Välj en sida

25 saker att göra i Stockholm sommaren 2024

Sommaren är här och trots pågående pandemi och restriktioner hit och dit så finns det faktiskt en del saker man kan hitta på. Här hittar du 25 saker att göra i Stockholm sommaren 2023 både för dig som besöker Stockholm som turist men även för bosatta stockholmare.

Inlägget innehåller annonslänkar.

25 roliga saker att göra i Stockholm sommaren 2023

Här hittar du 25 saker att göra i Stockholm sommaren 2023 som du inte får missa! Packa picknickkorgen, besök Gröna Lund eller ta ett bad vid någon av Stockholms alla vackra badplatser.

1. Bada

När vädret tillåter så är sol och bad en självklar sommaraktivtet som passar både barn och vuxna. Stockholm har massor av fina badställen.

Här är några populära badställen att besöka:

Fler badplatser i Stockholm hittar du här.

2. Häng i parker

Packa picknickkorgen och gå ut till någon av alla fina parker som Stockholm har att erbjuda. En billig, social och mysig sommaraktivitet!

Fina parker att hänga i under sommaren:

Fler populära parker i Stockholm hittar du här.

3. Spela golf

Golf hör sommaren till och det finns ju förutom långgolf flera olika varianter på golf som är betydligt billigare och lättare att göra som en rolig dagsaktivitet. Minigolf är den populäraste golftypen på sommaren men även frisbeegolf och fotbollsgolf är två varianter på golf som är väldigt roliga att spela tillsammans med vännerna.

Populära minigolfbanor:

Här kan du spela frisbeegolf:

Här hittar du fotbollsgolf:

4. Lunch i stan

Stockholm har ett enormt utbud av lunchrestauranger och det finns verkligen något för alla. Ring några polare och ta en lunch på stan med något gott att dricka. Mer än så behöver man inte för att livet ska vara på topp en varm sommardag.

Massor av bra lunchrestauranger i Stockholm hittar du här. 

5. Gröna Lund

Nu öppnar nöjesparkerna igen och Gröna Lund är väl värt ett besök under sommaren. Här kan barnen äta sockervadd och åka karusell medan föräldrarna tar en kall öl och spanar ut över vattnet.

Mer information hittar du här.

6. Gamla stan

Gamla stan är kanske den absolut mest gemytliga platsen i Stockholm och här behöver man inte ha några speciella planer utan det räcker att gå och strosa runt. Vill du ändå ha något kul att besöka så hittar du massor av sevärdheter här:

Här hittar du sevärdheter i Gamla Stan.

7. Upplevelser

Stockholm är Sveriges bästa stad för upplevelser! Flyg luftballong, hoppa fallskärm, åk helikopter, kör ett riktigt flygplan, åk stridsbåt eller gå på spa och koppla av en stund. Det finns hundratals roliga upplevelser att göra i Stockholm.

Mer inspirtation och upplevelser hittar du här:

Box Experience
Greatdays
Upplevelse

8. Skärgårdskryssning med middag

Åk på en mysik kvällskryssning med middag och musik i Stockholms skärgård. Ta med vännerna och välj på en schlager- eller trubadurkväll samtidigt som ni får se Stockholms vackra skärgård. Kryssningen pågår i ca 3 timmar.

Läs mer om skärgårdskryssningen här.

9. Skansen

Skansen är ett perfekt ställe för både vuxna och barn och spendera varma sommardagar på. Besök djurparken eller Skansken akvariet och varva med glass och god mat.

Mer information hittar du här.

10. Häng på klippor

Häng på klipporna och spana in utsikten över huvudstaden. Stockholm har fullt med fina klippor att hänga på under ljumna sommarkvällar.

Populära klippor att hänga på i Stockholm:

11. Ät glass

En sak du måste göra i Stockholm i sommaren är att besöka en av många fantastiska glassbarer som finns här. Vår favorit är SNÖ Gelateria som vi vill slå ett extra slag för. Glassen görs dagsfärsk varje morgon och smakerna varierar från dag till dag.

Fler glasställen i Stockholm hittar du här.

12. Picknick

Det finns saker att göra i Stockolm på sommaren som inte alls behöver vara så avancerat. Att packa picknickkorgen med något gott att äta & dricka och gå till en park eller några klippor är en utmärk och enkel sommarsyssla att göra helt spontant.

13. Bergianska trädgården

Bergianska trädgården är fantastisk vacker plats på sommaren. I denna botaniska trädgård kan du se frukter, örter, buskar, träd och blommor. Har du ett intresse för natur och trädgård är ett besök på Bergianska trädgården ett självklart val!

Mer information hittar du här.

14. Fiska

Leta på ditt gamla fiskespö i källaren och ge dig ut till någon fin sjö för att dra upp gammelgäddan. Kolla bara upp innan om fiskekort behövs så du inte åker på några eventuella böter. Vill du hellre åka på en guidad tur för att fiska gädda, abborre, lax och gös så finns det möjlighet till det.

Mer information om guidad fisketur hittar du här.

15. Egen sightseeing med elcykel

Hela Stockholms innerstad vimmlar av elcyklar! Planera en liten tur på hemmaplan innan du går ut och hyr en elcykel och gör din egna lilla sightseeing i sommar. 

16. Junibacken

Har du småbarn är ett besök på Junibacken en rolig aktivitet att göra i Stockholm sommaren 2023. Här kan ni besöka Mumindalen eller ta en tur med Sagotåget. Junibacken är väldigt uppskattat av alla barn.

Mer information hittar du här.

17. Besök ett naturreservat

Vill du bort från pulsen i staden en stund så besök ett av alla fina naturreservat som finns i Stockholm.

Här är några populära naturreservat att besöka:

18. Strosa på Djurgården

Djurgården har många och långa promenadstråk att promenera på. Här finns mycket grönsaka och vacker natur. Ta en sväng ut på Djurgården, det behöver inte bli mer avancerat än så.

19. Barrunda på uteserveringar

Stockholm har massor av härliga uteserveringar att besöka. Ta en liten barrunda och se vart du hittar sommarens bästa drink!

Här hittar du massor av trevliga uteserveringar.

20. Slottsträdgården Ulriksdal

Ulriksdals slottsträdgård är en annan fin plats i Stockholm med mycket natur och grönska. Besök Trädgårdscaféet för en fika eller lunch. 

Mer information hittar du här.

21. Besök ett köpcenter

Regninga sommardagar kan ett besök på ett av stadens alla köpcenter vara ett alternativ.

Här är några av de populäraste köpcentrumen i Stockholm:

22. Yasuragi

Yasuragi – kanske Stockholms finaste spa. Koppla av lite extra under semetern och besök Yasuragi.

Mer information hittar du här.

23. Museum

Besök något av stadens alla museum. Här finns museum inom kategorierna konst, kulturhistoria, natur och teknik.

Mer information hittar du här.

24. Utomhuspadel

Padeltennis har slagit ner som en bomb sista åren och därmed har det även dykt upp ett gäng olika utomhusbanor som är trevliga att spela på. Samla ihop ett gäng och spela lite utomhuspadel i sommar!

Här hittar du några utomhusbanor för padel:

25. Takvandring

Att gå på takvandring är en riktig höjdare! Se Stockholm från ovan och vandra på de gamla hustaken tillsammans med en guide.

Mer information hittar du här.

Fler tips på saker att göra i Stockholm sommaren 2023

Stockholm är en fantastisk turiststad med massor av möjligheter att göra roliga saker på sommaren och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad som går och inte går att göra.

Försök att inte göra saker och ting så svårt för dig. Sommaren är en årstid där det krävs väldigt lite för att saker man gör ska bli väldigt lyckade så länge man har vädret på sin sida.

Några fler snabba sommartips på saker att göra i Stockholm sommaren 2023:

Det mest spontana och impulsiva sommaraktiviteterna brukar nästan alltid bli de bästa och mest minnesvärda stunderna från sommaren, förmodligen för man inte har några förväntningar utan bara kör. Så se till att göra något nu. Tänk inte, planera inte, bara gör!

Vilka sommaraktiviteter i Stockholm 2023 får man inte missa?

Även om smittspridningen börjar avta mer och mer så är det fortfaranade lite begränsat på vad som går att göra och det är fortfarande viktigt att vi håller avstånd. Därför är det lite svårt att tipsa om saker att göra i Stockholm sommaren 2023 som man verkligen inte får missa. Restriktionerna ändras titt som tätt och det är fortfarande oklart vad som kommer får ha öppet och inte.

Så med tanke på tiden vi lever i nu kommer vi precis som ovan fortsätta puscha för det enklare sommaraktiviteterna som picknick i parken, häng på klippor eller besöka något fint naturreservat. Gör de enklare aktiviteterna i år och satsa på mer planerade aktivteter nästa år när det är fritt fram att vara hur många som helst överallt igen. För det måste vi utgå från, att det är som vanligt sommaren 2023 igen.

Det är heller inte alltid så kul att göra saker när det känns tomt på folk. Besöka ett tomt Skansen blir inte samma sak som en vanlig sommar. Oavsett vad du väljer att göra under sommaren 2023 så kommer det inte vara som ett vanligt år, det kan du räkna med.

Bra saker att tänka på inför planering sommaren 2023

Restriktioner
Vi är fortfarande i ett läge där restriktionerna kan ändras från den ena dagen till den andra. Var extra noga med att kolla hur många personer som kan vara eller göra den tänkta aktiviteten samtidigt. Dubbelkolla också öppettider och vilka restriktioner den tilltänkta aktiviteten har.

Boka i tid
Eftersom vi inte kan resa utomlands hur som helst i år heller så tar platserna på både hotell och aktivteter slut väldigt snabbt. Det är många som kommer semestera i Sverige i år också och mycket folk + begränsade plaster kommer göra att mycket blir fullbokat väldigt snabbt. Boka i tid!

Vädret
Det kommer säkert inte som någon nyhet men vädret i Sverige är ju inte alltid jätteroligt att ha och göra med sommartid. Man förväntar sig strålande sol varje dag men möts oftast att spöregn. Ska du iväg på picknick eller besöka Gröna Lund, tänk på att regnet kan komma när du minst anar det och då gäller det vara förberedd.

 

Vi hoppas du fått lite inspiration på saker att göra i Stockholm sommaren 2023. Som sagt behöer du inte krångla till det så mycket. En picknick på klipporna duger alldeles utmärkt!