Välj en sida

Bästa chokladbomb för varm choklad 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Chokladbomber för varm choklad – finns det något godare en kall vinterdag efter en heldag i skidbacken? Att unna sig en riktigt smarrig chokladbomb för att maxa utflykten eller kvällsmyset är något både barn och vuxna måste få unna sig lite då och då. 

En chokladbomb är samma sak som vanlig klassisk varm choklad kanske du tänker, men så är det inte! Chokladbomben kan innehålla goda marshmallows eller andra överraskningar. Topp med lite grädde så sätter du verkligen pricken över i:et.

6 goda chokladbomber

sovorm-long-dragon

Svensk choklad när den är som bäst! Dessa chokladbomber från Hedh-Escalante Chocolatier från Malmö är en riktig favorit. Fyllda med små minimarshmallows är dessa chokladbomber extra lyxiga att plocka fram vid festliga tillfällen eller bara när man vill unna sig lite extra.

chokladbomb-vit

2-pack med vita chokladbomber fyllda med smarriga marshmallows som kommer sätta lite guldkant på kvällsfikat. Lägg ner bomberna i en kopp varm mjölk och avnjut drycken tillsammans med en god ostsmörgås.

sovorm-long-dragon

För dig som älskar mörk choklad finns här 4 stycken bomber att njuta av, toppat med några goda minimashmallows. Passar perfekt för chokladälskaren som föredrar den mörka chokladen framför allt annat.

sovorm-long-dragon

Chokladbombshjärtan för varm choklad, perfekt att ge bort i present till älsklingen! Säljs i 2-pack så har du tur kanske du också får ta del av dessa lyxiga bomber!

sovorm-long-dragon

Vid juletid är dessa små tomtar de perfekta chokladbomberna för att sätta lite extra stämning på julen. Det är även en rolig julklapp att ge bort till barnbarnet eller varför inte till mormor?

sovorm-long-dragon

Visst är det synd när denna söta lilla chokladanka smälter, men det blir samtidigt en riktigt härlig smakupplevelse! Ankorna är fyllda med marshmallows vilket ger en extra god smak på drycken.

Vad är en chokladbomb för varmchoklad?

En chokladbomb är en rund kula tillverkad av choklad som ibland även kan innehålla exempelvis små marshmallowsbitar. Chokladbomben läggs i varm mjölk för att smälta och samtidigt tillreds då en kopp med varm choklad.

Chokladbomber anses ofta som en lite lyxigare variant på klassisk varm choklad eftersom chokladen många gånger är gjord av hög kvalité vilket ger chokladdrycken en extra dimension jämfört med chokladdryck av kakao.

SE OCKSÅ: BÄSTA GODISAUTOMAT FÖR BARN

Extra lyx till lördagsfikat eller utflykten

Även om chokladbomber för varm choklad inte är en superdyr investering så kostar det betydligt mer per kopp jämfört med att göra en kopp varm choklad på klassiskt vis. Därför ska det användas vid speciella tillfällen när man får lyxa till det lite extra!

Efter en heldag i pulkabacken, efter långpromenaden eller bara en kväll när man får lyxas och mysa lite extra är tillfällen där chokladbomben helt klart gör sig bäst. Det blir något att se fram emot hela dagen och sen runda av kvällen på bästa sätt.

Varm choklad är en dryck som uppskattas lika mycket av vuxna som av barn så här kan man festa tillsammans hela familjen. För att göra hela tillfället ännu lite festligare så toppa den varma drycken med lite vispad grädde och duka fram något gott att äta så blir kvällen komplett!

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA SORBETMASKIN

En uppskattad present till chokladälskaren

Chokladbomber är en present som chokladälskaren garanterat kommer att uppskatta! Och chokladälskare finns det många av därute. Vem älskar inte choklad liksom?

Oavsett om det är en present till barnbarnet, mamma, syrran, mormor eller morfar så är chokladbomben en present som alltid går hem. För det första är det fortfarande väldigt få som testat en kopp varm chokladbomb, för det andra så är det något som alla älskar! 

Det är något som passar både till present och julklapp och kan användas året om, även om den så klart gör sig extra bra under den ruskiga höst- och vintersäsongen.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en chokladbomb?

Chokladbomber säljs oftast i 2-pack eller 4-pack där priset per chokladbomb brukar ligga mellan 30 kronor – 40 kronor.

Hur använder man en chokladbomb?

Chokladbomben för varm choklad läggs bara ner i en kopp med varm mjölk. Chokladen smälter av den varma mjölken och efter någon minut är den redo att drickas.

Vilken chokladbomb är bäst?

Vilken chokladbomb som är bäst beror så klart på tycke och smak men chokladkulorna från Hedh-Escalante Chocolatier har flera tidigare köpare givit väldigt bra betyg.