Välj en sida

Uppblåsbar soffa 2024

Det finns en sak som bör vara given att ha hemma i trädgården under varma sommardagar. Förutom en pool, en grill, kylskåp, robotgräsklippare, kubb, en trädgårdsmästare, blommor, piltavla och en fontän så måste alla en uppblåsbar soffa. Har du inte förstått smidigheten och njutningen av en uppblåsbar soffa så skaffa en – du kommer att tacka oss sen.

Den flexibla, sköna och uppblåsbara soffan är en given sommarkompis som alltid ställer upp, oavsett väder och vind. En uppblåsbar soffa bangar varken en sen utekväll eller störtregn, den kommer alltid finnas nära till hand när du behöver sätta dig ner och vila en stund. För det är något som den uppblåsbara soffan aldrig gör. Vilar.

 

Softybag

Enkel att fylla med luft

Finns i flera olika färger

Bekväm 

Uppblåsbar soffa blå

Air Bag Sofair

Lätt uppblåsning

Sidofickor

Bärväska med axelrem

Uppblåsbar soffa 2 personer

För 2 personer

Medföljande bäddel

Bekväm

Uppblåsbar Bäddfåtölj

Intex Uppblåsbar bäddfotölj

Uppblåsbar

Vattentålig

Bäddningsbar som säng och fotölj

Letar du efter uppblåsbara soffor för barn? Vi visar tre olika alternativ längre ner i artikeln.

Vi har sammanställt och jämfört tre olika uppblåsbara soffor och en självuppblåsbar fåtölj. Vi visar även upp tre olika uppblåsbara soffor för barn. De flesta sofforna finns i olika färger så du kan välja den uppblåsbara soffa som du tycker är snyggast och passar just dina behov bäst. 

Softybag – Marknadens bästa uppblåsbara soffa?

R

Enkel att fylla med luft

R

Finns i flera olika färger

R

Bekväm

R

Lätt att förflytta

Produktbeskrivning

Är Softybag marknadens bästa uppblåsbara soffa? Det kan mycket möjligt vara så.

Denna sköna loungesoffa i polyester är enkel att fylla med luft genom att svepa soffan i luften och fånga in luft för att sedan stänga kanterna och sedan kunna slappa utan att behöva ha tömt båda lungorna på luft innan. Softbag är den perfekta ”chillsoffan” för badstranden eller grillningen då den går att använda på dem flesta underlag. Softybag fungerar även utmärkt att använda på vattnet så du kan lämna luftmadrassen hemma. Denna grymma uppblåsbara soffa levereras i en medföljande förvaringspåse så du enkelt kan ta med den vart du än vill.

» Mer information om soffan hittar du här.

Air bag Sofair – Perfekt till picknick

R

Lätt uppblåsning

R

3 sidofickor

R

Medföljer bärväska med axelrem

R

Väger endast 1,45 kg

Produktbeskrivning

Denna kajakformade och tåliga soffan från Insportline är en given kompis under ljumna sommarkvällar i parken. Med endast sina 1,45kg är soffan väldigt lätt och smidig att at med sig på picknicken. Det medföljer en bärväska med axelrem du enkelt kan ta med soffan dit du ska utan att det blir ett projekt. Denna uppblåsbara soffa är tre praktiska sidofack så du har koll på vattenflaskan, telefonen och nycklarna.

» Mer information om soffan hittar du här.

Uppblåsbar soffa med bäddel

R

Rymlig för 2 personer

R

Medföljer bäddel

R

Stor och bekväm

R

Perfekt för grillfesten!

Produktbeskrivning

En frän uppblåsbar soffa med tillhörande bäddel. Använd bäddelen för att göra soffan lite höge och lägg sedan ut underdelen för att göra soffan längre när det är dags att slappa ordentligt. Soffan är för två personer och har ett mått i sittande läge på (BxDxH) 140x100x75 och i liggläge 140x200x60.

» Mer information om soffan hittar du här.

Uppblåsbar bäddfotölj

R

Självuppblåsbar

R

Vattentålig

R

Perfekt för gäster

R

Perfekt framför tv-spelet

Produktbeskrivning

En skön avkopplande uppblåsbar fåtölj som är perfekt att spela tv-spel eller bara chilla i. Fåtöljen blåses upp av dig själv. Den uppblåsbara fåtöljen är gjord för att användas både inomhus och utomhus så den går dessutom att ta med sig ut i trädgården. När fåtöljen inte används kan den enkelt packas ner i den medföljande förvaringspåsen. Och är toppen för gäster då den enkelt kan monteras om till en säng.

» Mer information om soffan hittar du här.

Uppblåsbar soffa – perfekt till campingen och stranden

Den uppblåsbara soffan är en perfekt pryl att plocka med sig när det är dags att campa. Oavsett om du campar med tält, husvagn eller husbil så kommer soffan ta minimalt med plats, samtidigt som du har med dig en skön sittplats för två, alternativ en nödlösning på sovplats.

Efter en lång dag på stranden med mycket slappande kan det vara skönt att kunna sätta sig och bara koppla av en stund.

Förstå att smidigt bara kunna göra sin egen lilla lounge utanför tältet eller på badstranden, utan att behöva släpa med sig stora möbler som man måste hyra släpkärra för att kunna frakta. Att bara kunna packa ner soffan i väskan, samla kompisarna, slå på lite musik, ta något gott att dricka och sen köra soffhäng i solen hela sommaren. Man har ju hört talas om tråkigare aktiviteter..

Det ska inte längre behöva bli slagsmål om den sista solstolen och att ligga eller sitta på den extremt tunna handduken är varken skönt eller praktiskt. Det ska inte heller längre behöva bli tjafs om vem som har med sig den bästa sittplatsen till badstranden, det kommer givetvis vara du. En uppblåsbar soffa eller en trött solstol? Ja, du hör ju själv.

Vad gäller camping och kanske framförallt husvagn- eller husbilssemester så har man ju ofta ett större utrymme att frakta sin packning med. Alla som varit på en riktigt husvagnssemester känner nog till att det alltid finns dem som ska imponera på grannarna med den största uteplatsen och de lyxigaste möblemanget. Låt dem hålla på. Förmodligen har dom inte upptäckt den uppblåsbara soffan än eller så är dem för dumma för att förstå vinningen i det.

Ja, dom kommer kanske sitta aningen skönare vid middagen och ja, över lag kanske det är lite finare.  Men sen då..? Om husvagnskompisen 300 meter bort har bjudit in till fest men har slut på sittplatser, ska hela möbleringen bäras med bort då? Eller alla långa dagar på stranden.. Det går ju inte kasta i en trämöbel från IKEA i havet och tro den ska flyta.

Skämt o sido, alla ska givetvis ha det som passar var och en bäst på campingen oavsett om det är en uppblåsbar soffa eller en fullstor divansoffa från IKEA. Vi vill bara vara tydliga med att funktionaliteten och flexibiliteten med en portabel soffa kan ibland överväga det bekväma och lyxiga med ”riktiga” soffor.

Uppblåsbar soffa 2024 – bäst i test

Marknaden för uppblåsbara soffor är relativt begränsad, det finns inte jättemånga olika alternativ att välja på. Det kan också skilja en hel del i kvalité vad gäller exempelvis material, luftens förmåga att stanna i soffan etc.

Ett varumärke som dock gått ”all in” uppblåsbar soffa för att hitta dem bästa lösningarna vad gäller just dessa brister är SoftyBag. Softybag är ett svenskt företag som ligger i framkant vad gäller uppblåsbara soffor. Här ligger fokus på att göra smidiga, portabla, snygga och funktionella soffor av god kvalité. Allt för att soffan ska leva upp till dem förväntningarna som kunder har. Softybag är verkligen en ”bäst i test”-vinnare 2024 då man just är en av få tillverkare som specialiserat sig på ämnet.

Vi kan verkligen rekommendera att köpa en uppblåsbar soffa av god kvalité istället för att exempelvis leta efter det billigaste alternativet. Du kommer inte bli nöjd om din soffa kommer börja läcka luft direkt någon sätter sig i den. Då kommer det mer blir ett jobbigt projekt att hela tiden behöva blåsa i ny luft istället för att ha den där lugna stunden som var tänkt från början.

Som vi varit inne på tidigare i sammanställningen har Softybag, förutom att vara en skön uppblåsbar soffa, en annan egenskap som blir win-win. Det är du kan använda en Softybag i poolen likt en luftmadrass också. I en liten väska som du händer på axeln får du alltså plats med både en soffa och en ”luftmadrass” på samma gång. Det kommer alltså inte längre behöva bli världens svåraste packningsprojekt för några timmar på stranden.

Vill du veta mer om Softybags funktioner och egenskaper kan du läsa vår sammanställning här ovan där vi informerar om viktiga delar du bör tänka på innan du köper en uppblåsbar soffa 2024.

uppblåsbar soffa softybag

Mindre varianter för barn

Är du på jakt efter en uppblåsbar soffa för barn så finns det några gulliga varianter med fina tryck att välja på. En uppblåsbar soffa till barnen är en perfekt sommarpresent så dom kan ha egna små pick-nicks eller kompishäng i trädgården med. Den mindre uppblåsbara soffan till barnen går också utmärkt att använda som tv eller tv-spels soffa och blåsas upp just för specifika tillfällen. I och med att soffan är liten och anpassad för dem mindre barnen är det inte ett större projekt att varken tömma eller fylla soffan på luft.

Sammanfattning

Den uppblåsbara soffan har sina bästa år framför sig då det inte riktigt funnits något givet alternativ på marknaden. Nu har SoftBag kommit med en soffa av riktig kvalité och går du i köptankar och funderar på att skaffa en uppblåsbar soffa 2024 så är SoftBag det givna förstaalternativet.

Den uppblåsbara soffan har många bra egenskaper som passar framförallt sommartid då den går att ta med sig till stranden, parken eller campingen utan någon större ansträngning. SoftBags alternativ går även perfekt att använda i vattnet så du kan även lämna luftmadrassen hemma.

Avslutningsvis vill vi bara poängtera att en uppblåsbar soffa används betydligt mer än man först kan tänka sig. Det dyker på situationer titt som tätt där det behövs extra sittplats. Sofforna är inte heller någon jättedyr investering och så länge man inte placerar soffan på en spik eller något liknande så håller dom bra över tid också. Soffan behöver alltså inte bytas ut inför varje sommarsäsong.

Användingsområden för en uppblåsbar soffa

En uppblåsbar soffa är en praktisk möbel som kan användas på många olika sätt och platser. En av de vanligaste användningarna är som en bekväm sittyta utomhus, antingen i trädgården, på balkongen eller vid stranden. En uppblåsbar soffa kan också användas som en extra sovplats för gäster, eller som en portabel möbel för camping och andra utomhusaktiviteter.

En uppblåsbar soffa kan också vara ett utmärkt val för mindre utrymmen där traditionella möbler inte passar. Den kan enkelt blåsas upp och användas för att skapa en tillfällig sittyta eller en mysig läshörna. Dessutom är den lätta och bärbara designen praktisk för att flytta runt möbler efter behov.

Min egna uppblåsbara soffa

När jag köpte min uppblåsbara soffa använde jag den främst som en bekväm sittyta i min trädgård under sommaren i vår gemensamma sommarstuga. Eftersom jag ofta bjuder över vänner och familj på grillkvällar eller bara för att umgås, ville jag ha en bekväm och avslappnad sittyta som kunde rymma flera personer. Uppblåsbara soffor passade perfekt för detta ändamål, eftersom de kan rymma flera personer och dessutom är lätta att flytta runt efter behov. Den funkar också perfekt att ta in och under vinterhalvåret har jag haft den i lägenheten som en extrasäng, eller bara när jag tillsammans med min partner har tv-kväll och vill mysa till det lite extra.

I somras använde jag min uppblåsbara soffa både på gräsmattan och på stenplattor, och den fungerade bra på båda ytor. Den mjuka PVC-ytan var behaglig att sitta på och formade sig efter kroppen på ett sätt som gjorde det möjligt att sitta bekvämt under en längre tid. Min uppblåsbara soffa hade också inbyggda kuddar och armstöd, vilket gjorde den ännu bekvämare att sitta i. Sen skapar ju en uppblåsbar soffa alltid ett skönt gung likt som en uppblåsbar madrass gör.

Eftersom min uppblåsbara soffa var lätta att blåsa upp och tömma på luft, använde jag den även vid andra tillfällen, exempelvis när jag hade gäster på besök som behövde en extra sovplats. Det var enkelt att blåsa upp soffan till en säng och efter användning tömma den på luft och förvara den på ett praktiskt sätt.

Jag blev verkligen nöjd med mitt köp av en uppblåsbar soffa och skulle definitivt rekommendera det till någon som letar efter en bekväm och praktisk möbel för utomhusbruk men som även kan funka bra som backup innomhus under vinterhalvåret.

Köpguide – bra att tänka på innan du köper en uppblåsbar soffa

0

Storleken

De uppblåsbara sofforna 2023 är ofta av den mindre varianten, storleken är ofta för en eller två personer. Det är naturligtvis en fördel både när den ska fyllas och tömmas på luft eftersom det går mycket snabbare. De tar även mindre plats om man ska packa med sig soffan till badplatsen. Är man däremot en större familj eller ett stort kompisgäng som ska i väg och campa behövs det flera uppblåsbara soffor om alla ska få plats. Därför är det viktigt att tänka på vilken storlek man köper, många gånger kan sofforna se betydligt större ut på bild än vad dom faktiskt är så var uppmärksam på hur många sittplatser den uppblåsbara soffan har.

Kvaliteten

Kvaliteten på soffan är A och O för att det ska bli ett lyckat köp. Uppblåsbara soffor 2023 med dålig kvalité kommer dels läcka massor av luft och dels gå sönder väldigt snabbt. Uppblåsbara soffor som läcker luft kan vara det mest irriterande som finns så det vill du undvika. Det kan så klart vara svårt att veta vilken kvalité soffan håller om du beställer den över nätet då du inte kommer kunna testa den innan. Då är det bra att försöka leta upp recensioner om soffan från tidigare användare för att få en inblick i vad tidigare köpare har varit nöjda och mindre nöjda med.

Priset

Priset på soffan brukar precis som med det mesta skvallra om vilken kvalité soffan håller. Nästan alltid är det så att man får vad man betalar för. Priset behöver därför motsvara din tänkta användning av soffan. Köper du en uppblåsbar soffa 2023 för att skaffa lite extra sittplatser till sommarfesten i trädgården och din tanke är att soffan är till för just det tillfället ja, då är det dumt att välja det dyraste alternativt. Är tanken däremot att soffan ska hålla över tid och följa med till bad- och campingplatser runt hela Sverige är det värt att lägga lite extra pengar för att få en soffa som håller.

Materialet

Materialet är bra att tänka på när du ska köpa en uppblåsbar soffa 2023. Många soffor är gjorda i plast men det finns även andra varianter som exempelvis soffor i polyester. Materialet avgör bland annat hur bekväm soffan är och om det finns möjlighet att använda den även i vatten. Det är till stor del materialet som kommer avgör din upplevelse av köpet. Var därför uppmärksam på vilket material det är på soffan du beställer så du inte får hem en soffan av ett annat material än det som är tänkt.