Välj en sida

Bäst i test: Bästa vattenspridare för barn 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

När sommarlovet dragit igång och solen värmer mer än någonsin är det skönt att kunna svalka sig i en härlig vattenspridare på trädgården. Vattenspridare för barn är roliga vattenleksaker som alla barn älskar! De finns i stora uppblåsbara varianter men också i mindre storlek för den lilla trädgården.

Vi visar här de 8 bästa vattenspridarna just nu. Vad sägs om att ha en stor giraff eller dinosaurie i trädgården? Eller kanske räcker det med en snurrande solros? 

8 roliga vattenspridare för barn

sovorm-long-dragon

En gigantisk vattenspridare i form av en söt giraff som kommer agera lekledare många varma dagar i sommar. Giraffen har en höjd på hela 270 cm i uppblåst läge vilket gör att hela grannskapet kommer se ett litet giraffhuvud ovanför staketet.

sovorm-long-dragon

Vem vill inte ha en rosa elefant i trädgården? Som dessutom är snäll och svalkar hela familjen under varma sommardagar. Supersmidig uppblåsning, lätt att koppla till vattenslangen och sedan blir rolig vattenlek hela dagen.

Finns även i blå färg.

sovorm-long-dragon

Har du också alltid drömt om att ha en dinosaurie i trädgården? Nu kan den drömmen bli verklighet! Men det är ingen elak dinosaurie, tvärtom. En snäll T-Rex som sprutar vatten från munnen så man inte behöver få solsting de varmaste dagarna.

sovorm-long-dragon

Stor uppblåsbar vattenspridare som kommer förgylla många varma sommardagar i trädgården. Den flamingoliknande vattenleksaken sprider en härlig tropisk känsla i hela grannskapet. Koppla till vattenslangen sen är det bara barnen börjar hoppa och leka i de svalkande vattenstrålarna.

sovorm-long-dragon

En sagoliknande enhörning som kommer bli sommarens roligaste vattenleksak! Den gigantiska enhörningen sprutar vatten från hornet och kommer bli ett roligt inslag till barnkalaset. Blås upp enhörningen, koppla den till vattenslangen sedan blir det lek i timmar.

sovorm-long-dragon

Blanda rolig vattenlek med kul tävling! Sommarens största och roligaste glass är inte ätbar men den skänker mycket glädje och roliga stunder både för barn och vuxna. Här kan man både tävla i vem som prickar sugröret bäst, men också springa runt i de svalkande vattenstrålarna.

sovorm-long-dragon

Rolig vattenspridare som liknar en bläckfisk med färgglada tentakler. Koppla ihop bläckfisken med trädgårdsslangen och sedan kommer vattenpridare gå banans med sina långa armar!

sovorm-long-dragon

En liten gullig vattenspridare i form av en solros för de yngsta barnen. Solrosen snurrar och sprutar vatten samtidigt, superkul och svalkande på samma gång! Vattenspridaren har ett munstycke som passar de flesta trädgårdsslangar.

Vad är vattenspridare för barn?

Vattenspridare för barn är en rolig vattenleksak som kopplas till en vattenslang och sprutar vatten som barnen kan hoppa, springa och leka i. Det är en populär leksak vid varma sommardagar och används främst i trädgårdar eller på vattenland. 

Vattenspridare som är till för barn är ofta tillverkade i djurmotiv eller andra roliga figurer som barn uppskattar. Det finns vattenspridare i massor av olika storlekar, färger och former.

SE OCKSÅ: UPPBLÅSBARA VATTENLAND FÖR TRÄDGÅRDEN

Roliga vattenspridare för varma dagar

Finns det något som barn tycker är roligare än att hoppa och leka i vatten under varma sommardagar? Att springa i gräset och skvätta med vatten är allt som behövs för att barnen ska underhålla sig själva i timmar. 

Roliga vattenspridare är ett säkert kort som alla barn uppskattar – dessutom är det en prisvärd vattenleksak. Till skillnad mot många andra vattenleksaker som har avancerade funktioner och många gånger är väldigt dyra finns roliga vattenspridare för en billig peng.

Barn uppskattar många gånger det enkla, och det är precis vad en vattenspridare – enkel. Koppla bara på den mot trädgårdsslangen och sedan kan man börja leka på en gång!

Gigantiska vattenspridare för ännu roligare lek

Det finns små vattenspridare och stora vattenspridare men så finns det också GIGANTISKA vattenspridare. Ju större vattenspridare, ju roligare tycker barnen ofta det är. Konstigt nog. 

Med en superstor vattenspridare i trädgården blir det så mycket mer än bara just en vattenspridare. Det blir nästan som ett stort, gigantiskt husdjur. De gigantiska vattenspridarna är nämligen ofta gjorda som just ett djur. 

Så vill du överraska barnen och ta vattenleken till en helt ny nivå i sommar är de gigantiska vattenspridarna att rekommendera. Barnen kommer bli väldigt förvånade när det står en stor giraff i trädgården – grannarna lika så.

Det blir en extra krydda till barnkalaset och något roligt att fördriva tiden med under sommarlovet.

Perfekt när badplatsen ligger för långt bort

När badplatsen ligger för långt bort, ingen vuxen har möjlighet att följa med och någon pool till trädgården kommer det inte på frågan om. Då är det bra att kunna ta till andra vattenleksaker som barnen själva kan använda i trädgården. 

Vattenspridarna för barn är helt ofarliga men självklart kan man halka på gräsmattan eller råka trampa på någon hård slang. Så visst kan man skada sig. Men till skillnad mot exempelvis en pool, där man verkligen behöver ha barnen under uppsikt, går det som vuxen att släppa blicken lite då och då för att greja med annat. 

Vattenspridarna för barn ersätter så klart inte en dag vid badplatsen, men de kan åtminstone svalka och blöta ner barnen för att stilla deras behov av vattenlek.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar vattenspridare för barn?

Priset på vattenspridarna som är tillverkade för barn varierar väldigt mycket beroende på storlek och funktion. De billiga vattenspridarna kostar ca 150 kr medan de gigantiska vattenspridarna som vi nämnt här i inlägget kostar ca 700 kr.

Hur fungerar vattenspridarna?

De flesta vattenspridare kopplar man till trädgårdsslangen, sedan är det bara trycka på start-knappen och börja leka! Det finns uppblåsbara vattenspridare också. Då behöver man först blåsa upp den med hjälp av en pump för att den ska fungera som det är tänkt. 

Men det behövs ingen särskild installation eller dylikt. Det är väldigt enkelt att både koppla upp och ner vattenspridarna.

Kan alla barn leka i vattenspridaren, oavsett ålder?

Ja, alla barn kan hoppa och lek i vattenspridare men de flesta har en rekommenderad ålder på 3+ år. Är barnen yngre än så är det viktigt att det finns någon vuxen med som håller koll.

Hur fyller jag de uppblåsbara vattenspridarna med luft?

De stora uppblåsbara vattenspridarna fylls med hjälp av en pump. Det är inte alltid som pumpen ingår så se till att dubbelkolla det innan du klickar på Köp. Ingår inte pump finns det nästan alltid en pump vid samma återförsäljare som passar till vattenspridaren.

Så genomfördes bäst i test-listan av vattenpridare

  • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har vattenspridare för barn i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de vattenspridare vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

  • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten och på så vis få en bättre helhet av produkten. Har en produkt fått flera dåliga recensioner platser den givetvis inte på listan.

  • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss bästa vattenspridarna just nu och på så vis öka chansen till ett lyckat köp.