Välj en sida

Bäst i test: Bästa locköppnare 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Svag i händerna, ont i nyporna eller bara allmänt dålig på att öppna lock? Då är en locköppnare det du letar efter! En locköppnare, eller burköppnare som det också heter, är en smart produkt som gör det enkelt att öppna lock eller skruvkorkar. 

Det finns lite olika varianter på locköppnare och vilken som är bäst är så klart en smaksak. 

Här visar vi fyra olika lock- och burköppnare som förhoppningsvis kan hjälpa dig öppna hårt sittande lock i framtiden.

3 bra locköppnare

svampväska-med-kniv

En smart öppnare för lock och skruvkorkar som är justerbar och kan användas på de flesta storlekar. Genom att dra handtaget och justera öglans storlek fäster du den runt locket och sedan ger det långa handtaget dig kraft nog för att öppna det mest hårt sittande locket.

Med StrongBoy locköppnare kan du även öppna skrivkorkar vilket inte många locköppnare klarar av.

svampväska-kantarell

En smidig liten burköppnare som gör det lätt att öppna hårt sittande lock. Genom att placera burköppnaren på locket och böja handtaget uppåt så att vakummet släpper så blir också locket enkelt att öppna. Detta görs utan att locket tar skada så det kan skruvas på när du färdig sen.

usb-tändare

Ett smart litet praktiskt vertyg för att öppna syltbukar och andra olika typer av glasburkar. Spänn bara fast verktyget över locket och använd handtaget för att skruva loss locket. 

Verktyget är tillverkat i metall och ca 20 cm långt.

Vad är en locköppnare?

En locköppnare, eller burköppnare, som det också heter är ett redskap som kan användas för att öppna burklock och skruvkorkar. Locköppnaren kan användas till olika typer av lock vad gäller storlek och form då locköppnare är justerbara. 

Med ett ofta långt handtag ger locköppnaren ett bra grepp för att enkelt kunna få upp hårt sittande burklock på exempelvis glasburkar eller PET-flaskor. 

Det finns locköppnare i flera olika designer och utföranden samt både manuella och elektriska burköppnare att välja på.

SE OCKSÅ: GRÖNSAKSSTRIMLARE BÄST I TEST

Hur fungerar locköppnare?

Locköppnare kan fungera på lite olika vis men antingen brukar det vara genom att trä ett gummiband runt locket som ska öppnas och med hjälp av ett långt handtag skapas så pass mycket kraft att locket enkelt öppnas. 

En annan variant är att placera burköppnaren på locket och lyfta locket lite grann så ett luftrum skapas. Efter det går det väldigt enkelt och smidigt att öppna locket med händerna. 

De elektriska burköppnarna fungerar som så att burköppnaren placeras på locket och genom ett knapptryck så öppnar burköppnaren locket.

fallfrukt-äpple

Burköppnare för svaga händer

Burköppnare är främst användbara för personer med svaga händer och som har svårt att öppna hårt sittande burklock. Det kan vara äldre personer eller personer med någon typ av funktionsnedsättning i händer eller armar som behöver hjälp av en locköppnare. 

Beroende på hur svag i händerna man är bör man överväga om det är den manuella eller elektriska burköppnaren som bör införskaffas. Den elektriska burköppnaren är mer kraftfull men kräver också lite mer användaren.

SE OCKSÅ: BÄSTA ÄPPELSKALARE MED VEV

Fördelar med locköppnare

Det finns flera fördelar med att använda locköppnare, främst för dig med svaga händer. Att ha en locköppnare hemma är en trygghet och det behöver aldrig mer vara ett problem att öppna en burk eller PET-flaska. 

Även om det går bra att öppna lock för det mesta så kan även en stark person få problem att öppna burklock emellanåt. En disktrasa för att få bättre grepp eller en skruvmejsel för att försöka bända upp locket är klassiska knep, men det är precis i dessa lägen som det är perfekt att plocka fram burköppnaren. 

Den största fördelen med locköppnare är att den kan öppna hårt sittande lock i olika storlekar nästan oavsett hur stort eller litet locket är. 

Locköppnare som även kan öppna skruvkorkar är ett extra plus då locköppnaren får ytterligare ett användningsområde.