Välj en sida

Bästa liten godisautomat för barn 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Nu kan du skapa både ett litet mini-tivoli och en biosalong i barnrummet med hjälp av roliga godismaskiner för barn. Godismaskin med klo, popcornmaskiner, godisdispenser och tuggummiautomater – allt finns i små mini-varinater som är en kul leksak för barnen. 

Vi har hittat 5 roliga godismaskiner som du inte får missa! Blanda nytta med nöje och låt barnen kämpa lite för att komma åt lördagsgodiset i fortsättningen.

sovorm-long-dragon

En kul godismaskin med klo som spelar upp en liten melodi under spelets gång och bjuder på en applåd när man lyckas fånga en godisbit. Maskiner med klo är vanliga på tivoli men då med gosedjur istället för godis. Nu kan barnen få ett alldeles eget litet tivoli i barnrummet som både blandar nytta med nöje!

sovorm-long-dragon

En liten praktisk godisdispenser med rörelsesensor, smart va? Man behöver inte själv hålla på att kladda med godiset utan välj mellan två förvalda portionsstorlekar, vifta lite med handen framför dispensern så kommer det ut lagom mängd med godis. Rymmer ca 1 liter godis.

Godisdispenser med Sensor

Godisdispenser med Sensor – En Magisk Sötsakslösning

Nästa gång suget efter godis tar över, ta din smakupplevelse till nästa nivå med vår ”high tech” Godisdispenser med Sensor. Tänk dig att imponera på dina vänner genom att bara svepa handen framför dispensern och se godiset falla som om av ren magi!

Denna dispenser är som ingen annan. Den fungerar beröringsfritt, vilket gör att du kan ta dina favoritsnacks med stil. Enkla handrörelser framför dispensern aktiverar den, och snart har du dina godsaker redo. Perfekt för de som uppskattar smidighet och bekvämlighet.

Observera att dispensern är optimerad för godisbitar som har en diameter på upp till 1,5 cm. Batterier (3x AAA) ingår ej. Med en längd på ca 19.5 cm är den kompakt och lätt att placera var som helst.

Skippa det gamla sättet att plocka godis och omfamna den nya magin med Godisdispenser med Sensor. Beställ din egen och låt denna underhållande innovation addera en touch av magi till din sötsakshantering.

sovorm-long-dragon

De större varianterna har du garanterat sprungit på i en och annan matbutik genom åren. Den klassiska tuggummimaskinen är förmodligen den mest välkända av alla godisautomater! Här är en minivariant i retrostil. Ladda maskinen med ett medföljande mynt, sedan är det bara vrida om vredet och börja tugga!

sovorm-long-dragon

En helt egen popcornmaskin, hur häftigt tycker inte alla barn det är? När lördagsfilmen väntar och popcornmaskinen är laddad kommer det maxad biokänsla i hemmet! Popcornmaskinen har en inbyggd belysning och behöver 3-5 minuter på sig för att leverera supergoda popcorn. 

Vad är en godisautomat för barn?

En godisautomat för barn är en mindre variant på de stora godisautomaterna man ofta ser i matbutiker eller på tivoli. Det är en maskin som fylls med godis och när man stoppar i en låtsaspeng i maskinen skickar den ut en eller flera godisbitar. 

Förutom godis är det även vanligt med tuggummiautomater och popcornmaskiner som går under samma kategori som godisautomaten. Det finns små varianter av alla dessa tre alternativ som går utmärkt att ha i barnrummet. 

Godisautomater för barn finns i flera olika storlekar och med olika typer av funktioner. Vissa har knappar man trycker på för att portionera ut godiset, andra maskiner har reglage och det finns även klassiska godismaskiner med klo som är vanligt förekommande på nöjesparker för hemmabruk. 

SE OCKSÅ: BÄSTA UPPBLÅSBARA FLOTTE

Varför en godisautomat för hemmabruk?

Barn älskar godisautomater – stora som små. Det är både spännande och roligt på samma gång, sen väntar ju även en trevlig belöning. Godismaskiner är en kul leksak som gör godisätandet ännu roligare på lördagarna. Det blir ett lotteri om vad och hur mycket godis man får vid varje tillfälle. Har barnen en godisautomat med klo kan dom jaga den utvalda godisbiten i timmar! 

Att ha en egen liten godismaskin där hemma ger lite extra lyx till barnrummet och någon som är roligt att visa för kompisarna. Med godismaskinen som har klo går det göra roliga tävlingar för att se vem som hanterar klon bäst. Fyll maskinen med valfritt favoritgodis och låt tävlingen börja! 

Tuggummiautomat, popcornmaskin och godismaskin med klo

De finns flera olika typer av godismaskiner och du känner säkert igen dom allihop. Den klassiska tuggummiautomaten som än idag syns i var och varannan livsmedelsbutik och är förmodligen den variant som de flesta är bekant med. Man stoppar i en tvåkrona, vrider om, och ut kommer ett eller flera runda tuggummi i glada färger. Tuggummiautomaten för barn fungerar på precis samma sätt men då i mindre storlek. 

Popcornmaskinen gör att man genast drar tankarna åt bio och tivoli. Så här går det att skapa sin alldeles egna biosalong i hemmet tillsammans med en liten popcornmaskin för hemmabruk. Det finns massor av olika alternativ att välja på vad gäller popcornmaskiner. Retro, sport eller popcornmaskin på vagn är några exempel på olika designer. 

Godisautomaten med klo blandar spänning och tävling och kan vara en rejäl utmaning för dom små att lyckas få ut något godis från maskinen. På nöjesfält är det vanligt att istället för godis försöka fånga gosedjur men för hemmabruk är det godismaskiner som gäller. Det kan vara väldigt tålamodsprövande när klon inte får tag i favoritgodisen så här sätts både precision och tålamod på spel. 

Det finns även andra alternativ och godisdispenser är ett exempel på detta. Godisdispensern portionerar ut en lagom mängd godis när man viftar till framför rörelsesensorn så här gäller det att vara beredd så inte allt hamnar på golvet. 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA CHURROSMASKIN

Bra att tänka på vid köp av godismaskin för barn

Storlek

Är godisautomaten till fler än ett barn är det bra att kolla hur mycket det går att fylla automaten med så du vet att det räcker till hela syskonskaran. De flesta godismaskiner för barn är väldigt små så det går inte att fylla med jättemycket godis. 

Storleken kan också avgöra vilket typ av godis som går att använda i maskinen. En liten godismaskin kan inte skicka ut för stora godisbitar vilket gör att barnets favoritgodis eventuellt inte får att använda i maskinen. 

Typ av godismaskin

Vilken typ av godisautomat tror du barnet skulle uppskatta mest? En godismaskin med klo där det krävs hel del tålamod för att komma åt godisbitarna, en godisdispenser som automatiskt portionerar ut godiset eller kanske tuggummiautomat som är enklare att hantera? Det finns flera olika typer av godismaskiner så det gäller att klura ut vilken ditt barn skulle uppskatta bäst. 

Rek. ålder 

Av olika anledningar finns det en rekommenderad lägsta ålder på glassmaskinerna. Det kan ha att göra med allt från hur lätta/svåra de är att använda till risk att göra sig illa eller få godis i halsen. Är godisautomaten tänkt till ett barn i väldigt ung ålder så kolla från vilken ålder maskinen gäller så det inte blir fel. 

Vad kostar en godisautomat för barn?

Priset på godisautomater för barn skiftar väldigt mycket beroende på storlek, funktion och design. De små godisautomaterna med de enklaste funktionerna kostar ca 100 kr medan de större och mer avancerade popcornmaskinerna kan kosta en bra bit över 1000 kr.