Välj en sida

Julklappar barn 2024 – 75 julklappstips till barn

Här hittar du 75 roliga julklappstips till barn 2023 som passar barn i åldrarna 1-12 år. Skulle några av våra julklappstips inte falla dig i smaken så visar vi även några onlinebutiker som har massor av fler roliga julklappar till barn.

julklappstips

Inlägget innehåller annonslänkar.

75 roliga julklappstips till barn 2023

Julklappar barn 2023:  1-5 år

Dräkt groda

Dräkt prinsessa

Dräkt Flash

Dräkt Pippi

Interaktiva valpar

Dockvagn

Verktygsbänk

Väska till barn

Bil/Boll-torn

Taldocka Pippi

Lego veterinärklinik

Docka

2 radiostyrda bilar 

Brandbil med ljud

Gullig overall

Rolig morgonrock

Badcape

Regnhat

Fin pyjamas

Ribbad mössa

Hängselbyxa

Katt med ungar

Kök med grytor

Radiostyrd haj

Radiostyrd hund

ABC-Telefon

Bondgård

Badleksaker

Polisstation

Julklappar barn 2023:  6-12 år

Kojbygge

Målartavla

Ishockeyspel

Fotbollstillbehör

Hela Sverige Bakar

3D-pussel H. Potter

Boom-Trix

Mikroskop-kit

Fin klocka

Häftig LED-mask

Gigantisk nalle

Mobilhållare

Förkläde barn

Stor vattenbana

Experimentlåda

Flipperspel

Stor kulbana

Ryggsäck barn

Tantrix

Portabelt pingisnät

Ritkit

Målarlåda

Byggsats

LEGO

Kroppskudde barn

Minibiljard

Supporterprylar

Digitala trummor

Fidget Toys

3D-Penna

Uppblåsbar fåtölj

Handuk med namn

Vinterleksaker

Tik-Tok lampa

Trådlösa hörlurar

Bluetooth högtalare

Hittade du inget som passade?
Här är 4 onlinebutiker med massor av fler bra julklappstips till barn.

Åhléns har ett stort utbud av leksaker, kläder och inredning för barn i alla åldrar.

Babyland Logo

Babyland har ett stort och bra utbud av bleksaker och kläder för barn i olika åldrar.

Coolstuff har väldigt mycket roliga och udda prylar för dom lite äldre barnen. 

Partykungen

Partykungen har massvis med roliga prylar både till unga och lite äldre barn.

5 tips – Så hittar du uppskattade julklappar till barn 2023

Julafton, barnens favoritdag på året! Det är här familj och släkt samlas, äter god mat och byter julklappar med varandra. Förväntningarna är höga och det finns en spänning i luften hela dagen fram till julklappsöppningen. Att barn älskar julklappar har nog inte undgått någon och många gånger är det själva paketöppningen som är höjdpunkten, inte vad som faktiskt ligger där i. Men hur hittar man då den julklappen till barn som också uppskattas och kommer användas dag in och dag ut även dagarna efter jul? Här är 5 tips hur du hittar uppskattade julklappar till barn. 

1. Önskelista

Ett tråkigt, klassiskt men ändå återkommande och fungerande tips – önskelistan. De flesta barn skriver mer än gärna sina önskelistor. Ibland alldeles för långa. Ibland helt orimliga. Men ibland även väldigt bra och rimliga. Det är ju faktiskt ofta så att det är det som står på den här listan som barnen vill ha och uppskattar. Sedan har många barn ett väldigt impulsivt och kortsiktigt tänk vilket är helt naturligt. Skrivs listan i oktober behöver det som står överst på listan inte alls vara aktuellt den 24 december, men där får man som förälder vara lite lyhörd. Be barnet eller barnen skriva en önskelista så har du något bra utgå från, det är en bra början på julklappshandeln. 

2. Intressen 

Redan vid ca 2-3 års åldern brukar man börja kunna se tendenser till speciella intressen som barnen har. Kanske ritar han eller hon väldigt mycket, leker med bilar eller dockor eller sparkar gärna på boll. Ju äldre barnen blir, ju tydligare blir dessa intressen och där finns det ofta mycket bra och uppskattade julklappar att hitta. Utgå från intressen och fundera på om det är nåt barnet saknar för att fortsätta utveckla sitt intresse och ta nästa steg. Kanske är det en lite svårare målarbok, ett målvaktsnät till fotbollsmålet eller en cykel utan stödhjul. 

3. Anteckna under året 

Det här tipset kanske kommer lite för sent beroende på när du läser det här men det kan vara bra att ta med sig till kommande år. Att anteckna under året när du hör barnet prata om någon speciell leksak som en kompis har eller som dom leker mycket med på förskolan är ett underskattat tips för man glömmer lätt. Ta fram anteckningarna i mobilen och skriv ner så fort du hör något som skulle kunna vara en eventuell present. Det spelar ingen roll om det är i februari, juni eller november. Att ha ett gäng presenttips klara när det är dags är alltid bra. 

4. Nödvändigheter 

Okej, det är tipset kanske inte kommer uppskattas av barnen precis där och då. Men vissa julklappar kommer barnen behöva framöver bara det att dom kanske inte riktigt förstår det själva. Dom kommer förhoppningsvis uppskatta det på lång sikt. Kläder är ett sådant exempel. Mjuka paket är inte roligt, det tycker nästan inget barn. Men där får man som förälder ta saken i egna händer och ge dom några julklappar som faktiskt är nödvändiga för dom kommer med största sannolikhet inte stå med på önskelistan, var så säker. 

5. Egna idéer 

Som förälder eller närstående till barnet har du förmodligen massor av egna idéer på julklappar till barnet som du tror skulle uppskattas väldigt mycket – det brukar oftast vara så också. Tro på dina egna idéer. Barn är barn och det är inte alltid dom själva vet vad dom faktiskt önskar sig. Då kan det vara bra som vuxen att ta egna initiativ och hoppas på att man fått rätt känsla för just den julklappen och att barnet uppskattar det lika mycket som det är tänkt. 

Priset har ingen betydelse 

Priset har ingen betydelse, så är det faktiskt. Det gäller även julklappar till vuxna men framför allt julklappar till barn. Vuxna har lite mer krav på kvalité och då måste man upp lite i pris jämfört med dom allra billigaste alternativen. Barn föredrar oftast däremot fler prylar än några få riktigt bra. 

Har du också lagt märke till att många gånger när man ger barn födelsedagspresenter eller julklappar så är det den billigaste och minst genomtänkta presenten som bilr att användas mest. Den där leksaken man bara kastade med i farten som ett komplement till något annat. Det blev den som barnet fattade mest tycke för istället för den där “perfekta” julklappen man funderade ut redan i slutet på augusti. 

Tyvärr känns det som att många stirrar sig blind på priset ibland och inte köper vissa leksaker för att det skulle vara en “för billig julklapp till barnet”. Barn struntar i priset. De yngsta barnen har inte ens en uppfattning om vad pris och pengar är. Viktigare är det med färger, form, ljud och material. Lägg priset åt sidan. Hittar du någon billig julklapp till barn du tror kommer uppskattas så är det en precis lika bra julklapp som en dyr om barnet kommer använda presenten. Barn gillar kvantitet, inte kvalité.

LÄS OCKSÅ: Chokladbomber för varm choklad

Vilka bra julklappar finns det för barn 2023?

Varje år är det alltid vissa typer av prylar som trender vad gäller julklappar till barn och vad som kommer bli extra populärt i år är svårt att säga. Förra året var exempelvis Fidget Toys en sådan trend. 

Vi tror att kreativa och kluriga leksaker kommer vara väldigt populärt i år. Leksaker där barnen får fundera, tänka, bygga och lära sig saker. Man slår två flugor i en smäll – lärdom och lek.  Vi har bland annat tipsat om en stor vattenbana och en kulbana här ovanför, även spelet Tantrix går in under kategorin “klurigt”. Varför vi gissar på att just den typen av saker kommer vara trendigt i år är på grund av butikernas utökade utbud, Vi har lagt märke till att fler och fler butiker tar in sådana typer av leksaker och även har egna kategorier där man ofta kallar det för “Pedagogiska leksaker”. 

Men bra julklappar till barn är så mycket mer än pedagogiska leksaker. Vissa barn är ju inte ens intresserade av sådan typ av lek.
Andra bra julklappar till barn tycker vi är:

  • Maskeraddräkter
  • Spel och pussel
  • Rit- och målarprylar

Anpassa julklapp efter ålder

Vi har tidigare i inlägget tipsat om några bra julklappar till barn, sagt att man kan lägga priset åt sidan och visat 5 tips på hur man man hittar uppskattade julklappar. Den sista punkten vi vill ta upp är att  anpassa julklapp efter ålder. Det blir lite som en summering av dom tidigare punkterna så den sammanfattar dom övriga delarna också. 

Barn utvecklas väldigt snabbt i tidig ålder och det hinner hända mycket från den ena julen till den andra. Det som var aktuellt tidigare jul kan vara alldeles för barnsligt eller omodernt julen därpå. Är du inte en förälder och träffar barnet dagligen kan det därför vara bra att höra sig efter vad barnet har för intresse och tycker är roligt just nu, vilken storlek har han eller hon på kläderna osv. Det är annars lätt hänt att man utgår mycket från hur barnet var sist man träffades men som sagt, det hinner hända mycket på bara ett par månader. 

Att anpassa julklapp efter ålder är en förutsättning för att den ska uppskattas och tas emot på rätt sätt. Ta hjälp av nära och kära och gör lite research så ska du se att julhandeln både underlättar och kommer göra så du hittar bra och roliga julklappar som passar barnet perfekt!

Lycka till med julhandeln. 

God jul!