Välj en sida

Midsommarpresenter 2024

Midsommar 2024 närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än att visa upp och ge några tips på midsommarpresenter 2024 som är perfekta att ta med som gå bort-present. Midsommarpresenter kan vara allt från fina uppläggningsfat till roliga dekorationer.
Vi har försökt hittat något för alla – både vuxna och barn.

Tips på midsommarpresenter 2024

Här tipsar vi om några midsommarpresenter som passar vuxna. Vi försöker variera produkterna så att det ska finnas något för alla, oavsett tycke och smak. Det är blandning av personliga saker, somriga motiv och produkter som passar bra året om.

Stor serveringsbricka Little Dot

Snapsglas i eklåda med personligt gravyr

Snygg örtkruka med hampasnöre

Himalaya Saltsten med ställning

Krans med blommor

Varningsskylt midsommar

Nummerkubb

Grillmaster BBQ-låda

Bohus skål sillskuta

Bohus skål sillskuta 

Somriga bordstabletter Botanic Blue 4-pack

Grilltång med termometer

Korvgaffel

Spel Hållbara hushållet

Massvis med olika koppar

Kokbok Svenska klassiker

Jaquardpläd Designtorget

Presentask 3-pack doftljus från Explore

Serveringsbricka Fredagsmys

Förvaringsburk Can Man

Tavla – Recept för äkta kärlek

Vas Nature – ByOn

Vinflaska Presentset

Praktiskt vinset i form av vinflaska

Grillknivar Bercato 4-pack

Aroma Difuser

Spel Politiskt Inkorrekt

Omaggio vas

Non-stick Grillpåsar

Mysig ljusslinga

Lanterna Nature från Sagaform

Fickplunta med personligt gravyr

Häftigt vinställ i metall i form av en kedja

Glasunderlägg CUBA Coasters 4-pack

Helia skulptur dubbelhjärta i guld

Champagne- och nötöppnare

Presentlåda med choklad och bubbel

Liten vas med bukettstöd

Midsommarpresenter till barn 2024

Självklart ska även barnen få någon kul midsommarpresent att fira denna högtid med. Vi har samlat ett gäng med fina tips på midsommarpresenter som passar barnen.

Glassform Kaktus

Maskeraddräkt Sverige

Gigantisk Marabouchoklad

Trädgårdsyatzy

Uppblåsbar fotbollsdart

Spel – Sten Sax Påse

IR-styrd leksaksrobot

Radiostyrd anka

Vad är en bra midsommarpresent 2024?

En bra midsommarpresent 2024 tycker vi är en present där du verkligen lagt ner tid och omtanke för att hitta något som passar mottagaren bra men som också hör högtiden till, det kan till exempel vara ett somrigt porslin, några fina snapsglas eller en midsommarkrans.

Om presenten är till en värd eller värdparet som håller i midsommarfesten så försök fundera på vad de behöver, antingen till festen eller hemmet, eller vad de verkligen skulle uppskatta att få. Vissa gillar att få roliga presenter vid sådana här tillfällen, det behöver absolut inte vara fint eller speciellt användbart, det viktigaste är att presenten är rolig. Det kan vara allt från ett ölglas med något tokigt tryck på till en ”Varning för midsommar”-skylt.

Hemmagjorda presenter uppskattas alltid

Vill du inte köpa någon sak att ge bort i midsommarpresent så är ett säkert kort att göra något eget, det uppskattas alltid. Att ge bort något man gjort själv kan många gånger vara mycket roligare än att köpa något färdigt och man känner att presenten uppskattas extra mycket. Midsommar är en sådan högtid där just hemmagjorda presenter passar väldigt bra.

Det finns massor av saker du kan göra själv och ha med som gå-bort-present till midsommar men några förslag är:

Som sagt finns det massor av olika saker du kan göra själv, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Paketera det sedan i en snygg skål eller korg och pynta med lite snören och dekorationer så kommer du granterat ha med festens bästa midsommarpresent!

Har du inte lust eller tid att baka eller göra något annat kul så är ett annat tips på midsommarpresent att plocka ihop en fin presentkorg att ta med. Även om tillbehören i korgen är köpta så har du åtminstone plockat ihop presentkorgen själv, det är alltid något. Köp en fin korg och fyll den sedan med något gott vin, en fin choklad, lite frukt och andra godsaker så har du ytterligare en bra present att ta med till midsommarfesten.

Det är tanken som räknas

Som vid de andra flesta tillfällen så spelar det egentligen ingen större roll om du har köpt en present eller gjort något eget att ge bort – det är tanken som räknas. Lägger du ner lite tid och omtanke bakom presenten så kommer mottagaren känna av det, det kan du säkert relatera till själv. Detsamma gäller självklart åt andra hållet. Har du införskaffat en midsommarpresent i förbifarten, mest bara för att ha med dig något, så kommer det märkas. Med det sagt så behöver det inte vara en sämre present för det, men vill du ha oddsen på din sida och verkligen ge bort något som betyder något så krävs det lite planering.

Hur som helst, en midsommarpresent är en kul grej att ta med när man är bortbjuden för att visa sin uppskattning till värden eller värdparet. Det viktigaste är givetvis att du är där och inte presenten i sig, så lägg inte ner en hel helg på att hitta den där perfekta midsommarpresenten även om det är viktigt med lite omtanke och kärlek för att hitta något som verkligen uppskattas.

Trevlig midsommar! ♥