Välj en sida

Bäst i test: Bästa Beer Pong Bord 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Beer Pong – världens populäraste partyspel och alltid lika uppskattat på fester och kalas. Beer Pong spelas ofta på köks- eller vardagsrumsbord men nu finns det massor av smidiga hoppfällbara Beer Pong-bord att plocka fram under festen så du inte behöver slita på de ordinarie borden i hemmet. 

Vi visar här de 5 bästa Beer Pong-borden just nu! Fräna bord med LED-belysning, mugghållare och praktiska vattenavvisande spelytor som gör att borden är enkela att hålla ren. 

beer pong bord led

Ett riktigt häftigt Beer Pong-bord med integrerad LED-belsyning som lyser upp varje lags sida. Det kommer garanterat bli en stämningshöjare på festen! Bordet är hoppfällbart och blir som en liten handväska när det inte används vilket gör det väldigt lätt att frakta och förvara.

Bordet har dom officiella tävlingsmåtten och mäter 240 x 60 x 70 cm och väger ca 9 kg.

sovorm-long-dragon

För dig som satsar på att ta en plats i de svenska Beer Pong-landslaget (om det finns något) är PRO-bordet något för dig. Här finns smarta mugghållare som håller muggarna på plats och de samlar även in eventuell ölspill. Bordet har en vattenavvisande spelyta vilket gör det lätt att hålla rent och fräscht. 

Bordet har officiella tävlingsmått (240x60x70 cm) och väger ca 9 kg.

sovorm-long-dragon

Beer Pong Bord Battle Shots – en blandning av Sänka skepp och Beer Pong. Hur roligt låter inte det? Spelreglerna är enkla. Man spelar som en vanlig omgång sänka skepp, men när man blir träffad ska innehållet i muggen drickas upp. Ett superroligt förfest-spel eller till midsommarfesten!

Spelbordet mäter ca  190 x 60 x 120 cm och väger 6 kg.

sovorm-long-dragon

Föredrar du bubbel framför öl men ändå älskar Beer Pong kanske det här är bordet du letar efter! Ett riktigt stiligt Prosecco Pong-bord som sätter stämning på festen. Byt ut de tråkiga ölmuggarna och fyll glasen istället med bubblande god Prosecco. 

Bordet är hoppfällbart, mäter 240×60 cm och har en vikt på ca 9 kg.

sovorm-long-dragon

Beer Pong mini är en rolig variant av de klassika partyspelet men här skjuter man iväg en kula som är fäst i ett snöre istället för att kasta bollen. Enkelt att ta med sig på resan eller plocka fram i studentrummet.

Bordets mått är 68 x 23 x 6 cm.

Vad är ett Beer Pong-bord?

Ett Beer Pong-bord är ett specialtillverkat bord för att kunna spela partyspelet Beer Pong på. Det är ett långsmalt bord med rätt mått och utskurna hål för att muggarna ska stå stadigt på bordet. 

De specialtillverkade Beer Pong-borden har en praktiskt vatten- och ölavvisande spelyta vilket gör bordet väldigt lätt att hålla rent. 

Beer Pong-bord finns i olika storlekar och det är också storleken på bordet, tillsammans med muggarnas storlek, som avgör svårighetsgraden. Den officiella bordsstorleken som används i VM i Beer Pong (World series of Beer Pong) är 240 cm långt, 60 cm brett och 70 cm högt. 

Borden är ofta hopfällbara för att enkelt kunna förvaras när de inte används och snabbt fällas ut när det är dags för tävling.

SE OCKSÅ: BÄSTA UPPBLÅSBARA FLOTTE

Partyspelet nummer ett

Beer Pong sägs ha sitt ursprung från öl-pingis som spelades mycket förr av amerikanska universitetsstudenter. Då användes pingisrack medan man i Beer Pong kastar bollen med handen istället. 

I Sverige började spelet bli allt mer populärt i början på 2000-talet och även här så var det universitetsstudenter som var stora anhängare av Beer Pong och är så än idag. Det anordnas årligen turneringar runt om i olika studentsföreningar för att utse de bästa Beer Pong spelarna. 

Dryckesspelet har idag spridit sig utanför både Sveriges och USA:s universitetsväggar och är med största sannolikhet världens populäraste partyspel runt om i hela världen.

Vad går spelet ut på?

Spelets upplägg är enkelt. Beer Pong kan spelas på lite olika sätt men oftast är det två lag med två personer i varje lag. Lagen står på varsin sida av bordet med 10 stycken plastmuggar placerade framför sig. Muggarna ska placeras i en triangel och vara fyllda till ungefär hälften med öl. 

Sedan gäller det för varje lag att kasta en pingisboll i motståndarnas muggar, träffar man ska ölet i muggen drickas upp av någon i laget, muggen försvinner från spelplanen och sedan går turen vidare till nästa lag. 

Av hygieniska skäl finns det också en mugg med vatten som man kan skölja av pingisbollen med mellan varven. 

Det lag som först får slut på öl och muggar förlorar. 

Spelets upplägg är inte svårare än så och det är mycket av det som är framgångsfaktorn i Beer Pong och att det spridit sig världen runt. Alla kan vara med och spela och reglerna lär man sig på 2 minuter.

Så spelas Beer Pong – Regler

Beer pong regler är väldigt enkla och går snabbt att lära sig. Det går naturligtvis också att anpassa regler efter önskemål och det är inte helt ovanligt att reglerna skiljer sig lite från umgänge till umgänge. 

Förberedelser

Ni behöver: 2 lag, 1 bord, 20 muggar, 1-2 pingisbollar, valfri dryck.

 • Börja med att dela in lag, förslagsvis 2-3 spelare i varje lag. 
 • Ställ upp 10 stycken muggar i en pyramidform framför er. Spetsen ska peka mot motståndarlaget. 
 • Fyll muggarna ungefär till hälften med valfri dryck. Förslagsvis öl.
 • Bestäm vilket lag som ska börja kasta genom slantsingling. 

Spelet börjar – Attack

 • Varje spelare kastar pingisbollen en gång per omgång. Träffar man i en av motståndarnas muggar ska de laget dricka upp innehållet och ta bort muggen ur spel. 
 • Studsar man bollen en gång i bordet innan den träffar i muggen dricks två muggar upp och tas ur spel. 
 • Träffar flera spelare från attackerande lag i samma mugg får samma lag kasta igen. 

Försvar

 • Efter att en boll träffat bordet eller kanten på en mugg är det fritt fram för försvarande lag att försöka slå bort bollen så den inte träffar i någon mugg. 
 • Om försvarande lag däremot rör en boll i luften innan den träffat något annat först får attackerande lag välja vilken mugg det försvarande laget ska dricka upp och ta bort från spelplanen. 

Re-racks 

 • Varje lag får vid två tillfällen begära omflyttning av motståndarlagets muggar. Men detta måste göras innan man börjat kasta i en specifik omgång.  

Spelets slut

 • Spelet avslutas när det ena laget får slut på muggar. Har däremot “förlorande” lag kastat en gång mindre än det “vinnande” laget får dom en chans att ta matchen till förlängning. 

Övertid 

 • Övertiden spelas på samma sätt om en ordinarie omgång men man startar med tre muggar istället för tio muggar. Övertidsomgångar spelas tills dess att det finns en vinnare.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett Beer Pong-bord?

Ett Beer Pong-bord är ett specialtillverkat bord för att kunna spela partyspelet Beer Pong på. Det är ett långsmalt bord med rätt mått och utskurna hål för att muggarna ska stå stadigt på bordet. De specialtillverkade Beer Pong-borden har en praktiskt vatten- och ölavvisande spelyta vilket gör bordet väldigt lätt att hålla rent.

Vad går Beer Pong ut på?

Spelet Beer Pong går ut på att två lag med två personer i varje lag ska kasta en pingisboll i motståndarnas muggar som är placerade i en triangel framför varje lag. Träffar man i motståndarnas mugg ska ölet i muggen drickas upp av någon i laget och muggen tas bort från spelplanen. Det lag som först får slut på öl och muggar förlorar.

Vad är reglerna för att spela Beer Pong?

Reglerna för att spela Beer Pong är enkla. Varje spelare kastar pingisbollen en gång per omgång. Träffar man i en av motståndarnas muggar ska de laget dricka upp innehållet och ta bort muggen ur spel. Studsar man bollen en gång i bordet innan den träffar i muggen dricks två muggar upp och tas ur spel. Och så vidare. Det finns också möjlighet att begära omflyttning av motståndarlagets muggar och övertidsomgångar om det skulle behövas.

Vad är storleken på ett officiellt Beer Pong-bord?

Den officiella bordsstorleken som används i VM i Beer Pong (World series of Beer Pong) är 240 cm långt, 60 cm brett och 70 cm högt.

Vilka är de bästa funktionerna att ha på ett Beer Pong-bord?

De bästa funktionerna att ha på ett Beer Pong-bord är mugghållare som håller muggarna på plats och samlar eventuellt ölspill, en vattenavvisande spelyta som gör det lätt att hålla rent och fräscht, samt en hoppfällbar design för enkel förvaring och transport.

Vad är historien bakom spelet Beer Pong?

Beer Pong sägs ha sitt ursprung från öl-pingis som spelades mycket förr av amerikanska universitetsstudenter. Då användes pingisrack medan man i Beer Pong kastar bollen med handen istället. I Sverige började spelet bli allt mer populärt i början på 2000-talet och även här så var det universitetsstudenter som var stora anhängare av Beer Pong och är så än idag. Det anordnas årligen turneringar runt om i olika studentsföreningar för att utse de bästa Beer Pong spelarna.

Var kan man köpa ett Beer Pong-bord?

Beer Pong-bord kan köpas på olika nätbutiker och fysiska butiker som säljer spel- och festprodukter. En del av de bord som nämns i detta inlägg har också direktlänkar till butiker där man kan köpa dem.

Finns det olika varianter av Beer Pong?

Ja, det finns olika varianter av Beer Pong. En variant är exempelvis ”Beirut”, som spelas med 6 eller 10 muggar i en rak formation istället för triangeln. Det finns också varianter där man använder olika typer av drycker, som till exempel Prosecco Pong som nämns i inlägget, där man spelar med bubbel istället för öl. Det finns också en mängd olika regler och varianter av regler för spelet, som kan variera mellan olika umgängen och turneringar.

Vad är fördelarna med att spela Beer Pong på ett dedikerat bord istället för på ett vanligt bord?

Fördelarna med att spela Beer Pong på ett dedikerat bord är att det är speciellt utformat för att spela spelet, med rätt mått och utskurna hål för muggarna, vilket gör det enklare och mer praktiskt att spela. De specialtillverkade Beer Pong-borden har också en praktiskt vatten- och ölavvisande spelyta som gör bordet lätt att hålla rent, samt ofta mugghållare och andra praktiska funktioner som gör det enklare att spela spelet på ett smidigt sätt.

Finns det några hälsorisker med att spela Beer Pong?

Det finns risker med att spela Beer Pong om man inte hanterar drycken på ett hygieniskt sätt. Eftersom man dricker ur samma muggar och bollar som andra spelare kan det spridas bakterier och virus om man inte sköljer av bollen ordentligt mellan varje kast, och om man inte tvättar muggarna mellan varje spelomgång. Det är därför viktigt att man är noga med att sköta om sin utrustning och att man inte delar muggar med personer som är sjuka eller har symptom på en infektion. Det är förstås även värt att nämna att det är viktigt att konsumera måttliga mängder med alkohol.

Så genomfördes bäst i test-listan av Beer Pong-bord

 • Vi börjar med att undersöka olika onlinebutiker för att se vilka som har Beer Pong-bord i sitt sortiment. Därefter väljer vi ut de Beer Pong-bord som uppfyller våra kriterier vad gäller exempelvis storlek, hållbarhet och pris.

 • Vi söker sedan efter kundrecensioner och betyg för att se hur tidigare köpare har upplevt produkten och på så sätt få en bättre helhetsbild av bordet. Om en produkt har fått flera dåliga recensioner så kommer den inte att placeras på vår lista.

 • Till slut sammanställer vi en bäst i test-lista för att besökare snabbt och enkelt ska kunna hitta de enligt oss bästa Beer Pong-borden just nu, och på så sätt öka chansen till ett bra köp.