Välj en sida

Roliga sommarpresenter 2024

Sommaren 2023 knackar på dörren och det kanske är dags att ge sambon, personalen på jobbet eller dagisfröken en rolig sommarpresent för att fira årets bästa årstid? I så fall har du kommit rätt! Vi har samlat massor av roliga sommarpresenter 2023 som passar både vuxna och barn i alla åldrar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Tips på sommarpresenter 2023

Här hittar du massor blandade sommarpresenter, allt från roliga grillprylar till upplevelser och badleksaker. Är du på jakt efter en någon specifik sommarpresent kan du gå direkt dit med hjälp av knapparna här nedan.

Gå direkt till:

Roliga sommarpresenter 2023

Pallkrage för odling

Eltändare till kolgrill

Fågelmatare

Vattenkanna zink

Grilltång med termometer

Praktiska Non-stick grillpåsar

Expanderande trädgårdsslang

Bok: Snickarglädje i trädgården

Kopp med ormbunke

Baladlampa trädgård

Stiligt fågelbad

Hängmatta med fransar

Spikeball utomhusspel

Uppblåsbar flotte

Bag-In-Box kylväska

Kylbrunn

Grillförkläde med personligt gravyr

Strandset med personligt gravyr

Snyggt och dekorativt bihotell

Munblåst växthus för miniväxter

Sommarpresenter till personal och kollega

Semestertiderna närmar sig med stormsteg och det är snart dags för personalen att få lite välförtjänt (förhoppningsvis) vila. Frågan är om de är värda en fin sommarpresent och i så fall vad? Vi visar några förslag här som definitivt kommer att uppskattas så här i sommartider.

Bläddra bland doftljus

Hjärta med ljusstake

Pajform ”Kärlek & Fika”

Mugg: Världens bästa kollega

Presentlåda – Pink Champagne

Gourmélådan

Kaffelådan

Snacksboxen

Vinglas med personligt gravyr

Rund skärbräda med personligt gravyr

Söt kanin med eget gravyr

Snapsglas i eklåda med personligt gravyr

Korvgaffel

Grilltång med termomter

Picknick pläd

Kylkorg

Stor serveringsbricka Little Dot

Himalaya Saltsten med ställning

Vas stumpastaket

Snygg örtkruka med hampasnöre

Att ge sin personal eller sina närmsta kollegor en liten sommarpresent innan semestern kan vara det där som gör det lite extra roligt att komma tillbaka till jobbet sen. Har man lämnat jobbet med en trevlig känsla inför ledigheten är det med största sannolikhet den känslan som sitter kvar när det är dags att börja jobba igen.

Sommarpresent till lärare

Är du elev som vill ge din favoritlärare en present som tack för terminen som gått eller kanske en förälder som tycker att ditt barns lärare är en väldigt bra förebild och vill visa din uppskattning? Vi visar några presenter här som passar bra att ge till lärare.

Mugg: Världens bästa lärare

Superlärar ljuset

Ljuslykta Fröken

Mugg Fröken

Presentlåda Kärlek 

Peppboxen!

Presentask med lyxigt te

Presentlåda – Italienska delikatesser

Jordglob – märk ut besökta länder

Picknickryggsäck och kylväska

Somrig rund serveringsbricka

Stilig vas i mässing från Skultuna

Lärare, förskollärare, dagisfröken eller kanske mentor? Kärt barn har många namn. Oavsett vad så är riktigt duktiga pedagoger värda att visa sin uppskattning för. Det är ändå tack vare dem vi fått mycket av vår kunskap från och hur hade världen sett ut utan människor som ville utbilda andra för att vi som människor hela tiden ska utvecklas. En sommarpresent till läraren som gör att skoldagen blir lite bättre är en fin gest som kommer förgylla dennes sommar.

Alla älskar upplevelser

Att ge bort upplevelser är alltid ett säkert kort som går hem hos alla. Det kan vara allt från att ge upplevelser i form av avkoppling, spänning eller njutning. Oavsett om presenten är till barn, personal, lärare eller andra vuxna är upplevelser något som ger minnen för livet och det går sällan att ersätta med en fysisk sak.

Att ge bort upplevelser som sommarpresent är däremot lite klurigare eftersom de allra flesta har annat för sig under sommaren, däremot går upplevelserna ofta att göra vid ett senare tillfälle om så önskas.

5 tips på upplevelser att göra under sommaren:

1. Fiskpedikyr

Att gå på fiskspa är en udda upplevelse där man låter fisksorten Garra Rufa äta döda hudpartiklar från fötterna. Det låter läskigare än vad det är och fötterna blir mjukare än sammet. Behandligen är extra bra för sårläkning och lindrar även Psoriasis.

Läs mer och se pris här.

2. Champagneprovning

Bli ett riktigt proffs på Champagne! Vad är Champagne? Vilka smakskillnader finns det och hur skiljer sig Champagne och Cava åt? Det är bara några av av frågorna som kommer besvaras samtidigt som man får testa på massor av kall, god Champagne.

Läs mer och se pris här.

3. Ballongflygning

Det här är ingenting för fegisen. Men att flyga luftballong är en upplevese för livet. Från att vara med och blåsa upp ballongen på marken, till flygfärden i luften och tillsist landning med lite snacks och bubbel efteråt kommer ballongflygningen vara en upplevelse som alla älskar.

Läs mer och se pris här.

4. Sveriges bästa bord

Ät på någon av Sveriges bästa restauranger tillsammans med någon du tycker om. En jury bestående av några av Sveriges bästa kockar utser varje år de bästa restaurangerna runt om i Sverige. Här kan du se vilka som fått utmärkelsen samt vad som ingår i upplevelsen.

Läs mer och se pris här.

5. Gör din egen parfym

Känner du någon som älskar parfym och dofter? Nu kan hon eller han få chansen att göra sin alldeles egna parfym! Dels lär man sig massor om parfym och dofter men man får även designa sin egna doft att ta med hem.

Läs mer och se pris här.

Massor av fler upplevelser finns på:

Sommarpresent till barn

Sommaren är barnens årstid där ofta bad, lek och glass är det absolut viktigaste i livet just då. Fyller kanske ditt barn år under sommartiden eller vill du bara ge ditt eller någon annans barn en fin sommarpresent? Här några bra tips på sommarpresenter till barn.

Uppblåsbart fotbollsdart

Radiostyrd anka

Trädgårdsyatzy

Vattenspridarlimbo

Fyrdubbel vattenglidbana

uppblåsbar soffa softybag

Uppblåsbar soffa

Uppblåsbar vattenpark

Trehjulig sparkcykel

Barn gillar utomhusleksaker på sommaren

Det är säkert ingen nyhet att barn nu för tiden sitter alldeles för mycket med sina digitala enheter och stirrar in skärmarna hela dagarna. Men frågan är om det är något dom faktiskt vill eller om det är i brist på annat att göra? En kombination tror vi och framför allt under sommartid vill barn hellre vara ute i trädgården och leka i solen än att sitta inne framför datorn hela dagen tror vi. En sommarpresent till barn bör därför vara en utomhusleksak eller åtminstone inte något som har med det digitala att göra, de leksakerna kan få ta mer plats andra delar på året.

Som sagt, sommaren är mycket av barnens årstid och det är då dom ska vara ute och springa i gräset eller leka med kompisarna vid badplatsen hela dagarna, inte sitta inne med telefonen och spela spel. En rolig sommarpresent till barn som gör att det bli extra kul att hänga i trädgården sommaren kan vara ytterligare en knuff åt rätt riktigt för att få barnen att minska sin skärmtid.

Och ett av årets mest populära spel är klassikern Cornhole, perfekt för den som redan testat och villl ta sitt spel till nästa nivå eller nybörjaren.

Välj sommarpresent med omtanke

Allting som man gör för någon annan med extra mycket omtanke kommer personen i fråga känna av, det gäller också presenter. Det finns inget roligare än att få eller ge bort presenter som verkligen har en mening för just den personen. Det behöver inte vara några stora saker, bara det finns en liten tanke med presenten varför du köpt det du gjort till just den här personen.

Väljer du din sommarpresent med extra mycket omtanke så spelar det ingen roll om det är en sak, upplevelse eller något annat. Det är tanken som räknas och det kommer förhoppningsvis bli succé oavsett vad!