Välj en sida

Bäst i test: Bästa äppelskalare med vev 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Är du på jakt efter en äppelskalare med vev har du hittat rätt! Här visar vi 3 bra äppelskalare som kommer förenkla processen både vad gäller att skala, skiva och kärna ur äpplet. Äppelskalare är väldigt användbara när man exempelvis ska göra äppelpaj, äppelkaka eller äppelmust. 

Alla äppelskalare har vev som gör den enkel att använda samt en inbyggd sugpropp på undersidan så skalaren står stabilt när den används. Det går även att ställa in vilken tjocklek det ska vara på äppelskivorna och rengöringen av äppelskalare är väldigt enkel.

3 bra äppelskalare med vev

svampväska-med-kniv

Äppelskalare med vev som även kan hantera päron potatis. Äppelskalaren sätts fast med en sugpropp på undersidan så den står stadigt under hela skalningen. Den kan både skala, skiva och kärna ur äpplet vilket passar bra när du exempelvis ska laga äppelpaj. 

svampväska-kantarell

Äppelsvarv som även passar bra till potatis! Äppelsvarven kommer från tyska Westmark och kan både skala, skiva och kärna ur äpplet. Du fäster äppelskalaren med hjälp av en sugpropp på undersidan.

äppelsvarv

Äppelskalare med vev och sugpropp som står stabilt under hela skalningsprocessen. Perfekt när du ska göra paj eller äppelkaka! Den praktiska veven gör det lätt att både skala, skiva och kärna ur äpplet på ett kick.

Vad är en äppelskalare?

En äppelskalare är en anordning för att snabbt och enkelt kunna skala, skiva och kärna ur äpplen. Äppelskalare finns i lite olika varianter men den vanligaste alternativet är äppelskalare med vev. Med hjälp av veven snurrar man äpplet som är fastsatt på äppelskalaren samtidigt som äpplet blir skalat och skivat. 

På flera äppelskalare går det att ställa in om man önskar endast skala äpplet, och inte skiva eller kärna ur äpplet. På så vis kan välja lite olika alternativ som som äppelskalaren ska användas på och anpassa det efter eget önskemål. 

SE OCKSÅ: BÄSTA GRÖNSAKSSTRIMLARE

Varför använda en äppelskalare med vev?

En äppelskalare med vev är en manuell och effektiv äppelskalare som är superenkel att använda för både barn och vuxna. Äppelskalare med vev är den vanligaste typen av äppelskalare och den är väldigt praktisk att använda både i köket och trädgården. 

Med hjälp av en sugpropp monteras äppelskalaren på en bänkskiva så den sedan står stadigt under tiden den används. 

Den manuella hanteringen av veven gör att vem som helst kan använda utan att behöva ha några tekniska kunskaper som det numer ofta krävs på diverse köksredskap.

fallfrukt-äpple

Skala, skiva och kärna ur mer än bara äpplen

Användningsområdet för äppelskalare sträcker sig längre än till just bara äpplen vilket så klart är en fördel eftersom äppelskalaren kan komma till mer användning då. Det är främst till exempelvis potatis, päron och andra liknande frukter där äppelskalaren kan användas. 

Att enkelt kunna skala sin potatis eller att ha ett komplement till den ordinarie potatisskalaren är så klart en extra lyx att tillgå när behovet uppstår.

Gör bakningen och matlagningen roligare

Att använda roliga köksprodukter som gör bakningen eller matlagningen roligare är underskattade produkter som det pratas för sällan om – äppelskalaren är just en sådan! 

Att baka eller laga mat tillsammans med sina barn är alltid en uppskattad aktivitet både bland de stora och små och att använda en äppelskalare med vev för att skala och skiva äpplen är förstås en rolig uppgift för barnen att utföra. 

Med andra ord blandar äppelskalaren nytta med nöje och gör både matlagningen och bakning mycket roligare för både vuxna och barn.