Välj en sida

Present till chokladälskare

På jakt efter present till chokladälskare? Bra, då har du äntligen hittat rätt! Vi har samlat massor av roliga presenter som passar chokladätarna. 

Present till chokladälskare

Alla älskar choklad! Men det finns några tycker om choklad lite mer än alla andra – chokladälskarna. Här har vi samlat några roliga presenter till chokladälskare.

Marmorfat choklad

Chokladprenumeration

Stor chokladfontän

Presentlåda choklad

Chokladprovning

Chokladprovningsask

Bakform choklad

Chokladbudet

Guldtacka choklad

Lakrits & chokladkulor

Gigantisk Diam

Gigantisk Marabou

Bomber för varmchoklad

Hot-drink glas

Doseringstratt

Chokladfondue set

Mugg varmchoklad

Chokladsmältare

Chokladpulver Baileys

Donut Maker

Champagneflaska choklad

Myslåda

Bok Swedish Fika

Bok Chocolate

Vad är en bra present till chokladälskare?

En bra present till chokladälskaren är givetvis chokladrelaterade presenter i alla dess slag. Choklad är för vissa det absolut viktigaste som finns i livet och chokladälskaren tycka alla presenter är bra – så länge de innehåller choklad.

Tips på några bra presenter till chokladälskaren:

  • Chokladprovning
  • Chokladfontän
  • Chokladprenumeration
  • Lyxig choklad
  • Chokladfondue

Som du ser finns det lika olika varianter inom chokladämnet som passar bra som present till chokladälskaren. Det gäller bara att fundera och klura lite för att hitta rätt typ av present till chokladälskaren du känner.

Chokladnörd eller chokladätare?

Att vara en chokladälskare kan innebära två saker. Antingen är man en chokladnörd som älskar att läsa på om chokladen och se hur tillverkningen går till, från vilket land den kommer, vilken typ av kakaoböna osv. Sedan har vi den största majoriteten av chokladälskare – chokladätare. Chokladätaren har sällan något intresse i fakta, det är knappt så chokladätaren har koll på priset. Här finns det en enda sak i fokus och det är att äta chokladen.

När du ska köpa present till chokladälskare är det bra att ha koll på om det är till en chokladnörd eller en chokladätare, det kan nämligen skilja lite på vad som uppskattas här. Chokladnörden kommer över lag uppskatta ”finare” choklad betydligt mer. Här gäller kvalitet för kvantitet. Även böcker som handlar om choklad är exempel på en present som chokladnörden kommer uppskatta medan chokladätaren knappast har tid med att läsa. Chokladätaren däremot, här är kvantitet för kvalitet även om det så klart är kul att varva lite är man väl köper en present. Man skulle kunna säga som så att chokladnörden är lite mer kräsen vad gäller chokladrelaterade presenter medan chokladätaren blir nöjd så länge denne får något att stoppa i munnen.

Chokladälskare av all choklad?

Choklad finns i hundratals olika varianter, det gäller därför ha koll på vad din chokladälskande vän gillar och inte gillar. Kanske gillar han eller hon all typ av choklad?

Som du säkert redan vet så finns det ju tre stora olika chokladtyper:

Men sedan finns det ju mer eller mindre obegränsat med smaker med dessa chokladtyper som grund, framför allt vad gäller den ljusa chokladen.

Choklad smaksatt med nötter, russin, krokant, lakrits, kola, popcorn eller sprit. Ja, listan kan göras lång så visst finns det risk att till och med chokladälskaren inte gillar all typ av choklad. Därför är det bra att göra lite research innan presentköpet. Du kanske har full koll på vad han eller hon gillar för typ av choklad. Annars är ett tips att kolla med eventuell sambo eller andra gemensamma vänner för att ta reda på vad som går hem hos chokladälskaren och inte.

Present till chokladälskare – sammanfattning

Det finns massor av roliga chokladrelaterade presenter där ute att överraska chokladälskaren med. Först och främst gäller det bara att ta reda på om det är en chokladnörd eller en chokladätare vi har att göra med. När du väl benat ut det är det bara börja leta efter roliga presenter som är anpassade efter rätt ”chokladälskartyp.”

Eftersom det finns massor av olika typer av choklad och smaker finns det risk för att några inte sorter går hem hos din vän. Se därför till att ha full koll på vilka smaker han eller hon gillar och inte gillar så du inte riskerar köpa något som inte alls passar smaken.