Välj en sida

Present till trädgårdsälskare

Är du på jakt efter en rolig present till trädgårdsälskare som hellre grejar hemma i trädgården än dricker drinkar på playan i Spanien? Bra, då har du kommit rätt.
Att hitta riktigt bra presenter till den trädgårdsintresserade är inte alltid så lätt. Vi har hittat 40 trädgårdsprylar som garanterat kommer förgylla trädgården lite extra 2024.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Tips på present till trädgårdsälskare

Solcellsladdad utomhustermometer

Trädgårdstermometer

Sekatör i gåvoask

Eldlykta Fuoco

Trädgårdslampa till bord

Bordslampa trädgård

Grilltänger

Non-stick grillpåsar

Expanderande trädgårdsslang

Solcellsdriven trädgårdsbevattning

Bok: Kreativ i trädgård

Eldstad eller grill till trädgård

Stiligt fågelbad

Hängmatta med fransar

Självvattnande kruka

Ogräshacka

Dynbox till altanen

Vinterskydd till kruka

Bärbar säckhållare

Kopp med ormbunke

Knäskydd till trädgårdsarbete

Miniväxthus

Hängstol med fransar

trägunga som present till trädgårdsälskare

Hållbar gunga

Mysig ljusslinga

Fågelmatare sugpropp

Regnmätare

Trädgårdsfacklor

Örtkruka

Örtsax

Trädgårdshandskar med klor

Roligt kastspel för trädgården

Stort Canvastält för 6-10 personer

Smidig stekhäll till uteplatsen

Korvgaffel

Uppblåsbar fotbollsdart

Nummerkubb

Duschspray krom

Upplockare för fallfrukt

Fickdusch

Fickdusch – liten och smidig

Bärbälte

Utomhusspel

Vad är en bra present till trädgårdsälskare?

En bra present till trädgårdsälskare är den där saken som din trädgårdsintresserade vän inte visste fanns men som snabbt kommer bli en ny favorit i trädgården. Det kan vara något som underlättar trädgårdsarbetet eller som får resten av familjen att inte heller vilja lämna trädgården under hela sommaren.

Riktigt bra presenter till trädgårdsintresserade kan vara svårt att hitta eftersom de har en tendens att redan ha allt de behöver. Det kan också vara lite känsligt vad som får vara eller synas i trädgården. Känner du någon riktigt inbiten trädgårdsälskare så vet du vad vi menar. Trädgården är deras borg, en fridlyst plats som ingen annan helst ska peta på. Därför kan det, för vänskapens skull, vara väldigt viktigt vilken present du ger trädgårdsälskaren så det inte blir fel.

Skämt och sido, precis som exempelvis heminredning så har vi olika smak på vad vi tycker är fint, roligt eller nödvändigt att ha i hemmet så det gäller att tänka till lite så det blir rätt sak till rätt person. Däremot kan det vara spännande att försöka tänja lite på gränserna och inte alltid ge bort ”säkra kort” i present.

Present till trädgårdsälskare – tänk utanför boxen

Att försöka tänja lite på gränserna och tänka utanför boxen när det gäller presenter brukar nästan alltid innebära fiasko eller succé, sällan något mitt emellan. Men ibland är det värt att chansa på det sistnämnda. Beroende på vem personen är som ska få presenten eller av vilken anledning personen ska få en present spelar givetvis roll för hur mycket det är värt att chansa för att hitta det den där extra roliga presenten som kan bli succé. 

Är ni flera stycken som samlat ihop pengar och ska köpa något för en lite dyrare peng så kanske det inte är läge att köpa något som är helt galet. Är det däremot inte lika seriöst och du mest är på jakt efter en rolig present att ge trädgårdsälskare så kan det vara kul att försöka hitta något som han eller hon inte själv hade kommit på att köpa till trädgården.

Trädgårdsintresserad året om?

Vi är många som älskar att spendera hela sommaren i trädgården men så fort hösten och vintern kommer och det blir lite kallare så kryper vi gärna upp i soffan under en filt i vardagsrummet. Men hur är det med din trädgårdsälskande vän? Är det en person som är intresserad av trädgården året om så kan ett tips vara att anpassa presenten till det och försöka hitta något som passar året om och inte enbart under ett par månader på året. Till exempel kan en fin ljusslinga eller en snygg trädgårdsdekoration passa precis lika bra i trädgården på sommaren som på vintern.  Att hitta något som fungerar året om gör att presenten blir extra rolig att ge bort eftersom den kan vara så användbar tillskillnad från exempelvis julsaker som endast syns under en månad per år.

Är den du ska hitta en present till en riktig trädgårdsälskare så gäller det förmodligen året om. Trädgårdsintresserade människor brukar tycka det är lika roligt att kratta och göra fint på hösten som det är att plocka fram grillen och klippa gräsmattan på sommaren. Så oavsett om du hittar en present som endast funkar ett par månader om året eller något som går att ha framme jämt så kommer det uppskattas om det finns lite kärlek och omtanke bakom presenten. Det är en sak som är säker.

Något som passar hela familjen

Kanske är det så att din trädgårdsälskande kompis är ensam i familjen om att gilla just det – spendera tid i trädgården. Då kan ett trädgårdsspel eller kanske något annat roligt till trädgården hjälpa till att locka ut övriga familjemedlemar i sommar. Att inte enbart fokusera på personen i fråga utan köpa något som passar hela familjen, givetvis med ett trädgårdstänk i åtanke, kan vara så mycket värdefullt än vad du tror. 

Det finns få presenter som uppskattas så mycket som presenter som involverar hela familjen, och kan man dessutom hitta något som passar mottagarens intresse samtidigt som du får med resten av familjen på samma resa så är du i mål. Det är exakt den typen av present du ska leta efter som du vill imponera på trädgårdsälskare.