Välj en sida

Bäst i test: Bästa vattenleksaker för barn 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Alla barn älskar att leka i vatten – både små barn och de lite äldre barnen. Det finns roliga vattenleksaker för barn i alla åldrar, i olika utföranden och med olika användingsområden. Vissa vattenleksaker passar i badkaret medan andra ska användas i trädgården.

Vi visar här de 10 bästa vattenleksakerna just nu! Vattentåliga leksaker både för inom- och utomhusbruk. Flytande-, motordrivna- och uppblåsbara leksaker att använda i badkaret, poolen eller vid badstranden.

sovorm-long-dragon

En superrolig vattenbana med fyra olika stationer – sluss, hamn, marina och bro. En amfibietruck med container ingår i banan som kan lasta saker i och ur båten. Här händer det saker hela tiden och barnen måste verkligen vara på tå för att hänga med i svängarna. 

Perfekt vattenleksak som går att använda såväl inomhus som utomhus. Rekommenderas från 3 år.

sovorm-long-dragon

Tillverkade i hållbart naturgummi kommer dessa bit- och badleksakerna bli nya favoriter i badkaret. Figurerna, som finns i fler varianter än de på bilden, är flytande och passar bra för de yngsta barnen. 

sovorm-long-dragon

En stor uppblåsbar, vattenspridande dinosaurie som kommer bli nya favoritkompisen i trädgården. Den en meter höga T-rex:en ansluts till trädgårdsslangen sedan kan barnen springa och leka i vattnet hela sommarlovet!

sovorm-long-dragon

Ta sats från husvägen och kasta dig rakt in i hajgapet. Denna superroliga vattenbana passar både små barn och lite äldre barn. En fartfylld vattenleksak till trädgården!

sovorm-long-dragon

Ett leksakskit i fyra delar som innehåller hink, vattenkanna, spade och en liten kratta. Perfekt att plocka med sig till barnstranden och leka med vid vattenkanten.

sovorm-long-dragon

Ett uppblåsbart vattenland för de yngsta barnen med fyra medföljande lekbollar som kan rullas upp och ner på bollrampen. Det finns även en löstagbar rutschkana och ringar för att öva kast! 

sovorm-long-dragon

Ett smart strandkit att ta med sig när det vankas heldagar på badstranden. Den utfällbara pop-up strandpoolen är enkelt att installera sedan kan barnet plaska och leka hela dagen lång! Det medföljer leksaker som barn över 10 månader kan använda.

sovorm-long-dragon

Kul presentkit med vattentäta leksaker för både små killar och tjejer. I presentsetet ingår en batteridriven ubåtsprojektor, en twist- & sailbåt och en sprutande bogserbåt. För barn mellan 1-3 år.

sovorm-long-dragon

När valen kommer i kontakt med vatten börjar den spruta vatten och lysa. En rolig vattenleksaksom passar barn från 1,5 år.

sovorm-long-dragon

En rolig badleksak i form av en stor båt som är perfekt för badkaret. Produkten är 100% återanvändbar och av 100% hållbara råvaror vilket gör detta till ett miljövänligt val. 

Vad är vattenleksaker för barn?

Precis som namnet antyder är vattenleksaker leksaker som barn kan använda i vattnet utan att dom går sönder. De är ofta tillverkade i plast och är 100% vattentåliga. 

Leksaker som används i vatten kan vara allt från små plastfigurer till stora luftmadrasser eller radiostyrda motorbåtar. Mer eller mindre alla typer av leksaker som används på land finns även som badleksaker. 

Vattenleksaker för barn finns både för användning utomhus och inomhus. De som är till för utomhus är oftast större och kan spruta vatten på helt annat sätt eftersom det inte gör så mycket om det blir blött runt omkring. 

De badleksaker som är tänkta för badkar är istället olika figurer, små vattenland, badankor, hinkar eller vattenkvarnar.

SE OCKSÅ: ROLIGA UTOMHUSSPEL FÖR BARN OCH VUXNA

Vattenleksaker för utomhus och inomhus

Utbudet av vattentåliga leksaker för barn är stort och ju närmare våren och sommaren vi kommer, ju mer ökar utbudet av roliga vattenleksaker för utomhusbruk. 

Det finns helt andra möjligheter att leka utomhus vilket gör att dessa vattenleksaker ofta är större, mer avancerade och kan kopplas till trädgårdsslangen för ännu roligare lek. 

Exempel på sådana vattenleksaker är vattenglidbanan och vattenspridare för barn. De skulle inte gå att använda inomhus men är perfekt för användning i trädgården. 

Inomhus går det inte använda sig av saker som skvätter för mycket eftersom det kan göra att delar av huset blir fuktigt som småningom kan leda till mögel. 

Vid vattenlek inomhus rekommenderas mindre leksaker som inte kräver lika stora ytor, anslutning till vattenslang eller några större fysiska rörelser för att kunna användas på rätt sätt.

Olika typer av roliga badleksaker för badkar, poolen och badstranden

Det finns flera olika typer av roliga vattenleksaker för barn där vissa barn föredrar en typ av leksak medan ett annat barn kanske föredrar en annan. Vad ditt barn tycker är roligast att leka med har så klart du bäst koll på – men här är några alternativ. 

Flytleksaker 

Flytleksaker kan vara allt från badmadrasser, gummibåtar, plastleksaker eller flytpinnar. Allt som flyter helt enkelt. Många barn, framför allt de små barnen, ska så klart inte ha huvudet under vattenytan och då är det bra med leksaker som inte sjunker utan håller sig på vattenytan. 

Motordrivet

Motorbåtar, vattenkvarnar eller vattenbanor är exempel på vattenleksaker som kan vara motordrivna. De motordrivna leksakerna tillför mer liv i leksakerna vilket kan vara spännande för både de yngsta och äldre barnen. 

Uppblåsbart 

Uppblåsbara vattenleksaker för barn är roliga att använda både i trädgården, poolen och badstranden. De uppblåsbara leksakerna går att använda både på land och i vattnet vilket gör att de får ett stort användningsområde. En favorit bland vattenleksaker är de uppblåsbara vattenlandet som alla barn älskar!

Bra att tänka på

När du är på jakt efter roliga vattenleksaker för barn är det bra att ha några saker i bakhuvudet så köpet blir så lyckat som möjligt. 

Användningsområde

Vi har tidigare varit inne på att det finns vattentåliga leksaker som är anpassade för inom- eller utomhusbruk. Är tanken att vattenleksaken ska användas i badkaret är det bra att dubbelkolla så den fungerar bra att använda just där så den inte skvätter och blöter ner hela badrummet. 

Åldersrekommendation  

Alla badleksaker passar inte alla barn. De små barnen kommer inte tycka leksaker för äldre barn är speciellt roliga och vice versa. Dessutom kan det handla om säkerhet och svårighetsgrad. Anpassa badleksak efter ålder är vår rekommendation!

Funktion 

Behöver vattenleksaken anslutas till någon vattenslang? Är den batteridriven? Se till så du har möjlighet att använda eller koppla ihop leksaken med andra funktioner om det behövs.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar vattenleksaker till barn?

Vattenleksakerna för inom- och utomhus som är anpassade för barn varierar väldigt mycket i pris beroende på vilken typ av leksak du är ute efter. De allra enklaste badleksakerna för badkaret kan kosta 10 kronor medan ett stort uppblåsbart vattenland kan kosta upp mot 6.000 kronor. 

Det som är bra att utbudet är stort och att det finns roliga leksaker i alla prisklasser. Det är inte alltid de dyraste leksakerna som barn tycker är roligast, snarare tvärtom.

Kan leksakerna användas året om?

Inomhus kan självklart alla vattenleksaker användas året om. Däremot är de uppblåsbara vattenleksakerna för utomhus känsliga för kyla och bör plockas in och förvaras under kallare årstider för att användas under vår och sommar.

Vilka vattenleksaker är roligast för små barn?

Små barn uppskattar väldigt ofta det enkla. Ibland är det inte ens en tänkt leksak de fastar för utan det kan vara allt från ett lock till en plastbunke. Med andra ord är det dumt att försöka hitta något riktigt häftigt och avancerat till de små barnen. En liten gummibåt, plastfigurer eller en vattenglidbana kommer uppskattas väldigt mycket!

Vilka vattenleksaker är roligast för äldre barn?

När barnen börjar bli lite äldre är kanske inte plastfigurer det roligaste att leka med. Då börjar motordrivna leksaker, vattenrutschkanor eller olika typer av vattenspel uppskattas betydligt mer.

Så genomfördes bäst i test-listan av vattenleksaker

  • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har vattenleksaker i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de vattentåliga leksakerna vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

  • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten och på så vis få en bättre helhet av produkten. Har en produkt fått flera dåliga recensioner platser den givetvis inte på listan.

  • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss bästa vattenleksakerna till barn just nu och på så vis öka chansen till ett lyckat köp.