

Hatt med blomkrans

Dekoration till Hawaiifest

kaffeburk-klong

Uppblåsbar palm

kaffeburk-klong

Folieballong ananas

kaffeburk-klong

Bordskjol

kaffeburk-klong

Uppblåsbar flamingo

kaffeburk-klong

Uppblåsbar kaktuskyl

kaffeburk-klong

Maracas

kaffeburk-klong

Färgglada lyktor

kaffeburk-klong

Hawaiikransar flerpack

kaffeburk-klong

Pappersdekorationer

kaffeburk-klong

Bägare kokosnöt

kaffeburk-klong

Dukningskit flamingo

kaffeburk-klong

Uppblåsbar trumma

Hawaiikrans – givet tillbehör på hawaiifesten

Hawaiikransen, den färgglada blomkransen som man hänger runt halsen är det mest symboliska tillbehöret på hawaiifesten och något som alla bör bära för maximal stämning. Hawaiikransen måste inte bestå av blommor, men det är vanligast att den har just blommor. 

Hawaiikrans heter Lei på Hawaii och är något som man ger bort som välkomstgåva. Om du någon gång flyger till Hawaii är det inte omöjligt att du får en Lei runt halsen när du kliver av flygplanet. 

Den färgglada kransen hängs runt halsen och leder ner en bit över bröstet. Den påminner om en girlang fast med blommor och väger i princip ingenting. 

Hawaiikransar finns i flera olika storlekar och utformningar men en sak har alla kransar gemensamt och det är den färgglada dekorationen som ofta består av färger som gul, röd, blå och grön.

kaffeburk-klong

Färgglad Hawaiikrans

kaffeburk-klong

Hawaiikrans gul & blå

kaffeburk-klong

Guldfärgad Lei

kaffeburk-klong

Ljusblå Lei

Hawaii-tema kläder – vad ska man ha?

En hawaiikjol för tjejer och en hawaiiskjorta till killar, är det så enkelt? Nja, inte riktigt. Men nästan. Däremot är det de två klädesplagg som symboliserar hawaii-temat bäst för respektive kön. 

Förutom Hawaiikjolen, som självklart är ett alternativ till klädsel för tjejer, finns massor av andra roliga klädesplagg att ta del av. Hawaii-t shirts, långklänningar hattar, solglasögon, hårblommor, peruker och mycket mer! Det går att smycka ut sig fullständigt och gå all in Hawaii-brud. 

Killarna då? Jodå, det finns en hel del här också. Hawaii-skjortan är ett givet tips, eller varför inte en kostym, solglajjer, en lösmustasch och stråhatt. Blir det mer Hawaii än så?

Utbudet av kläder till Hawaiifest är stort, samtidigt bär dom inte överdrivet med kläder där borta. Kanske ska du hoppa överdelen helt och nöja dig med enbart en hawaiikrans?

LÄS OCKSÅ: BÄSTA ANANASSKÄRARE

Dekoration och pynt

Gå all in vad gäller pynt och dekoration till Hawaiifesten, det behövs verkligen för att få till den där rätta känslan! Det här är en temafest där dekorationen inte är särskilt dyr, därför kan man lika gärna trycka på lite extra. 

Uppblåsbara palmer och kaktusar, ballonger, flamingos, girlanger, muggar och tallrikar med exotiska tryck på. Allt som är exotiskt, somrigt och färglatt passar alldeles utmärkt! Men även pynt i naturmaterial (eller som ser ut som naturmaterial) funkar bra. 

Ett tips är att ställa ut lite uppblåsbara kylar lite överallt i trädgården. Fyll med is och sedan massor av god läskande tryck som sticker upp ovanför ytan. Det blir en härlig stämning som andas sommarfest delux!

Tips på lekar till Hawaiifesten

Självklart behövs lite lekar för att liva upp stämningen lite extra på festen! Det kan snabbt bli långtråkigt att bara sitta och prata hela dagen så här kommer 3 tips på praktiska lekar till Hawaiifesten.

1. Limbo 

Vem är egentligen smidigast på festen? Här finns ett uppblåsbart limbo som passar perfekt till Hawaiifesten. Placera limbo-ställningen i trädgården och låt utmaningarna starta! 

2. Öppna kokosnötter

Att öppna kokosnötter är lättare sagt än gjort. Dela in två lag där varje lag ska ha varsin hammare. Skaffa ett gäng kokosnötter så varje tävlande får varsinn kokosnöt.Tävla sedan i en stafett. 

När den första deltagaren i laget lyckats öppna sin kokosnöt ger han eller hon hammaren till den andra deltagaren osv. Det lag som öppnat alla sina kokosnötter först vinner.

3. Yxkastning 

Kasta yxa kan låta lite riskabelt, men här finns en helt ofarlig uppblåsbar variant. Ett kul komplement till pilkastning som annars brukar vara ett klassiskt trädgårdsspel.

Fler roliga trädgårdsspel som passar bra till olika temafester hittar du här!

Drinkar och mat med Hawaii-tema

Vad ska man servera för mat på Hawaiifest egentligen? Buffé säger vi! 

Det hawaiianska köket inspireras mycket av det asiatiska köket så det kan du också göra. Annars är exotiska frukter som ananas och melon alltid uppskattat. Pulled pork, coleslaw, club sandwich och grillat är fler förslag på mat till Hawaiifesten. 

Vad gäller Hawaii-drinkar kommer några tips här: 

Hoppas att du fått lite tips och inspiration så att Hawaiifesten blir riktigt lyckad!