Välj en sida

Spikeball spel bäst i test 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Spikeball, även känt som rundracket eller trampboll, är ett spännande utomhusspel som vunnit popularitet över hela världen. Det är en snabb och intensiv sport som kräver snabbhet, smidighet och samarbete.

I detta inlägg kommer vi att utforska Spikeball-spelet i detalj och ta en närmare titt på dess regler, tekniker och strategier.

Vi kommer även att dela med oss av några användbara tips för att förbättra ditt spel och ta det till nästa nivå. Oavsett om du är en nybörjare som precis har upptäckt Spikeball eller en erfaren spelare som vill finslipa dina färdigheter, kommer denna artikel att ge dig all den information och inspiration du behöver.

Så gör dig redo att kasta dig in i världen av Spikeball och upplev spänningen och glädjen med detta fantastiska spel!

Produkter i inlägget

Bästa Spikeball spelet

Bästa spikeball spelet

Detta Spikeball spel är enligt oss på Sakletaren det allra bästa. Det är ett prisvärt spel som är välbeprövat av många. Det är perfekt för dig som vill testa detta roliga spel eller dig som kanske bara spelat med en kompis och vill ha ett eget. Detta spel innehåller allt du behöver och kan packas smidigt i väskan som ingår. Detta gör därför att detta är det bästa Spikeball spelet.

Premium Spikeball spel bäst av de bästa

Skall du satsa en nivå upp är detta spikeball trädgårdsspelet för mig. För bara några ynka hundralappar extra så får du detta proffsset, med fler tillbehör, och en praktisk väska. Kanske inte är helt värt för dig som skall testa för första gången. Men vet du att du gillar spikeball, snåla då inte utan köp detta.

Spikeball-tradgardsspel

Har du aldrig testat spikeball eller kanske bara har lite kort med cash till sommaren. Då är detta spel perfekt. De är billigt smidigt och perfekt för att testa detta roliga trädgårdsspel.

Spikeball bollar

Bollen är såklart hjärtat i spelet, och dessa bollar är något speciella. Därför är det skönt att det finns extra att köpa. Det är enkelt att tappa bort, eller skjuta iväg de gånger de går hett till när ni står runt nätet.

Lysande spikeball bollar

Är du en kvällsspelare? ja då kanske dessa roliga tillbehör passar dig bäst. Dessa lyser nämligen i mörkret.

Spikeball tillbehör

Tillbehören är faktiskt mer än man tror till detta spel, här kan man addera mer ljus för er kvällsspelare. Detta består av en LED slinga som du enkelt monterar runt ditt spikeball spel.

Spikeball proffsbollar

Spikeball Pro Balls är specialdesignade bollar för att ge ökad bollkontroll och möjlighet till mer spinn på studsarna. Med ett speciellt ytskikt förbättrar de greppet och möjliggör precision i spelet. Säljs i 2-pack och är kompatibla med Pro-versionen av Spikeball-spelet, vilket gör dem till ett oumbärligt tillägg för spelare som vill ta sin Spikeball-upplevelse till nästa nivå.

Billigaste pris för standard spikeball

Bästa spikeball spelet

Butiker och priser presenteras i samarbete med PriceRunner

Vad är Spikeball? 

Spikeball, även känt som rundracket eller trampboll, är en spännande bollsport som har fångat intresset hos människor över hela världen. Det är ett snabbt och dynamiskt spel som kombinerar element från volleyboll och fyrmanna beachvolleyboll, men med en unik twist.

Spelet spelas vanligtvis med fyra deltagare som är uppdelade i två lag. Varje lag står vid var sin sida av en rund trampolinliknande konstruktion, som kallas Spikeball-setet. Setet består av en rund ram och en elastisk nätduk som spänns över ramen för att skapa en studsyta.

Målet med spelet är att slå en liten studsboll ner i nätduken på motståndarlagets sida så att de inte kan returnera den korrekt inom tre beröringar. Precis som i volleyboll, får varje lag tre beröringar för att skicka bollen tillbaka över nätet. De kan passa bollen till varandra och till och med studsa den på nätduken för att ändra riktning och förvirra motståndarna.

Spikeball är känt för sin snabbhet och intensitet. Spelet är fyllt med snabba rörelser, atletiska hopp och imponerande räddningar. Det kräver också bra hand-ögon-koordination, snabb reflex och smidighet för att kunna hålla jämna steg med bollen och sätta upp effektiva spel.

Det som gör Spikeball unikt är den lilla studsbollen som används och den taktiska aspekten av spelet. Eftersom bollen studsar mot nätduken, kan spelarna använda olika tekniker för att placera bollen på ett sätt som gör det svårt för motståndarna att returnera den. Det kan inkludera att studsa bollen i olika vinklar och hastigheter, vilket skapar en utmaning och en överraskningseffekt för motståndarna.

Spikeball är inte bara ett roligt och spännande spel att spela, det är också ett utmärkt sätt att få träning och vara aktiv utomhus. Det hjälper till att förbättra konditionen, koordinationen och reaktionsförmågan. Dessutom är det ett socialt spel som kan spelas med vänner och familj, och det är ett utmärkt sätt att tillbringa tid tillsammans och skapa minnesvärda stunder.

Spelet har fått stor popularitet över hela världen och det finns till och med organiserade turneringar och tävlingar där spelare kan testa sina färdigheter och tävla mot de bästa i sporten. Spikeball har också blivit ett vanligt inslag på stränder, parker och bakgårdar runt om i världen, där människor samlas för att njuta av en aktiv och underhållande dag utomhus.

Så om du letar efter en ny och spännande utomhusaktivitet, ge Spikeball en chans! Det är ett spel som är både roligt och utmanande samtidigt som det erbjuder en unik twist jämfört med andra traditionella bollsporter. Oavsett om du är en erfaren idrottare eller bara vill ha lite kul och aktivera dig, kommer Spikeball definitivt att ge dig en givande och underhållande upplevelse.

Förutom själva spelet har Spikeball också skapat en stark och engagerad gemenskap av spelare runt om i världen. Det finns onlineforum, sociala mediegrupper och till och med speciella Spikeball-evenemang där spelare kan dela sina erfarenheter, få tips och tricks, och delta i tävlingar. Det är en fantastisk möjlighet att möta likasinnade människor och bygga vänskaper genom en gemensam passion för spelet.

När det gäller att köpa ett Spikeball-set finns det olika alternativ att välja mellan. Det finns en mängd olika tillverkare som erbjuder högkvalitativa set med olika prisklasser och funktioner. Det är viktigt att välja ett set av god kvalitet som kan hantera intensiv användning och som har en hållbar och pålitlig nätduk för att få bästa möjliga spelupplevelse.

Spikeball kan spelas på olika typer av ytor, inklusive gräs, sand eller till och med inomhus. Det är ett mångsidigt spel som kan anpassas efter olika spelområden och tillfällen. Oavsett om du spelar på en strand, i en park eller på din egen bakgård, kommer Spikeball att ge dig timmar av glädje och utmaningar.

Slutligen, glöm inte bort att ha kul när du spelar Spikeball! Det är ett spel som främjar samarbete, kommunikation och tävlingsanda, men det är också viktigt att komma ihåg att njuta av ögonblicket och skapa roliga minnen med dina medspelare. Oavsett om du vinner eller förlorar, är det spelets spänning och gemenskapen som gör Spikeball till en oförglömlig upplevelse.

Så, om du är redo att ta dig an en ny sportutmaning och upptäcka spänningen med Spikeball, tveka inte att ge det ett försök. Utforska spelets regler, träna upp dina färdigheter och delta i den snabbt växande Spikeball-gemenskapen. Det är dags att kasta sig in i denna energifyllda värld av studsar, smashes och fantastiska räddningar. Vem vet, kanske blir du nästa Spikeball-mästare!

Spikeball regler

Reglerna för Spikeball, även känd som Roundnet, är relativt enkla och lätta att följa. Här är en punktlista som tydligt förklarar reglerna för Spikeball-spelet:

Spikeball-spelregler:

 1. Lag och deltagare: Varje lag består av två spelare. Totalt kan det finnas fyra spelare på planen samtidigt (två från varje lag).
 2. Planen: Spikeball spelas på en rund nätad spelplan. Nätet placeras i mitten av planen och sträcks ut för att skapa en stram yta. Planen kan vara utomhus eller inomhus och ska vara tillräckligt stor för att ge spelarna tillräckligt med utrymme att röra sig.
 3. Spelets mål: Målet är att få bollen att studsa på nätet så att motståndarlaget inte kan returnera den korrekt. Poäng erhålls genom att motståndarlaget inte kan returnera bollen på rätt sätt eller om de släpper bollen efter en return.
 4. Spelets början: Spelet börjar med en serve från det ena laget. Serven görs genom att en spelare slår bollen mot nätet så att den studsar upp och blir möjlig att returnera.
 5. Servregler: Vid serven ska bollen slås inom servområdet, som är en rektangel som sträcker sig några steg bort från nätet. Serven måste vara ren och rak, utan att bollen vidrör nätet under serveutförandet. Bollen kan studsas i marken innan den slås mot nätet vid serven.
 6. Spelregler: Efter serven får varje lag tre kontakter för att returnera bollen till motståndarlaget. Varje kontakt räknas som en beröring av bollen (exempelvis spelare A rör bollen, spelare B rör bollen, spelare A rör bollen igen). Spelarna kan använda alla delar av kroppen för att returnera bollen, inklusive händer, armar och fötter. Bollen kan studsa på nätet när den returneras, men får inte vidröra marken eller träffa någon del av kroppen innan den returneras.
 7. Bollens rotation: Bollen bör snurras vid varje serve och return för att skapa oönskade rörelser för motståndarlaget. Bollen ska snurras i en rörelse motsols eller medsols, men spelare kan inte ändra riktningen på snurr under pågående serv eller return.
 8. Poängräkning: Ett lag får poäng när: Motståndarlaget inte kan returnera bollen efter en serve eller return. Motståndarlaget returnerar bollen på fel sätt (t.ex. bollen träffar nätet istället för att gå över nätet). Poängsystemet kan vara antingen rakt fram till en viss poänggräns eller byggt på rotationsprincipen där varje lag måste serva för att få poäng.
 9. Roterande serv: Om man använder rotationsprincipen, ska serven rotera mellan spelarna i laget vid varje poäng. Om lag A vinner poäng på sin serve, går serven över till lag B, och vice versa.
 10. Lagets placering: Ett lag kan placera sina spelare runt nätet på valfritt sätt, men de måste alltid vara placerade i rörelsefrihet för att kunna returnera bollen.

Detta är en grundläggande sammanfattning av reglerna för Spikeball-spelet. Det finns också mer detaljerade regler och variationer som kan användas i tävlingssammanhang, men dessa punkter bör ge dig en bra grund att börja spela Spikeball.

Historian bakom Spikeball är längre än man tror.

Spelet Spikeball kommer ursprungligen från USA och skapades av Jeff Knurek och Chris Ruder år 1989. Spikeball började som ett trädgårdsspel och har sedan dess blivit allt populärare runt om i världen.

Historien bakom Spikeball började när Chris Ruder, grundaren av Spikeball Inc., upptäckte en liknande sport vid namn ”Seymourball” under en semesterresa till Hawaii. Inspirerad av spelet och dess potential bestämde han sig för att skapa sin egen version. Tillsammans med sin vän Jeff Knurek arbetade de på att utveckla regler och design för spelet.

Ursprungligen kallades spelet för ”Roundnet”, men namnet ändrades senare till Spikeball. Spelet fick sitt namn från handlingen att slå bollen mot marken (spiking) och från den runda nätstrukturen som används för att spela. Nätet består av en sträckt trampolinliknande yta där spelarna kan studsa bollen för att göra spelet mer dynamiskt.

Spikeball blev gradvis mer populärt under de senaste åren, särskilt genom sociala medier och turneringar. Spelet har fått ett stort antal entusiastiska anhängare runt om i världen och har till och med etablerat en professionell liga, känd som Spikeball Roundnet Association (SRA), där spelare tävlar på olika nivåer.

Idag är Spikeball en välkänd och älskad sport som spelas både på fritiden och på tävlingsnivå. Spelet anses vara en kombination av volleyboll och fyra i rad och lockar spelare med sin snabba och intensiva natur.

spikeball bäst i test 2

När passar det att spela Spikeball?

Spikeball är ett spel som är perfekt för att njuta av utomhusaktiviteter året runt, även i Sverige. Trots att Sverige har varierande klimatförhållanden och olika årstider, är Spikeball ett spel som kan spelas och uppskattas i alla väder.

Under sommarmånaderna kan man enkelt ta med sig Spikeball-setet till stranden, parken eller trädgården och spela med vänner och familj. Det är ett utmärkt sätt att njuta av solen och hålla sig aktiv samtidigt som man har kul. Med sin snabba och intensiva natur passar Spikeball perfekt för sommardagar fyllda med skratt och spänning.

När hösten kommer och temperaturen börjar sjunka behöver inte Spikeball-spelet sättas på hyllan. Med rätt kläder och lite extra energi kan man fortfarande njuta av att spela Spikeball utomhus. Parker och trädgårdar får en färgglad touch när löven faller och Spikeball-nätet sträcks ut. Att springa runt och spela spelet kan vara ett utmärkt sätt att hålla sig varm och aktiv när temperaturen börjar sjunka.

Vintern i Sverige kan vara utmanande när det gäller att hitta utomhusaktiviteter, men Spikeball kan fortfarande vara ett alternativ. Förutsatt att man hittar en plats med tillräckligt med utrymme, kan man spela Spikeball i snön. Det ger en rolig och utmanande twist till spelet när man slår bollen genom snödrivor och anpassar sig till vinterförhållandena. Spikeball blir ett sätt att njuta av vinterlandskapet och samtidigt hålla sig i rörelse.

När våren kommer och snön smälter bort kan man återigen njuta av Spikeball utomhus. Det är en tid när naturen återvänder till liv och vädret blir mildare. Att spela Spikeball blir en härlig aktivitet för att välkomna våren och spendera tid utomhus med vänner och familj.

Sammanfattningsvis kan Spikeball vara en fantastisk utomhusaktivitet året runt i Sverige. Oavsett om det är sommar, höst, vinter eller vår, kan Spikeball spelas och ge timmar av underhållning och motion. Spelet är flexibelt och anpassningsbart till olika väderförhållanden, vilket gör det till en favorit för människor i alla åldrar som vill ha roligt utomhus året runt.

Förra årets absoluta favorit aktivitet

Förra året upptäckte jag och mina vänner det fantastiska spelet Spikeball. Vi blev omedelbart förälskade i spelets snabba tempo och spännande natur. Vi bestämde oss för att investera i flera olika spelset och köpte även ett urval av olika bollar för att experimentera och se vilka som passade oss bäst.

Sommarns aktivitet

Nu när sommaren närmar sig är vi otroligt taggade på att komma ut och spela Spikeball i parker och trädgårdar. Vi ser fram emot att njuta av det varma vädret och utnyttja den vackra naturen samtidigt som vi spelar vårt favoritspel. Vi har gjort upp planer om att träffas regelbundet och ordna små turneringar eller bara ha avslappnade spelstunder för att ha roligt tillsammans.

Vi ser fram emot att utmana varandra, förbättra våra färdigheter och ha en härlig tid tillsammans. Spikeball är verkligen ett socialt spel som skapar en spännande atmosfär och mycket skratt. Det är en aktivitet som passar alla oavsett ålder eller färdighetsnivå.

Vi planerar också att utforska olika parker och trädgårdar i vår stad för att variera våra spelplatser. Vi vill ta tillfället i akt att njuta av den grönskande omgivningen samtidigt som vi spelar. Det blir en möjlighet att utforska vår stad och upptäcka nya platser där vi kan utöva vår Spikeball-passion.

Vi kan knappt vänta på sommaren då vi kan packa våra Spikeball-set, ta med oss våra bollar och ge oss ut. Det kommer bli en tid av spänning, konkurrens och ovärderliga minnen med vänner. Spikeball har verkligen gett oss en gemensam aktivitet som vi ser fram emot att njuta av tillsammans under de soliga sommardagarna.

Vi är redo för spikeball sommar

Så låt sommaren komma, vi är redo att kasta oss in i spelet och skapa fantastiska Spikeball-ögonblick som kommer att vara en del av våra sommarminnen för alltid.

Trädgårsspelet spikeball

Alternativa benämningar på spelet Spikeball.

Spikeball är känt under flera olika namn runt om i världen. Här är några av de vanligaste alternativa namnen för Spikeball:

 • Roundnet: Roundnet är det ursprungliga namnet för spelet och används fortfarande ofta för att beskriva Spikeball.

 • Slammo: Slammo är ett annat populärt namn för Spikeball och används ibland som ett varumärkesnamn för en specifik variant av spelet.

 • Bounceball: Bounceball är ett namn som används för att beskriva den karakteristiska studsande rörelsen av bollen när den spelas på Spikeball-nätet.

 • Serveslam: Serveslam är ett namn som ibland används för att betona den explosiva och kraftfulla serven i Spikeball.

Det är värt att notera att Spikeball är det mest kända och vanligt använda namnet för spelet, men dessa alternativa namn kan användas i olika sammanhang eller för att beskriva specifika variationer av spelet.

Roundnet spel

Spikeball community 

Spikeball Community är en gemenskap av spelare och entusiaster som delar en passion för spelet Spikeball. Den här communityn består av människor från olika åldrar, bakgrunder och färdighetsnivåer som kommer samman för att njuta av och främja spelet.

Spikeball Community erbjuder ett forum för spelare att dela sina erfarenheter, ställa frågor, ge råd och diskutera olika aspekter av spelet. Det kan vara allt från att dela tips om teknik och strategi till att organisera och delta i lokala och nationella turneringar.

I Sverige så rekommenderar vi er att söka er till favebook gruppen Stockholm Spike

Spikeball-communityn sträcker sig över hela världen och har vuxit exponentiellt under de senaste åren. Sociala medieplattformar, som Facebook-grupper och Instagram-konton, fungerar som centrala mötesplatser för att dela innehåll, arrangera träffar och marknadsföra olika evenemang inom Spikeball-världen.

Det finns också officiella organisationer som Spikeball Roundnet Association (SRA), som främjar sportens utveckling och organiserar professionella turneringar på olika nivåer. Dessa evenemang lockar de bästa spelarna från hela världen och bidrar till att öka spelets popularitet och tävlingsnivå.

Spikeball Community är inte bara begränsad till de professionella spelarna. Det är en inkluderande och välkomnande gemenskap som uppmuntrar alla att delta, oavsett om man är nybörjare eller erfaren spelare. Det finns också många informella spelgrupper och lokala klubbar där människor kan träffas regelbundet för att spela och ha kul tillsammans.

Genom sin starka och engagerade community fortsätter Spikeball att växa som en populär sport och en aktivitet som bringar människor samman. Det är en gemenskap där spelare kan utmana sig själva, utveckla sina färdigheter och skapa livslånga vänskaper genom sin gemensamma kärlek till Spikeball.

Bra att tänka på när du köper ett Spikeball spel

När du skall köpa ett Spikeball spel finns det många saker att ta hänsyn till. Här är sex viktiga delar att överväga när du skall handla, oavsett om det är det första spel eller om du skall köpa något mer professionellt.

Kvalitet

Kontrollera att spelsetet är av hög kvalitet med robusta och hållbara komponenter. Det inkluderar nätet, ramen och bollarna. Du vill ha ett set som kan klara av intensiv användning och hålla länge.

Storlek och portabilitet

Tänk på storleken och portabiliteten hos Spikeball-setet. Om du planerar att ta med dig spelet till parker, stränder eller vänner, se till att det är enkelt att packa upp och bära med dig. Smidiga och lätta set är att föredra.

u

Tillbehör och delar

Vissa Spikeball-set levereras med extra tillbehör och komponenter, som extra bollar, förvaringsväskor eller reservdelar. Det kan vara praktiskt att ha dessa extra komponenter för att vara förberedd på olika situationer eller om något går sönder.

1

Regler och instruktioner

Se till att Spikeball-setet levereras med tydliga och lättförståeliga regler och instruktioner. Det är viktigt att alla spelare har en gemensam förståelse för spelets regler och hur man spelar det korrekt.

Pris

Sist men inte minst, tänk på din budget när du köper Spikeball-spel. Det finns olika prisklasser att välja mellan, och det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Jämför olika alternativ och se till att du får mest värde för pengarna.

Recencioner

Innan du köper ett Spikeball-spel, ta dig tid att läsa kundrecensioner och rekommendationer från andra spelare. Det kan ge dig insikt i spelets kvalitet, hållbarhet och övergripande spelupplevelse.