Välj en sida

Bästa cornflakes dispenser: Praktisk förvaring för flingor

Inlägget innehåller annonslänkar.

Frukostflingorna ska givetvis ätas med stil – och det börjar redan vid uppläggningen. Med en praktisk cornflakes dispenser tar du “flingätandet” till nästa nivå och det blir att se lika proffsigt ut som på hotellfrukosten. 

Går det bara använda cornflakes i en “cornflakes dispenser” kanske du undrar? Självklart inte! Det går precis lika bra med musli, granola eller några andra frukostflingor som du gillar. 

Här hittar du 3 dispenser för flingor som passar utmärkt för hemmabruk. Alla dispensers är enkla att använda och det finns möjlighet att välja mellan en enkel eller dubbla förvaringsrör.

3 bästa cornflakes dispenser

sovorm-long-dragon

Skapa en magisk hotellkänsla i hemmet tillsammans med denna dubbla dispenser. Här är det inte bara cornflakes eller andra frukostflingor som kan förvaras utan även hårda godisar och nötter passar alldeles utmärkt. 

Bort med alla fula kartongförpackningar och tråkiga plåtburkar. KitchenPro Cornflakes dispenser kommer förgylla morgonen lite extra och göra frukostätandet lite, lite roligare.

chokladbomb-vit

Behöver du inte dubbla dispensers så finns här en singelvariant för det lilla hushållet. Med en enkel och vridbar ratt kan du bestämma precis hur mycket flingor eller musli du vill ha ha i frukostskålen. 

Finns att välja på i svart eller vit färg.

sovorm-long-dragon

En klassisk pop dispenser som passar utmärkt för all typ av förvaring av torrvaror så som flingor, havre, socker eller nötter. Det är en manuell och enkel dispenser som är lätt att plocka med sig till sommarstugan eller på resan. 

Storlek 2,3 liter.

Varför använda en cornflakes dispenser?

Det finns många fördelar med att använda sig av en cornflakes dispenser. Förutom att det är en betydligt snyggare förvaring än originalförpackningarna så är det även ett praktiskt redskap att portionera ut flingorna med.

Genom att vrida på ratten kan du portionera ut lagom stora portioner tills dess att du är nöjd. Dessutom minskar du risken för spill och kladd vilket spar både tid och pengar.

Vilken fler fördelar har dispensern för flingor då? Det är en lufttät förvaring som håller flingorna borta från luftpartiklar samt en hygienisk servering vilket är väldigt aktuellt i dessa tider.

SE OCKSÅ: GODA CHOKLADBOMBER MED MARSHMALLOWS

Hotellfrukost i hemmet

För att skapa lite hotellkänsla i hemmet så är en dispenser för flingor ett måste. Dispensern är en riktig symbol för hotellfrukosten och det är klart att den måste finnas på frukostbordet för att kunna återskapa känslan av god hotellfrukost.

Vill du göra det hela ännu lite lyxigare så är ett tips att rosta din egna musli. Att ha en cornflakes dispenser dubbel med ena fylld med cornflakes och den andra fylld med nyrostad hemmagjord musli. Hur trevligt låter inte det?

Så gör du hemmagjord musli. 

Att göra egen musli är inte bara bra för plånboken, det är också mycket godare än flera av de färdiga muslialternativen på marknaden. På 30-45 minuter kommer du härlig musli redo för frukosten och det enda du behöver göra är att blanda några ingredienser som sedan ska hällas ut på en plåt. Ugnen fixar resten!

Cornflakes dispenser – Användbar till mer än flingor

Självklart går dispensers för flingor använda till mer än just bara flingor. Det är en praktiskt förvaring även för andra torrvaror som exempelvis nötter, frön eller godis. Perfekt för dig som bakar mycket och vill ha enkel åtkomst för vissa ingredienser.

Det är också ett roligt kökstillbehör att fylla med godis och något som barnen tycker är väldigt kul att använda. Fyll dispensern med massor av M&M eller något annat favoritgodis och låt lördagskvällen börja!

Användningsområdet är med andra ord större än vad man först kan tro och det är ett användbart kökstillbehör vid många tillfällen. Dispensern blandar nytta med nöje och passar lika bra i det lilla som i det stora hushållet.

 

LÄS OCKSÅ: LOCKÖPPNARE BÄST I TEST

Kul present eller julklapp

Har du svårt att hitta något till mamma i present eller är det kanske julklappen till pojkvännen som du fastnat vid? Isåfall kan du sluta leta nu. En cornflakes dispenser passar alla och är något som väldigt få har hemma. 

Du vet när man får den där oväntande men ack så uppskattade presenten som man knappt visste fanns men som kommer till användning vecka efter vecka. En dispenser för flingor är just en sådan typ av present. Bortglömd, otippad men otroligt användbar! 

Ett annat tillfälle som passar ypperligt att ge bort en cornflakes dispenser är i inflyttningspresent. Låt den nyinflyttade inreda köket med stil och förgyll dennes frukostar med en praktisk dispenser.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en dispenser för flingor?

Priset på dispensern för flingor kan variera beroende på om det är en dubbel- eller singel-modell du tittar efter. Cornflakes dispenser dubbel kostar runt 350 kronor medan en singelmodell ligger på ca 200 kronor.

Vilken är den bästa cornflakes dispensern?

Den bästa cornflakes dispensern just nu är enligt oss (och många tidigare köpare) dispensern från KitchenPro.

Hur gör jag rent cornflakes dispensern?

Alla dispensers rekommenderas att göra rent för hand. Torka ur dispensern med en fuktig trasa och lite diskmedel så kommer den bli som ny igen!