Välj en sida

Bäst i test: Bästa minikylskåp 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Ett minikylskåp är ett praktiskt litet kylskåp att ha i tonårsrummet, kontoret, garaget eller att ta med sig på campingsemestern. En minikyl har egenskaper precis som ett vanligt kylskåp men det är betydligt enklare att förflytta och tar inte lika mycket plats. 

Här hittar du de 6 bästa minikylskåpen just nu! Minikylar i olika former, storlekar och designer. 

sovorm-long-dragon

Ett riktigt rockigt kylskåp som kommer imponera på både unga och gamla gäster! I form av en Marshall högtalare blir denna minikyl en snygg inredningsdetaj i rummet och inte bara ett kylskåp. Med transparanta och flyttbara hyllplan tillsammans med inbyggd interiörbelysning är insidan lika tjusig som utsidan.

Kylskåpet har en kapacitet på 72 liter och väger 21,4 kg.

sovorm-long-dragon

En liten fin minikyl i vit färg som passar utmärkt att ta med sig på campingsemestern eller att ha på kontoret. Minikylen rymmer 46 liter och har ett praktiskt frysfack på 5 liter. Här går det med andra ord utmärkt att både kyla ölen och förvara glassen. 

Det är en energisnål kyl som väger 13,5 kg.

sovorm-long-dragon

Ett Coca Cola-kylskåp i form av en stor burk Coca Cola. Coolt va? Ett supersmidigt kylskåp som är väldigt praktiskt att ta med sig på bilsemestern då det fungerar både via vanliga vägguttag men också från cigarettuttaget i bilen.

Kylskåpet har en kapacitet på 12 liter vilket motsvarar ungefär 10-12 Coca Cola-burkar 33 cl.

sovorm-long-dragon

Ett minikylskåp som går att koppla in via ett vanligt vägguttage eller cigarettuttaget i bilen – du kan alltså kyla din läsk i bilen! Smart va? Inga fler varma Coca Cola-burkar under bilsemestern. Minikylskåpet har två hyllplan och ett semiconductor system.

Det rymmer 14 liter och har en ljudnivå på 35 db.

sovorm-long-dragon

Behöver du ett extra kylskåp i garaget, studentrummet eller på uteplatsen är Frostbite minikylskåp ett passande alternativ. Det är ett lättplacerat kylskåp med smart led-belysning som gör det enkelt att se vad som finns i kylskåpet även i mörker. 

Kylskåpet rymmer ungefär 45 stycken 33 cl burkar och har en ljudnivå på 40 db.

sovorm-long-dragon

Ännu en variant från Frostbite som kommer förgylla många studenrum runt om i landet. Fyll kylskåpet med upp till 28 stycken 33 cl burkar eller varför inte 5 stycken vinflaskor som får plats om man tar bort mittenhyllan.

Kapaciteten på kylskåpet är 35 liter och väger 16,5 kg. 

Vad är ett minikylskåp?

Ett minikylskåp är en mindre variant på ett vanligt kylskåp som är praktiskt att använda på ställen där det är begränsat med utrymme. Minikylskåp är exempelvis vanligt förekommande på hotellrum. 

Minikylar finns i olika storlekar, modeller och utföranden just för att man ska kunna anpassa sin minikyl efter de utrymmen som finns tillgängliga där man önskar ha den. 

I hemmamiljö är minikylskåp praktiska att använda i garaget eller på uteplatsen, men det är också en lagom storlek att använda på kontoret eller i tonårsrummet.

SE OCKSÅ: BÄSTA BEER PONG-BORDEN

När behöver man en minikyl?

Förutom att ett minikylskåp är litet och inte tar så mycket plats där det väl står så är det enkelt att ta med sig till sommarstugan eller på campingsemestern. Den portabla egenskapen är ett stort plus eftersom minikylen får ett betydligt större användningsområde än det klassiska kylskåpet. 

Hemmabaren, balkongen, kontoret eller i gäststugan är andra exempel på vart minikylen är väldigt användbar. Det är ställen som saknar en naturlig plats för ett kylskåp men där ett minikylskåp alltid går att hitta en bra plats för. 

Minikylskåpet är lyx i vardagen för att inte alltid behöva gå till köket, men det är också ett sätt att komplettera det vanliga kylskåpet och för att få mer plats för kylvaror.

Vad kan kylas?

I de mindre kylskåpen går det att kyla precis vad man vill så länge produkten inte är för stor. Det brukar till exempel gå bra att ställa in en 50 cl läsk på höjden, medan en 1,5 liters läsk är för hög och måste förvaras liggandes. 

Det är med andra ord en fråga om plats och storlek för vad som går att kyla i minikylskåpet, annars fungerar det precis som vilket kylskåp som helst. I de flesta små kylskåp är det flyttbara hyllplan vilket gör att man delvis kan anpassa höjden själv. 

Minikylskåp används främst för att kyla olika typer av dryck. Men det går precis lika bra att förvara matvaror, mejerivaror och andra saker som mår bra av att stå kallt.

Välj rätt minikylskåp

Att välja rätt minikylskåp är a och o för att det ska bli så användbart som du tänkt dig. Det är inte speciellt mycket saker att tänka på för att hitta rätt. Därför bör du ta någon minut att verkligen fundera på vad det är du behöver. 

Först och främst är det bra att bestämma vilken storlek du vill ha. Vill du ha ett jättelitet kylskåp där det bara får plats några burkar eller en större variant av en minikyl? Ta fram tumstocken och mät så du det att kylskåpet verkligen passar där du tänkt. 

Stående eller liggande kylskåp? Minikylskåpen är tillverkade på lite olika vis. Vissa är i stående format och andra i liggande. Det finns även små kylskåp som har form likt en kubik eller cylinder. 

Vilka funktioner ska finnas? Ska man kunna dela in kylskåpet i olika temperaturer (över- och underdel), belysning, timer eller ska kylskåpet ha några andra funktioner du önskar?

Coca Cola-kylskåp och andra brandade minikylar

En riktig klassiker bland minikylar är Coca Cola-kylskåpet. Här har Coca Cola verkligen lyckats med sin marknadsföring och det röda lilla kylskåpet med Coca Cola-loggan är vanliga i både restauranger och hemmamiljöer. 

Men det är inte bara Coca Cola som marknadsför sig via minikylskåp. Fler och fler företag har börjat ta efter och nu går det köpa brandade kylskåp i allt från Guinness till Marshall. Alltså både andra dryckestillverkare men även företag utanför den branschen. 

Fler brandade minikylar hittar du här.

En idé är annars att pynta till sin minikyl efter säsong, högtid eller tillfälle. Det är ett kul sätt för att skapa lite extra stämning och det räcker med lite roliga dekaler, glitter eller någon fräck belysning för att kylskåpet ska bli en stämningshöjare i rummet.

Vanliga frågor och svar

Hur länge håller ett minikylskåp?

Livslängden på ett mindre kylskåp avgörs mycket på hur ofta det används och hur pass väl det sköts om. Om kylskåpet används flitigt och flyttas runt mycket förkortas livslängden jämfört med om det står på ett och samma ställe och används då och då. Dessutom spelar kvaliteten på kylskåpet en stor roll också. 

Hur länge ett litet kylskåp fungerar kan alltså variera väldigt mycket men allt mellan 3 – 8 år är normalt.

Vad kostar en minikyl?

Priset på minikylar kan variera väldigt mycket beroende på storlek, funktioner och andra egenskaper. Det allra minsta kylskåpen, med plats för ca 12 – 15 liter, kostar kring 1.500 kr medan de lite större kylskåpen med frysfack och plats för 50 – 70 liter kan kosta upp mot 5.000 kr. 

En annan sak som påverkar priset är om kylskåpet är specialdesignat. I listan här ovanför finns kylskåp som har design likt en högtalare och burk. Det är något som drar upp priset en aning jämfört mot “vanliga” kylskåp.

Vilken storlek ska man ha?

Vilken storlek du ska välja beror på vad du tänkt att använda kylskåpet till. Ska det vara en liten dryckeskyl bredvid datorn eller ett kylskåp att ha på uteplatsen för att slippa springa in i köket efter den kalla ölen när du grillar?

Vi skulle säga att användningsområdet avgör storleken, men satsa hellre på ett litet för stort än ett lite för litet kylskåp. De minsta kylskåpen är väldigt små och skulle du någon gång behöva ett extra kylskåp för ett större sällskap är det bra med om det finns plats för mer än ett par burkar.

Vilken minikyl är bäst?

I våran bäst i test-lista har vi placerat Marshall Fridge överst eftersom det är en omtyckt minikyl av flera tidigare köpare, har funktioner som vändbara dörrar, led-belysning och flyttbara hyllplan. Dessutom är den tillräckligt stor för ett större sällskap och sist men inte minst har den en helt unik design. Det är lika mycket en cool inredningsdetalj som ett användbart kylskåp. 

Om just detta kylskåp passar dig bäst kan vi så klart inte svara på. Men ha dina specifika önskemål i åtanke när du letar kylskåp. Hittar du något som har alla de egenskaper du efterfrågar kommer det med största sannorlikhet vara det bästa minikylskåpet för dig.

Låter de mindre kylskåpen mycket?

Man kan lätt tro att de mindre kylskåpen inte låter lika mycket som de större kylskåpen men så är tyvärr inte fallet. Precis som de vanliga kylskåpen ligger de på decibel mellan ca 30 – 40 db. 

Kylskåp är över lag inte speciellt högljudda men helt ljudlöst är det inte heller.

Är hyllorna flyttbara?

På de allra flesta modeller går hyllorna på insidan justera och flytta om lite som man vill. Det brukar finnas ett par olika lägen att välja på. Vill du få plats med en vinflaska på höjden kan mittenhyllan behöva plockas bort vilket är fullt möjligt på de flesta minikylskåp.

Är dörrarna vändbara på minikylskåp?

Ja, det är något som nästan alla minikylskåp erbjuder – vändbara dörrar. Det kan vara en bra funktion eftersom det lilla kylskåpet sällan har en bestämd plats. 

När det då flyttas runt till ett nytt ställe kan det vara så att dörren inte kan öppnas från ett speciellt håll, då är det praktiskt med vändbara dörrar för att kylskåpet inte ska tappa sin funktion.

Finns det frysfack i minikylar?

Det är långt ifrån alla minikylar som har ett frysfack, men det finns modeller som erbjuder denna funktion. Vi tycker det är ett väldigt trevligt tillskott till minikylen då det utökar användningsområdet ytterligare.

Hur frostar man av de små kylskåpen?

Det finns små kylskåp som har en knapp för avfrostning vilket är väldigt smidigt. Annars gör man precis som med en vanlig frys och kylskåp. 

Töm kylskåpet och frysfacket, dra sedan ur sladden och lägg en handduk på golvet. Öppna dörrarna så att vatten kan rinna ut och låt kylskåp stå så under 24 timmar. 

Eftersom de mindre kylskåpen inte väger så mycket och inte heller tar så mycket plats är det väldigt enkelt att frosta minikylskåpen.

Så genomfördes bäst i test-listan av minikylskåp

  • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har minikylskåp i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de minikylskåp vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

  • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten för att på så vis få en bättre helhetsbild. Har exempelvis en produkt fått flera dåliga recensioner platser den givetvis inte här på listan.

  • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss bästa minikylarna just nu och samtidigt få tips och inspiration som kan underlätta vid ett eventuellt köp.