Välj en sida

Krocketspel Bäst i test 2023

Inlägget innehåller annonslänkar.

Krocket är ett underhållande utomhusspel som har varit populärt i många år.

Det är en sport som kan spelas av både barn och vuxna och är perfekt för att spendera en eftermiddag med vänner och familj i trädgården eller på en park.

Spelet går ut på att slå bollar genom en serie av hinder som är uppställda i en bana på gräsmattan.

Krocket har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet, och har sedan dess förblivit en favorit bland många trädgårdsentusiaster.

I detta inlägg kommer vi att titta närmare på reglerna för spelet och ge några tips för att förbättra dina krocketfärdigheter.

11 bäst Krocketspelen

1. Bex Croquet Family for 6 Players

2.Sunsport Fotbolls Krocket

3. Tactic Animals Croquet

4. Klippex Garden Croquet

5. Summer SS Crocket

6. vidaXL Krocket

7. SportMe Krocket

8. Jeujura Wooden Croquet Set Wooden Trolley

9. Eichhorn Outdoor, Krocket

 10. Krocketset

11. Tactic Football Croquet

Vad är ett Krocketspel?

Krocket är ett utomhusspel som spelas på en gräsmatta med hjälp av klubbor och bollar. Spelet är vanligtvis utformat för två till sex spelare, men kan spelas med fler deltagare. Syftet med spelet är att slå bollen genom en serie av sex portar på banan i rätt ordning och i följd med de andra portarna.

Krocketklubbarna är vanligtvis gjorda av trä och är ca 90 cm långa med en klubba i ena änden och en hammareformad yta i andra änden. Bollarna är också gjorda av trä och har en diameter på cirka 9 cm.

För att spela krocket placeras portarna på en vältrimmad gräsmatta i en form av två diamantliknande mönster som överlappar varandra. Spelarna börjar vid port ett och försöker sedan slå sin boll genom varje port i ordning, tills de når port sex och återvänder till startpositionen vid port ett.

För att spela en tur i krocket, slår varje spelare sin boll med klubban i en riktning och försöker träffa en annan spelares boll eller skicka sin egen boll närmare nästa port. När en spelare har träffat en annan spelares boll (kallad ”roqueting”), får de en extra tur och kan fortsätta att spela på de andra bollarna för att öka sin chans att nå nästa port.

Krocket är en taktiskt utmanande och rolig sport som kräver både precision och skicklighet. Det är ett utmärkt sätt att tillbringa en eftermiddag med vänner och familj i utomhusmiljö.

Varför skall man ha ett krocketspel till sommaren?

Krocket är ett av sommarens roligaste spel av flera skäl. För det första är det ett utomhuspel som ger möjlighet att njuta av sol och frisk luft, vilket gör spelet till en perfekt aktivitet för varma sommardagar. Krocket spelas vanligtvis på gräsmattor, vilket innebär att man kan njuta av den vackra grönskan samtidigt som man spelar.

För det andra är krocket ett mycket socialt spel. Det är en utmärkt aktivitet att spela med vänner och familj, eftersom det kräver samarbete och samspel. Spelarna kan umgås, skratta och njuta av varandras sällskap medan de spelar.

För det tredje är krocket en utmanande sport som kräver både skicklighet och taktiskt tänkande. Spelet har många olika strategier och tekniker som spelarna kan använda sig av för att få fördel över motståndarna. Det är också ett spel som alla åldrar kan spela och som kan anpassas för att passa olika färdighetsnivåer.

För det fjärde är krocket ett mycket prisvärt spel. Det kräver inte mycket utrustning och kan spelas på vilken gräsmatta som helst. Det är också ett spel som kan spelas i timmar utan att man tröttnar.

Slutligen är krocket ett mycket kul spel. Det är spännande att se vem som kan klara av banan på kortast tid och med minst antal slag. Spelet ger en känsla av prestation och tillfredsställelse när man lyckas slå bollen genom alla portar. Allt detta gör krocket till ett av sommarens roligaste spel som man definitivt inte vill missa.

Är inte krocket spelet för dig? Spana in vårt inlägg om spelet Cornhole vilket definitivt kommer hålla er sysselsatta. isommar

Bästa krocket spelet

En sommar full med krocketspelande

En sommar för några år sedan tillbringade jag på Öland tillsammans med min släkt. Det var en fantastisk sommar fylld med sol, bad och roliga aktiviteter. En av de aktiviteter som vi fastnade för var krocket, och det blev snabbt sommarens huvudsyssla.

Vi spelade krocket nästan varje dag, och det var en perfekt aktivitet för hela släkten, oavsett ålder. Det var enkelt att lära sig spelet och alla kunde vara med och spela. Vi skapade till och med turneringar med olika lag och individuella tävlingar där vi utmanade varandra i spänning och skicklighet.

Att spela krocket på Öland var extra speciellt eftersom vi hade tillgång till så många fina platser att spela på. Vi spelade på stranden, i trädgården, på gräsmattan vid sommarstugan och till och med på en av Ölands många kalkstensraviner.

Under våra krocketturneringar blev det alltid högt i tak och mycket skratt. Vi var alla fokuserade på att vinna men hade också roligt tillsammans. Förutom krocket spelade vi också andra spel, åt god mat och hade många trevliga samtal.

Att spendera en sommar på Öland med min släkt och spela krocket var verkligen en minnesvärd upplevelse. Det var en sommar fylld med solsken, skratt och gemenskap. Krocket blev verkligen sommarens huvudsyssla och jag kommer alltid att minnas de roliga stunderna vi hade tillsammans.

Vanliga frågor om Krocketspel

Här är några vanliga frågor och svar om Krocketspel:

 

 • Vad är krocket? Krocket är ett utomhusspel som spelas på en gräsmatta. Spelet går ut på att slå bollar genom en serie av portar och den som tar sig genom alla portar och sedan träffar bollen på en stolpe vinner spelet.
 • Hur många spelare behövs för att spela krocket? Krocket kan spelas av två till sex spelare. Det kan spelas individuellt eller i lag.
 • Vad behövs för att spela krocket? För att spela krocket behöver du en krocketuppsättning, som vanligtvis innehåller bollar, klubbor och portar. Du behöver också en gräsmatta eller annan plan yta för att spela på.
 • Vad är reglerna för krocket? Reglerna för krocket kan variera något beroende på var i världen du spelar, men i allmänhet går spelet ut på att slå bollen genom portarna i en viss ordning. Spelaren som först slår bollen genom alla portar och träffar stolpen vinner spelet.
 • Vilka färdigheter krävs för att spela krocket? För att spela krocket behöver du ha en god öga-hand-koordination, precision och uthållighet. Det kräver också att du kan planera och tänka strategiskt för att få fördel över dina motståndare.
 • Kan krocket spelas av alla åldrar? Ja, krocket kan spelas av människor i alla åldrar. Det är en aktivitet som kan anpassas till olika färdighetsnivåer och som ger möjlighet till social interaktion och samarbete.
 • Finns det olika typer av krocket? Ja, det finns flera olika typer av krocket, inklusive amerikansk krocket, brittisk krocket och golfkrocket. Varje variant har sina egna regler och spelstilar.
 • Vad är fördelarna med att spela krocket? Att spela krocket kan bidra till förbättrad ögon-hand-koordination, precision och taktiskt tänkande. Det är också en aktivitet som kan spelas utomhus i naturen och som ger möjlighet till social interaktion och samarbete.
Krocket spel Bäst i test

Reglerna omkring krocket spelande

Krocketspel är ett spel som spelas utomhus på en plan yta, vanligtvis gräs. Spelet spelas av två till sex personer och reglerna är relativt enkla att förstå. Här är en enkel förklaring av reglerna för krocketspel: Läs också på hos Svenska Krocket förbundet

 • Mål: Målet med spelet är att slå din boll genom alla portarna i rätt ordning och bli den första spelaren att slå in bollen i slutporten.

 • Bollar: Varje spelare har en boll och bollarna är vanligtvis färgade för att skilja dem åt.

 • Portar: Spelet spelas med sex portar som är placerade i en rektangulär form på spelplanen. Portarna är numrerade 1 till 6 och måste passeras i ordning.

 • Klubbor: Varje spelare har en klubba som används för att slå bollen genom portarna.

 • Turordning: Spelet börjar med att spelarna slår om turordningen. Detta görs genom att alla spelare slår sin boll från startlinjen och den spelare vars boll kommer närmast port 1 får börja.

 • Slag: Spelarna slår bollen genom portarna i ordning. Efter att ha passerat en port får spelaren ett extra slag innan det blir nästa spelares tur.

 • Fel: Om en spelare träffar en annan spelares boll eller klubba, eller om bollen hamnar utanför spelplanen, så får spelaren en ”fel” och måste börja om från där bollen hamnade.

 • Vinna: Den första spelaren som passerar alla sex portar i rätt ordning och slår bollen genom slutporten vinner spelet.

Läs också vår inlägg om Fällkniv något som kan vara användbart

Bra att tänka på när du köper ett krocketspel

När du ska köpa ett krocketspel finns det flera viktiga faktorer att tänka på. Här är sex av de viktigaste sakerna att överväga:

>

Kvalitet

Se till att du köper ett krocketspel av hög kvalitet. Detta inkluderar hållbara klubbor och bollar som kan användas under lång tid utan att behöva bytas ut. Kolla på recensioner eller fråga om rekommendationer från andra som har köpt krocketspel tidigare.

1

Material

Tänk på materialet som krocketspelet är gjort av. De flesta krocketspel är tillverkade av trä eller metall, men vissa kan vara gjorda av plast eller andra material. Trä och metall är vanligtvis mer hållbara än plast, men plast kan vara mer lättviktigt och lätt att transportera.

Spelplan

Tänk på var du kommer att spela krocketspelet. Om du planerar att spela på en hård yta, som betong eller asfalt, kan det vara bäst att välja ett spel som har gummiklubbor för att undvika skador på klubborna. Om du spelar på en mjukare yta, som gräs eller sand, kan det vara bättre att välja ett spel med träklubbor.

Antal spelare

Bestäm hur många spelare som kommer att spela krocketspelet samtidigt. De flesta krocketspel är utformade för 2-6 spelare, men det finns också större spel tillgängliga för grupper på upp till 8 eller 10 personer.

Pris

Tänk på din budget när du köper ett krocketspel. De flesta krocketspel varierar i pris, från några hundra till flera tusen kronor. Tänk på hur ofta du kommer att använda krocketspelet och hur mycket du är villig att spendera på det. Se till att du får valuta för pengarna genom att köpa ett spel som är av hög kvalitet och som passar dina behov.

Transport och förvaring

Fundera på hur du kommer att transportera krocketspelet. Om du planerar att ta det med dig på picknicker eller andra utomhusaktiviteter, är det bäst att välja ett spel som är lätt att bära med sig och förvaras i en kompakt väska eller förvaringspåse.