Välj en sida

Bäst i test: Bästa vattenglidbana 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Finns det något som barn tycker är roligare än vattenlekar och saker som går snabbt? Kombinera dessa två och du får en vattenglidbana! Vattenglidbanor är prisvärda, enkla och superroliga vattenleksaker att använda sig av hemma i trädgården. Det är bara koppla på trädgårdsslangen och sedan är banan redo för lek. 

Vi visar här de 6 roligaste vattenglidbanorna för barn just nu. Vattenglidbanor med inbyggda vattenstrålar, medföljande madrasser och banor för både 2 personer och 3 personer.

6 roliga vattenglidbanor för barn

sovorm-long-dragon

Gör dig redo för ett kul vattenglidbane-race i trädgården! En superrolig vattenglidbana med inbyggda vattenstrålar som ser till så det alltid är ett snabbt och bra glid. Tillsammans med banan kommer även två uppblåsbara madrasser med racebilmotiv. 

Vattenglidbanan kopplas till trädgårdsslangen, har ett mått på 561 L x 119 H x 76 B cm och rekommenderas från 6 år. 

sovorm-long-dragon

Denna smidiga Slip´n´Slide kommer ta vattenleken till en helt ny nivå i sommar! Det är bara rulla ut den i trädgården, blöta ner den med lite vatten och såpa, ta rejält med sats och sedan kasta sig ut över glidbanan som gör att du kommer i en hiskelig hastighet. Bli inte förvånad om du hamnar på granngården! 

Vattenglidbanan finns i två storlekar, 5 meter och 10 meter, är väldigt stark och slittålig och rekommenderas för barn över 3 år. 

sovorm-long-dragon

Vem blir trädgårdens vattenglidbanemästare i sommar? En superkul vattenglidbana där två stycken kan tävla mot varandra för att först hinna fram till flaggan i mitten. Glidbanan har inbyggda vattenstrålar längst med sidorna vilket gör banan halare och mer effektfull. 

Vattenglidbanan ansluter du till trädgårdsslangen, den har ett mått på 916 L x 177 B cm och rekommenderas för barn mellan 5 – 12 år. 

sovorm-long-dragon

En extra bred vattenglidbana som gör att man kan glida sida vid sida med syrran eller bästa kompisen. Det är givetvis även upplagt för tävling så här kan det gå vilt till! I slutet på banan finns en uppblåsbara kudde som tar emot barnen så ingen skadar sig. 

Banan har ett mått på 488 x 147 cm och rekommenderas från 5 år.

sovorm-long-dragon

Med plats för tre barn samtidigt kan man bjuda in både kompisar och grannar för ett riktigt trädgårdsrace! De inbyggda vattenspridarna ser till så banan hela tiden håller sig hal och blöt. 

Vattenglidbanan har ett mått på 488 L x 200 B cm och rekommenderas för barn över 3 år.

sovorm-long-dragon

En lite enklare, men ack så rolig, vattenglidbana som kommer förgylla många sommarlovsdagar. De inbyggda vattenstrålarna som finns över hela banan kommer se till så hastigheten bara ökar! Kopplas snabbt till trädgårdsslangen, sen är det bara börja leka. 

Banan har ett mått 71 B x 480 L cm och rekommenderas för barn över 3 år.

Vad är en vattenglidbana?

En vattenglidbana är en vattenleksak för trädgården som används främst av barn, men det finns vattenglidbanor även för vuxna. Vattenglidbanan går att likna vid en vattenrutschkana men istället för att åka nedåt tar man sats och glider jäms med marken.

Vattenglidbanor förekommer i olika storlekar och modeller. Det finns vattenglidbanor för en personer eller för fler personer som kan använda banan samtidigt. De banor som kan användas av flera personer samtidigt är bredare och ofta tillverkade så att man ska kunna tävla mot varandra. 

Vattenglidbanor kopplas ofta till trädgårdsslangen och det är på så vis banan hela tiden håller sig blöt och hal. Hastigheten avgörs beroende på banans underlag, lutning och hur snabbt du kan springa fram innan du kastar dig ut över glidbanan.

SE OCKSÅ: BÄSTA STRANDTÄLTET

Finns det vattenglidbanor för både vuxna och barn?

På frågan om det finns vattenglidbanor för barn och vuxna skulle man kunna säga så här. Det finns vattenglidbanor för barn, som är tillverkade för barn och alldeles för korta för vuxna att använda. De vattenglidbanor som finns för vuxna kan däremot även barn använda, skillnaden är egentligen bara längden på banan. 

Så ja, det finns glidbanor för både barn och vuxna, men barnen kan absolut använda de banor som är menat för vuxna.

Bra att tänka på när du använder en vattenrutschbana

Tillgång till trädgårdsslang 

De flesta vattenglidbanor behöver anslutas till trädgårdsslangen för att fungera som det är tänkt. Därför behöver du dels ha tillgång till en vattenslang, och dels ha den på ett tillräckligt nära avstånd så det räcker hela vägen fram till banan. Adapter medföljer så du lätt kan koppla vattenglidbanan till trädgårdsslangen.

Underlaget

Det bästa är att placera vattenglidbanan på en gräsmatta. Det är både ett lagom hårt underlag för att glida på, men samtidigt tillräckligt mjukt för att inte riskera skador på banan. Se till så det inte är stenar eller kottar som hamnar under, då finns det både risk för skador och att vattenbanan går sönder.

Säkerheten

Man kan komma upp i ganska höga hastigheter på vattenglidbanor och därför är det bra att tänka på säkerheten. Glid på mage, rygg eller knä. Ett tips är att inte försöka glida på fötterna. Då kan landningen bli väldigt olycklig.

Bästa återförsäljare av vattenrutschbanor

Vattenglidbanor säljs på leksaksaffärer och butiker som inriktar sig på vattenleksaker och andra roliga prylar för både barn och vuxna. Det finns ett relativt begränsat utbud av vattenglidbanor och flera av butikerna säljer samma produkter. 

Bäst utbud av vattenglidbanor tycker vi finns på: 

Partyhallen

Partykungen 

Här finns vattenbanor för både barn och vuxna, dessutom i olika roliga varianter som innehåller både tävling och lek.