Välj en sida

Present till pensionär

Är du på jakt efter en present till pensionär så har du hittat rätt! Vi har samlat massor av roliga presenttips som passar äldre. Här hittar du allt från smarta saker som underlättar i vardagen till andra prylar som passar den rutinerade och nyblivne pensionären.

16 fina presenter till pensionärer

kaffeburk-klong

Chokladprovning

kaffemugg-mateus

Kaffeprovning

Duomassage

kaffeburk-klong

Presentkit doftljus

constella ljusstake

Ljusstake 5 hållare

vattenkittel-röd

Mjuk pläd

Dekorationskudde

kaffeburk-klong

4 st minigrytor

kaffemugg-mateus

Krislåda från Röda Korset

svampväska-kantarell

Svampväska

Automatisk tvålpump

kaffeburk-klong

Förstorningsglas med lampa

kaffemugg-mateus

Glasögonhittare

upptingingsplatta

Upptiningsplatta

Hittade du inget som passade?

Vad är en bra present till pensionär?

En bra present till pensionär kan vara allt från en bra bok, en skön fåtölj, mysig filt, kaffekoppar eller snygg inredning. Pensionärer spenderar mycket tid i hemmet, därför är en bra present något som går att använda i hemmet eller gör det till ännu mer trivsam plats att vara på.

Tips på några bra presenter till pensionärer är:

  • Upplevelser
  • Smarta saker som underlättar vardagen
  • Presentkit
  • Prylar till hemmet

När man ska försöka hitta något fint och passande till pensionär gäller det att ha koll på vad han eller hon tycker om att göra på dagarna. Att köpa en bok till någon som inte gillar att läsa och hellre ser på tv kommer knappast bli en speciellt bra present.

Uppvakta med en fin pensionspresent

För den som snart ska gå i pension är en uppvaktande pensionspresent en självklarhet från både arbetsgivare och kollegor. Men vad ska man egentligen köpa i pensionspresent?

Tips på några roliga pensionspresenter: 

  • En rolig upplevelse 
  • Skön pläd 
  • Doftljus

Det är så klart skillnad på en pensionspresent och en present till någon som varit pensionär i 15 år. Dels skiljer det en hel del i ålder och presenten bör anpassas därefter, men det är också mer av en avgångspresent till pensionären som precis fyllt 65.

present-gubbe

Ge pensionären en upplevelsepresent

Att bli pensionär är det många som ser fram emot. Då får man ta det lugnt och göra precis vad man vill varje dag, året om. Men självklart kan det bli långtråkigt emellanåt och då behövs det något som livar upp stämningen lite igen. 

Upplevelsepresenter är något som livar upp och dessutom får ni kvalitetstid och gör något roligt tillsammans. 

Det finns massor av roliga upplevelser som pensionärer uppskattar att göra så det är bara att välja och vraka. Eller vad sägs om en mysig vinprovning, fartfylld bilåkning eller kanske en läskig ballongflygning? 

Läs mer och se vilka upplevelser du kan ta med pensionären på här: 

Att göra något tillsammans är mer värt än prylar 

Det är inte alltid så lätt att hitta någon bra present till pensionär i form av prylar och saker. Det är hunnit samlat på sig det som de vill ha och många äldre värderar tid betydligt mer än något annat. 

Så hittar du inget som du vet verkligen kommer att uppskattas, försök göra något tillsammans istället. Det måste så klart inte vara en upplevelse som kostar massor av pengar. En mysig picknick eller ett besök på en fin restaurang kommer uppskattas precis lika mycket! 

Hoppas du fått några bra tips på present till pensionär och pensionspresenter här. Annars kanske du hittar något annat bland våra 100-tals andra presenttips?