Välj en sida

Vit tv – Samsung håller i taktpinnen

För några år sedan var den vita tv:n väldigt sällsynt. Utbudet var begränsat och priserna var skyhöga jämfört med de klassiskt svarta tv-apparaterna. Då var det mer eller mindre enbart färgen som drog upp priset, eftersom storleken och funktionerna var likvärdiga. Nu har tv-tillverkarna börjat inse att det finns en stor efterfrågan på vita tv-apparater och därav har givetvis också utbudet ökat. Vi har sammanställt och jämfört tre olika vita tv-apparater som definitvit kommer förgylla ditt tv-tittande i framtiden.

 

Vit TV från Samsung
R

QLED 

R

Smart-TV

R

Anpassade stativ

R

Bäst i test!

Produktbeskrivning

En av tv-världens mest omtalade tv-apparater. Det är nämligen Samsung Serif som är en TV som faktiskt finns i fler färger men att det är Vit som är deras bästa färg. TVn är mest känd för att den kanske inte är den tunnaste men den har ett riktigt coolt, snyggt och praktiskt inbyggt stativ som blivit väldigt populärt idag. Tekniken är såklart på topp men med denna TV är det designen som gör den vinner vår TV Bäst i test.

Samsung 43 tum med 4K processor och ultra HD – Klassiskt snygg

Vit samsung tv
R

UHD 4K

R

Smart-TV

R

Google Assistant

R

Prisvärd!

Produktbeskrivning

Samsung QE43LS01B är den perfekta TV:n för din vardagsunderhållning. Med sin 4K-upplösning och Smart TV-funktioner är den redo att leverera en imponerande visuell upplevelse. Tack vare sin höga betygssättning och popularitet är det ett klokt val.

För de som behöver flera HDMI-ingångar för olika enheter, kan denna modell vara särskilt fördelaktig. Den har en rad andra praktiska funktioner, inklusive röststyrning med stöd för Amazon Alexa, Google Assistant och Samsung Bixby.

Med en imponerande 43-tums QLED-skärm och HDR-stöd kommer du att uppleva livfulla färger och skarpa detaljer. Medan energiklassen är G, ger dess låga standby-förbrukning på 0.5 W dig också besparingar på elräkningen.

Samsung QE43LS01B har allt du behöver för din underhållning, och det lägsta priset på 9 990 kr gör det till ett prisvärt val. Varför inte kolla på det själv och ta din TV-tittarupplevelse till nästa nivå?

LG 32 tum fantastisk kvalitet för pengarna.

Vit LG TV
R

Full HD

R

Smart-TV

R

Wi-Fi

R

Prisvärd!

Produktbeskrivning

LG 32LQ6380 är en smart TV med en fantastisk bildkvalitet som kommer att ta din tittarupplevelse till nästa nivå. Med digitala tuners som stöder högupplösta sändningar från olika källor, inklusive DVB-T2, DVB-S2, och DVB-C HD, och CI+ för betal-TV-kort, kan du titta på dina favoritprogram utan några problem.

Den intelligenta α5 Gen 5-processorn levererar snygga och detaljerade bilder med explosiva färger i HD- och HDR-upplösningar. Tillsammans med fantastiskt ljud som inte kräver extra högtalare ger TV:n en fascinerande tittarupplevelse när du tittar på tecknade serier, filmer och spelar spel.

Med LG webOS 2022 operativsystemet är det enkelt att lära sig använda TV:n, och du kan enkelt dela innehåll från din telefon till din TV och styra din TV via den nedladdningsbara appen. Tillvalet Magic Remote gör det ännu enklare att använda TV:n.

LG 43″ 4K UHD Smart-TV – Ett smart val av vit tv

LG-43UQ7690
R

4K processor

R

Röstigenkänning

R

Smart-TV

R

LED-bakgrundsbelysning

Produktbeskrivning

Den här vita 43 tums tv:n från LG har en väldigt läcker och slimmad design, samtidigt som alla moderna tekniska finesser finns tillgängliga och med både UHD-stöd och 4K-upplösning blir bilden kristallklar!

Denna vita LG-tv har ett lätthanterligt gränssnitt och ett stadigt stativ så att tv:n står stabilt på tv-bänken.

Med denna vita smart-tv från LG är det enkelt att lägga till appar som Youtube eller SVT Play direkt i tv:n. På bara några klick kan du starta dem olika apparna och välja mellan tusentals olika klipp och videos att underhållas av.

Här finns även stöd för röstigenkänning så du behöver inte använda tv-kontrollen för att byta kanal eller slå på dina favoritserier på Netflix. Du behöver bara säga till tv:n vad du önskar se så byter den till ditt önskemål av sig själv. Smart va?

Philips 24″ – En kompakt smart-tv

Vit TV Philips
R

Bakgrundsbelyst

R

Kompakt TV

R

Smart-TV

R

Pixel Plus HD

Produktbeskrivning

En 24-tums LED-TV från Philips med en minimalistisk ram och stativ, designad för mindre utrymmen och utrustad med en 12-volts ingång, vilket gör den lämplig för användning i husbilar och husvagnar.

TV:n har Pixel Plus HD-teknologi för skarpare och mer levande bilder och har två HDMI-portar och en USB-port för anslutning till olika enheter.

Den är klassificerad som energiklass E och är kompatibel med olika digitala TV-mottagare. TV:n är ett grymt prisvärt alternativ för den som letar efter en liten Tv.

Andersson 24 tum med full HD – Perfekt till sovrummet

Vit TV från andersson
R

Smart-TV

R

Full HD

R

Inspelningsbar

R

Enkel att installera

Produktbeskrivning

Andersson LED2445HDA – Din perfekta TV för hemmets underhållning. Med sitt överkomliga pris på 2 490 kr och en 24-tums LED-display är den ett klokt val för budgetmedvetna konsumenter.

Denna TV har en praktisk vit design och stöd för VESA-fäste, vilket ger dig flexibilitet när du vill montera den på väggen. Med Android TV-operativsystemet får du tillgång till ett brett utbud av appar och streamingtjänster för att njuta av din favoritunderhållning.

Bildkvaliteten håller måttet med en 1366×768 upplösning och en 16:9 bildförhållande. Den är också utrustad med Chromecast-funktionen för enkel skärmspegling från mobila enheter.

Andersson LED2445HDA är en prisvärd modell med LED-displayteknik som ger ljusa färger och skarpa bilder. Den har även två HDMI-ingångar och stöd för olika videofiler.

Med sitt pris under snittet och en låg standby-förbrukning på 0.5 W, är detta ett kostnadseffektivt val. Kolla in detta prisvärda alternativ och ta din TV-upplevelse till nästa nivå.

Vit tv – vi jämfört:

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vit TV från Samsung

Samsung Serif 43-55″

QLED

Smart-TV

Stativ

LG-43UQ7690

LG UHD Smart-TV 43″

4K Processor

Röstigenkänning

Smart-TV

Vit LG TV

Andersson Full HD-TV 32″

Smart-TV

Wi-Fi

Full HD

Vit samsung tv

Samsung QLED-TV UHD 50″

UHD 4K bild

Smart-TV

Google Assistant

LG-43UQ7690

Philips Kompakt 24″

Bakgrundsbeslysning

Pixel plus HD

Smart-TV

Vit TV från andersson

LG Full HD-TV 32″

Smart-TV

Inspelningsbar via USB

Full HD

Samsung har länge varit en ledande aktör inom smart-tv men nu har Samsung även hittat ett annat att segment att dominera – den vita tv:n. Det är Samsung som håller i taktpinnen vad gäller dem vita tv-apparaterna med snyggast design och dem bästa funktionerna.

Utsidan räknas också

Ja, för visst är det så att när det kommer till prylar och framförallt stora synliga prylar som alltid står framme, att även utsidan är väldigt viktig. TV:n är gissningsvis den största och mest använda materiella sak du har i hemmet, då är det värt att lägga lite extra kärlek på både insidan och utsidan.

En vit tv ger en känsla av lyx och stilrenhet och drar nästan alltid uppmärksamheten till sig när nya gäster kommer på besök. Den vita tv:n är fortfarande tillräckligt ovanlig för att gemeneman inte har vant sig vid att tv:n är just vit och inte svart eller grå som tv:n alltid har varit historiskt sett. Placera din vita tv på en snygg passande vit tv-bänk så kommer vardagsrummet få ett lyft som gör varenda gäst avundsjuk.

En vit tv är det moderna valet

Som sagt har tv-apparaterna historiskt sett nästan alltid varit svarta eller gråa men för några år sedan hände det något. I samband med att allt annat i hemmet skulle vara vitt, vita väggar, vita möbler och vit inredning så började även hemelektroniken och tv-apparaterna gå åt det ljusa och vita hållet. Fortfarande dominerar den svarta färgen utseenedet på våra tv-apparater men den vita tv:n kommer allt mer. 

Den vita tv:n tror vi är här för att stanna och är det moderna valet om du ska köpa en ny tv idag. En bra tv ska fungera felfritt i minst tio år och då är det bättre att välja en tv som har sin trendiga tid framför sig än en tv som är på väg ur tiden.

Att tänka på vid köp av vit tv

När det är dags att skaffa sig en ny tv finns det några viktiga saker att tänka på som vi kommer gå igenom här nedan. En tv är oftast en av dem dyraste inköpen vi gör till hemmet, därför kan det vara bra att tänka till en extra gång och inte köpa något impuslvist som du sedan kommer ångra.

Självklart finns det olika saker att tänka på beroende på vart och hur ofta det är tänkt att tv:n ska användas. En tv i sovrummet kanske inte behöver vara lika stor och avancerad som tv:n i vardagsrummet då den oftast används betydligt mer. Det viktigaste är ju ändå att ha en vit tv, resten är betydelselöst. 
Skämt åsido, här utgår vi från den tv i hemmet som ska användas mest. 

Storleken

Jo, storleken har faktiskt betydelse. Oavsett om du väljer en svart, grön eller vit tv så är det ännu viktigare att storleken blir rätt. Hur stor tv:n ska vara i antal tum är en smaksak och avstånden från soffan fram till tv:n har givetvis betydelse. Det finns en liten tumregel som säger att om man sitter i soffan, sträcker armen rakt ut, knyter näven och blundar med ena ögat ska den knytna handen ganska precis få plats innanför tv-ramen. Då samspelar avståndet med storleken på tv:n. 

En tabbe som är vanligt förkommande när det gäller storleken är om tv:n ska stå vinklad. Ofta står tv:n ställd på en tv bänk som är inskjuten mot väggen, då finns det sällan tillräckligt med luft till väggen för att kunna vinkla tv:n så mycket som önskas. Mät noga innan och ha vinkeln i åtanke.

Funktionerna

Fundera ett varv extra på vilka funktioner du verkligen kommer att använda eller tro dig eventeullt kommer att börja använda längre fram. Det fanns en tid för några år sedan då det var väldigt populärt att ha en tv med 3D-funktion. Sakta men säkert började den trenden dö ut när folk insåg att 3D-glasögon var ett måste för att funktionen ens skulle uppnå sitt syfte och dels för att det gjordes (och görs fortfarande inte) några program i 3D-format. Det finns ett par filmer att få tag på i 3D-format men även dom är begränsade. Det vi vill säga är att betala inte för onödiga, ofta dyra, funktioner du inte kommer att använda. 3D är förmodligen en sådan funktion. 

Priset

Eftersom utbudet av vit tv fortfarande är relativt begränsat så finns det inte jättemycket olika alternativ och priser att välja på. Det som däremot är bra att tänka på är om priset faktiskt motsvarar funktionerna och dess användning. Kan det vara så att det faktiskt är värt att kika mot en ljusgrå modell istället med liknande funktioner men mot ett betydligt billigare pris? Vi förespråkar givetvis en vit tv men inte till vilket pris som helst. 

Sammanfattning

Den vita tv:n är det moderna valet och gör sig väldigt bra i dem allra flesta vardagsrum. Det är roligt med elektronikprylar som faktiskt kan bidra lite till inredningen och inte bara vara ett ont måste. När det gäller dem vita tv-apparaterna är Samsung den leverantör som fortfarande har de bästa produkterna på marknaden även om konkurrenterna börjar inse efterfrågan på vita tv-apparater också. 

Vi hoppas du hittat några bra alternativ här som passar just dig och ditt tv-tittande. 

Lycka till!