Välj en sida

Bäst i test: Bästa Beer Pong Bord 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Beer Pong – världens populäraste partyspel och alltid lika uppskattat på fester och kalas. Beer Pong spelas ofta på köks- eller vardagsrumsbord men nu finns det massor av smidiga hoppfällbara Beer Pong-bord att plocka fram under festen så du inte behöver slita på de ordinarie borden i hemmet. 

Vi visar här de 5 bästa Beer Pong-borden just nu! Fräna bord med LED-belysning, mugghållare och praktiska vattenavvisande spelytor som gör att borden är enkela att hålla ren. 

sovorm-long-dragon

Ett riktigt häftigt Beer Pong-bord med integrerad LED-belsyning som lyser upp varje lags sida. Det kommer garanterat bli en stämningshöjare på festen! Bordet är hoppfällbart och blir som en liten handväska när det inte används vilket gör det väldigt lätt att frakta och förvara.

Bordet har dom officiella tävlingsmåtten och mäter 240 x 60 x 70 cm och väger ca 9 kg.

sovorm-long-dragon

För dig som satsar på att ta en plats i de svenska Beer Pong-landslaget (om det finns något) är PRO-bordet något för dig. Här finns smarta mugghållare som håller muggarna på plats och de samlar även in eventuell ölspill. Bordet har en vattenavvisande spelyta vilket gör det lätt att hålla rent och fräscht. 

Bordet har officiella tävlingsmått (240x60x70 cm) och väger ca 9 kg.

sovorm-long-dragon

Beer Pong Bord Battle Shots – en blandning av Sänka skepp och Beer Pong. Hur roligt låter inte det? Spelreglerna är enkla. Man spelar som en vanlig omgång sänka skepp, men när man blir träffad ska innehållet i muggen drickas upp. Ett superroligt förfest-spel eller till midsommarfesten!

Spelbordet mäter ca  190 x 60 x 120 cm och väger 6 kg.

sovorm-long-dragon

Föredrar du bubbel framför öl men ändå älskar Beer Pong kanske det här är bordet du letar efter! Ett riktigt stiligt Prosecco Pong-bord som sätter stämning på festen. Byt ut de tråkiga ölmuggarna och fyll glasen istället med bubblande god Prosecco. 

Bordet är hoppfällbart, mäter 240×60 cm och har en vikt på ca 9 kg.

sovorm-long-dragon

Beer Pong mini är en rolig variant av de klassika partyspelet men här skjuter man iväg en kula som är fäst i ett snöre istället för att kasta bollen. Enkelt att ta med sig på resan eller plocka fram i studentrummet.

Bordets mått är 68 x 23 x 6 cm.

Vad är ett Beer Pong-bord?

Ett Beer Pong-bord är ett specialtillverkat bord för att kunna spela partyspelet Beer Pong på. Det är ett långsmalt bord med rätt mått och utskurna hål för att muggarna ska stå stadigt på bordet. 

De specialtillverkade Beer Pong-borden har en praktiskt vatten- och ölavvisande spelyta vilket gör bordet väldigt lätt att hålla rent. 

Beer Pong-bord finns i olika storlekar och det är också storleken på bordet, tillsammans med muggarnas storlek, som avgör svårighetsgraden. Den officiella bordsstorleken som används i VM i Beer Pong (World series of Beer Pong) är 240 cm långt, 60 cm brett och 70 cm högt. 

Borden är ofta hopfällbara för att enkelt kunna förvaras när de inte används och snabbt fällas ut när det är dags för tävling.

SE OCKSÅ: BÄSTA UPPBLÅSBARA FLOTTE

Partyspelet nummer ett

Beer Pong sägs ha sitt ursprung från öl-pingis som spelades mycket förr av amerikanska universitetsstudenter. Då användes pingisrack medan man i Beer Pong kastar bollen med handen istället. 

I Sverige började spelet bli allt mer populärt i början på 2000-talet och även här så var det universitetsstudenter som var stora anhängare av Beer Pong och är så än idag. Det anordnas årligen turneringar runt om i olika studentsföreningar för att utse de bästa Beer Pong spelarna. 

Dryckesspelet har idag spridit sig utanför både Sveriges och USA:s universitetsväggar och är med största sannolikhet världens populäraste partyspel runt om i hela världen.

Vad går spelet ut på?

Spelets upplägg är enkelt. Beer Pong kan spelas på lite olika sätt men oftast är det två lag med två personer i varje lag. Lagen står på varsin sida av bordet med 10 stycken plastmuggar placerade framför sig. Muggarna ska placeras i en triangel och vara fyllda till ungefär hälften med öl. 

Sedan gäller det för varje lag att kasta en pingisboll i motståndarnas muggar, träffar man ska ölet i muggen drickas upp av någon i laget, muggen försvinner från spelplanen och sedan går turen vidare till nästa lag. 

Av hygieniska skäl finns det också en mugg med vatten som man kan skölja av pingisbollen med mellan varven. 

Det lag som först får slut på öl och muggar förlorar. 

Spelets upplägg är inte svårare än så och det är mycket av det som är framgångsfaktorn i Beer Pong och att det spridit sig världen runt. Alla kan vara med och spela och reglerna lär man sig på 2 minuter.

Så spelas Beer Pong – Regler

Beer pong regler är väldigt enkla och går snabbt att lära sig. Det går naturligtvis också att anpassa regler efter önskemål och det är inte helt ovanligt att reglerna skiljer sig lite från umgänge till umgänge. 

Förberedelser

Ni behöver: 2 lag, 1 bord, 20 muggar, 1-2 pingisbollar, valfri dryck.

  • Börja med att dela in lag, förslagsvis 2-3 spelare i varje lag. 
  • Ställ upp 10 stycken muggar i en pyramidform framför er. Spetsen ska peka mot motståndarlaget. 
  • Fyll muggarna ungefär till hälften med valfri dryck. Förslagsvis öl.
  • Bestäm vilket lag som ska börja kasta genom slantsingling. 

Spelet börjar – Attack

  • Varje spelare kastar pingisbollen en gång per omgång. Träffar man i en av motståndarnas muggar ska de laget dricka upp innehållet och ta bort muggen ur spel. 
  • Studsar man bollen en gång i bordet innan den träffar i muggen dricks två muggar upp och tas ur spel. 
  • Träffar flera spelare från attackerande lag i samma mugg får samma lag kasta igen. 

Försvar

  • Efter att en boll träffat bordet eller kanten på en mugg är det fritt fram för försvarande lag att försöka slå bort bollen så den inte träffar i någon mugg. 
  • Om försvarande lag däremot rör en boll i luften innan den träffat något annat först får attackerande lag välja vilken mugg det försvarande laget ska dricka upp och ta bort från spelplanen. 

Re-racks 

  • Varje lag får vid två tillfällen begära omflyttning av motståndarlagets muggar. Men detta måste göras innan man börjat kasta i en specifik omgång.  

Spelets slut

  • Spelet avslutas när det ena laget får slut på muggar. Har däremot “förlorande” lag kastat en gång mindre än det “vinnande” laget får dom en chans att ta matchen till förlängning. 

Övertid 

  • Övertiden spelas på samma sätt om en ordinarie omgång men man startar med tre muggar istället för tio muggar. Övertidsomgångar spelas tills dess att det finns en vinnare.