Välj en sida

Bästa badmadrass för vuxna 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Sommaren är på ingång och vad passar då bättre än att förnya badmadrasserna inför säsongen. Badmadrasser för vuxna finns i flera olika former och utföranden så det gäller att välja rätt för att maximera badsäsongen i år. Ska man välja en stor badmadrass med plats för flera personer, en lyxig bad-ö med solskydd eller kanske en flytande hängmatta?

Vi visar här 7 snygga badmadrasser för vuxna. Alla luftmadrasserna är uppblåsbara och tillverkade i ett rejält och hållbart material. 

7 snygga badmadrasser för vuxna

sovorm-long-dragon

Hur snygg och lyxig är inte denna stora bad-ö från Intex? Här finns plats både för dig och din partner så här kan ni ligga och mysa i timmar. Skulle det bli för varmt i solen går det att fälla upp det medföljande solskyddet eller stoppa ner ena benet i det svalkande vattnet. Superbra badmadrass för vuxna som vill ta strand- och poolhänget till en ny nivå!

sovorm-long-dragon

Guldglimmrande badmadrass med både ryggstöd, armstöd och mugghållare. Luta dig tillbaka och njut av en god drink i solen! Luftmadrassen är stor och rymlig så här får alla olika typer av kroppsfomar plats – stora som små. 

luftmadrass bad dubbel

Stor badmadrass för två vuxna personer som har allt man behöver för en skön stund på sjön. Ryggstöd, mugghållare och ett praktiskt förvaringsfack i mitten. Och så klart sköna nätbottnar att sitta på. Ta med dig partnern och kör en hel dag på sjön i det härliga sommarvädret!

sovorm-long-dragon

Är det här kanske världens största flamingo? Förmodligen är det så. En stor badmadrass med plats för 4-5 vuxna personer så här får hela kompisgänget plats. Flamingon har även 4 stycken mugghållare så det går bra att ta med sig något gott att dricka ut på sjön också. 

sovorm-long-dragon

Sommarens fylligaste läppar! Nu kan du glida runt på sjön med en badmadrass i motiv av ett par fylliga läppar. En rolig och snygg badmadrass som passar sommarens alla härliga badäventyr.

sovorm-long-dragon

En uppblåsbar hammock som kommer göra poolhänget ännu trevligare i år! Enkel att blåsa upp och att lägga sig på. Den kommer i ett genomskinligt utförande så det ser ut som du flyter direkt på vattnet. 

sovorm-long-dragon

Nu kan du vara både i och på vattnet samtidigt i denna supersmarta flytande hängmatta! Ta med dig en läsk ut på sjön och njut timme efter timme. Ett perfekt val för dig som tycker solen snabbt steker på och behöver svalkas för att stå ut med varma sommardagar. 

Varför ska vuxna ha en luftmadrass till poolen eller stranden?

En stor och skön luftmadrass att chilla på i solen tillsammans med något gott att dricka, finns det något härligare än det? Det finns vissa stunder på året som man minns lite extra mycket – och de där varma dagarna vid poolen eller stranden när allting är perfekt brukar vara några av just dom stunderna. 

Badmadrasser är ett bra hjälpmedel för att maximera dessa stunder och bidrar till att dagen blir lite bättre. Att kunna guppa runt på vattnet i timmar, läsa en bok, slumra till eller ligga och lyssna på musik är något helt annat än att vara på fastlandet. Här kan man gunga med i vågorna och stoppa ner handen i vattnet om man behöver svalka sig lite. 

Det är alltså inte bara barn som har stor användning av badmadrasser utan även vuxna kan ha väldigt mycket nytta av dem också. Vill man inte använda luftmadrassen i vattnet kan den fungera som en extra solsäng också.

SE OCKSÅ: BÄSTA UPPBLÅSBARA FLOTTE

Olika typer av badmadrasser för vuxna

Luftmadrasser för sol och bad finns i en mängd olika storlekar, former och utföranden. Det har på senare år dykt upp den ena varianten efter den andra som passar utmärkt just för vuxna. 

Klassiska luftmadrasser 

Den klassiska luftmadrassen känner alla till. Det är en vanlig luftmadrass med plats för en person. Den är ofta avlång och har en uppblåsbar kudde ovantill så man kan ligga skönt och flyta runt i timmar. Dessa typer av luftmadrasser säljs ofta på Supermarkets i närheten av badstränderna utomlands. 

Bad-ö

En bad-ö är den lyxiga badmadrassen med plats för flera personer. Den har ett lyxigt utförande som gör att man glider runt som kungar och drottningar på vattenytan. Ofta har bad-ö:n ett tillhörande solskydd som gör att man inte behöver bränna sig i den varma solen. 

Hammock/Hängmatta 

Den lite mindre och praktiska hammock/hängmatta-madrassen är enkel att blåsa upp och ta med sig på resan. Den är inte helt och hållet ovanpå vattenytan som de vanliga luftmadrasserna så här kan du svalka dig i vattnet samtidigt som du flyter runt i det svala havet. 

Gigantiska badmadrasser

Sist men absolut inte minst har vi de gigantiska badmadrasserna. Här kan hela kompisgänget samlas och det är nästan mer likt en stor flotte snarare än en luftmadrass.

Stora badmadrasser för hela familjen

På senare år har de stora och gigantiska luftmadrasserna för pool och badstranden blivit allt populärare. Flera av luftmadrasserna är så pass stora att de knappt får plats i poolen utan måste användas på sjön. 

Stora badmadrasser gör det möjligt att samlas flera stycken istället för att bara en eller två personer kan guppa runt samtidigt. Med andra ord kan hela familjen samlas på badmadrassen i poolen samtidigt som man väntar på att grillen ska fixa det perfekta kolet. 

Men det gör heller ingenting att få ha den gigantiska luftmadrassen för sig själv ibland. Då kan man duka upp en liten picknick där på madrassen samtidigt som man njuter av solen och det svalkande vattnet.

Hitta rätt luftmadrass för bad

En luftmadrass för bad är ett fantastiskt hjälpmedel för att maximera din strand- och poolhängning i sommar. Med en uppblåsbar badmadrass kan du glida runt på vattnet och njuta av solen och det svalkande vattnet. Det finns olika typer av luftmadrasser för bad, som klassiska luftmadrasser, bad-öar, hängmattor och gigantiska badmadrasser för hela familjen. Oavsett vilken typ av badmadrass du väljer, är det viktigt att välja en som är tillverkad i ett hållbart material och som är tillräckligt stor och bekväm för en vuxen person. En sökning på ”luftmadrass bad” kan gjort att du hamnat på den här sidan och nu är det bara typ av badmadrass för dina behov och preferenser som återstår innan du kan köpa en luftmadrass för bad som passar dig.

Bra att tänka på när du köper badmadrass

Att köpa en badmadrass kan vara ett smart alternativ för dem som vill njuta lite extra av solens strålar, oavsett om det är i poolen eller i havet. Men innan du köper en badmadrass, är det viktigt att tänka på några faktorer som kan påverka din upplevelse. Nedan följer några saker att tänka på när du köper en badmadrass:

  1. Funktioner: Vissa badmadrasser har extra funktioner som integrerade kuddar eller dryckeshållare. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och välj en madrass som har dem.
  2. Storlek: Köp en badmadrass som passar för rätt antal personer. De flesta badmadrasser för vuxna är utformade för att rymma en person, men det finns också större badmadrasser som rymmer flera personer. Det är viktigt att välja en badmadrass som är tillräckligt stor för att du ska kunna ligga bekvämt på den utan att trängas.
  3. Pris: Jämför priser på olika luftmadrasser för bad och välj en som passar din budget. Tänk på att en dyrare madrass inte alltid behöver vara bättre än en billigare variant.
  4. Material: Tänk på vilket material badmadrassen är gjord av. Vissa material kan vara bekvämare och mer hållbara än andra.
  5. Tjocklek: En tjockare badmadrass kan vara mer bekväm att ligga på, men det kan också göra att madrassen tar upp mer plats när den inte används.
  6. Design: Välj en design som passar din smak och dina behov. Vissa madrasser har inbyggda kuddar eller andra funktioner som kan göra din upplevelse mer bekväm.
  7. Kvalitet: Se till att du köper en badmadrass av hög kvalitet som kommer att hålla länge och tåla slitage från användning i vattnet.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du välja ett uppblåsbart badkar som passar dina behov och ger dig en avkopplande badupplevelse.

u

Funktioner

Vissa badmadrasser har extra funktioner som integrerade kuddar eller dryckeshållare. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och välj en madrass som har dem.

1

Storleken

De flesta badmadrasser för vuxna är utformade för att rymma en person, men det finns också större badmadrasser som rymmer flera personer. Det är viktigt att välja en badmadrass som är tillräckligt stor för att du ska kunna ligga bekvämt på den utan att trängas.

Pris

Jämför priser på olika luftmadrasser för bad och välj en som passar din budget. Tänk på att en dyrare madrass inte alltid behöver vara bättre än en billigare variant.

Material

Tänk på vilket material badmadrassen är gjord av. Vissa material kan vara bekvämare och mer hållbara än andra.

Vanliga frågor och svar

Vilken badmadrass är bäst för vuxna?

Vilken badmadrass som är bäst för vuxna beror på vad den ska användas till och hur mycket plats man har, exempelvis i poolen. Vill du att flera ska kunna använda badmadrassen samtidigt är en bad-ö det bästa alternativet för vuxna tycker vi. Annars fungerar klassiska badmadrasser alldeles utmärkt.

Vad kostar en luftmadrass för pool och strand?

Priset på luftmadrasserna varierar en hel del beroende på storlek och design. De billiga badmadrasserna kostar ca 300 kr medans de gigantiska madrasserna kan kosta upp mot 3000 kr.

Finns det olika material att välja på?

Nja, eftersom badmadrasser är uppblåsbara behövs ett material som går att fylla och tömma med luft utan att det sliter för mycket på materialet. Därför är badmadrasserna tillverkade av plast, däremot finns det olika typer av plast luftmadrasserna för bad är tillverkade av. 

Den vanligaste plasten som förekommer är vinyl, men även PVC-plast är vanligt förekommande bland badmadrasser.

Vilken storlek på badmadrass är lämplig för en vuxen person?

Storleken på badmadrassen som är lämplig för en vuxen person beror på personens storlek och preferenser. De flesta badmadrasser för vuxna är utformade för att rymma en person, men det finns också större badmadrasser som rymmer flera personer. Det är viktigt att välja en badmadrass som är tillräckligt stor för att du ska kunna ligga bekvämt på den utan att trängas.

 

Hur blåser man upp en badmadrass?

De flesta badmadrasser för vuxna är utrustade med en ventil som gör att man kan blåsa upp dem med en pump eller med munnen. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar när man blåser upp badmadrassen för att undvika skador på ventilerna eller materialet. Det kan vara en god idé att använda en elektrisk pump för att spara tid och ansträngning.

Hur tar man hand om en badmadrass?

För att förlänga livslängden på din badmadrass är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Efter användning bör man tömma luften ur madrassen och rengöra den med en mild tvållösning och en mjuk borste. Se till att torka madrassen ordentligt innan du packar ner den för förvaring. Det är också viktigt att förvara badmadrassen på en torr och sval plats, skyddad från direkt solljus och värme.

Kan man använda en badmadrass i havet?

Ja, de flesta badmadrasser för vuxna kan användas både i havet och i poolen. Det är viktigt att vara försiktig när man använder en badmadrass i havet och att undvika att driva för långt ut från stranden eller bryggan. Man bör också vara medveten om strömmar och vågor som kan påverka madrassens stabilitet.

Kan man reparera en badmadrass om den går sönder?

Ja, om din badmadrass går sönder finns det möjlighet att reparera den. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar när man reparerar sin badmadrass för att säkerställa en ordentlig reparation och att inte orsaka ytterligare skador. En reparerad badmadrass ska alltid användas med extra försiktighet.

Finns det några säkerhetstips att tänka på när man använder en badmadrass?

Ja, det finns några säkerhetstips att tänka på när man använder en badmadrass för att undvika olyckor. För det första är det viktigt att använda madrassen på ett säkert sätt och inte driva för långt ut från stranden eller bryggan. Man bör också undvika att hoppa eller stå på madrassen då detta kan orsaka skador. Det är också viktigt att följa tillverkarens anvisningar för maximal vikt och antal personer som kan använda madrassen samtidigt.