Välj en sida

Present till grillmästaren

Är du på jakt efter en present till grillmästaren? Bra! Då har du kommit rätt. Vi har samlat allt från roliga prylar till personliga förkläden och smarta grillspett. Här hittar du presenter som passar alla grillintresserade killar och tjejer.

25 roliga presenter till grillmästaren

Vad köper man för present till grillmästaren som har allt? Att hitta någon rolig pryl som grillnörden inte redan har eller vet om kan vara lite klurigt eftersom de nio gånger av tio har full koll på allt som har med grillning att göra. Vi har i alla fall samlat några presenter till grillnördarna som han eller hon förhoppningsvis inte har och kommer bli ordentligt överraskade av.

Grilltång med termometer

En grilltång med inbyggd termometer är en perfekt present till grillmästaren som inte vill ha för mycket prylar kring sig. Slå två flugor i en smäll och ha två funktioner i en.

Förkläde med gravyr

Ett grillförkläde med namn på för att visa vem som bestämmer runt grillen. Kul och personlig present till grillmästaren.

Non-stick grillpåsar

Slipp fastbrända köttbitar i grillen med hjälp av smarta non-stick påsar. Ett måste för alla riktiga grillfans. 

Grillset med namn

Ge grillmästaren ett personligt grillset genom att sätta namn på tillbehören. En kul present till den grillintresserade!

Grillbriketter

Vanliga grillbriketter perfekt för den som gillar sin grill. Förbered personen inför säsongens alla grilltillfällen

Tändare till kolgrill

En smidig tändare till kolgrillar som inte bryr sig om väder och vind. En tändare till grillen ger en perfekt glöd så grillningen går enkel och smidigt.

Grillvante Gourmet

En snygg grillvante i buffelskinn som dessutom är lätt att torka av gör att grillningen kommer bli extra kul under varma sommarkvällar.

Grillspade BBQ

En grillspade med tandad sida gör det lätt att få bort eventuellt fastbrändra tillbehör på grillen. Bort med pannkaksspeaden och in med grillspaden!

Presentlåda BBQ

En presentlåda med massor av grillprodukter är både en passande och rolig present till grillmästaren. Massor av användbara tillbehör ingår. 

Skjutbara grillspett

Smarta och praktiska grillspett som gör att det enkelt går att skjuta av tillbehören som är placerade på spetten.

Grillspade med lampa

När det är dags för nattmat är det perfekt att använda en grillspade med lampa så man ser vad som händer på grillen. Kul present till nattugglan!

Grillkorg

En praktisk grillkorg så grillmästaren slipper att det ramlar ner grönsaker eller fisk mellan gallret. En grillkorg är ett mycket bra och användbart tillbehör till grillen. 

Överdrag till grill

Ett praktiskt överdrag till den som inte har plats att ställa undan grillen när regnet eller snön faller på.

Grillskrapa

En snygg och smart grillskrapa i lövträ som formar sig efter grillen ju mer den används. Kul present till den grillintresserade.

Sladdlös grilltändare

Tänd både grillen och brasan med denna smarta och effektiva grilltändare. Det bästa av allt? Den är sladdlös!

Marinadspruta

Fyll marinadsprutan och skicka in den i köttet eller fisken och grillmästaren kommer leverera en mat som aldrig förr. Ett måste för alla grillälskare där ute. 

Big Egg Grill

Kanske den mest populära grillen på marknade just nu? Med Big Green Large Egg Grill kommer köttet, fisken, grönsakerna, osten och fågeln nå helt nya nivåer.

Grillförkläde med ölbälte

Att ge grillmästeren en present i form av ett grillförkläde med ölbälte gör att risken för torrt kött ökar markant. Grillkungen kommer aldrig vilja lämna grillen igen.

Fler presenter till grillmästaren

Grillborste

Grillhalster

Grillverktyg multiset

Hamburgepress Delux

Grillhandskar

Braspanna

Bärbar bordsgrill

BBQ Golf Grillredskap

Vad är en bra present  till grillmästaren?

Ja, vad är då en bra present till grillmästaren? Det spelar så klart roll vem personen i fråga är. Är det en riktig grillnörd? Någon som mest tycker det är kul att hänga vid grillen eller kanske bara någon som har tagit på sig rollen som grillmästaren utan att egentligen trivas med det? Oavsett vad så är en bra present till grillmästaren den där grillprylen han eller hon inte visste fanns och som kommer underlätta eller göra grillandet mycket roligare än det redan är. Det kan vara allt från små smarta tillbehör till en ny grill, ingenting är för stort eller för smått för grillmästaren.

En bra present är alltså den där lite udda och roliga saken med fräna finesser eller smarta lösningar som gör att grillningen når nya höjder. Bra presenter finns det nästan alltid en omtanke kring också så försök att verkligen fundera på vad han eller hon behöver och inte bara ta första bästa grillpryl för att ha en rolig present att ge bort, det brukar sällan bli så uppskattat som man hade hoppats.

Present till grillmästaren – proffs eller nybörjare?

Sista åren har det blivit en trend med grillning, alla ska grilla så fort solen visar sig och inte visar sig. Det ska grillas hela tiden, både inne och ute. Nya trender gör att det ofta snabbt dyker upp ”proffs” i ämnet.  De självutnämnda proffsen sätter snabbt ett likhetstecken mellan intresse och proffs. Men att bli väldigt intresserad av något innebär per automatik inte att man blir bäst i världen på det. Inte direkt i alla fall.

Så fråga är, grillnörden som du letar present åt. Är det en nybörjare eller ett riktigt proffs? Är det en nybliven grillentusiast så är i princip varenda grillpryl aktuell som present och då kanske framför allt saker som utvecklar och utbildar personen i ämnet, exempelvis grillböcker eller andra saker som gör att personen lär sig mer om grillning under tiden.

Är personen i fråga däremot i stället ett fullblodsproffs vad gäller grillning, ja då är det lite klurigare att hitta något att ge personen i lärande syfte. Det är alltid bra att se och inspireras av likasinnade så att boka bord på en bra grillrestaurang för att få nya intryck är ett tips på present till grillproffset som redan kan allt.

Vem är umgängets grillmästare?

Så vem är då egentligen umgängets grillmästare? För en sådan finns i nästan alla umgängeskretsar. Sällan har personen blivit tilldelad rollen, den tar han eller hon stolt på sig själv. Så fort det är dags för grillning står personen där framför grillen som en stoppkloss. Det finns ingen chans att någon annan får ta den platsen. Det spelar ingen roll vad som ska grillas, hur svårt eller lätt det är. Även när det är dags för korvgrillning, något som det mer eller mindre inte går att misslyckas med, smyger grillmästaren dit till grillen och intar position för att han eller hon är helt säkra på att dem grillar den godaste korven. Precis som att resten av samlingen ska få känna på världens smaksensation… Lugna ner dig lite nu grillkungen, tänker man.

Självklart kommer grillkungen vilja diskutera grillningen efteråt sen. Du får för nittiotredje gången höra exakt när du ska vända köttet eller hur du ska göra för att inte förstöra haloumin helt och hållet. Vill du garanterat ha en vän för livet så beröm och bekräfta grillmästaren även om köttbiten är torr som öken, personen kommer aldrig släppa taget om dig då. Risken är bara att det blir grillfest sex dagar i veckan, så var lite försiktig.

Skämt åsido, när du är på jakt efter present till grillmästaren så tänk på vem personen bakom förklädet är. Vad har han eller hon för andra intressen, går det att kombinera med en rolig grillpresent på något vis? Är det viktigaste att köpa något välbehövligt eller roligt, vad skulle uppskattas mest? Det finns en grillmästare i nästan alla umgängen, det har vi redan slagit fast. Men vem är personen mer än bara världens bästa grillare, det är bra att ha i åtanke för att hitta den där perfekta presenten som både kommer vara uppskattat och användbar i flera år framöver.