Välj en sida

Bäst i test: Bästa uppblåsbar kyl och ishink 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Sommaren närmar sig med stormsteg och likaså examensfester, midsommar, poolpartyn, temafester och andra roliga sommarevents där uppblåsbara dryckeskylar kan komma väldigt väl till användning. Snabbt och smidigt blåser man upp kylarna, fyller med is och sedan proppar den full med god dryck att njuta av hela kvällen!  

Vi visar här 8 snygga uppblåsbara dryckeskylar. Uppblåsbara kyl- och ishinkar i olika storlekar, former och design. Det finns någon för alla sommarens fester!

sovorm-long-dragon

Ge trädgården en riktig Hawaii-känsla med denna snygga uppblåsbar dryckeskyl i form av en ananas. Enkel uppblåsning med hjälp av munnen och det ryms ca 25 stycken 33 cl flaskor.

sovorm-long-dragon

Superfin uppblåsbar palmkyl som fungerar precis lika bra som dekoration i trädgården. Blås bara upp palmkylen, fyll den med is och några kalla öl sedan kan sommarfesten börja!

sovorm-long-dragon

Ännu en uppblåsbar palmkyl som kommer vara en ständig vapendragare i sommar. Den uppblåsbara palmkylen kommer sprida en härlig exotisk känsla i trädgården och bli den givna samlingsplatsen under Hawaii-festen.

sovorm-long-dragon

Med stiliga motiv av badstränder, sol och palmer samtidigt som den uppblåsbara dryckeskylaren har en kul detalj i form av en surfingsbräda finns allt som behövs för att skapa en tropisk känsla i trädgården. Fyll den bara med lite is och sedan kan festen starta!

sovorm-long-dragon

Det spelar ingen roll om det vankas barnkalas eller 50-års fest. Alla tycker det är spännande med skattjakt. Och vad som befinner sig i kistan är av mindre betydelse, men är det en dryck så är det såklart gott om den är kall också. Vilket sammanträffande att vi då hittat en stor dryckeskyl i form av en skattkista.

sovorm-long-dragon

Uppblåsbar kaktuskyl som är lika fin dekoration i trädgården som användbar dryckeskyl. Blås upp denna vackra skapelse, fyll med is och låt den kyla drycken ända in på småtimmarna.

sovorm-long-dragon

En liten dryckeskylare som liknar en öl-sejdel med plats för 2 eller 3 flaskor. Perfekt att plocka fram när du ska ta en bärs med polaren på balkongen eller att plocka med sig till badstranden eller båtturen.

sovorm-long-dragon

En uppblåsbar sombrerokyl som passar utmärkt både till balkongen, badstranden eller att ha i trädgården. Kyl sangrian, ölen, colan eller vattenflaskorna med hjälp av denna tjusiga hatt!

Vad är en uppblåsbar kyl och ishink?

En uppblåsbar kyl eller ishink är en anordning som blåses upp och fylls med is för att kunna kyla olika typer av dryck. De uppblåsbara dryckeskylarna finns i olika storlekar och design anpassade för att kunna stå antingen på bordet eller på marken. 

Motiven på de uppblåsbara kylarna är ofta i form av palmer, hav eller exotiska frukter som ger en härlig sommarkänsla. 

Uppblåsbara ishinkar går att använda både inomhus och utomhus. De större varianterna är främst anpassade för trädgården eller uteplatsen och är en rolig dekoration till grillfesten.

SE OCKSÅ: BÄSTA VATTENSPRIDARE FÖR BARN

När behöver man en uppblåsbar dryckeskylare?

Uppblåsbara dryckeskylare är framför allt väldigt populära på sommaren då vi spenderar mycket tid i den varma solen och behöver något kallt att dricka emellanåt. Det går lika bra att använda dryckeskylaren för att kyla ner vattnet på dagen som att kyla ner ölen inför kvällen. 

På grillfester, temafester, examen eller födelsedagskalas som hålls under sommaren bör den uppblåsbara kylen ha sin givna plats! Den rymmer tillräckligt mycket för att servera många gäster kall dryck och det går snabbt och smidigt att fylla på om det skulle börja ta slut. 

Med tanke på att de uppblåsbara ishinkarna ofta är formade i exotiska motiv gör det sig extra bra just på temafesten med exempelvis hawaii-tema. Det blir en passande dekoration som skapar stämning samtidigt som den bidrar med god och svalkande dryck.

Palmträd, frukter och andra somriga motiv

Som sagt är dryckeskylarna ofta tillverkade i form av en uppblåsbar palmkyl, frukt eller andra somriga motiv. Därför är det en produkt just för sommaren, snarare än vintern eller någon annan årstid. 

Förutom de klassiska motiven på uppblåsbara ishinkar finns även roliga alternativ som skattkistor, sombrerohattar eller kaktusar för att nämna några exempel så det går verkligen pynta till trädgården ordentligt med hjälp av de uppblåsbara kylarna.

Enkel att ta med sig på resan

Fördelen med en uppblåsbar kyl är att den är väldigt lätt att plocka med sig vart man än ska. Vill du flytta på den när den står i trädgården, exempelvis till skuggan, väger den i princip ingenting. Så länge den inte är fylld med is och dryck så klart. 

Vill du tömma dryckeskylaren på luft och plocka med den till sommarstugan eller på utlandsresan tar den varken speciellt mycket plats eller vikt i resväskan. 

Det är en portabel kyl som alltid kan ligga redo i bilen eller backpack-väskan utifall behovet av kall dryck smyger sig på. Då går den snabbt att blåsa upp, fylla med is och sedan kan man njuta av den svalkande drycken hela dagen!

Se även: Bästa bagagevågarna inför resan!

Vart finns uppblåsbara kylar och ishinkar?

De uppblåsbara kyl- och ishinkarna hittar man bäst i butiker som inriktar sig på fest, maskerad och kalas. Det går att hitta på alla de större butikerna som har just ett sådant typ av utbud, sedan gäller det att kika runt lite för att hitta sin egen favorit. 

De bästa uppblåsbara dryckeskylare hittade vi på: 

Partykungen 

Partyhallen 

Buttericks 

Skulle du inte hitta något där som faller dig i smaken finns det fler alternativ på andra liknande butiker.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en uppblåsbar kyl och ishink?

Priset på de uppblåsbara kyl och ishinkarna är relativt billigt. Det är en prisvärd dekoration till trädgården som blandar nytta med nöje! De billigaste alternativen kostar kring 150 kronor medan de dyrare kostar ungefär dubbelt så mycket, alltså runt 300 kronor.

Hur blåser man upp dryckeskylaren?

Dryckeskylare blåser du lättast upp med hjälp av munnen, men det går även använda pump om du hellre skulle föredra det. Däremot är det väldigt sällan pump ingår så det är något man får köpa till separat.

Vilken storlek ska man ha?

Vilken storlek du ska välja på en uppblåsbar kyl beror på vad du tänkt att använda den till. Är det till den stora sommarfesten, ja, då är så klart de större storlekarna att föredra. Är tanken däremot att använda den som ett litet extra kylskåp bredvid grillen kanske en mindre variant som inte tar lika mycket plats är det bästa.

Hur många flaskor får man plats med?

Hur mycket som ryms i de olika modellerna avgörs så klart av storleken. Men i den minsta dryckeskylaren vi visar här ovanför ryms ca 2 flaskor, medan den största rymmer ca 35 stycken flaskor. Det är med andra ord ett rejält spann på antal flaskor/burkar som får plats vilket är bra att ha koll på så du inte köper en för stor eller för liten modell.

Vilka material finns att välja på?

Eftersom ishinkarna är uppblåsbara krävs ett material som kan hantera det på ett bra sätt. Materialet de uppblåsbara ishinkarna är oftast plast och vinyl.

Finns det uppblåsbara dryckeshållare både för barn och vuxna?

Det finns inga specifika modeller för barn och vuxna, däremot kan vissa motiv inte vara lämpliga för barn. Annars går det lika bra att använda de uppblåsbara kylarna på barnkalaset som 50-årsfesten. 

Så genomfördes bäst i test-listan av uppblåsbara kylar

  • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har uppblåsbara kylar i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de dryckeskylare vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

  • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten och på så vis få en bättre helhet av produkten. Har en produkt fått flera dåliga recensioner platser den givetvis inte på listan.

  • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss bästa uppblåsbara kylarna just nu och på så vis öka chansen till ett lyckat köp.