Välj en sida

Bästa microskål för popcorn 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Med en smart microskål för popcorn kan du enkelt poppa dina popcorn i micron utan att behöva använda de klassiska popcornpåsarna som säljs i vanliga livsmedelsbutiker. Dessutom behövs varken fett eller olja! 

Popcorn makern från Lékué är helt klart den populäraste och bästa microskålen för popcorn just nu. Vi ska självklart kika lite närmare på den här men också visa upp ett annat bra alternativ att välja på. 

Att själv kunna välja hur mycket popcorn som ska poppas åt gången samt att de blir ett betydligt nyttigare alternativ eftersom varken fett eller olja behöver tillsättas är så klart en win win på många sätt.

2 bra popcornskålar för mikro

popcorn-maker

Popcorn maker från Lékué har fått ett ordentligt uppsving senaste tiden och vi förstår varför. Det är en väldigt lätthanterlig microskål tillverkad i silikon som levererar perfekta popcorn varje gång!

Det går att smaksätta popcornen efter eget önskemål och det behövs varken fett eller olja för att popcornen ska bli utsökta. 

Popcornen är klara på 3-4 minuter.

sovorm-long-dragon

Ytterligare två bra microskålar för popcorn som dessutom är hopfällbara vilket innebär att de tar minimalt med plats. Här är det bara att poppa popcornen i mikron och sedan äta direkt ur popcornskålen! 

Popcornskålarna är tillverkade i silikon och tål maskindisk vilket underlättar rengöringen.

Bra att tänka på när du använder popcorn maker

Att använda en popcorn maker är inte svårt alls, men det finns några saker som är bra att tänka på för att lyckas med sina popcorn på bästa sätt. 

Tid

Hur lång tid det tar att göra dina popcorn i mikrovågsugnen beror på mängden popcorn och vilken effekt din mikro har. Det är därför bäst att testa sig fram för att se vad som är en lagom tid men samtidigt tänka på att anpassa tiden efter mängden popcorn från gång till gång. 

 

När är popcornen klara?

För att veta när popcorn makern börjar bli klar så är det bra att lyssna hur lång tid det tar mellan poppandet. När poppandet börjar avta så är popcornen klara. Stäng då av mikron och låt de stå på eftervärme någon minut. 

 

Roterande bottenplatta

En popcorn maker fungerar helt klart bäst i en mikro med roterande bottenplatta. Om bottenplattan inte är i rörelse är stor risk för att popcornen bränns. Därför är det alltid bra att se till så bottenplattan inte sitter eller inte använda en micro där bottenplattan inte är i rörelse.

SE OCKSÅ: GODA CHOKLADBOMBER FÖR VARM CHOKLAD

Nyttigare popcorn med popcorn maker

Det finns flera fördelar med att använda sig av popcorn maker men en av de absolut största fördelarna är att det blir betydligt nyttigare popcorn eftersom man varken behöver använda fett eller olja. 

De kastrullpoppade popcornen är alltid nyttigare än micropåsar eftersom man själv kan bestämma hur mycket salt och olja det ska tillsättas. För supernyttiga popcorn ersätts varken salt eller olja, men då blir det tyvärr även lite smaklöst. 

Men att göra popcorn i kastrull utan fett eller olja kan vara väldigt krångligt och även ganska jobbigt faktiskt. Det är då popcorn maker gör entré och löser det problemet på ett kick! Häll ner popcorn-kärnorna i popcornskålen för micro, slå igång microvågsugnen och så har du nyttiga popcorn klara på ett par minuter. Snabbt, smidigt och enkelt, precis som det ska va!

fallfrukt-äpple

Popcornskål för micro – uppskattad present för vuxna och barn

Vem älskar inte popcorn? Alla älskar popcorn – vuxna som barn! Popcorn är ett utmärkt snacks att använda sig av både framför tv:n, vid fest och kalas men även som tilltugg innan maten. 

Det är kanske inte alltid man vill poppa en hel mikropåse utan då är det bra att enkelt kunna göra en lagom mängd med lösa popcornkärnor istället. Att dessutom kunna göra betydligt nyttigare popcorn är så klart en win win. Därför är popcornskålen för mikro en perfekt present till popcornälskaren!

Oavsett om det är mamma, farmor eller barnbarnet som ska få en popcorn maker så kommer det garanterat gå hem hos alla. Kombinera det med lite exklusiva popcorn från Bluebox så är presenten fulländad!

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en popcorn maker?

Priset på popcorn maker kan variera lite beroende på vilken modell du väljer. Men priset ligger mellan 150 kronor – 300 kronor.

Hur gör man rent popcorn maker?

Popcorn maker i silikon kan diskas för hand eller i maskin.

Vad är popcornskålen för micro tillverkad av?

Popcornskålar för micro är tillverkade i silikon.