Välj en sida

Julklappsspelet 2024 – Roliga julklappar till julklappsspel för 50kr, 100kr och 200kr

Här hittar du 65 roliga julklappar till julklappsspelet 2024 för 50 kr, 100 kr och 200 kr. Vi har letat igenom hela internet för att hitta dom absolut bästa julklapparna till julklappsspelet! Du hittar även regler och spelupplägg för två olika julklappslekar samt några bra onlinebutiker som har massor av fler bra julklappstips.

julklappstips

Inlägget innehåller annonslänkar.

Julklappsspelet 2024 – 50 kr

Vacker ljusstake

Kylmugg

Taco- wraphållare

klassiskt yatzy spel till julklappsleken

Yatzyspel

Tändstickor Solstickan

Shoppingpåse

Stekspade

Ryggkliare

Lysande cocktailglas

Mugg God Jul

Skål stengrå

Espressomugg

Ljuslykta Wilma Blå Julklappsspelet

Ljushållare i bark

flasköppnare julklappsspelet

Kapsylöppnare verktyg

Skål med fötter

Julklappsspelet 2024 – 100 kr

Ljusstake

Pussel 1000 bitar

Handduk Lexington

Keramikvas

Sömning tomte

Serveringspip

Ölräknare

Presentask Jelly Belly

Mystic 8 Ball

Vinglas

Toalettborste Donald T.

Pocketspel Älskling

Ficklampa med USB

Snapsvisor kortlek

Grönsakshållare

Gästhandduk

Doftljus/Massageljus

Små serveringsfat

Ostknivar

Lykta Ernst

Take away-mugg

Belgisk chokladanus

Självrörande mugg

Kodlås flaska

Spagel fotbad

Iskuber

Fat citruslöv

Julklappsspelet 2023 – 200 kr

Skål FIKA

Spel OrdExpressen

Doftpinnar

Glasunderlägg 4-pack

Mugg Astrid Lindgren

Silhuett Ljusstake

Vinställ kedja

Chips- och dippskål

Ölglas 2-pack

LED-mask

Stor fleecefilt

Vattenkokare

Fjärillsholk

Elektrisk tändare

Uppblåsbart fotbad

Gåvoset Salt och peppar

Set - 4 skräcknoveller

Knubbig kattkudde

Ölstövel

Presentkit Lakrits

Vinset

Hittade du inget som passade?
Här är 4 onlinebutiker med massor av fler bra julklappar till julklappslekar

Åhléns har massor av fina inredningsdetaljer, spel och andra småsaker som passar bra till julklappsspelet.

Cervera erbjuder lite av varje vad gäller inredning, köksprylar och andra små saker som är roliga till julklappsleken.

Coolstuff har roliga, galna och lite udda prylar som ger många skratt när det är dags för julklappsöppning efter julklappsleken.

Partykungen har ett stort utbud av prylar i rätt prisklass för julklappsspel. Här finns galna, roliga och helt sjuka prylar att hitta.

Vad är bra julklappar till julklappsspelet 2023 för 50kr, 100kr och 200kr?

3Julklappar till julklappsspelet 2023 – här gäller det att hitta något roligt och påhittat samtidigt som man gärna vill ha bra kvalité till ett lågt pris. Julklappslekar har blivit väldigt populärt senaste åren och någon typ av julklappslek där man tävlar om olika julklappar pågår i mer eller mindre varje hem på julafton nu förtiden. Har du och din familj inte tidigare spelat någon julklappslek och ger vi några tips på roliga  julklappslekar här nedan.

Men vad finns det egentligen för billiga julklappar 2023 som passar bra som bidrag till julklappsspelet? Vi har letat runt på nätet och hitta ett helt gäng med bra julklappar för 50kr, 100kr och 200kr vilket brukar vara vanliga riktmärken vad gäller pris på julklappen till julklappsleken. 

 

Julklapp till julklappsspelet 50 kr

Den billigaste julklappen är oftast den svåraste. Att hitta något bra och fyndigt för 50 kr är inte det lättaste. Det är svårt att hitta något riktigt bra för 50 kr som man själv är nöjd med. Att julklappen till julklappsspelet ska kosta ca 50 kr är framförallt vanligt vid arbetsplatser där man ibland anordnar ett julklappsspel för personalen men inte vill att dom ska behöva lägga ner några större summor på julklappen. Julklappsspelet spelas för skojs skull snarare än att man faktiskt byter julklappar med varandra. 

Vas gäller julklappar till julklappsleken för 50 kr tycker vi att man kanske mer bör satsa mer på finess än kvalité, det är som sagt inte lätt att hitta något för endast 50 kr som samtidigt håller hög kvalité. 

Några tips på roliga julklappar för 50 kr är: 

 • Glas/Mugg
 • Pocketspel
 • Skål
 • Ryggkliare
 • Tygpåse

Försök hitta något som faktiskt kan vara användbart så det inte bara blir liggandes i någon låda. En tygpåse för handling ligger mycket i tiden, en ny kaffemugg till jobbet eller varför inte ett smidigt pocketspel som man kan ta med sig på semestern? Även om utbudet på bra julklappar till julklappsspel 50 kr är relativt begränsat så finns det faktiskt en hel del roliga alternativ när man börjar leta lite. 

 

Julklapp till julklappsspel 100 kr

Julklapp för 100 kr, nu börjar vi komma upp i ett pris där det faktiskt går att hitta riktigt bra och roliga julklappar till julklappsspelet 2023. 100 kr är förmodligen den vanligaste summan vad gäller julklappar till julklappslekar där ute i stugorna. För 100 kr går det att hitta något fint samtidigt som dom allra flesta har möjlighet att deltaga i julklappsleken för den summan. 

Här börjar man kunna välja lite mer vilken typ av julklapp man vill bidra med. Ska den endast vara rolig och påhittig, smart och snitsig eller kanske fin med bra kvalité? Det går att hitta alla olika varianter för 100 kr. Gillar man märkesprylar går det även faktiskt hitta sådana typer av presenter för 100 kr. 

Några tips på bra julklappar för 100 kr: 

 • Ljusstakar
 • Spel/Pussel
 • Handdukar
 • Vaser
 • Smarta prylar

Som sagt går det att hitta julklappar för 100 kr som faktiskt kommer att uppskattas bara man lägger ner några minuter på att hitta något som kan passa alla. Passa även på att leta bland REA-produkterna, där går det att hitta riktigt bra erbjudanden så man får något för 100 kr som egentligen kostar betydligt mer. 

 

Julklapp till julklappsspelet 200 kr

Julklapp för 200 kr till julklappsspelet är väldigt påkostat och här finns det definitivt utrymme till att hitta ett riktigt bra och genomtänkt bidrag till julklappsspelet 2023. Julklapp till julklappsspelet för 200 kr spelas oftast av familjer där julklappsspelet är dom vuxnas sätt att byta julklappar med varandra. Istället för att köpa något trams till var och en så lägger man en liten större summa på julklappsspelet och ser till så att alla deltagare får varsin julklapp där istället. 

200 kr är en summa där man hittar både fin och modern  inredning, glas & porslin, hemelektronik eller andra smarta och roliga prylar som finns att välja på där ute. I prisklassen 200 kr går det även hitta fina gåvoset, presentaskar och produkter som innehåller fler pack. 

Tips på julklappar för 200 kr till julklappsspel: 

 • Dekorationer
 • Hemelektronik
 • Skålar
 • Glas
 • Spel

Vid julklapp för 200 kr tycker vi verkligen du ska lägga ner mycket tid och omtanke på julklappen så du hittar något bra och uppskattat och inte tar första bästa pryl du hittar. 200 kr är mycket pengar och det går hitta riktigt fina saker om man bara letar lite grann. Som vi skrev här ovan är ett tips att kika lite extra på butikernas “REA” och “Erbjudande”-sidor. Där kan du hitta väldigt mycket fint som i vanliga fall kostar betydligt mer än 200 kr.

2 roliga julklappslekar 2023 – regler och spelupplägg

Här är två populära varianter på julklappsspel som gillas av både barn och vuxna. Låt turen vara på din sida!

 

Julklappsspel 1 – Alla får paket!

Innan spelet behöver ni:

1-2 julklappar/deltagare – Bestäm innan hur många julklappar varje deltagare ska ha med sig och ungefär vilket pris det ska vara på respektive julklapp. Spelar ni med två julklappar var kan det vara roligt om det är olika pris på klapparna. En för 50 kr och en för 200 kr exempelvis.

Timer – Mobiltelefon eller äggklocka går alldeles utmärkt. 

1-2 tärningar – Är ni fler än 10 stycken är det roligare med två tärningar så alla hinner slå ett par gånger var. 

Julklappsspelet 1 – Regler

1. Sätt er vid matbordet eller i en ring på golvet och lägg alla paketen i en hög i mitten. Låt den yngsta (och äldsta om ni spelar med två tärningar) börja. Gå sedan medsols. 

2. Spelaren slår tärningen och om han eller hon får en etta eller sexa får spelaren välja ett paket i högen och sedan skicka tärningen vidare medsols. Blir det inte en etta eller sexa skickas tärningen vidare direkt. Spelar ni med ett paket var är man “klar” i första omgången då man valt ett paket. Spelar ni med två paket var är man “klar” vid två paket. Ingen spelare ska alltså kunna ha tre paket framför sig. 

3. Fortsätt slå tärningen tills dess att alla deltagare har ett eller två paket framför sig.

4. Nu startar ni timern på 10-15 minuter, det beror på hur många ni är. Fortsätt som tidigare att jaga ettor och sexor men nu får man istället byta julklapp med valfri deltagare om man får en etta eller sexa. Ser du ett spännande paket på andra sidan bordet så byt det mot ett av dina paket istället! Är du nöjd med det du har framför dig behöver du så klart inte byta utan skicka bara tärningen vidare.

5. När timern ringer är julspelet slut och alla får dom paket man har framför sig. Öppna paketen tillsammans direkt. Det brukar leda till många minnesvärda skratt!

Julklappsspel 2 – Går någon lottlös?

Innan spelet behöver ni: 

Precis samma som i spelet ovan. 

 • 1-2 julklappar/deltagare
 • Timer
 • 1-2 tärningar beroende på antal deltagare.

Julklappsspel 2 – Regler

1. Sätt er runt matbordet eller i en ring på golvet med julklapparna i mitten. Starta timern på 15-20 minuter. Låt den yngste deltagaren (och den äldsta om ni spelar med två tärningar) börja. Skicka sedan tärningen medsols.

2. Spelaren slår tärningen och får den en etta eller sexa får man välja ett paket i högen. Skicka sedan tärningen vidare och fortsätt så tills högen av paket i mitten är slut.

3. När högen av paket i mitten är slut får man börja ta paket av varandra istället.

4. När timern ringer är julleken slut och man har vunnit dom paket som man har framför sig. Detta innebär alltså att vissa kan sitta utan paket medans några har flera stycken. Ett tips är att sätta ett tak så en spelare max kan ha exempelvis tre paket framför sig. Så länge spelaren har tre paket får den inte slå tärningen. På så vis sprider ni paketen lite och får fler vinnare. 

Det finns massor av fler varianter på julklappslekar och många familjer har sina egna regler och lekar som återkommer år efter år. Testa några olika julklappsspel så kommer ni hitta den julklappslek som passar dig och din familj bäst.

Bra att tänka på när man letar julklapp till julklappsspelet – 3 tips

Här ger vi några bra tips på vad som kan vara bra att tänka på när du letar julklapp till julklappsspelet. 

Julklappen ska passa alla
Tänk på att julklappen helst ska passa alla, eller åtminstone så många som möjligt. Det kan vara svårt att hitta något som exakt hela släkten uppskattar men det kan ju faktiskt vara allt från din mormor till tonåringen som får paketet. Köper du något ätbart är det bra att tänka på allergier etc och köp inget som är för tekniskt utmanande bara för det ligger i tiden, det uppskattas sällan av den äldre generationen. 

Köp något du själv uppskattat
Ett bra knep för att hitta uppskattade presenter till julklappsspelet är vad man själv hade uppskattat att få. Det är svårt att hitta riktigt bra julklappar för dom lite mindre summorna som julklapparna oftast har på julklappsleken och då är det bra att utgå från vad man själv hade blivit glad över. Det är också ett bra knep för att man inte bara tar “första bästa” julklapp som förmodligen bara kommer bara trams. Nej, lite omtanke bakom presenten gillas! 

Kvalité framför kvantitet
Vi har varit inne på det flera gånger tidigare hur svårt det är att hitta något med bra kvalité för 50 kr, 100 kr eller 200 kr men satsa så mycket det går på kvalité istället för kvantitet. Det är sällan någon uppskattar att få 10 stycken småsaker för 10 kr styck istället för en rejäl pryl för 100 kr. 

Vi hoppas du har hitta någon bra julklapp till julklappsspelet för 50 kr, 100 kr eller 200 kr här eller åtminstone fått lite inspiration på vilka olika alternativ det finns. Kanske hittar du några andra bra julklappar på våra andra julklappssidor också? Du hittar dom här nedan. 

God jul!