Välj en sida

Present till vinälskare

Är du på jakt efter present till vinälskare så har du hittat rätt! Vi har samlat ett helt gäng med vinrelaterade presenter som är kul att ge till någon person som är riktigt vinintresserad.

Present till vinälskare

Här har vi samlat massor av roliga och fina presenter till vinälskare. Presenterna passar både killar och tjejer, bästa kompisen eller mamma. Men det finns en sak alla måste ha gemensamt, att älska vin!

Sommelier-set

Klassiska vinglas

Elektrisk vinöppnare

Stopper & Droppring

Stilig vinkaraff

Vinglas Freeze

Vinställ BIB

Proseccolådan

Vinprovning

Prosecco-Pong

Vintillbehörset

Vinställ kedja

Vinpussel

Roliga vinställ

Vinglas med namn

Serveringsbricka

Bok om vin

Vinglashållare

Vinöppnare Swarowski

Vinluftare

Vinkylare

Vinglas Riesling

Skrapaffish 100 Wines

Vinkylare design

Vad är en bra present till vinälskare?

När det är dags att köpa en present till vinälskaren så finns det massor av roliga och fina vinrelaterade produkter på marknaden att välja bland. Det dyker hela tiden upp nya varianter på vinglas, öppnare och vinställ. Du vet dom där klassiska produkterna som nästan alla har hemma men blir lika glada över att få i nya upplagor. Men sen finns ju även de där mindre kända vintillbehören som vinälskare förmodligen skulle uppskatta ännu mer att få i present. Vi tänker främst på vinställ för bag-in-box, vinglashållare eller kanske en kul vintavla.

En bra present till vinälskare är givetvis någon fin vinrelaterad present som han eller hon kommer ha mycket nytta av och som förmodligen gör det där glaset med vin på fredag kvällen extra gott. Det viktigaste är att försöka hitta något som du tror personen i fråga kommer uppskatta och inte försöka hitta någon vinrelaterat present ”bara för att”.  

Vem är vinälskaren egentligen?

När man letar efter en present är det bra att försöka göra klart för sig vem personen i fråga är. Är det någon som gillar inredning? Roliga prylar? Smarta lösningar? etc. Att göra en liten analys av personen brukar underlätta presentletandet rejält.

Så vem är vinälskaren egentligen? Gillar han eller hon inredning kan fina vinglas eller ett vinställ vara en idé, medan personen som mer gillar att få lite roliga saker i present kanske föredrar ett vinpussel. Gör du din research så kommer vinpresenten garanterat bli uppskattat. Det gäller bara att lägga ner lite tid för att hitta den där perfekta presenten till vinälskaren.

Vinkännare eller vindrickare?

Att vara en vinälskare kan ha olika betydelser och det kan också vara i positiv eller i negativ bemärkelse. Att dricka alldeles för mycket vin 7 dagar i veckan är knappast något positivt, men det är inte den typen av ”vinälskare” vi ska fokusera på här.

När du letar present till din vinintresserade vän kan det vara bra att fundera över om han eller hon är en vinkännare eller en vindrickare. Det är nämligen en ganska stor skillnad på det. Vinkännaren har tillskilland från vindrickaren lite koll på vin. Tillverkning, smak, lukt, historisk osv. Vinkännaren är på riktigt intresserad av vinet och njuter av varenda sipp. Vindrickaren däremot är inte så noga. Visst, det ska smaka gott men resten är inte speciellt intressant. Det skiljer alltså en hel del i vinintresse mellan dessa två olika typer av vinälskare. Således behöver presenten till vinälskare anpassas.

Present till vinälskare – sammanfattning

Det är alltid kul att leta efter en present när man bestämt sig för inom vilken kategori presenten ska vara. Att leta efter present till vinälskare är en ganska så trevlig uppgift eftersom det dels är kul, dels att det finns mycket roligt att välja på.

Försöka bena ut vem personen är. Vad gillar han eller hon att göra, vilka intressen förutom vin finns det och vad skulle den här vinälskaren verkligen uppskatta att få i present. Det gör att presentletandet går mycket snabbare och smidigare.

Tänk också på om det är en vinkännare eller vindrickare som du ska köpa present åt. Det är en stor skillnad på vilken typ av present som uppskattas där så det är ett tips du kan ta med dig i jakten på den perfekta presenten till vinälskare.