Välj en sida

Uppblåsbart badkar 2024

Ett uppblåsbart badkar gör det möjligt för dig med ett jättelitet badrum att i alla fall kunna ta ett avkopplande bad på kvällskvisten. Här hittar du 3 uppblåsbara badkar och 1 praktiskt badbalja för vuxna om det skulle kännas som ett bättre alternativ.

Ett uppblåsbart badkar är ett badkar som enkelt går att blåsa upp och fylla med vatten när badsuget tränger sig på. Det uppblåsbara badkaret går sedan snabbt att tömma på både vatten och luft vilket gör att det uppblåsbara badkaret inte tar någon plats när det inte används. Ett uppblåsbart badkar går att användas av både vuxna och barn. Det fungerar även bra att använda både inom- och utomhus.

Uppblåsbara badkar i inlägget

3  Uppblåsbara badkar + 1 badbalja för vuxna  

Utbudet av uppblåsbara badkar är inte jättestort men vi har lyckas hittat 3 bra uppblåsbara badkar för alla typer av badrum. Känns en badbalja för vuxna som ett bättre alternativ så har du ett bra alternativ av det också här.

1. Tubble – marknadens bästa uppblåsbara badkar?

uppblåsbart badkar från tubble

Förmodligen det bästa uppblåsbara badkaret på marknaden just nu står Tubble för. Ett riktigt lyxig uppblåstbart badkar som med hjälp av en elektrisk pump är redo på bara någon minut. Här kan du koppla av i ett varmt bad tillsammans med ett glas vin som du praktiskt kan placera i den medföljande dryckeshållaren.

Tubles badkar är anpassat för 1-2 personer och det går att använda alla typer av badskum, badsalt osv. De uppblåsbara badkaret går att använda lika bra inomhus som utomhus och skulle du råka sticka hål på badkaret så medföljer ett smart reparations-kit.

Mer information hittar du här.

2. Uppblåsbart badkar – en mindre variant

uppblåsbart badkar tre olika färger

Ett mindre uppblåsbart badkar som får plats även i det minsta badrummet. Här kan du sitta och chilla hela kvällen och med ett smart nackskydd behöver du inte bli trött i nacken heller.

Badkaret går snabbt att både fylla och tömma på luft så du behöver inte förbereda i timmar, varken innan eller efter badet, för att badet ska kunna göras på ett smidigt sätt.

Badkaret fungerar bra att använda både inom- och utomhus, det finns drickahållare och blåses enkelt upp med en luftpump.

Mer information hittar du här.

3. Uppblåsbart badkar med ryggstöd

upplåsbart badkar med ryggstöd

Ett riktigt fint och praktiskt uppblåsbart badkar med nack- och ryggstöd så badet ska kunna avnjutas maximalt. Här finns ett smart skydd på ovansidan som du kan dra för när badkaret inte används, alternativt om du tappat upp ett bad och inte kan krypa ner på en gång men samtidigt vill hålla värmen kvar.

Badkaret blåses upp på ett kick och när du badat färdigt kan du snabbt tömma det genom en lättåtkomlig ventil.

Mer information hittar du här.

4. Badbalja för vuxna

För dig som kanske inte vill behöva fylla och tömma badkaret på luft varenda gång det används så finns det en annan variant – en vikbar badbalja.

Den här badbaljan är ett bra komplement till ett de uppblåsbara badkaren och kan enkelt fraktas med ut på terrassen eller till sommarstugan. En kul variant på ett badkar – en badbalja!

Mer information hittar du här.

Vilka är fördelarna med ett uppblåsbart badkar?

Det går givetvis inte att ersätta ett ”riktigt” badkar fullt ut med det uppblåsbara badkaret, däremot finns det fördelar med det uppblåsbara badkaret som inte det ordinarie badkaret har. Vi går igenom några av de fördelarna ett uppblåsbart badkar för med sig här.

 • Tar lite platsEtt uppblåsbart badkar är en utmärkt lösning för personer som inte har tillräckligt med plats eller budget för att installera ett permanent badkar. En av de främsta fördelarna med ett uppblåsbart badkar är att det tar minimalt med plats när det inte används. Detta gör det lämpligt för personer som bor i små lägenheter eller har begränsad utrymme i sitt hem.
 • Enkelt att blåsa upp/nerEtt annat stort plus med ett uppblåsbart badkar är dess enkelhet att sätta upp och ta ner. Det tar bara några minuter att blåsa upp badkaret och sedan kan man börja fylla det med vatten. När badet är klart kan man enkelt tömma vattnet, torka av badkaret och sedan blåsa ner det för att förvara det på ett smidigt sätt.
 • PrisvärtPrisvärdhet är också en fördel med uppblåsbara badkar. Ett uppblåsbart badkar kostar mycket mindre än att installera ett permanent badkar i ditt hem. Det gör det möjligt för personer med en begränsad budget att njuta av badupplevelsen utan att behöva lägga ut en stor summa pengar.
 • Kan användas utomhusEn annan fördel med uppblåsbara badkar är att de kan användas både inomhus och utomhus. Detta gör dem perfekta för sommarhus, terrasser eller andra utomhusområden där man vill koppla av och njuta av en avkopplande badupplevelse.
 • Bekvämt: Uppblåsbara badkar är ofta gjorda av mjuka och bekväma material som gör det lätt att slappna av och njuta av badet. De flesta modeller har också inbyggda säten och ryggstöd för extra bekvämlighet.
 • Enkel rengöring: Ett uppblåsbart badkar kan enkelt tömmas och rengöras efter användning. Detta gör det mycket enklare att upprätthålla god hygien än ett traditionellt badkar.
 • Hälsosamma fördelar: Ett varmt bad kan ha positiva effekter på hälsan, inklusive minskad stress och förbättrad sömnkvalitet. Ett uppblåsbart badkar ger en perfekt plats att koppla av och njuta av dessa fördelar.

Som du ser finns det mycket fördelar med ett uppblåsbart badkar och den absolut största fördelen är ju att det är så enkelt att plocka med ut i trädgården eller till sommarstugan. Att badkaret går att flytta och använda precis där du vill när du vill är den absolut största fördelen jämfört med ett vanligt badkar. Det kan vara ett utmärkt val för människor som letar efter en bekväm och prisvärd badupplevelse.

Uppblåsbart badkar – perfekt för små badrum

Bor du i lägenhet eller har ett mindre badrum i din villa och inte plats för ett badkar som står det jämt är ett uppblåsbart badkar en fantastiskt bra lösning för att ändå kunna ta sig ett bad när du känner för det. De uppblåsbara badkaren går väldigt snabbt att fylla med luft så på bara någon minut har du ett badkar på plats när du känner för det. Desamma gäller när du badat färdigt sen, det tar på några minuter att tömma, göra rent och packa ner badkaret igen.

För små badrum där man kanske behöver ta till mer eller mindre hela golvytan för att kunna bada är det uppblåsbara badkaret den ultimata lösningen. När badkaret väl används spelar det ju faktiskt ingen roll om du tar upp all ledig yta som finns. Den kommer ju bli tillgänglig igen så fort du badat klart sen.

Det som är viktigt att tänka på är dock att när du ska tömma badkaret sen måste en golvbrunn finnas nära till hands så vattnet har någonstans att rinna ut. Har du exempelvis en duschkabin kan det vara lite knixigt att få till men till vissa uppblåsbara badkar medföljer en slang som i så fall bara kan lägga in i duschkabinen.

 

Uppblåsbart badkar för vuxna och barn

De uppblåsbara badkaren är främst anpassade för vuxna men det går precis lika bra att barnen badar i dem också. Antigen fyller man på med lite mindre vatten eller så kan de bada tillsammans med någon vuxen. Badkaret från Tubles rymmer två vuxna om man tränger ihop sig lite så då kan givetvis en vuxen och ett, kanske till och med två barn få plats i badet. Det viktigaste är att dock att hela tiden ha uppsikt över barnen när det badar så det inte sker någon olycka.

För dom allra yngsta barnen finns det anpassade badkar som egentligen är ett bättre val då det passar dom bättre, men vill du kunna bada tillsammans med ditt barn eller inte behöva köpa två olika så passar de uppblåsbara badkaren för vuxna även bra för barn.

Bada vart som helst

Friheten att kunna bada nästan vart man vill är som vi varit inne på en av de stora fördelarna med ett uppblåsbart badkar. Badrummet, terrassen, trädgården, sommarstugan eller campingen, överallt där det finns tillgång till vatten så du kan fylla upp badkaret är möjliga att bada på.

Att en ljummen sommarkväll ta med sig badkaret ut i trädgården och chilla i badet under bar himmel är riktig livskvalité. Eller snabbt bara kunna packa ner det i väskan och ta med till sommarstugan om sjön eller havet skulle vara alldeles för kallt.

Möjligheten att kunna bada vart som helst är otroligt skön om man bara tar sig för och gör det. Det kan ibland kännas lite jobbigt och bökigt att behöva blåsa upp, fylla och tömma badkaret varje gång du ska använda det men efter ett par gånger kommer du dels lärt dig hur du smidigast gör det, dels vant dig vid att göra det så då kommer det gå av bara farten.

Kallbad bra för hälsan – varmbad bra för själen?

Enligt forskning är kallbad bra för vår hälsa. Att bada kallbad ger flera olika hälsofördelar som exempelvis:

 • Ökat dopamin
 • Stigande adrenalin
 • Ökad blodcirkulation
 • Blodtrycket sänks

Visst kan det vara uppfriskande att borra ett hål i isen och hoppa ner i och uppenbarligen ger det positiva effekter för hälsan också men hur skönt är det egentligen helt ärligt? Det är väldigt få som njuter i stunden även om det kan vara skönt efteråt.

Varmbad däremot, nu snackar vi maximal njutning både innan, under och efter badet. Att gå hela dagen och ladda för det där badet efter jobbet gör att hela dagen blir lite bättre. När väl badet är upptappat och man ligger där med en kall öl eller ett glas vin och kanske läser en bok mår kropp och själ som bäst. Känslan efteråt är inte heller helt dum. Ren, fräsch och lite mjukare i huden. Varmbad, precis som kallbad har också en positiv påverkan på vår hälsa men på ett lite annat sätt. Några hälsofördelar med varmbad är:

 • Bättre sömn
 • Kan lindra muskelvärk
 • Du bränner kalorier
 • Sänker blodtrycket

Både kall- och varmbad är alltså bra för kropp och själ och eftersom badkar är långt ifrån standard i alla hem så är det bra att det kommer några smarta varianter på uppblåsbara badkar så nästan alla har möjlighet till att kunna bada om de så önskar. Kallbad är nog trots allt det typ av bad som faktiskt har allra bäst hälsoeffekter på oss, men varmbad är definitivt det mest avkopplade badet och det som ger mest ro i själen. Det bästa av allt är att flera av de uppblåsbara badkaren klarar både kall- och varmbad så du kan själv vilken typ av bad du känner för och på så vis får både kropp och själ de bad som det faktiskt förtjänar.

Sammanfattning

Ett uppblåsbart badkar passar både dig som bor litet och vill kunna bada i badrummet fast det egentligen inte får plats ett badkar där. Men det passar även dig som har ett större badrum och kanske till och med ett vanligt badkar installerat där, men vill kunna ta med dig badkaret ut i trädgården eller till sommarstugan. Flexibiliteten med ett portabelt badkar är den stora fördelen jämfört med ett klassiskt badkar och det är det som gör det så otroligt användbart på många sätt. Det passar både vuxna och barn och kan tas med på semestern och till campingen.

Det finns flera olika hälsofördelar med att bada, både kall- och varmbad, och de uppblåsbara badkaren gör att fler faktiskt har chansen att kunna ta sig ett bad när man känner för det. Att bada är exempelvis bra mot högt blodtryck och sömnproblem vilket det är många som lider av där ute.

Priset på de uppblåsbara badkaren är inte överdrivet höga så det går att testa sig fram för att hitta det som passar just dig bäst. Det viktigaste av allt är att du kan koppla av njuta där i badet – det är hela poängen med ett skönt varmt bad.

Bra att tänka på när du köper ett uppblåsbart badkar

Att köpa ett uppblåsbart badkar kan vara ett smart alternativ för dem som saknar tillgång till ett fast badkar eller för dem som vill ha en portabel lösning. Men innan du investerar i ett sådant badkar, är det viktigt att tänka på några faktorer som kan påverka din upplevelse. Nedan följer några saker att tänka på när du köper ett uppblåsbart badkar:

 1. Pump: De flesta uppblåsbara badkar kräver en pump för att blåsa upp och tömma. Det finns två huvudtyper av pumpar: manuella pumpar och elektriska pumpar. En elektrisk pump är oftast det enklare alternativet, men en manuell pump kan fungera bra om du vill ha en portabel lösning utan att behöva använda el.
 2. Storlek: Det är viktigt att välja en storlek som passar dina behov. För en person kan ett mindre badkar fungera, medan en familj behöver ett större badkar. Var noga med att kontrollera de specifika dimensionerna för varje badkar, inklusive höjd, bredd och längd.
 3. Pris: Priset på ett uppblåsbart badkar kan variera beroende på storlek, material och extrafunktioner. Se till att välja ett badkar som passar din budget, men glöm inte att kvaliteten är lika viktig som priset.
 4. Nack- och ryggstöd: En annan viktig faktor att tänka på är nack- och ryggstödet. Ett ergonomiskt utformat badkar med rätt stöd för nacke och rygg kan hjälpa till att förhindra skador och göra badupplevelsen mer bekväm och avslappnande.
 5. Material: Kvaliteten på materialet som badkaret är tillverkat av är också en viktig faktor. Välj ett badkar som är tillverkat av slitstarkt material som är motståndskraftigt mot punktering och slitage. TPU och PVC är de vanligaste materialen som används till uppblåsbara badkar.
 6. Vattenkapacitet: Se till att badkaret rymmer tillräckligt med vatten för att du ska kunna njuta av ett skönt bad. Tänk på att vattenkapaciteten kan variera beroende på badkarets storlek.
 7. Extra funktioner: Vissa uppblåsbara badkar kommer med extra funktioner som massagestrålar, filtret, huvuden och annat. Tänk på vilka extrafunktioner du vill ha i ditt badkar och välj en modell som uppfyller dina behov.
 8. Recensioner: Läs recensioner från andra köpare för att se vilka badkar som är mest populära och mest rekommenderade. Detta kan hjälpa dig att hitta en modell som uppfyller dina behov och förväntningar.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du välja ett uppblåsbart badkar som passar dina behov och ger dig en avkopplande badupplevelse.

u

Pump

En kraftfull pump är en viktig faktor för att snabbt och enkelt kunna fylla badkaret med vatten.  Ingår pump? Är det i så fall en manuell eller elektrisk pump? Kolla upp vilken typ av pump det är som ingår (om det ingår) så det inte blir en tråkig överraskning för dig när det är dags att blåsa upp badkaret.

1

Storleken

Storleken på badkaret är viktigt att överväga beroende på hur många personer som kommer använda det och hur mycket plats man har att förvara badkaret. Även om det uppblåsbara badkaret tar överlag väldigt liten plats. Har du ett begränsat utrymme i badrummet kan det vara smart att ta den absolut minst varianten. Annars är en större variant att föredra eftersom det blir mer som ett ”riktigt” badkar då. Har du småbarn som också kommer använda badkaret och som du kanske kommer bada tillsammans med så är de minsta varianterna i det allra minsta laget. Dubbelkolla storleken och försök anpassa det efter behov.

Pris

Priset är en faktor som alltid är bra att väga in i dina beslut oavsett vad du köper. Många gånger är det ju faktiskt så att man får vad man betalar för och desamma gäller de uppblåsbara badkaren. Tror du att du kommer använda badkaret väldigt mycket så är det lika bra att direkt satsa på ett badkar med bra kvalitet och då kanske du behöver gå upp lite i pris. Är köpet mest ett test för att se vad du tycker om de uppblåsbara badkaren ja, då är så klart en billigare variant bra att börja med. 

Nack- och ryggstöd

Nack- och ryggstöd är en annan viktig faktor att tänka på. Ett ergonomiskt utformat badkar med rätt stöd för nacke och rygg kan hjälpa till att förhindra skador och göra badupplevelsen mer bekväm och avslappnande. Eftersom uppblåsbara badkar inte är lika stabila som vanliga badkar så är det bara att se om det finns nack- och ryggstöd som gör att du kan sitta (eller halvligga) i badkaret på ett bekvämt sätt. Nack och/eller ryggstöd gör att du kan koppla av på ett helt annat sätt och det är ju lite av det som är hela tanken med ett bad.

Frågor och svar om uppblåst badkar

Vilka är fördelarna med ett uppblåsbart badkar?

Fördelarna med ett uppblåsbart badkar är att det tar mindre plats än ett vanligt badkar, är enkelt att blåsa upp och tömma, prisvärt, kan användas utomhus och är ett perfekt alternativ för små badrum eller för att ta med på resor.

Vilka är de bästa uppblåsbara badkaren?

Det finns olika modeller på marknaden men några av de bästa inkluderar Tubble, ett lyxigt badkar med elektrisk pump, en mindre variant med nackskydd och en med ryggstöd för maximal avkoppling. För de som föredrar en vikbar badbalja finns också en modell som är praktisk att ta med.

Kan uppblåsbara badkar användas av både vuxna och barn?

Ja, uppblåsbara badkar kan användas av både vuxna och barn. För mindre barn finns dock anpassade badkar som kan vara ett bättre alternativ.

Kan uppblåsbara badkar användas både inomhus och utomhus?

Ja, uppblåsbara badkar kan användas både inomhus och utomhus, så länge det finns tillgång till vatten och en plats där badkaret kan placeras.

Vad är skillnaden mellan kall- och varmbad?

Kallbad ger flera hälsofördelar såsom ökat dopamin, stigande adrenalin, ökad blodcirkulation och sänkt blodtryck. Varmbad har också hälsofördelar som bättre sömn, lindring av muskelvärk, kaloriförbränning och sänkt blodtryck. Båda är bra för kroppen och själen, och flera uppblåsbara badkar kan användas för både kall- och varmbad.

Vad ska man tänka på vid köp av uppblåsbart badkar?

Vid köp av ett uppblåsbart badkar bör du tänka på pumpens typ och om den ingår eller inte, badkarets storlek för att passa ditt badrum eller användning, och om det finns tillbehör som nackskydd eller drickahållare.

Vilket material är uppblåsbara badkar gjorda av?

De uppblåsbara badkaren är oftast gjorda av PVC-material som är starkt, tåligt och lätta att rengöra. Det finns också vissa uppblåsbara badkar som är tillverkade av miljövänligt material som återvinningsbar plast.

Hur mycket vatten får plats i ett uppblåsbart badkar?

Mängden vatten som får plats i ett uppblåsbart badkar beror på storleken på badkaret. Vanligtvis rymmer de uppblåsbara badkaren mellan 120 och 250 liter vatten.

Är uppblåsbara badkar säkra att använda?

Ja, uppblåsbara badkar är säkra att använda så länge du följer tillverkarens instruktioner och tar hänsyn till säkerhetsfaktorer som att inte överfylla badkaret och inte lämna barn utan uppsikt när de badar.

Läs också: Uppblåsbara soffor

Så genomfördes bäst i test-listan av upplåsbara badkar

 • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har upplåsbara badkar i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de badkar vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

 • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten och på så vis få en bättre helhet av produkten. Har en produkt fått flera dåliga recensioner platsar den givetvis inte på listan.

 • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss bästa upplåsbara badkaren just nu och på så vis öka chansen till ett bra köp.