Välj en sida

Kylväska ryggsäck bäst i test: Bästa kylryggsäck 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vilken kylväska ryggsäck är bäst i test, varför är de bra att använda och vad ska man tänka på när man köper en kylväska i form av en ryggsäck? Vi svarar på dom frågorna här samt visar upp några av de bästa kylväskorna i ryggsäckform här. 

Sommaren är här och picknicksäsongen drar snart igång på fullaste allvar. Lite god plockmat, kall dryck, en filt och trevligt sällskap är allt som behövs för att få en riktigt mysig sommardag. Bra väder är förstås också önskvärt. 

Det är något speciellt med att packa kylväskan och hoppa upp på cykeln för att ta sig till närmsta badplats. Picknickkorgen är ju då tyvärr lite otymplig att ta med sig och samma sak gäller vid vandring. Det är då ryggsäcken, som även går att använda som kylväska, gör sig som allra bäst.

4 bästa kylryggsäckar

kylvaska-ryggsack-svart

En svart kylryggsäck med kapacitet på hela 30 liter. Väskan har två ytterfack för förvaring av exempelvis vattenflaskan eller termos. En prisvärd väska med bra isolering som får betyget 5/5 av fler än 30 tidigare köpare.

kylvaska-ryggsack-gra

Fin kylväska/ryggsäck från Sagaform som är lika användbar till annat än mat och dryck. Väskan har Två ytterfack, två nätfack på sidorna och justerbara axelband. Kapaciteten ligger på 21 liter.

sovorm-long-dragon

En lite mindre kylväska/ryggsäck på 20 liter som passar perfekt för vandringen. Med justerbara axelband och praktiska ytterfack kan du bära väskan på ett bekvämt sätt samtidigt som du kan förvara flaskor och dylikt i ytterfacken och på så vis spara massor av plats i det stora facket på insidan.

sovorm-long-dragon

En liten smidig mini cooler från populära Fjällräven. Väskan är sydd i tåligt väv och har en smart skumstoppning som gör att väskan håller temperaturen bra. Lika användbar för picknicken som för skolans lunchlåda.

Vad är en kylryggsäck?

En kylryggsäck är en kombination av en vanlig ryggsäck och en kylväska. Kylryggsäcken har samma funktion som en klassisk kylväska men är betydligt enklare att bära med sig då den går att ha på ryggen.

Kylryggsäcken kan hålla mat och dryck kall i flera timmar vilket gör att ryggsäcken passar perfekt för picknick, vandring eller andra utflykter men den går även att använda som en helt vanlig ryggsäck.

Kylväskor som ryggsäck är ofta utrustade med flera smarta fack för förvaring av exempelvis nycklar, telefon och plånbok.

SE OCKSÅ: BÄSTA REGNTUNNAN

När är det bra att använda kylryggsäcken?

Det finns massor av tillfällen då det är bra att använda sig av en kylryggsäck, framför allt vid tillfällen då man till fots eller via cykel vill ha med sig mat och dryck ut i naturen. Då man bär kylryggsäcken på ryggen så avlastar den armarna som istället kan användas till något annat eller bara vara fria helt enkelt. 

En utflykt till badplatsen, parken, berget, vandring, fotbollsmatchen eller vid en tur ut till kolonilotten är bara några exempel när kylväskan i ryggsäckform kan komma till använding. Det är en mycket användbar produkt som kommer till hands när man minst anar det. 

En av de största fördelarna med en sådan här typ av kylväska är ändå att den frigör händerna vilket gör att den är smidigt att bära med sig överallt. Den har även ett utökat användningsområde jämfört med den klassiska kylväskan då den går att använda som en vanlig ryggsäck också.

Bra att tänka på när du köper kylväska ryggsäck

Vad behöver man egentligen tänka på när man köper en kylväska ryggsäck för att hitta rätt? Storlek, fack, betyg och recensioner är de viktigaste delarna tycker vi och här berättar vi mer varför. 

 

Storlek

Storleken är viktig av flera anledningar. Är ryggsäcken tänkt för vandring och inte till utflykten för småbarnsfamiljen är en mindre och smidigare variant att föredra samtidigt som småbarnsfamiljen självklart behöver en väska som rymmer mat och dryck för hela familjen. 

En för stor väska kommer snabbt kännas otymplig och lämnas hemma medan den väskan som är för liten inte heller fyller sin funktion. Tänkt igenom storleken ordentligt, det lägger grunden för hela upplevelsen. 

 

Förvaringsfack

Det kan nästan aldrig bli för många smarta förvaringsfack i ryggsäckar. Telefon, plånbok, nycklar och vattenflaskan behöver ha sin speciella plats så man snabbt kommer åt dem när det behövs. 

Se till så väskan har fack både på insidan och utsidan. De kommer att komma till användning och är en underskattad del att kika efter för att hitta den bästa kylryggsäcken. 

 

Betyg och recensioner 

För att vet hur bra ryggsäcken faktiskt isolerar och håller kylan så är betyg och recensioner från tidigare köpare det bästa att gå efter tycker vi. Betyg och recensioner sammanfattar inte bara isoleringen så klart utan helheten av ryggsäcken. Allt från kvalité till funktioner.

Kombinerad kylväska och ryggsäck – perfekt present för äventyraren

Den kombinerade kylväskan/ryggsäcken är en kul present eller julklapp att ge bort till någon som älskar att äventyra och vara ute i naturen. Den erfarne och rutinerade äventyraren har förmodligen redan en användbar kylryggsäck. Däremot den nyblivne naturentusiasten som bara gillar att vara ute i skogen och plocka svamp, bär eller helt enkelt njuta av naturen kanske saknar denna användbara ryggsäck.

Det är en liten otippad men samtidigt väldigt kul present att ge bort då man vet att den kommer bli väldigt användbar. Som sagt går den ju även att använda till annat än att försvara mat och dryck i.

Hitta en fin kylryggsäck och planera en heldag i naturen där ni kan besöka trevliga platser, plocka bär eller bara se vad naturen har att erbjuda helt enkelt så sätter det lite extra guldkant på presenten!

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en kylryggsäck?

Priset på en kylväska/ryggsäck kan variera beroende på storlek, design och varumärke men de billigaste kylryggsäckarna kostar kring 250 kronor medan de dyrare modellerna kostar runt 600 kronor.

Vilken kylryggsäck är bäst i test?

Med nästan 40 betyg och kommentarer har denna fantastiska kylryggsäck fortfarande ett betyg på 5/5. Det ger en bra indikation på att tidigare köpare är väldigt nöjda. Samtidigt är den väldigt prisvärd och har bra kapacitet vilket gör att vi tycker helt klart att det är den kylryggsäck som är bäst i test.

Hur länge håller ryggsäcken kylan?

Hur länge väskan håller kylan kan skilja lite från modell till modell men ett par timmar kan alla olika typer av kylryggsäckar hålla kylan.