Välj en sida

Bäst i test: Bästa uppblåsbar flotte 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

En uppblåsbar flotte är förmodligen sommarens roligaste leksak för vuxna! Ta med dig polarna ut på sjön och njut i sommarsolen eller ta ett svalkande dopp i vattnet. Uppblåsbara flottar rymmer 2-6 personer, har kylfack, solskydd och andra praktiska saker för det maximala sommarhänget. 

Vi visar här de 3 bästa uppblåsbara flottarna just nu. Flottar i olika storlekar, modeller och former. Skaffa din egna lilla ö precis vart du vill!

sovorm-long-dragon

Förmodligen den absolut bästa uppblåsbara flotte du kan hitta just nu! Med plats för 6 personer kan du samla ihop hela kompisgänget och glida runt på sjön hela sommaren. Hur skönt låter inte det? Flotten har flera bra egenskaper för det bästa sommarhänget. Eller vad sägs om avtagbart solskydd, inbyggd kylväska och bekväma ryggstöd att luta sig mot.

sovorm-long-dragon

En rund uppblåsbar flotte med plats för 4 personer som kommer bli sommarens samlingsplats! Praktiska handtag för enkel förflyttning, perfekt formade dryckeshållare och en nätad botten i mitten på flotten där du kan svalka fötterna när solen steker för hårt. 

sovorm-long-dragon

Kan man säga att det här är en blandning mellan en flotte och en sup? Kanske är det så. Denna uppblåsbara flotte går i allafall att stå på och med den medföljande hoppfällbara åran går det ta sig dit man vill. Paddla ut mitt på sjön och bada tillsammans med de allra fulaste fiskarna! Fotten är för 1-2 personer.

Vad är en uppblåsbar flotte?

En uppblåsbar flotte är precis som det låter – en flotte som man fyller med luft och sedan kan glida runt på tillsammans med kompisar i poolen eller på sjön. Uppblåsbara flottar är enkla att ta med sig och går snabbt att blåsa upp, därför är det den optimala sommarleksaken för vuxna! 

Uppblåsbara flottar finns i olika storlekar för 2-6 personer. De är designade på olika vis där vissa är helt öppna medan andra har tak som skyddar mot den stekande solen. 

Andra smarta finesser som finns på uppblåsbar flotte (förutom solskydd) är ryggstöd och mugghållare. Det gör att du kan sitta bekvämt samtidigt som man sippar på sommardrinken. 

De uppblåsbara flottarna blåses snabbt upp med hjälp av pump, har praktiska handtag på sidorna så det är lätta att sjösätta och klarar en vikt på mellan 150 kg – 300 kg.

Se också: Uppblåsbara spabad

Uppblåsbara flottar för stora sällskap

Luftmadrasser i all ära, men ska man ut ett större gäng på sjön är det ju knappast det mest optimala. Den ena glider längre ifrån än den andra. Den tredje kommer inte ens upp på madrassen och den fjärde har hål på sin. Kul gäng. 

Nej, då är det bättre att satsa på en uppblåsbar flotte så alla får plats på en och samma yta. Här går det ju faktiskt att röra sig lite grann, ha med sig matsäck eller varför inte varsin kall öl? Det räcker med att man råkar hosta till lite på en luftmadrass för hamna upp och ner. Och sen var den mackan fiskmat.. 

Uppblåsbara flottar är perfekt för det stora sällskapet och att umgås på en solig sommardag. Det går när som helst att svalka sig i sjön, och när man är klar är det bara tömma flotten på luft och ta den under armen med sig hem.

Sommarens roligaste present?

Vissa saker unnar man sig inte själv, däremot uppskattas det väldigt mycket när man får det i födelsedagspresent eller vid något annat tillfälle. En uppblåsbar flotte skulle kunna vara en sådan sak. 

Att ge bort en uppblåsbar flotte i examenspresent, födelsedagspresent eller i midsommarpresent till någon du tror skulle uppskatta det kommer vara oväntat men också väldigt kul. Det är svårt att gissa sig till en sådan present och det kommer definitivt bli en glad överraskning. 

Förmodligen är det sommarens hetaste presenttips du fått här och skulle mottagaren mot förmodan inte uppskatta presenten får du själv lägga fingrarna på flotten. Det blir med andra ord en win-win oavsett hur det går. 

Hundratals av fler roliga presenttips hittar du här!