Välj en sida

Bästa stora gosedjur 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Stora gosedjur är något som uppskattas av alla barn. Det blir nästan som en extra kompis att hänga med i barnrummet eller släpa med ut till tv-soffan. De gigantiska mjukisdjuren uppskattas även av många vuxna och kan användas som inredningsdetalj i sovrummet. 

Vi visar här de 8 bästa stora gosedjuren 2022 som du inte får missa! Gosedjur i form av en gigantisk nalle, giraff, spindel, hund, alpacka, enhörning, kanin och elefant. Som du ser är det en salig blandning av olika djur så här finns det något för alla. Storleken varierar lite grann men en sak har de gemensamt – de är alla större än vanliga mjukisdjur och kommer definitivt bli ett välkommet tillskott i barnrummet.

stor-nalle-gosedjur

Störst går först brukar man säga och så gör vi här också. Denna gigantiska nallebjörn är förmodligen bland det största gosedjur du kan hitta i Sverige just nu. Den här stora pjäsen mäter hela 217×135 cm så här snackar vi stort gosedjur! Nallen finns även i en något mindre variant. 

stor-spindel-gosedjur

En söt (eller läskig?) stor spindel som fungerar lika bra som gosedjur eller som dekoration vid Halloween. Spindeln är tillverkad i mjuk plysch och har ett mått på 50 x 80 cm. 

sovorm-long-dragon

Hur gullig är inte denna stora kanin från Teddykompaniet? Mjukdjuret har fått namnet Olivia. Hon har en grå päls, rosa nos och är godkänd och CE märkt enligt EN71.

gigantisk nallebjörn stora gosedjur

Skapa de bästa mysiga stunderna med denna enorma nallebjörn! Visa kärlek och uppskattning till ditt barn, din partner, en vän eller någon annan du bryr dig om genom att ge dem denna gigantiska nallebjörn. Den här stora mjukdjursnallen är den perfekta presenten till alla som uppskattar mysiga kvällar och mjuka gosedjur.

Gigantisk Nallebjörn inkluderar en bedårande mjuk nallebjörn i brunt, med stora bruna ögon, en brun nos och en söt rosett runt halsen. Nallen är supermjuk vilket gör den extra mysig.

sovorm-long-dragon

Lång och ståtlig giraff som garanterat kommer bli den nya chefen i barnrummet. Riktigt snygg hantverksskicklighet då hela gosedjuret är virkat för hand.

sovorm-long-dragon

Stor enhörning som mäter 85×70 cm och är tillverkat i mjukt härligt polyestermaterial. Enhörningen finns även i rosa.

sovorm-long-dragon

Supersöt och snäll flodhäst i vacker hallonfärg. Det här gosedjuret kommer bli en riktigt kramgo kompis att ha med sig både i tv-soffan och i sängen.

sovorm-long-dragon

En söt och snäll alpacka behövs i alla hem! Välj mellan färgen vit eller brun och förgyll barnet med detta supergulliga gosedjur. Alpackan är 120×65 cm. 

Varför ett stort gosedjur?

Det är något speciellt med stora gosedjur. Det är nästan som att ju större de blir, ju mer personlighet får dom. Om nu ett gosedjur kan ha en personlighet.. Men du förstår säkert vad vi menar. Den stora kramgoa nallen eller den söta hunden blir nästa som en kompis. 

Barn älskar saker som är större än det normala oavsett om det är ett paket på julafton, en glass, godisklubba eller ett gosedjur. Man ser att det lyser nyfikenhet och glädje i deras ögon när dom inser att just den här gigantiska prylen är för dom. 

Ett stort gosedjur kommer garanterat uppskattas och bli en ny favorit i barnrummet. Det är inte sällan barnen vill ha med sig sin nya kompis lite överallt. Som sällskap i soffan när det vankas filmkväll, som trygghet i sängen på nätterna eller att krypa upp hos vid läxläsning. 

Stora gosedjur för barn kan bli till riktigt vardagslyx som vi vuxna kan ha svårt att förstå. Det adderar något till barnrummet och något de kan se fram emot att få leka med varje dag.

Läs också: Stora uppblåsbara vattenland

Ett gosedjur även för vuxna

Visst är det så att gosedjur förknippas med dom små, men det finns tillfällen då även vuxna kan uppskatta ett gosedjur. För det första så är det ju så att det finns väldigt mycket fina mjukisdjur som många använder som inredningsdetaljer i hemmet. Det kan exempelvis vara en gullig nalle som sitter på köksbänken. Syftet med den nallen är inte att krama på utan den är där för syns skull. 

Men när det kommer till kramgoa gosedjur för vuxna brukar de vara de stora, gigantiska varianterna som är aktuellt. Ett gosedjur i vanlig storlek kan kännas lite larvig, men när det blir en gigantisk sak händer något. Då blir det istället något häftigt! 

Ett stort gosedjur till vuxna kan vara en rolig present, överraskning eller något du ger din partner på alla hjärtans dag.

Vilken storlek har de stora gosedjuren?

Precis som med mjukisdjur i “vanlig” storlek så varierar storleken även på de större varianterna. Exakt vart gränsen går för “stora” mjukisdjur är svårt att svara på men vi ska gå igenom lite storlekar här nedan. 

  • Ett gosedjur i vanlig storlek kan exempelvis vara 20×10 cm. 
  • Ett större gosedjur kan ha ett mått på 120×65 cm. 
  • Den gigantiska nallebjörnen vi visar här har ett mått på 217×135 cm.

Det skiljer alltså ca 10 gånger storleken på ett vanligt- kontra gigantiskt gosedjur. 

Men som sagt, storleken kan variera väldigt mycket men då har du fått en indikation på en vanlig storlek jämfört med de större och allra största alternativen.

Köpråd – bra att tänka på

Ska du ge bort eller köpa en sådan här rejäl pjäs hem till dig själv är det bra att tänka på några saker så valet verkligen blir rätt. Vi ger här tre bra tips att tänka på så som förhoppningsvis underlättar inköpet.

Storlek 

Vi har varit inne på det tidigare men storleken är väldigt viktig att tänka på. Har du ens plats med det största gosedjuren? Tanken kan vara väldigt rolig och mjukisdjuren är ju för söta på bilderna. Men tänkt till ett extra varv så det verkligen finns plats för en enorm spindel på golvet i barnrummet hemma hos dig eller till den du tänkt ge gosedjuret till.

Pris 

Vissa av de större mjukisdjuren kan kosta på en hel del och här gäller det att fundera på om det är värt pengarna. Priset ligger mellan ca 300 kr – 2000 kr beroende på vilket alternativ du väljer. Det är mycket pengar och om gosedjuret kommer att användas flitigt kan det så klart vara värt det. Om det mest är “en kul grej” kanske du bör fundera ett varv till. Då kanske det är bättre att gå ner lite i storlek för att hitta ett billigare alternativ. 

Material 

Hur mysig vill du att nallebjörnen ska vara? Det avgör såklart materialet och stoppningen, därför är det viktigt att ha koll på. Det kallas inte “mjukisdjur” för intet utan självklart är de flesta gosedjuren tillverkade i ett mjukt och gosigt material. Bomull, polyester och plysch är vanligt förekommande material bland gosedjuren.

Bästa återförsäljare av gosedjur i större modell 

När vi har letat runt på nätet efter mjukisdjur av den större modellen har vi insett att det är ett relativt begränsat utbud som man har att jobba med. I de vanliga leksaksaffärerna är utbudet av vanliga gosedjur enormt, däremot är de större mer sällsynta. 

Våra bästa butiker för att hitta stora gosedjur är: 

Partykungen 

Åhléns

Bonti

Självklart finns det på fler ställen så hittar du inget som passar så finns det mängder av andra bra alternativ också.