Välj en sida

Bäst i test: Bästa uppblåsbara spabad 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Att ha ett eget bubbelbad att krypa ner i på kvällarna är många familjers dröm. Men tyvärr är fler av de stationära spabaden väldigt dyra och krångliga att installera. De uppblåsbara spabadet är däremot väldigt enkla att installera och kostar ungefär en femtedel av att vanligt utomhusspa.

Vi visar här de bästa uppblåsbara spabaden just nu. Utomhusbad i olika modeller, storlekar och prisklasser. Riktigt avancerade bad med wifi-funktion till mer klassiska bubbelbad som satsar mer på massage och njutning snarare än teknologi.

sovorm-long-dragon

Snyggt utebad i träfärg som gör att det på håll ser ut som en trätunna. Det runda spabadet är lämpligt för 4-6 personer och har en skön massagefunktion för maximal njutning. 

Det går utmärkt att använda badet året om och endast 10 minuter installation krävs innan det står redo för användning.

stor-nalle-gosedjur

Vill du kunna styra spabadets temperatur, timer, filtrering, massagesystem och aktivera energispar-funktionen direkt från mobilen är det här badbaljan du letar efter! Med den inbyggda wifi-modulen får du full koll på hela badkaret. 

Det går att använda året om eftersom det även finns ett smart uppvärmingssystem som ser till så att inte vattnet fryser på vintern. 

sovorm-long-dragon

Med noga utplacerade dynamiska airjets kommer det här stora utomhusbadet ge skön massage och bli en riktig favorit på uteplatsen. 138 bubbelstrålar och 3-stegs bubbelfunktion. Hur skönt?

Badet har en styv konstruktion med träinspirerad textur och plats för 5-6 personer så det här är ett riktigt lyxigt uppblåsbart spabad att göra grannarna avundsjuka med.

 

sovorm-long-dragon

Ett rymligt och runt utespa för 6 personer så hela familjen får plats! På 10 minuter är spabadet installerat och klart, sedan är det bara njuta timme efter timme i det varma vattnet. Ansluts till vanlig 230 V. 

De uppblåsbara spabadet har en bubbelfunktion, vattenrening, luftkompressor, skyddslock och en skyddsmatta. Allt som behövs för riktigt härliga badkvällar! 

Vad är ett uppblåsbart spabad?

Ett uppblåsbart spabad är precis som det låter – ett spabad som går att blåsa upp när det ska användas, för att enkelt tömmas på luft och förvaras på lämpligt ställe när det inte används. 

Uppblåsbara spabad finns i flera olika storlekar, modeller och prisklasser. Det vanligaste varianterna är spabad för 2 personer, 4 personer eller 6 personer. 

Precis som i klassiska utomhusspa går det att justera vattnets temperatur, styra olika massageprogram och de medföljer nästan alltid en spapump med integrerat filtreringssystem.

Det uppblåsbara spabadet påminner mycket om en uppblåsbar pool men med den stora skillnaden att det finns betydligt fler funktioner vilket gör spabadet till ett mycket lyxigare alternativ.

Läs också: Snygga uppblåsbara badkar

Varför ska man ha ett uppblåsbart utespa?

Att välja ett uppblåsbart alternativ istället för ett standard utespa har sina fördel, men även vissa nackdelar. Det viktigaste är att hitta något man trivs med och som fungerar på sikt. Spabad är en dyr investering och inte gärna något man byter ut säsong efter säsong. Här är några för- och nackdelar med det uppblåsbara spabadet.

Fördelar med uppblåsbart spabad

  • Ingen montering krävs

En av de absolut största fördelarna med det uppblåsbara spabadet är att det inte behövs någon montering. Du behöver inte förbereda speciellt mycket utan det är bara att plugga in stickproppen, blåsa upp badet, fylla det med vatten och sedan kan du luta dig tillbaka och njuta i det varma badet tillsammans med något gott att dricka. 

  • Tar ingen plats 

Har du begränsat med utrymme på uteplatsen eller inte alltid vill ha ett utespa ståendes i trädgården är ett uppblåsbart alternativ det du letar efter. Här tar badet bara plats när det används, och när det inte används kan du använda utrymmet till något annat istället. Bra va?

  • Portabelt

Det är väldigt lätt att tömma och ta med sig det uppblåsbara spabadet om så önskas. Eller varför inte flytta runt det lite för att inte slita så mycket på gräsmattan. Kanske har du ett sommarställe som du spenderar semestern på, då är det bara packa ner det och njuta av spabadet även vid sommarstugan – något som inte går att göra med det platsbyggda.

  • Priset

Priset är betydligt lägre på de uppblåsbara spabadet jämfört med andra utomhusspa vilket så klart alltid uppskattas. 

Nackdelar med uppblåsbart spabad

  • Risk för hål 

Oavsett vilken typ av uppblåsbar produkt man pratar om finns alltid risken för hål – så även för spabad. Skulle du råka placeras badet på en vass sten eller en glasbit kan det gå hål och på så vis blir spabadet förstört. 

  • Kräver framförhållning

Även om det går väldigt snabbt att blåsa upp spabadet så krävs det ändå lite framförhållning och planering. Det går inte från den ena sekunden till andra hoppa ner i vattnet och njuta av skön massage. Det behöver blåsas upp och fyllas med vatten först – sedan är det dags för njutning! 

  • Inte lika stabilt 

Vissa uppblåsbara spabad kan upplevas som att de inte är lika stabila som de stationära. Det är inget större problem, och de flesta modellerna är väldigt stabila, men det är ändå en nackdel som kan vara värd att nämna. 

  • Kan låta väldigt mycket 

Pumpen på uppblåsbara utespa kan ibland låta väldigt mycket. Det är så klart något som kan störa avkopplingen och således en nackdel gentemot standard spabad.

Hur länge håller ett uppblåsbart utebad?

Hur många gånger och hur länge ett uppblåsbart utespa kan användas beror mycket på skötsel och underhållning. 

Precis som med vanliga utomhusbad gäller det att rengöra badet allt eftersom det används. Torka gärna av kanterna lite då och då för att inte algbildning eller mögel börjar växa. 

Se till att byta ut vattnet med jämna mellanrum (anpassa kontinuitet efter hur ofta badet används)  och använd klortabletter för att säkerställa att vattnet alltid är rent. 

Att ange något intervall på hur länge ett uppblåsbart utespa kan användas är svårt med tanke på användandet och skötseln spelar stor roll. Men i normalfall går det absolut att ha ett uppblåsbart spabad i 3+ år.

Vilket underlag behöver man ha?

En av de bästa sakerna  med uppblåsbara spabad är att inget speciellt underlag behövs, däremot finns det rekommendationer för bästa hållbarhet. 

Du kan placera badet direkt på gräsmattan eller uteplatsen, men då finns det risk att du kommer åt något vasst som gör att det blir hål på utsidan. 

Det bästa är att göra en specifik plats för spabadet som du vet inte har några vassa saker som kan ta sönder det. Du kan exempelvis ställa det på några frigolitskivor eller slipade plywoodskivor. Då får du dessutom ett rakt och stabilt underlag att placera badet på.

Vilka storlekar finns det?

De uppblåsbara spabaden finns i flera olika storlekar så det går bra att anpassa efter behov. Är ni en stor familj finns det spabad för upp till 6 personer, skulle ni vara fler än så kanske man får börja kika på stycken bad istället. 

De modellerna som är till för 2 personer eller 4 personer kan bli att kännas lite väl trånga om det enbart är vuxna personer i badet. Vi skulle säga att den här typen av utebad är små i storleken så ta hellre än storlek för stor än för liten. 

Men de storlekar som finns att välja på är för 2 personer, 4 personer eller 6 personer.

Kan man ha ett uppblåsbart utespa på vintern?

Ja, fler av de modellerna vi visa här (och även andra modeller) går bra att använda under vintertid i Sverige. De uppblåsbara spabad som är anpassade för de svenska vinterklimatet är utrustade med system som förhindrar vattnet att frysa när det understiger en viss temperatur. 

De har även inne- och ytterväggar som är tillverkade i riktigt tåliga material, inte allt för sällan med UV-skydd, som gör att hållbarhet och komfort blir slitstarkt och tåligt. 

Ett tips är absolut att plocka fram spabadet på vintern och krypa ner i det varma vattnet samtidigt som den kyliga luften skapar ett härligt röktäcke på vattenytan. Det är vardagslyx!

Bästa återförsäljare av uppblåsbart spabad 2024

Det finns faktiskt inte jättemånga återförsäljare av uppblåsbara spabad så det gäller att jämföra de få som finns för att hitta något som passar just dig. 

De bästa uppblåsbara spabaden 2024 har vi hittat på: 

HusochHemma

Hemmy