Välj en sida

Bästa microskål för popcorn 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Med en smart microskål för popcorn kan du enkelt poppa dina popcorn i micron utan att behöva använda de klassiska popcornpåsarna som säljs i vanliga livsmedelsbutiker. Dessutom behövs varken fett eller olja! 

Popcorn makern från Lékué är helt klart den populäraste och bästa microskålen för popcorn just nu. Vi ska självklart kika lite närmare på den här men också visa upp ett annat bra alternativ att välja på. 

Att själv kunna välja hur mycket popcorn som ska poppas åt gången samt att de blir ett betydligt nyttigare alternativ eftersom varken fett eller olja behöver tillsättas är så klart en win win på många sätt.

5 bra popcornskålar för mikro

sovorm-long-dragon

Ytterligare två bra microskålar för popcorn som dessutom är hopfällbara vilket innebär att de tar minimalt med plats. Här är det bara att poppa popcornen i mikron och sedan äta direkt ur popcornskålen! 

Popcornskålarna är tillverkade i silikon och tål maskindisk vilket underlättar rengöringen.

popcorn-maker

Ytterligare två bra microskålar för popcorn som dessutom är hopfällbara vilket innebär att de tar minimalt med plats. Här är det bara att poppa popcornen i mikron och sedan äta direkt ur popcornskålen! 

Popcornskålarna är tillverkade i silikon och tål maskindisk vilket underlättar rengöringen.

Lékué Mini popcornskål, 2 st.

Popcorn maker från Lékué har fått ett ordentligt uppsving senaste tiden och vi förstår varför. Det är en väldigt lätthanterlig microskål tillverkad i silikon som levererar perfekta popcorn varje gång!

Det går att smaksätta popcornen efter eget önskemål och det behövs varken fett eller olja för att popcornen ska bli utsökta. 

Och i detta lilla kit så får du med dig två olika storlekar på skålen också vilket gör den lite extra prisvärd.

Popcornen är klara på 3-4 minuter.

Microskål för popcorn

Detta är en mycket lik variant av den ovan dubbla paketet. Men i en svart färg, ofta är dessa skålar röda, men inte alltid man vill ha en sån stark färgklick men ändå vill ha funktionen. Då rekommenderar vi denna skål.

Snackss skål för popcorn

Ett sist och lite mer annorlunda alternativ till de andra skålarna är en klassisk skål med ”SNACK” tydligt skrivet på den. Det gör de tydligt vad den skall användas till, alldles nypopppade popcorns såklart. Detta är lite av en klassiker i svenska hem och därför den får vara med som en av de bästa micro popcornskålarna 2024.

Bra att tänka på när du använder popcorn maker

Att använda en popcorn maker är inte svårt alls, men det finns några saker som är bra att tänka på för att lyckas med sina popcorn på bästa sätt. 

Tid

Hur lång tid det tar att göra dina popcorn i mikrovågsugnen beror på mängden popcorn och vilken effekt din mikro har. Det är därför bäst att testa sig fram för att se vad som är en lagom tid men samtidigt tänka på att anpassa tiden efter mängden popcorn från gång till gång. 

 

När är popcornen klara?

För att veta när popcorn makern börjar bli klar så är det bra att lyssna hur lång tid det tar mellan poppandet. När poppandet börjar avta så är popcornen klara. Stäng då av mikron och låt de stå på eftervärme någon minut. 

 

Roterande bottenplatta

En popcorn maker fungerar helt klart bäst i en mikro med roterande bottenplatta. Om bottenplattan inte är i rörelse är stor risk för att popcornen bränns. Därför är det alltid bra att se till så bottenplattan inte sitter eller inte använda en micro där bottenplattan inte är i rörelse.

SE OCKSÅ: GODA CHOKLADBOMBER FÖR VARM CHOKLAD

Microskål för popcorn

Anledningar till att Microskålen är viktig för dig som gillar popcorn.

Betydelsen av en högkvalitativ microskål

Att poppa popcorn hemma är en enkel och rolig aktivitet som kan vara en perfekt kvällsaktivitet eller festlig tillställning. Men för att få det bästa resultatet, är det viktigt att använda en högkvalitativ microskål. En bra microskål kan förbättra smaken, minska spill och brända popcorn, och göra det enklare att rengöra.

Minska spill och brända popcorn med dessa smarta microskålar

För att undvika spill och brända popcorn, kan man använda en smart microskål som har inbyggda funktioner som hjälper till att jämnt fördela värmen och förhindra att popcornen bränns. Vissa microskålar har till och med en speciell design som hjälper till att minska spill genom att hålla popcornen på plats.

Bästa microskålen för att poppa popcorn utan olja

Att poppa popcorn utan olja kan vara en hälsosammare alternativ, och en bra microskål kan hjälpa till att uppnå detta. Det finns olika typer av microskålar som är speciellt utformade för att poppa popcorn utan olja. Dessa microskålar använder istället het luft för att poppa popcornen, vilket resulterar i ett lätt och krispigt resultat.

Uppdatera ditt kök med dessa trendiga microskålar för popcorn

Att välja en trendig microskål för popcorn kan vara ett kul sätt att uppdatera ditt kök och ge det en personlig touch. Det finns många olika färger, mönster och designer att välja mellan. Vissa microskålar har till och med roliga och unika former som gör att de sticker ut från mängden.

Gör dina popcorn till en festlig upplevelse med dessa roliga microskålar

Om du vill göra dina popcorn till en festlig upplevelse, kan du välja en rolig och kreativ microskål. Det finns microskålar som är utformade som fotbollar, djur eller karaktärer från filmer eller serier. Att servera popcorn i en sådan microskål kan vara ett kul sätt att göra en filmkväll eller barnkalas extra rolig.

Det miljövänliga alternativet: De bästa återanvändbara microskålarna för popcorn

För de som vill göra en insats för miljön, kan man välja återanvändbara microskålar för popcorn. Dessa microskålar är tillverkade av miljövänliga material och kan användas om och om igen istället för att behöva bytas ut efter varje användning. Det finns många olika återanvändbara alternativ att välja mellan, som till exempel glas, keramik eller rostfritt stål.

Bästa microskålen för popcorn

Enklaste sättet skapa Bio-känsla hemma, poppa popcorn

Att micra popcorn hemma är ett enkelt sätt att skapa en biokänsla hemma i soffan. Att äta popcorn under en film är en klassisk bioupplevelse som många av oss har saknat under pandemin. Men genom att micra popcorn hemma kan man få en liknande känsla och njuta av en riktig bioupplevelse hemma.

Microskålen hjälper er med de perfekta popcornsen

För att skapa den bästa biokänslan är det viktigt att välja en högkvalitativ microskål som kan poppa popcornen jämnt och utan spill eller brända popcorn. Det finns många olika typer av microskålar att välja mellan, beroende på personliga preferenser och behov.

Hälsosammare popocorns med Microskålen

För de som vill ha en hälsosammare alternativ, finns det microskålar som är speciellt utformade för att poppa popcorn utan olja. Istället använder de het luft för att poppa popcornen, vilket resulterar i ett lätt och krispigt resultat utan att använda olja.

Roliga popcorn skålar när du micrat klart.

För att göra biokänslan ännu mer autentisk, kan man välja en rolig och kreativ microskål. Det finns microskålar som är utformade som fotbollar, djur eller karaktärer från filmer eller serier. Att servera popcorn i en sådan microskål kan vara ett kul sätt att göra en filmkväll extra rolig och minnesvärd.

Ekonomiskt alternativ med popcorn hemma

Att micra popcorn hemma är också ett enkelt sätt att spara pengar. Att köpa popcorn på bio kan vara dyrt och det kan vara svårt att hitta en biosalong som serverar popcorn som passar ens smak. Genom att micra popcorn hemma kan man istället välja vilken typ av popcorn man vill ha och hur mycket man vill ha.

Sammanfattningsvis är att micra popcorn hemma ett enkelt och prisvärt sätt att skapa en biokänsla hemma i soffan. Genom att välja en högkvalitativ microskål och eventuellt en rolig och kreativ design, kan man skapa en autentisk bioupplevelse hemma.

Nyttigare popcorn med popcorn maker

Det finns flera fördelar med att använda sig av popcorn maker men en av de absolut största fördelarna är att det blir betydligt nyttigare popcorn eftersom man varken behöver använda fett eller olja. 

De kastrullpoppade popcornen är alltid nyttigare än micropåsar eftersom man själv kan bestämma hur mycket salt och olja det ska tillsättas. För supernyttiga popcorn ersätts varken salt eller olja, men då blir det tyvärr även lite smaklöst. 

Men att göra popcorn i kastrull utan fett eller olja kan vara väldigt krångligt och även ganska jobbigt faktiskt. Det är då popcorn maker gör entré och löser det problemet på ett kick! Häll ner popcorn-kärnorna i popcornskålen för micro, slå igång microvågsugnen och så har du nyttiga popcorn klara på ett par minuter. Snabbt, smidigt och enkelt, precis som det ska va!

fallfrukt-äpple

Popcornskål för micro – uppskattad present för vuxna och barn

Vem älskar inte popcorn? Alla älskar popcorn – vuxna som barn! Popcorn är ett utmärkt snacks att använda sig av både framför tv:n, vid fest och kalas men även som tilltugg innan maten. 

Det är kanske inte alltid man vill poppa en hel mikropåse utan då är det bra att enkelt kunna göra en lagom mängd med lösa popcornkärnor istället. Att dessutom kunna göra betydligt nyttigare popcorn är så klart en win win. Därför är popcornskålen för mikro en perfekt present till popcornälskaren!

Oavsett om det är mamma, farmor eller barnbarnet som ska få en popcorn maker så kommer det garanterat gå hem hos alla. Kombinera det med lite exklusiva popcorn från Bluebox så är presenten fulländad!

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en popcorn maker?

Priset på popcorn maker kan variera lite beroende på vilken modell du väljer. Men priset ligger mellan 150 kronor – 300 kronor.

Hur gör man rent popcorn maker?

Popcorn maker i silikon kan diskas för hand eller i maskin.

Vad är popcornskålen för micro tillverkad av?

Popcornskålar för micro är tillverkade i silikon.