Välj en sida

Bäst i test: Bästa strandtältet 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Sommaren närmar sig med stormsteg och snart är det dags att spendera långa dagar på stranden! Sol i all ära, men det får inte bli för mycket av det goda. Ett smidigt strandtält är alltid bra att packa ner i picknickkorgen så man när som helst kan ta skydd mot solens starka UV-strålar. Man behöver inte släpa på ett stort parasoll för att få skugga, ett strandtält fungerar minst lika bra! Dessutom tar det mindre plats och är betydligt billigare.

Vi visar här de 4 bästa strandtälten just nu! Fina UV-tält i olika storlekar, former och prisklasser.

sovorm-long-dragon

Vattenavvisande strandtält från Fatboy som är väldigt smidigt att ta med sig till badstranden. Tältet har en smart vikning som gör att det får plats i picknickkorgen när det inte används. Ett stort och snyggt strandtält för hela familjen. 

Tältet har ett mått på: 40 x 18.5 x 3.5 cm.

sovorm-long-dragon

Nu behöver du inte längre skaffa ett stort och klumpigt parasoll för att få lite skugga vid stranden. Med Outlust praktiska strandtält med UV-skydd kommer dagarna på stranden bli mycket enklare. Tältet levereras i en förvaringsväska så det är lätt att frakta dit man ska. 

 

sovorm-long-dragon

Sommarens häftigaste strandtält för både stora och små! Ett smidigt pop-up tält i form av Volkswagens klassika Bubbla som kommer göra succé på stränder och parker i sommar. Tältet skyddar bra mot vind och solens UV-strålar.

Tältet leverera smed en förvaringspåse och har ett mått på 200 L x 110 B x 85 H cm.

 

sovorm-long-dragon

Grönt pop-up tält som passa utmärkt både för barn och vuxna. När solens strålar bränner allt för mycket är det skönt att kunna krypa in i skuggan och vila sig en stund – precis vad det här strandtältet är till för! Tältet väger endast 850 gram så det är väldigt lätt att plocka med sig på resan.

Vad är ett strandtält?

Ett strandtält, eller UV-tält som det också kallas, är ett litet tält som fälls upp vid stranden eller i parken för att kunna skydda sig mot solen. Man skulle kunna likna ett strandtält som en enklare variant på ett parasoll och det är väldigt smidigt att ta med sig till badstranden eller sommarstugan. 

Strandtält/UV-tält finns både för barn och vuxna, de finns i olika storlekar, former, färger och modeller. Pop-up strandtält är en vanlig variant av uv-tält och är praktiska både vad gäller frakt och installation. Pop-up strandtält fälls upp på mindre än 1 minut och ger direkt ett skönt skydd mot solen.

SE OCKSÅ: BÄSTA MINIKYLSKÅPEN

Varför ska man ha ett strandtält?

Ett strandtält bör man alltid ha med sig till badplatsen främst av två anledningar – av hälsoskäl och bekvämlighet. 

Att vistas för mycket i solen är inte bra för någon – varken vuxna eller barn. Det kan vara farligt, framför allt för de yngsta, att bränna sig av solen vilket kan ge både blåsor och brännskador. Så av hälsoskäl är det bra att då och då krypa in i skuggan och vila lite från solen. 

Sen är det ju också skönt, och ekonomiskt, att inte behöva ta sig någonstans för att få skugga eller behöva hyra ett parasoll. Eftersom uppsättningen är så enkel går det att snabbt fälla upp när man vill ha skugga, för att sedan plocka ner det när man vill fram i solen igen.

Ett solskydd för vuxna och barn

Strandtält är framför allt bra för barn och bebisar som behöver ett extra starkt skydd mot solen när solkrämen inte räcker till. Strandtältet säkerställer att barnet hela tiden kan befinna sig i skuggan medans ni hänger på stranden. 

Men det är inte bara barn och bebisar som kan behöva extra skydd mot solen. Även vuxna behöver ibland vila lite från den stekheta solen och då är strandtältet en räddare i nöden. Det finns alltid lättillgängligt och de smarta pop-up tälten gör det smidigt att fälla upp också.