Välj en sida

Bäst i test: Bästa picknickväskan 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Hur trevligt är det inte att packa picknickväskan, hoppa upp på cykeln och möta några goda vänner i kvällssolen för lite ost, vin och kex? Drömkväll! Det är något speciellt med att äta lite plockmat på en filt i sommarvärmen.

Här hittar du de 5 bästa picknickväskorna just nu. Väskor i olika modeller, storlekar och prisklasser. Här finns färdiga kit både för 2 personer och 4 personer. 

picknickväska

En snygg picknickväska med ett komplett porslinskit som maximerar platsen i väskan. Det är bara fixa iordning några smörgåsar, koka kaffet och kyla rosévinet så är du redo för en lång dag på stranden eller i parken. Väskan kommer i en pitoresk rödrutig inrede.

Innehåller: 2 knivar, 2 gafflar, 2 skedar, 2 tallrikar, 2 glas.

sovorm-long-dragon

Riktigt smart picknickryggsäck med full utrustning för picknickutflykten! Väskan har ett isolerat kylfack så ölen håller sig kall hela dagen. Det ska inte vara ett projekt att ta sig ut på picknick – något som denna picknickryggsäck verkligen ser till att det inte blir.

Picknickryggsäcken innehåller:
4 tallrikar, 4 vinglas, 4 vardera av kniv, gaffel och sked, 4 servetter (polyester), liten kniv med tandat blad, vinöppnare/kapsylöppnare, salt- och pepparkar, skärbräda, isolerad flaskhållare, och en picknickfilt med fukttålig baksida.

sovorm-long-dragon

En fin lunch- och picknickväska som är praktiskt att plocka med sig till badstranden. Väskan har en vattenressistent insida vilket gör det väldigt lätt att torka ur den om något skulle spillas där i. Väskan är tillverkad i ekologiska och återvunna material och kan tvättas i tvättmaskin.

Praktisk kylväska

Praktisk kylväska med två ytterfack, två nätfack på sidorna och justerbara axelband. Här kan du snabbt packa ner picknickmaten, hoppa på cykeln och dra iväg på nya äventyr!

sovorm-long-dragon

En liten gullig picknickväska i marinblå färg för två personer. Tillsammans med väskan ingår två vinglas och en korkskruvöppnare. Ost, kex och en flarra vin fixar du och picknicken är räddad!

Vad är en picknickväska?

En picknickväska är en praktiskt väska att ta med sig på till stranden eller parken när du vill ha med dig picknick. Picknickväskan kan fungera som en kylväska och har många smarta fack och fickor för förvaring av glas, bestick, tallrikar och matlådor. 

Picknickväskor finns både som ryggsäck och handväska i flera olika storlekar, färger och modeller. Vissa picknickväskor har färdiga set med glas och porslin som är anpassade för just den picknickväskan medan andra är tomma på innehåll.

Läs också: Bästa uppblåsbara maskeraddräkter

Olika typer av picknickväskor

Picknickväskor finns alltså i olika modeller och utförande och givetvis så finns det både för- och nackdelar med de olika alternativen. 

Picknickryggsäck

En picknickryggsäck är bra att ha om man har en bit att gå till parken, stranden eller vart man nu ska ha sin picknick. Det är skönt att kunna hänga väskan på ryggen och inte alls lika jobbigt som att bära den med armarna. 

En nackdel med picknickryggsäcken är att den inte rymmer lika mycket som handväskan. Det brukar max finnas plats för 4 personer så är man fler än så brukar det behöva kompletteras med fler väskor. 

Handväska 

Picknickhandväskan är en annan populär variant som kan liknas vid den klassiska picknickkorgen.  Det är en stor och rymlig väska som är bra att använda för det stora sällskapet. Handväskan som är anpassad för utflykter och picknick går att försluta så kylfunktionen ska fungera bra. 

Nackdelen med en handväska är om du ska bära den långt så kan det bli väldigt jobbigt för armar och axlar. Det är en väska som är bra att ha med sig på båten eller i bilen, men inte på långa promenader. 

Picknickväska kit 

De fullt utrustade picknickväskorna med glas, tallrikar, skålar och bestick är specialgjorda för just de tillbehören vilket gör att man får maximalt med plats i väskan. Här går inget utrymme till spillo! Nackdelen är och andra sidan om man vill packa väskan med sina egna saker, då blir utrymmet mer begränsat eftersom de förmodligen inte kommer passa till de smarta facken och fickorna som väskans insida är inredd med. 

SE OCKSÅ: BÄSTA CORNFLAKES DISPENSER

Bra att tänka på

För att picknickväskan ska bli riktigt användbar finns det några bra saker att tänka på innan du klickar på köp. Vi går igenom några av de sakerna här. 

Storlek 

Storleken är a och o för att väskan ska bli så användbar som du tänkt dig. Tänk hellre för stort än för litet. När du väl står där och ska packa picknicken är det värsta som finns om du har fyllt väskan och inser att halva packningen står kvar på bänken. Då behöver du iallafall plocka fram en extra väska och det är ju inte tanken. 

Kylmöjligheter 

Se till så väskan har bra isolering så du kan kyla din matsäck väl. Det gör att maten håller sig fräsch och drycken kall, precis som man vill ha det! 

Fack och fickor 

Bestick, kapsylöppnare, servetter, brödkniv och tändare är bara några exempel på småsaker som ska med på picknicken. Det är alltid bra med små fack och fickor så varje sak har sin plats.