Välj en sida

Bäst i test: Bästa minikylskåp 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Ett minikylskåp är ett praktiskt litet kylskåp att ha i tonårsrummet, kontoret, garaget eller att ta med sig på campingsemestern. En minikyl har egenskaper precis som ett vanligt kylskåp men det är betydligt enklare att förflytta och tar inte lika mycket plats. 

Här hittar du de 6 bästa minikylskåpen just nu! Minikylar i olika former, storlekar och designer. 

sovorm-long-dragon

Ett riktigt rockigt kylskåp som kommer imponera på både unga och gamla gäster! I form av en Marshall högtalare blir denna minikyl en snygg inredningsdetaj i rummet och inte bara ett kylskåp. Med transparanta och flyttbara hyllplan tillsammans med inbyggd interiörbelysning är insidan lika tjusig som utsidan.

Kylskåpet har en kapacitet på 72 liter och väger 21,4 kg.

Minikyl

En liten fin minikyl i svart eller vit färg. Kylen rymmer 8 stycken traditionella 33cl burkar men också lite snacks i fickan på innersidan. Denna är snygg klassisk och perfekt storlek som minikyl. Den har även ett praktiskt handdtag på toppen av kylen. Denna kylen behöver bara två hål i väggen för att komma igång, koppla in den i uttaget så har du en minikyl du kan ställa mellan 8 grader kallt och 50 grader varmt.

sovorm-long-dragon

Ett Coca Cola-kylskåp i form av en stor burk Coca Cola. Coolt va? Ett supersmidigt kylskåp som är väldigt praktiskt att ta med sig på bilsemestern då det fungerar både via vanliga vägguttag men också från cigarettuttaget i bilen.

Kylskåpet har en kapacitet på 12 liter vilket motsvarar ungefär 10-12 Coca Cola-burkar 33 cl.

sovorm-long-dragon

Ett minikylskåp som går att koppla in via ett vanligt vägguttage eller cigarettuttaget i bilen – du kan alltså kyla din läsk i bilen! Smart va? Inga fler varma Coca Cola-burkar under bilsemestern. Minikylskåpet har två hyllplan och ett semiconductor system.

Det rymmer 14 liter och har en ljudnivå på 35 db.

sovorm-long-dragon

Behöver du ett extra kylskåp i garaget, studentrummet eller på uteplatsen är Frostbite minikylskåp ett passande alternativ. Det är ett lättplacerat kylskåp med smart led-belysning som gör det enkelt att se vad som finns i kylskåpet även i mörker. 

Kylskåpet rymmer ungefär 45 stycken 33 cl burkar och har en ljudnivå på 40 db.

sovorm-long-dragon

Ännu en variant från Frostbite som kommer förgylla många studenrum runt om i landet. Fyll kylskåpet med upp till 28 stycken 33 cl burkar eller varför inte 5 stycken vinflaskor som får plats om man tar bort mittenhyllan.

Kapaciteten på kylskåpet är 35 liter och väger 16,5 kg. 

Vad är ett minikylskåp?

Ett minikylskåp är en mindre variant på ett vanligt kylskåp som är praktiskt att använda på ställen där det är begränsat med utrymme. Minikylskåp är exempelvis vanligt förekommande på hotellrum. 

Minikylar finns i olika storlekar, modeller och utföranden just för att man ska kunna anpassa sin minikyl efter de utrymmen som finns tillgängliga där man önskar ha den. 

I hemmamiljö är minikylskåp praktiska att använda i garaget eller på uteplatsen, men det är också en lagom storlek att använda på kontoret eller i tonårsrummet.

SE OCKSÅ: BÄSTA BEER PONG-BORDEN

När behöver man en minikyl?

Förutom att ett minikylskåp är litet och inte tar så mycket plats där det väl står så är det enkelt att ta med sig till sommarstugan eller på campingsemestern. Den portabla egenskapen är ett stort plus eftersom minikylen får ett betydligt större användningsområde än det klassiska kylskåpet. 

Hemmabaren, balkongen, kontoret eller i gäststugan är andra exempel på vart minikylen är väldigt användbar. Det är ställen som saknar en naturlig plats för ett kylskåp men där ett minikylskåp alltid går att hitta en bra plats för. 

Minikylskåpet är lyx i vardagen för att inte alltid behöva gå till köket, men det är också ett sätt att komplettera det vanliga kylskåpet och för att få mer plats för kylvaror.

Vad kan kylas?

I de mindre kylskåpen går det att kyla precis vad man vill så länge produkten inte är för stor. Det brukar till exempel gå bra att ställa in en 50 cl läsk på höjden, medan en 1,5 liters läsk är för hög och måste förvaras liggandes. 

Det är med andra ord en fråga om plats och storlek för vad som går att kyla i minikylskåpet, annars fungerar det precis som vilket kylskåp som helst. I de flesta små kylskåp är det flyttbara hyllplan vilket gör att man delvis kan anpassa höjden själv. 

Minikylskåp används främst för att kyla olika typer av dryck. Men det går precis lika bra att förvara matvaror, mejerivaror och andra saker som mår bra av att stå kallt.

Välj rätt minikylskåp

Att välja rätt minikylskåp är a och o för att det ska bli så användbart som du tänkt dig. Det är inte speciellt mycket saker att tänka på för att hitta rätt. Därför bör du ta någon minut att verkligen fundera på vad det är du behöver. 

Först och främst är det bra att bestämma vilken storlek du vill ha. Vill du ha ett jättelitet kylskåp där det bara får plats några burkar eller en större variant av en minikyl? Ta fram tumstocken och mät så du det att kylskåpet verkligen passar där du tänkt. 

Stående eller liggande kylskåp? Minikylskåpen är tillverkade på lite olika vis. Vissa är i stående format och andra i liggande. Det finns även små kylskåp som har form likt en kubik eller cylinder. 

Vilka funktioner ska finnas? Ska man kunna dela in kylskåpet i olika temperaturer (över- och underdel), belysning, timer eller ska kylskåpet ha några andra funktioner du önskar?

Coca Cola-kylskåp och andra brandade minikylar

En riktig klassiker bland minikylar är Coca Cola-kylskåpet. Här har Coca Cola verkligen lyckats med sin marknadsföring och det röda lilla kylskåpet med Coca Cola-loggan är vanliga i både restauranger och hemmamiljöer. 

Men det är inte bara Coca Cola som marknadsför sig via minikylskåp. Fler och fler företag har börjat ta efter och nu går det köpa brandade kylskåp i allt från Guinness till Marshall. Alltså både andra dryckestillverkare men även företag utanför den branschen. 

Fler brandade minikylar hittar du här.

En idé är annars att pynta till sin minikyl efter säsong, högtid eller tillfälle. Det är ett kul sätt för att skapa lite extra stämning och det räcker med lite roliga dekaler, glitter eller någon fräck belysning för att kylskåpet ska bli en stämningshöjare i rummet.

Bäst Minikyl

Minikylen och dess popularitet

En minikyl, även känd som en kompakt eller bänkkylare, är en liten kyl som vanligtvis används för att förvara drycker och små livsmedel. Dessa kylskåp är populära idag av flera skäl.

För det första är minikylar idealiska för personer som bor i små lägenheter eller studenter som delar boende. Dessa personer har ofta inte tillräckligt med utrymme för en stor kyl, så en minikyl ger dem möjlighet att förvara kall mat och dryck på ett bekvämt sätt. Eftersom minikylar är små och lätta att flytta är de också perfekta för personer som flyttar ofta eller som vill ta med sig en kyl på en resa.

För det andra är minikylar miljövänliga och energieffektiva. En vanlig stor kyl kan dra mycket energi, vilket ökar din energiräkning och belastar miljön. Minikylar är oftast mindre och använder mindre energi än större kylar, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ. Dessutom är många av dagens minikylar tillverkade med energisnåla teknologier som bidrar till att minska elförbrukningen.

För det tredje är minikylar utformade för att vara både snygga och funktionella. De finns i olika stilar och färger som passar in i en mängd olika interiörer. Dessutom finns det många funktioner som gör minikylar praktiska, till exempel justerbara hyllor och dörrhyllor som kan rymma flaskor och burkar i olika storlekar.

För det fjärde är minikylar relativt billiga jämfört med större kylar. Detta gör dem till ett överkomligt alternativ för personer som vill ha en extra kyl i hemmet utan att behöva spendera för mycket pengar. Och på grund av deras mindre storlek kan de till och med spara pengar på energiräkningen på lång sikt.

Slutligen är minikylar bekväma. De ger dig möjlighet att ha kalla drycker och snacks nära till hands, vilket kan vara särskilt praktiskt om du har en fest eller bjuder in gäster. De är också bra för personer som arbetar hemifrån och behöver ha en lättåtkomlig kyl för att förvara mat och dryck medan de arbetar.

Sammanfattningsvis är minikylar populära idag på grund av deras bekvämlighet, miljövänlighet, energieffektivitet, tilltalande design, överkomliga priser och praktiska funktioner. Oavsett om du bor i en liten lägenhet eller arbetar hemifrån, kan en minikyl vara ett utmärkt tillägg till ditt hem eller kontor.

När min kompis köpte en minikyl

Jag har också en kompis som är helt besatt av sin minikyl. Varje gång vi pratar i telefon eller träffas på stan, måste hon berätta om alla fantastiska saker som hon har i sin lilla kyl. Det är nästan som om den är hennes stolthet och glädje i livet.

Sara är en person som alltid har älskat att bjuda in folk på middagar och små fester hemma hos sig. Hon är en riktig livsnjutare och älskar att experimentera med olika maträtter och drycker. Så när hon för några månader sedan köpte en liten minikyl för att förvara allt från öl till ost och vin, så blev hon helt förälskad.

Hon älskar sin minikyl så mycket att hon inte kan sluta prata om den. Hon har till och med börjat ge den egna smeknamn, ”Minikylen”, och berättar stolt för alla som lyssnar om alla de olika dryckerna och matvarorna som hon har lagrat där. Hon har till och med skapat en Instagram-profil där hon delar bilder av sin kyl och de olika delikatesserna som hon har därinne.

När jag besökte henne sist var hon alldeles till sig och ville visa mig allt som hon hade i sin kyl. Hon öppnade dörren och där var allt från småbitar av charkuterier, till kalla burkar med läsk, och vinflaskor som hon hade köpt på sin senaste vinprovning. Hon berättade entusiastiskt om alla olika funktionerna på kylskåpet och hur det var perfekt för att förvara hennes favoritdrycker och livsmedel.

Hon är verkligen en person som är passionerad om de saker hon tycker om och för henne är hennes minikyl en verklig pärla. Jag kan inte säga att jag inte förstår hennes entusiasm – hennes minikyl ser verkligen ut som en fantastisk produkt och jag kan förstå varför det har blivit en så stor del av hennes liv. Det är fascinerande att se hur något så enkelt som en kyl kan ge så mycket glädje och tillfredsställelse till en person

Bra att tänka på när du köper en Minikyl

Att köpa en minikyl kan vara rätt så enkelt, men några saker bör du tänka på, därför har vi listat de sex stycken viktigaste sakerna att tänka på för dig som kommande ägare till en minikyl.

Energiklass

Tänk på energiklassningen av minikylen du väljer. En högre energiklass betyder vanligtvis att kylskåpet kommer att vara mer energieffektivt, vilket kan spara pengar på lång sikt.

1

Storleken

Bestäm dig för hur mycket utrymme du behöver och välj en minikyl som har tillräckligt med utrymme för att rymma dina livsmedel. Tänk också på att kylens storlek ska passa in i det utrymme där du tänker placera den.

Funktioner

Överväg vilka funktioner som är viktiga för dig, som till exempel justerbara hyllor eller en inbyggd frysbox. Tänk också på om kylskåpet har en termostat som låter dig ändra temperaturen efter dina behov.

Ljudnivå

Kontrollera kylskåpets ljudnivå. Om du tänker placera kylskåpet i ett rum där du tillbringar mycket tid, vill du inte att det ska vara för högljutt.

Pris

Slutligen, tänk på priset. Priset kan variera beroende på märke, storlek och funktioner. Sätt en budget och välj en minikyl som passar dina behov och din plånbok.

Varumärke och Tillförlitlighet

Gör lite research på olika tillverkare och läs recensioner från andra kunder för att få en bättre uppfattning om kylskåpets tillförlitlighet och livslängd.

Vanliga frågor och svar

Hur länge håller ett minikylskåp?

Livslängden på ett mindre kylskåp avgörs mycket på hur ofta det används och hur pass väl det sköts om. Om kylskåpet används flitigt och flyttas runt mycket förkortas livslängden jämfört med om det står på ett och samma ställe och används då och då. Dessutom spelar kvaliteten på kylskåpet en stor roll också. 

Hur länge ett litet kylskåp fungerar kan alltså variera väldigt mycket men allt mellan 3 – 8 år är normalt.

Vad kostar en minikyl?

Priset på minikylar kan variera väldigt mycket beroende på storlek, funktioner och andra egenskaper. Det allra minsta kylskåpen, med plats för ca 12 – 15 liter, kostar kring 1.500 kr medan de lite större kylskåpen med frysfack och plats för 50 – 70 liter kan kosta upp mot 5.000 kr. 

En annan sak som påverkar priset är om kylskåpet är specialdesignat. I listan här ovanför finns kylskåp som har design likt en högtalare och burk. Det är något som drar upp priset en aning jämfört mot “vanliga” kylskåp.

Vilken storlek ska man ha?

Vilken storlek du ska välja beror på vad du tänkt att använda kylskåpet till. Ska det vara en liten dryckeskyl bredvid datorn eller ett kylskåp att ha på uteplatsen för att slippa springa in i köket efter den kalla ölen när du grillar?

Vi skulle säga att användningsområdet avgör storleken, men satsa hellre på ett litet för stort än ett lite för litet kylskåp. De minsta kylskåpen är väldigt små och skulle du någon gång behöva ett extra kylskåp för ett större sällskap är det bra med om det finns plats för mer än ett par burkar.

Vilken minikyl är bäst?

I våran bäst i test-lista har vi placerat Marshall Fridge överst eftersom det är en omtyckt minikyl av flera tidigare köpare, har funktioner som vändbara dörrar, led-belysning och flyttbara hyllplan. Dessutom är den tillräckligt stor för ett större sällskap och sist men inte minst har den en helt unik design. Det är lika mycket en cool inredningsdetalj som ett användbart kylskåp. 

Om just detta kylskåp passar dig bäst kan vi så klart inte svara på. Men ha dina specifika önskemål i åtanke när du letar kylskåp. Hittar du något som har alla de egenskaper du efterfrågar kommer det med största sannorlikhet vara det bästa minikylskåpet för dig.

Låter de mindre kylskåpen mycket?

Man kan lätt tro att de mindre kylskåpen inte låter lika mycket som de större kylskåpen men så är tyvärr inte fallet. Precis som de vanliga kylskåpen ligger de på decibel mellan ca 30 – 40 db. 

Kylskåp är över lag inte speciellt högljudda men helt ljudlöst är det inte heller.

Är hyllorna flyttbara?

På de allra flesta modeller går hyllorna på insidan justera och flytta om lite som man vill. Det brukar finnas ett par olika lägen att välja på. Vill du få plats med en vinflaska på höjden kan mittenhyllan behöva plockas bort vilket är fullt möjligt på de flesta minikylskåp.

Är dörrarna vändbara på minikylskåp?

Ja, det är något som nästan alla minikylskåp erbjuder – vändbara dörrar. Det kan vara en bra funktion eftersom det lilla kylskåpet sällan har en bestämd plats. 

När det då flyttas runt till ett nytt ställe kan det vara så att dörren inte kan öppnas från ett speciellt håll, då är det praktiskt med vändbara dörrar för att kylskåpet inte ska tappa sin funktion.

Finns det frysfack i minikylar?

Det är långt ifrån alla minikylar som har ett frysfack, men det finns modeller som erbjuder denna funktion. Vi tycker det är ett väldigt trevligt tillskott till minikylen då det utökar användningsområdet ytterligare.

Hur frostar man av de små kylskåpen?

Det finns små kylskåp som har en knapp för avfrostning vilket är väldigt smidigt. Annars gör man precis som med en vanlig frys och kylskåp. 

Töm kylskåpet och frysfacket, dra sedan ur sladden och lägg en handduk på golvet. Öppna dörrarna så att vatten kan rinna ut och låt kylskåp stå så under 24 timmar. 

Eftersom de mindre kylskåpen inte väger så mycket och inte heller tar så mycket plats är det väldigt enkelt att frosta minikylskåpen.

Bästa Minikyl

Så genomfördes bäst i test-listan av minikylskåp

  • Vi börjar med att leta runt bland olika onlinebutiker för att först och främst se vilka som har minikylskåp i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de minikylskåp vi tycker uppfyller de kriterier som vi har vad gäller exempelvis funktioner, design och pris.

  • Vi försöker sedan hitta kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare upplevt produkten för att på så vis få en bättre helhetsbild. Har exempelvis en produkt fått flera dåliga recensioner platser den givetvis inte här på listan.

  • Till sist sammanställs en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska hitta de enligt oss bästa minikylarna just nu och samtidigt få tips och inspiration som kan underlätta vid ett eventuellt köp.