Välj en sida

Uppblåsbar vattenpark 2023

Alla barn har någon gång drömt om att få ha en hel vattenpark för sig själv och nu kan du se till så drömmen blir sann! En uppblåsbar vattenpark är precis vad man behöver som småbarnsfamilj i sommar nu när möjligheten att resa är begränsad. Med hjälp av en pump kommer du ha förvandlat trädgården till ett vattenland på 2 minuter och tjatet om att åka iväg och bada varenda dag kommer vara ett minne blott. Luta dig tillbaka i solstolen och stanna hemma istället, det låter rätt skönt va?

Vad är en uppblåsbar vattenpark?

En uppblåsbar vattenpark är förmodligen sommarens  roligaste trädgårdsleksak! En uppblåsbar vattenpark är som ett litet vattenland i miniatyr och som ofta har både vattenrutschkana, klättervägg och vattenkanoner. En upplåsbar vattenpark fyller man med luft, kopplar på vattenslangen och sen kan äventyret börja.

 

Uppblåsbar vattenpark 2023 – vi jämför:

Inlägget innehåller annonslänkar.

H2OGO! Blast Mega

Uppblåsningstid 2 minuter

Kopplas till vanligt uttag

Skyddsnät

Uppblåsbar soffa blå

Bestway Splashmore!

Inbyggd luftpump

Säkerhetsväggar

Ingår repareringskit

Intex Candy Zone Badland

2 pooler

Vattenspridande båge

Ingår lagningskit

Hurricane Blast Mega – Marknadens bästa uppblåsbara vattenpark?

Produktbeskrivning

Med både vattenrutschkana, klättervägg, tunnel och pool är det mycket möjligt att H2OGO! Hurricane Blast Mega är marknadens bästa uppblåsbara vattenpark. Ytterligare en sommar att spendera hemma i trädgården istället för på playan i Spanien spelar ingen roll för barnen om dem har en egen vattenpark i trädgården. Med Hurricane Blast Mega är sommaren räddad!

Splash Water Zone är en uppblåsbar vattenpark  som har allt. Roliga funktioner, enkel och snabb att montera, medföjande pump, vattenslang och mycket mer. Med plats för flera barn samtidigt kan hela syskonskaran och kompisarna leka samtidigt i vattenparken utan att någon behöver vänta på sin tur.

Den uppblåsbara vattenparken levereras i en kompakt förpackning och innehållar allt du behöver för en lyckad dag under varma sommardagar i vattenparken.

 • Total belastning: 270 kg
 • Mått uppblåst: 365 x 320 x 270 cm
 • Ålder: 5 – 10 år
 • Skyddsnät
 • Endast för utomhusbruk

» Mer information om vattenparken hittar du här.

Bestway Splashmore – Bjud in hela grannskapet!

Produktbeskrivning

Ett komplett uppblåsbart vattenland för barnen att ha hemma i trädgården. Här finns det klättervägg, vattenrutschkana, klätterrep, vattenpistol, vattenspridare och pool. Allt som behövs en riktigt varm sommardag med andra ord! Högst uppe i tornet finns det säkerhetsväggar för säkrare lek.

De uppblåsbara vattenlandet monteras och blåses upp på ett kick och sedan kan du luta dig tillbaka i solstolen och samtidigt ha koll på barnen när de leker och badar hela dagen.

 • Total belastning: 270 kg
 • Mått uppblåst: 435 x 286 x 267 cm
 • Ålder: 5+ år
 • Skyddsvägg
 • Endast för utomhusbruk

» Mer information om vattenlandet hittar du här.

Intex Candy Zone – Ett badland för de yngre barnen

Produktbeskrivning

Självklart finns det även ett roligt och godisinspirerat badland även för de yngre barnen. Intex Candy Zone har två pooler, en liten vattenrutschkana och en vattenspridande båge som barnen kan leka och bada med. Här leker de yngre barnen bäst (under vuxnas uppsyn) och sommaren på trädgården är räddad.

 • Total belastning: 80 kg
 • Mått uppblåst: 295 x 191 x 130 cm
 • Ålder: Rek från 2 år (lilla poolen), 3 år (stora poolen)
 • Lagningskit medfäljer
 • Avsedd för utomhusbruk

OBS! Pump ingår ej.

» Mer information om badlandet hittar du här.

Hur använder man en uppblåsbar vattenpark?

Uppblåsbara vattenparker kan användas på lite olika vis beroende på lite olika faktorer. Bland annat beror det på storlek men och vilken variant av uppblåsbart vattenland man har eller tänkt skaffa. Över lag är det dock ungefär på samma sätt som alla uppblåsbara vattenland fungerar och används.

I och med att alla vattenparker vi visar här är uppblåsbara behöver dem naturligtvis första och främst fyllas med luft. Det görs oftast genom en medföljande pump som kopplas till hushållselen så du kan vara lugn, du kommer inte behöva stå och blåsa lungorna tomma på luft. Därefter behöver vattenparken förses med vatten och det gör du via trädgårdsslangen. Sen är det egentligen bara sätta i gång att leka.

De uppblåsbara vattenparkerna är avsedda för utomhusbruk så det gäller att ha en yta på mellan 10 – 15 kvadratmeter på trädgården som vattenparken kan stå på. Räkna med att efter en hel sommar med lek, bus, vatten och sol kan gräsmattan ta lite stryk på det stället som det uppblåsbara vattenlandet står på men det går givetvis att flytta på om man har tillräckligt med plats för det. Annars är det inte värre än att gräsmattan förmodligen tar igen sig till nästa sommar igen.

Hur barnen sedan leker och använder vattenparken finns det sedan inga gränser på. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Använd vattenkanonen för att blöta ner mamma och pappa som ligger och solar, tävla vem som åker snabbast i vattenrutschkanan eller klättrar upp för klätterväggen eller ligg helt enkelt bara och njut i poolen.

Som sagt finns det väldigt mycket roligt för barnen att göra i en uppblåsbar vattenpark och eftersom det numer är väldigt populärt med Svemester och att tillbringa semestern på hemmaplan så kommer baren inte behöva gå längre än till trädgården för att bli nöjda med dagens aktivitet.

Läs också: Uppblåsbar soffa

Vilka kan leka i ett uppblåsbart vattenland?

De uppblåsbara vattenlanden är framför allt avsedda för barn upp till 10 år, däremot kan så klart även äldre barn leka i vattenparken om de vill men då gäller det även ha koll på total belastningen så inte den uppblåsbara vattenparken går sönder.

Den rekommenderade åldern är en blandning mellan vilka barn som vattenlandet är anpassat för men också vilka barn som det är lämpat för. Allt för små barn ska givetvis inte vara i de större uppblåsbara vattenlanden då kan vara lite djupare vatten och högre höjder. De äldre barnen kommer å andra sidan inte tycka det mindre badlanden är speciellt stora eftersom de vuxit ifrån det helt enkelt.

De uppblåsbara vattenparkerna är alltså anpassade för barn så varken tonåringar eller vuxna bör försöka sig på ett svandyk från tornet eller slå rekord på klätterväggen. Risken finns att det blir pyspunka på hela vattenparken och då kan det här bli en riktigt dyr historia.

Köpguide – bra att tänka på innan du köper en uppblåsbar vattenpark

0

Storleken

De uppblåsbara vattenparkerna är oftast ganska stora och tar mycket yta av trädgården. Därför är det viktigt att ha koll så vattenparken verkligen får plats, men också så att man tänker på så det blir plats över för annat på trädgården, exempelvis utemöbler eller kubbspelet. Tar vattenparken upp allt för mycket plats kommer den behövs tas ner efter varje användning och det kan bli väldigt jobbigt i längden. Då finns risken att du inte orkar blåsa upp den vilket i slutändan drabbar barnen. Tänk därför ett varv extra på storleken så du köper en uppblåsbar vattenpark som ni verkligen har plats för.

R

Vad ingår

Att ha koll på vad som ingår och ej är viktigt när du köper ett uppblåsbart vattenland eftersom det kan bli väldigt jobbigt att manuellt blåsa upp hela vattenlandet själv. Det är framför allt pumpen och vattenslangen som du bör hålla ett extra öga på om det följer med i köpet eller om du behöver skaffa det separat. 

L

Rek. ålder

Den rekommenderade åldern ger dig ett hum om vilken ålder på barn som tycker det är roligt att leka i vattenparken men också vilken ålder på barnen som vattenparken är lämpad för. Vi har till exempel här ovan visat ett godisinspirerat badland som 10-åringarna knappast tycker är speciellt tillfredsställande, medan vattenparkerna från H2OGO! inte alls är lämpade för barn under 5 år. Därför är det viktigt att hålla koll på den rekommenderade ålder som tillverkarna har satt så det inte blir fel åt något håll.

Antal i vattenparken

Det är bra att ha koll på hur många barn som kan vara i vattenparken på samma gång så alla kan leka samtidigt. Det kanske är så att ni är flera stycken på gatan som ska gå ihop och köpa en uppblåsbar vattenpark till barnen, då är det bra om alla kan leka i den samtidigt så inte några behöver stå utanför och vänta på sin tur. De flesta uppblåsbara vattenparker rymmer i alla fall fem barn åt gången men det är bra att ha ett extra höga på det då det kan variera från olika vattenparker. 

Vanliga frågor om uppblåsbar vattenpark

Hur många barn kan leka samtidigt i en uppblåsbar vattenpark?

Hur många barn som kan leka samtidigt i vattenparken beror på vilken variant som du har eller tänkt att skaffa. Om vattenparken är avsedd för väldigt många barn till exempel så se till att läsa beskrivningarna noga, där framgår det hur många barn som kan leka i vattenparken samtidigt.

Hur gamla bör barnen vara?

Det flesta uppblåsbara vattenparkerna 2021 har en rekommenderad ålder på ca 5- 10 år och en ej lämplig ålder för barn att leka i vattenlanden är barn under 3 år. Det kan vara bra att utgå från den rekommenderade åldern då det är inräknat vikt, längd och säkerhetstänk där. Självklart kan även äldre barn leka i vattenparken även om dem högst troligt börjar växa ifrån den typen av lekar.

Hur mycket vikt klarar ett uppblåsbart vattenland 2021?

Precis som när det gäller antal barn så är också maxvikten lite olika beroende på vilket alternativ du har eller tänkt att skaffa. Vilken max vikt de uppblåsbara vattenlandet 2021 klarar av framgår i produktbeskrivningen.

Går de uppblåsbara vattenparkerna att använda inomhus?

Nej, de uppblåsbara vattenparker 2021 som vi visar här är endast avsedda för utomhusbruk.

Kan det vara farligt för barn att leka i en uppblåsbar vattenpark?

Mindre barn bör absolut hållas under uppsikt när dem lekar i vattenparken. När det gäller mindre barn och vatten är det alltid bra att hålla ett extra öga även om vattenparken inte rymmer så djupt vatten. Många vattenparker är utrustade med skyddsnät vid vattenrutschkanans topp så barnen inte kan ramla från lite högre höjder. När barn leker är det sällan helt ofarligt eftersom man aldrig riktigt vet vad som kan hända och desamma gäller uppblåsbara vattenland. Vattenparken Bestway Splash Water Zone uppfyller ASTM:s säkerhetsstandard, men med det sagt behöver det inte vara helt ofarligt att leka i vattenparken även om tillverkarna gör vad dom kan för att hålla säkerheten på en så hög nivå som möjligt.

Är en uppblåsbar vattenpark lätt att montera?

Med hjälp av en pump som fyller vattenlandet med luft så är hela monteringen klar på max 5 minuter. Det är väldigt enkelt att både montera upp och att montera ner uppblåsbara vattenparker 2021, det är det som gör dem så otroligt praktiska att ha i trädgården. Det ska inte vara ett projekt som tar hela förmiddagen och det är det inte heller.

Får man alltid med en pump till vattenparken?

Ibland. Det är inte alla uppblåsbara vattenparker 2021 som skickar med en pump så att man enkelt kan fylla vattenparken med luft. Däremot finns det nästan alltid en pump vid återförsäljaren som rekommenderas till vattenland så det går att beställa extra. Men var uppmärksam om det ingår en pump eller ej, annars kan det bli väldigt jobbigt att blåsa upp vattenparken.