Välj en sida

6 fina picknickkorgar för sommarhänget 2024

Utflykter och picknick hör verkligen sommaren till och nu när sommaren knackar på dörren är det dags att hitta något fint och praktiskt att packa ner matsäcken i. Vi har hittat 6 fina picknickkorgar som passar alla olika typer av utflykter och tillfällen.

Picknick är måltid som äts utomhus på en picknickfilt i gräset, på klipporna eller vid badstranden. Måltiden till en picknick brukar packas i en picknickkorg eller picknickväska och innehålla exempelvis smörgåsar, pannkakor, sallader, frukt, bakverk och kall eller varm dryck. Picknick är populärt främst på sommarhalvåret då vädret är varmare än på andra delar av året.

6 fina picknickkorgar – vilken är din favorit?

Inlägget innehåller annonslänkar.

Como Picknickkorg 4 pers

Ingår tillbehör

Kylfack

Remmar för porslin

Arolo Picknickkorg 2 pers

Ingår tillbehör

Robust bärrem

Prisvärd

amazon
Uppblåsbar soffa blå

Riva Picknickkorg 2 pers

Ingår tillbehör

Stort kylfack

Flätad pil

Klassisk Picknickkorg

Prisvärd

Rymlig

Lock och läderhandtag

Uppblåsbar soffa blå

Picknickkorg och sittpall

Går använda som sittpall

Kylväska

Justerbar axelrem

Picknickväska 13 delar

Snygg design

Ingår tillbehör

Finns i flera färger

Vad är en picknickkorg?

En picknickkorg är det man packar maten och drycken i när man ska ut på picknick i naturen. Många picknickkorgar är inreda med speciella fack för tallrikar, bestick och glas så det ska vara lättare att packa och frakta det man vill fylla korgen med. Materialet kan variera lite men består oftast av flätad pil. Picknickkorgar bärs med hjälp av handtag eller axelremmar så de är lätta att förflytta och ta med sig ut i parken eller till badstranden.

6 fina picknickkorgar 2024

När det är dags för utflykt och man ska packa med sig något gott att äta och dricka är det extra kul att få göra det i en riktigt fin picknickkorg. Vi har samlat 6 fina picknickkorgar som passar perfekt för sommarhänget.

1. Como picknickkorg för 4 personer

Fin picknickkorg som är fodrat med ett rutigt tyg på insidan och har smarta remmar som spänner fast bestick, tallrikar och glas. Här finns också ett stort kylfack och korgen är tillverkad i klassisk mörkbrun pil.

Läs mer och se pris här.

2. Arolo picknickkorg för 2 personer

Stilig picknickkorg med tillhörande bestick, tallrikar och muggar. Smarta spännremmar på insidan som gör att tallrikarna sitter där dem ska under hela transporten.

Läs mer och se pris här.

3. Riva picknickkorg för 2 personer

En riktigt klassisk och fin picknickkorg med rejält handtag och snygga läder detaljer. En stor och rymlig insida som är inred med rödrutigt foder.

Läs mer och se pris här.

4. Klassisk picknickkorg

Ytterligare en riktigt läcker och klassisk picknickkorg med lock och ett snyggt läderhandtag.

Läs mer och se pris här.

5. Picknickkorg och sittpall 

En smart picknickkorg som även går att använda som sittpall. Korgen har ett stort kylfack och justerbar axelrem.

Läs mer och se pris här.

6. Picknickväska 13 delar

Riktigt snygg picknickväska i 13 delar som passar perfekt för utflykten. Ingår bl.a. både sopp- och salladsskål.

Läs mer och se pris här.

Goda saker att packa picknickkorgen med

Har du idétorka på vad du kan fylla picknickkorgen med inför utflykten? Här kommer några klassiska saker som ofta förekommer i picknickkorgarna runt om i Sverige.

Smörgåsar
Att förbereda några riktigt goda mackor att packa ner i picknickkorgen är ett enkelt och smidigt mellanmål att ha med sig överallt. Snabbt, smidigt och gott!

Pannkakor
En riktigt klassisk picknick-måltid är ihoprullade pannkakor med socker. Det är tveksamt om det finns något godare än att äta pannkakor med socker på en filt i gräset en varm sommardag.

Sallad
Vill man ha något mer matigt går det att göra en god pastasallad eller någon annan salladsvariant att ta med sig ut på picknicken. Packa ner lite dressing och en gaffel så är lunchen fixad!

Grillad kyckling
Grillad kyckling är också smidigt att packa ner i picknickkorgen och ta fram när det börjar kurra i magen. Lite matigare än exempelvis en smörgås men samtidigt inget som ger matkoma. Perfekt för picknicken.

Potatissallad
Gör en egen potatissallad eller köp en färdig och ät tillsammans med den grillade kycklingen så har du en riktigt somrig och bra picknickmåltid redo på ett kick.

Risifrutti/Youghurt
Det finns massor av enkla mellanmål att köpa färdiga och packa picknickkorgen med om man inte har tid eller lust att laga något eget. Det är bara packa ner lite bestick i picknickkorgen och dra mot parken!

Frukt
Vindruvor, melon, äpple, banan, persika.. Listan över goda frukter att ta med sig ut på picknicken kan göras lång. Det är bara välja och vraka bland dina favoritfrukter.

Grönsaksstavar
Gör några grönsaksstavar av till exempel morötter och gurkor och blanda iordning lite dipp så har ni ett utsökt tilltugg på picknicken!

Bakverk
När sötsuget kommer är det bra att vara förberedd. Bullar eller kakor är klassiska bakverk att fylla picknickkorgen med.

Snacks
Blir du inte sötsugen så kanske du brukar bli saltsugen i stället? Eller både och? Oavsett vad så är det alltid bra att ha lite chips och nöter i picknickkorgen. Det går alltid åt.

Bra dryck att plocka ner i picknickkorgen:

  • Vatten
  • Kaffe
  • Saft
  • Festis
  • Öl
  • Vin
  • Cider

Självklart finns det massor av andra goda och bra tillbehör som passar perfekt för en skön utflykt i naturen. Det viktigaste är att försöka göra det lätt för sig när man väl är på plats, det är sällan någon som har lust att ställa sig och laga maten på plats.

Ett annat tips är fylla picknickkorgen med kall dryck och lite snacks, sedan beställa utkörning av mat till parken, klipporna eller badstranden. Det finns så klart inte möjlighet att få utkörd mat överallt men där det finns möjlighet så är det ett bra tips att beställa en god pizza eller sushi och svalka ner med den kalla drycken från den fina picknickkorgen.

 

SE OCKSÅ: BÄSTA KYLRYGGSÄCK

Fina picknickkorgar för sommarhänget – sammanfattning

En fin picknickkorg förgyller verkligen picknicken och det blir extra kul att ge sig ut i friheten för lite lugn och ro. Fina picknickkorgar med tillbehör och smarta lösningar på insidan är verkligen att föredra då det underlättar packningen och det är mycket lättare att hålla ordning och reda i korgen.

Tänk på att försök skaffa en lagom stor picknickkorg så du får plats med allt du tänkt dig. Är ni en familj på 4-5 personer så behöver ni självklart en relativt stor picknickkorg till skillnad mot ett par som förmodligen klarar sig med en mindre variant. Det är inte heller kul att behöva släpa runt på en halvfull korg. Lagom är bäst.

Picknickkorgen går även att använda till annat än att bara packa mat och dryck i även om det så klart är huvudsyftet. Men det går också bra att packa exempelvis badkläder eller ett par extra skor om det skulle behövas. Om du väl skaffar dig en ordentlig picknickkorg så se till att använda flitigt.

Fina picknickkorgar kostar allt mellan 200 kr – 2500 kr, det beror lite på storlek, material och vilka tillbehör som följer med picknickkorgen.