Välj en sida

Radiostyrd båt för barn

Det finns få saker som barn uppskattar så mycket som radiostyrda leksaker. Oavsett om det är en bil, båt, häst eller groda som är radiostyrd älskar barn verkligen att helt själva kunna styra över sin leksak. Vi kommer dock lämna bilen, hästen och grodan här och fokuserar endast på båten. En radiostyrd båt för barn är en jättekul leksak som dessutom passar alla åldrar.

Är du på jakt efter radiostyrd båt till ditt barn eller är det kanske en present till syskonbarnet? Hur som helst kommer vi här visa fyra prisvärda radiostyrda båtar till barn. Båtarna är i olika prisklasser, storlekar och material så läs noga igenom jämförelserna innan du bestämmer dig.

Ninco Delta

Dubbla motorer

Toppfart 14 km/h

50 m räckvidd

amazon
Uppblåsbar soffa blå

Taiyo Wave Runner 

USB-laddning

27 Mhz

15 cm lång

Gear4Play RC Boat

Batteridriven

Bra för nybörjare

25 cm lång

Samsung har länge varit en ledande aktör inom smart-tv men nu har Samsung även hittat ett annat att segment att dominera – den vita tv:n. Det är Samsung som håller i taktpinnen vad gäller dem vita tv-apparaterna med snyggast design och dem bästa funktionerna.

Ninco Delta – En radiostyrd båt för den fartfyllde

R

Dubbla motorer

R

Toppfart på hela 14 km/h

R

50 m räckvidd 

Produktbeskrivning

Badgästerna för hålla sig undan när gula faran kommer flygandes över vattenytan! Denna radiostyrda båt från Ninco har dubbla motorer och är en riktig racerbåt för barnen att leka med. Med en toppfart på 14 km/h och en räckvidd på 50 meter går det att köra både fort och långt ut från badstranden.

För dem lite äldre barnen är det här en perfekt radiostyrd båt att leka med under varma sommardagar!

» Mer information om den radiostyrda båten hittar du här.

Taiyo Wave Runner  – Enkel och snabb uppladning med USB

R

USB-laddning

R

27 Mhz

R

15 cm lång

Produktbeskrivning

En tuff radiostyrd båt för barn i rött och svart som inte kommer få vila en sekund under sommaren. Med sin smarta uppladdning via USB kommer båten nästan alltid vara redo för ett race. Utmana kompisarna på ett race i poolen eller vid badstranden för att utse årets sjökapten!

» Mer information om båten hittar du här.

Gear4Play RC Boat – Perfekt för nybörjaren

R

Bra för nybörjare

R

Batteridriven

R

25 cm lång

Produktbeskrivning

Den radiostyrda båten för barn från Gear4Play passar perfekt till dem lite mindre barnen som ska lära sig att hantera en radiostyrd båt i vattnet. Båten är ganska stor men går inte lika snabbt som de två tidigare alternativen. Här gäller det att lära sig köra båt för att sedan växla upp till de lite snabbare och mer avancerade båtarna sen. 

» Mer information om soffan hittar du här.

Radiostyrd båt för barn – Perfekt leksak för poolen eller sommarstugan

En radiostyrd båt till barn är en perfekt sommarleksak att underhålla sig med vid poolen eller sommarstugan. Förutom GUMMIMADRASSER och plastbollar brukar vattenleksaker vara något begränsat men här finns ett kul alternativ faktiskt.

Användningsområdet varierar lite beroende på vilken typ av båt du har. Dem allra minsta båtarna går till och med att köra med i badkaret. Det fungerar bra att använda samma storlek, även något större, i poolen också men till sommarstugan, där vi antar det är en sjö eller hav krävs någon båtat i variant medel och uppåt.

Anledningen till att man måste tänka på vilken storlek man väljer är ofta pga vågor och vind. Hemma i badkaret är det förhoppningsvis varken vågor eller vind så där fungerar dem mindre varianterna ypperligt Tar man däremot med samma båt ut till sjö under blåsig eftermiddag så kommer det knappt gå att styra båten. Då behövs dem lite större båtarna som är tyngre och har en kraftigare motor.

Läs också: Pussel 1000 bitar

Radiostyrd båt för barn – och pappa kanske?

Får vi vara lite fördomsfulla och anta att förutom barnet eller barnen kommer pappan i familjen uppskatta den radiostyrda båten mest. Det behöver naturligtvis inte vara så, men förmodligen är det precis så det är. Den radiostyrda båten uppskattas även av många vuxna och här går det verkligen att leka med sitt barn och samtidigt ha kul på riktigt.

För att göra det hela ännu roligare så är ju det ultimata att ha varsin båt. Med lite kreativitet går det bygga små banor i vattnet så man kan tävla mot varandra för att utse familjens sjökapten. Barn älskar när föräldrar och vuxna är delaktiga leken och så länge barnen får vinna så finns det risk att leken aldrig, om barnen får bestämma, får ta slut.

En radiostyrd båt som från början kanske endast var tänkt till barnet kan istället blir en leksak för hela familjen. Om

Bra att tänka på innan du köper radiostyrd båt

Det finns några grundläggande punkter att tänka på innan du köper en radiostyrd båt till ditt barn och vi tänkte gå igenom dom här. Framför allt behöver du ha koll på:

  • Storleken
  • Batteritid
  • Vad ingår

Dessa tre delar är dom absolut viktigaste för att du inte ska bli besviken över ditt köp. Vi ska gå lite närmare in på varje del för att förklara varför.

Storleken

Vi har varit inne på storleken av båten lite längre upp i texten med det är värt att poängtera igen. Om barnet som ska använda båten mest kommer göra det hemma i badkaret där det varken blåser eller är några vågor, ja då bör man tänka på att inte köpa en för stor båt eftersom det finns begränsad yta att köra båten på.

Är båten istället till någon som brukar spendera hela sommaren vid sommarstugan eller i familjens pool är dem minsta och lättaste varianterna inte att föredra eftersom vinden kan ställa till det.

Det är helt enkelt inte kul att leka med en båt som är för stor för ytan den har att röra sig på, eller leka med en båt som blåser omkring och välter vid minsta lilla våg. Därför är storleken och vikten på båten väldigt viktig att tänka på.

Batteritid

Vi har någon alla varit med om elektriska prylar med kort batteritid, finns det något mer tröttsamt? Se till att batteritiden, alltså körtiden, inte är allt för kort. En ungefärlig körtid på båten brukar kunna ges på produktsidan och den är bra att ha koll på.

Inget barn kommer i längden tycka det är roligt att leka med en radiostyrd båt som behöver laddas i två timmar men som har en körtid på fem minuter.

Förutom själva batteritiden kan det vara bra att ha koll på hur vida batterierna ingår eller inte och vilken typ av batterier som gäller. Oftast är det givetvis laddningsbara batterier som ingår med båten men det är inte helt säkert så håll ett extra öga på det.

Laddningsbara batterier är så klart ett måste till radiostyrda prylar annars kan det på sikt bli en väldigt dyr historia.

Vad ingår?

Som konsument är man van att det nästan jämnt ingår allt som man behöver när man köper en viss produkt. Riktigt så är inte fallet längre och framför allt vid köp av elektriska eller digitala produkter. Smartphonen och digitaliseringen har gjort att många företag tar förgivet att alla har en smartphone och anpassar sina produkter därefter, förmodligen för att dra ner på kostnader.

Vart vill vil komma med detta? Jo, det finns radiostyrda båtar på marknaden som går att köra via mobiltelefonen och där ingår det inte alltid någon fjärrkontroll. Detta gäller inte dom allra minsta båtarna då tillverkarna i alla fall varit smarta nog och inse att de minsta barnen eventuellt inte äger någon telefon.

Vi tycker att utvecklingen här går åt fel håll. Hela känslan är ju att få hålla i en ordentlig fjärrkontroll och styra sin båt med så se verkligen till så att det ingår fjärrkontroll och laddningsbara batterier.

Sammanfattning

En radiostyrd båt för barn är en leksak som de allra flesta barn uppskattar. Det är kul för barnen att själva kunna styra och köra ett motorfordon, precis som mamma och pappa. När du ska välja en radiostyrd båt till ditt barn så är det framförallt tre saker att ha koll på. Det är storleken, batteritiden och vad som ingår. Storleken och vikten avgör ofta vart det går att köra båten. En för lätt båt kommer inte klarar av vågor ute på en öppen sjö till exempel. Batteritiden är en viktig faktor att hålla koll på. En båt som endast går att köra några få minuter för att sedan behöva laddas ett par timmar kommer alla barn att tröttna väldigt snabbt på. En båt som har en hyfsad lång körtid tillsammans med en snabb och smidig laddning är därför att föredra. Avslutningsvis så är det bra att se till så allt man tänkt sig ska ingå faktiskt ingår, för det är nämlingen inte säkert att det alltid är så.

En radiostyrd båt är en kul leksak för hela familjen och extra roligt är det att ha flera stycken så man kan tävla mot varandra. Barnen älskar när föräldrarna är delaktig i leken och en radiostyrd båt för barn är en sådan där pryl där du faktiskt inte behöver låtsas att det är kul – det är kul på riktigt!

Vanliga frågor om radiostyrd båt för barn

Finns det någon åldersgräns för radiostyrda båtar?

Nej, det finns ingen åldersgräns som säger att man inte får köra en vissa radiostyrda båtar vid en viss ålder. Däremot finns det som på många andra leksaker ofta en rekommenderad ålder. De lite större och snabbare båtarna har ofta en högre rekommenderad ålder än dom mindre båtarna som inte går lika snabbt. 

Hur underhåller man en radiostyrd båt?

Radiostyrda båtar för barn underhåller man på bästa sätt precis som med det mycket av andra prylar. Var försiktig så båten inte stöter i kanter och tvätta av båten om du använt den i saltvatten. Det brukar framgå i beskrivningen om båten tål saltvatten eller inte, ett tips är att kolla upp det innan användning.

Går det köra alla radiostyrda båtar i olika typer av vatten?

Det går så klart att köra alla radiostyrda båtar för barn i alla olika typer av vatten men det är inte alltid som det är det bästa för båten. En del båtar ska helst inte köras i saltvatten, men då framgår det i produktbeskrivningen. En annan sak att tänka på är båtens vikt. En lätt båt kan vara svårt att köra i vatten med mycket vågor. Vågorna kommer slå runt båten och körningen kommer inte bli någon rolig upplevelse. 

Är det svårt att köra en radiostyrd båt?

Hur svårt det är att köra en radiostyrd båt beror givetvis på många olika faktorer. Fart, vikt och förhållande är några exempel som spelar in. Fördelen med att köra en radiostyrd båt mot till exempel en radiostyrd bil är att vattnet nästan helt och hållet saknar hinder. Är det vindstilla i luften och man kör lugnt och kontrollerat så är det inte svårt att köra en radiostyrd båt. Börjar man däremot gasa på lite mer gäller det att parera svängarna rätt så inte båten hamnar upp och ner.