Välj en sida

Klädbetjänt sovrum

Du kanske känner igen känslan när man kommer hem efter en lång dag på jobbet och det ligger kläder slängda precis överallt? Vi vet precis hur det känns. Ofta är det sängen som får ställa upp som ”klädhögssamlare” och det ser mindre roligt ut när man kommer in i sovrummet. Men det finns faktiskt en lösning på problemet – skaffa en klädbetjänt till sovrummet.

Klädbetjänt Play – Svensk snygg designmöbel

Produktbeskrivning 

Denna läckra klädbetjänt funkar både perfekt i hallen och sovrummet! Köp denna klädbetjänt med robust känsla och bra höjd för att även kunna hänga upp de längre kläder såsom jackor, kavajer och rockar.

» Mer information om klädbetjänten hittar du här.

Ellos Klädhängare Compac – Med spegel och skohylla

Produktbeskrivning 

En hög klädbetjänt till sovrummet som har både spegel och en hylla för skorna, perfekt till sovrum med lite begränsad golvyta. En stabil och praktiskt klädhängare som är tidlös tack vare sin stilrena och svarta design. Klädhängaren Compac är 190 cm hög, 44 cm djup och 120 cm bred.

» Mer information om klädhängaren hittar du här.

Klädbetjänt Superior – Med snygga trädetaljer

Produktbeskrivning 

Fin klädbetjänt till sovrummet i snygg design. Klädbetjänten är tillverkad i kromad metall och har stiliga detaljer i trä. Denna klädbetjänt är 107 cm hög och passar lika bra i sovrum med trendig modern inredning som i sovrum med en mer gammaldags inredningsstil.

» Mer information om klädbetjänten hittar du här.

En klädbetjänt i sovrummet är sängens bästa vän

Du har precis sorterat in hela veckans outfit i garderoben igen och bestämt dig för att nu, nu ska jag se till att göra det direkt och inte bygga någon stor klädhög på sängen. Det blir måndag och fortsatt går allt efter planen. Sängen är fin och städad. Tisdagen kommer och äh, ett par byxor spelar inte så stor roll. På torsdag kväll har två hela outfits tagit plats bredvid byxorna och en vecka senare har du lyckats byggt Kebnekaise i sängen. Igen.

Känner du igen dig? Du är långt ifrån ensam.  

Istället för att sängen får vara säng så får den också agera klädbetjänt. Den där klassiska och ofrånkomliga klädhögen på sängen är ett problem hos nästan alla och definitvit hos dig som läser det här. V har absolut inte påstått att det är ditt fel, det kanske finns andra i hemmet som är i behov av klädbetjänt.

En klädbetjänt i sovrummet är sängens bästa vän.

Många tycker kanske det är lite pest eller kolera att ha klädhögen slängd på sängen eller att en meter bort lägga kläderna på en klädbetjänt istället. Men riktigt så är inte fallet. Det finns något djupt rotat inom oss att öppna garderoben, dra ut lådan och vika ner tröjan där igen. Det är jättejobbigt.

Däremot att hänga upp tröjan på en galge eller vika den snyggt på en klädbetjänt utan att behöva öppna någon garderobsdörr eller dra ut någon låda är jättelätt. Det är mycket märkligt det där men en klädhängare hjälper faktiskt till att hålla hemmet mer i ordning än vad man kan tro.

Läs också: Pussel 1000 bitar

Klädbetjänt sovrum – en bortglömd inredningsdetalj

Förutom att klädbetjänten hjälper till att hålla ordning och snyggt där hemma så kan en klädbetjänt vara en riktigt snygg inredningsdetalj också.

Det finns många fina och designade klädhängare nu för tiden så med lite research går det att hitta klädhängare för nästan alla inredningsstilar.

Klädbetjänten från Åhlens är till exempel perfekt för ett modernt hem med mycket design. Det är en liten dyrare variant men designad för att kunna anpassas efter behov och gör sig väldigt bra i hem med mycket modern inredning.

Klädhängaren från Ellos passar mer det stilrena hemmet och tar mycket plats i sovrummet vilket gör att klädhängaren verkligen kommer synas och bli en viktig del i sovrummets inredning.

Att använda en klädstege är typiskt hem med lantlig inredning som har mycket shabby chic i sin inredning. Stegen är väldigt snyggt att luta mot väggen och ha som inredningsdetalj, däremot är den funktionsmässigt lite sämre som klädbetjänt eftersom ytan att hänga kläder på ofta är mer begränsad.

En klädbetjänt behöver alltså inte bara vara en stor, ful och klumpig möbel att ha i sovrummet endast för att samla kläder. Den kan fylla andra funktioner också eller som sagt bara vara en snygg inredningsdetalj precis som den är.

Klädbetjänt sovrum – en kul present

Alla har vi den där brorsan, kompisen eller sambon som alltid har ett berg med kläder på sängen. Han eller hon har eventuellt också en partner som påpekar detta varje gång ni ses, det brukar nämligen vara så. En bygger hög, den andre blir galen. En klädhög på sängen kan ta död på vilket förhållande som helst.

En klädbetjänt till sovrummet kan vara räddningen på ett helt förhållande och det vill man givetvis vara en bidragande orsak till. Att ge bort en klädbetjänt sovrum är en otippad och ofta väldigt uppskattad present – av den andre partnern.

Att ge bort en klädhängare som present är också lite vågat och här kanske man måste bolla lite med någon, eventuellt en sambo, för att det inte ska bli en total flopp. En klädbetjänt är ändå relativt stor möbel och mottagaren av presenten böhöver både ha plats för klädbetjänten och den bör också passa ihop med övrig inredningsstil.

Med det sagt är en klädbetjänt till sovrum en kul present att ge bort till folk som ofta har kläderna utspridda överallt och får man ihop alla delar vad gäller utrymme, inredningsstil och funktion så kommer det definitivt bli succé och mottagaren kommer få en present som han eller hon inte visste att dem önskade sig.

Vad är en klädbetjänt egentligen?

Klädbetjänt, klädhängare eller kanske klädbygel? Kärt barn har många namn. En klädbetjänt är en typ av klädhängare där man kan hänga eller vika ihop sina kläder på. En klädbetjänt tar hand om både använda, nya och rentvättade kläder beroende på dina önskemål och istället för att sprida kläder kring sig så samlar klädbetjänten ihop allt på samma ställe, givetvis med din hjälp. 

 

Köpguide – bra att tänka på innan du köper en klädbetjänt sovrum

0

Storleken

Dem flesta sovrum har inte jättemycket plats att kunna ställa en klädbetjänt på så här gäller det att mäta och tänka sig för inför ett köp. Att köpa en klädbetjänt som är alldeles för stor och knappt får plats kommer göra mer skada än nytta. Se därför till att skaffa en klädhängare som är tillräckligt stor för att fylla sin funktion, men samtidigt inte är i vägen så du behöver ta omvägar för att komma ut från sovrummet. Det finns flera varianter på klädbetjänt sovrum som det går att anpassa storleken på. Det är en väldigt bra och användbar funktion som gör att klädbetjänten kan följa med även om du skulle flytta till ett annat sovrum någon gång.

*

Hög eller låg

Innan du köper en klädbetjänt till sovrummet är det bra att fundera på du vill ha en hög eller låg klädbetjänt. I sovrum med begränsad golvyta kan det vara smartare att köpa en hög klädbetjänt som inte är så bred eller djup, utan istället samlar kläderna på höjden. Har du däremot plats för en lägre klädbetjänt så kan det vara praktiskt då den kan gömmas undan lite om man skulle vilja det. En låg klädbetjänt tar oftast inte för sig lika mycket i ett sovrum som en hög klädbetjänt gör.

Inredningsstil

Vi har tidigare varit inne på att försöka matcha klädbetjänten med övrig inredning. Detta främst på grund av ett en kanske lite mer ”tråkig” möbel som en klädbetjänt faktiskt är, dessutom inte ska kännas malplacerad eller sticka ut onödigt mycket mot övrig inredning. Har du därför ett hem med mycket modern inredning är en mer modern klädbetjänt att fördra.

Kvaliteten

Precis som med allt annat finns det klädhängare med bra och dålig kvalitet. Se till så klädhängaren håller en god kvalitet för det är ingen som uppskattar en ranglig klädhängare som knappt kan hålla uppe ett par byxor. Då kommer det sluta både med en klädhög och en trasig klädbetjänt på golvet istället.