Välj en sida

Fotmassageapparat med värme

En fotmassageapparat med värme är verkligen en bra sak för att regelbundet kunna ge sina fötter en skön och välbehövlig massage. Fotmassage har massor av positiva hälsoeffekter på oss och här har vi samlat 3 av de bästa fotmassageapparaterna med värme på marknaden just nu. 

En fotmassageapparat med värme är en maskin som ger dig skön fotmassage samtidigt som den ger ifrån sig värme för att ge extra avkoppling. Värmen gör att fötterna blir mjukare vilket gör att blodcirkulationen ökar. En fotmassageapparat med värme är bra för dig som vill ha hjälp att massera bort smärta, öka blodcirkulationen i fötterna eller helt enkelt bara koppla av en stund. 

3 fotmassageapparater med värme

Inlägget innehåller annonslänkar.

Flowlife Flowfeet

Flera massageprogram

Värme

Minskar spänning i fötterna

fotmasserare med värmeterapi

Trendfeet

Värmefunktion

Elektrisk shiatsu-massage

Knådning och lufttryck

Bluebox

Beurer FM 90

Funktionsdiplay

3 massageprogram

För fötter och hälar

Fotmassageapparat med värme – bästa valet?

Vilken fotmassageapparat med värme som är bäst för dig och dina behöva kan så klart bara du avgöra. Vi går här igenom 3 tre av de bästa fotmassageapparaterna på marknaden just nu så du lättare kan jämföra och se vilken fotmassageapparat som passar bäst för dig.

1. Flowlife Flowfeet

Flowfeet är förmodligen en av de bästa fotmassageapparaterna på marknaden just nu med flera bra funktioner och en maskin som ger rejäl och skön fotmassage. Flowfeet kombinerar med värme med infraröd ljusterapi vilket gör att svullnader minskar och blodcirkulation ökar.

Den här fotmassagemaskinen ger dig möjlighet att välja bland tre olika styrkor i massagen, samtidigt som det finns tre olika massageprogram att välja på. Maskinen ger dig en jämn massage över hela foten och du kan anpassa mycket efter egna behov.

Fotmassageapparaten från Flowlife är perfekt för dig som lider av svullna, kalla eller trötta fötter.

2. Elektrisk shiatsu-massage med värmefunktion

fotmasserare med värmeterapi

Nu kan du njuta av en avkopplande fotmassage när och var du vill, utan att behöva be någon om hjälp! Denna fantastiska fotmassageapparat ger en djupgående massage för att motverka trötta och ömma fötter samt öka blodcirkulationen. Du behöver bara ansluta sladden, välja ditt önskade massageprogram och luta dig tillbaka. Det är en perfekt avslutning på en hektisk dag!

Denna fotmassage-maskin har tre avancerade massagelägen: knådning, rullning och lufttrycksmassage i tre olika hastigheter, med möjlighet till en avslappnande värmefunktion. Förutom massagelägena har maskinen en unik hälmassagefunktion.

Efter användning kan du förvara fotmassageapparaten under soffan eller i byrålådan. Den snygga och stilrena designen gör att den också kan stå framme, redo för nästa massagestund!

3. Beurer FM 90

Beurer FM 90 är en bra fotmassageapparat med värme som jobbar mycket med shiatsu-massage vilket är en massagebehandling som fokuserar mycket på tryck, gnuggningar och stretch.

Med hjälp av värmefunktionen kan du snabbt få dina frusna fötter uppvärmda samtidigt som du njuter av skön shiatsu-massage.

Beurer FM 90 har tre olika massageprogram att välja på så du kan anpassa massagen efter vad du själv känner för. Det finns även en enkel och smidig funktionsdisplay där du hela tiden har koll på program och funktioner.

Varför en fotmassageapparat med värme?

Efter en hektisk dag kommer en fotmassageapparat med värme bli din bästa kompis på kvällarna när du sitter i soffan och kollar på tv. Det bästa med en fotmassageapparat är att den inte kan säga nej. Det är bara trycka på knappen, luta sig tillbaka och sedan njuta av skön fotmassage så länge du vill.

Förutom att det är skönt och avkopplande med fotmassage är det också bra av hälsoskäl. En fotmassageapparat med värme kan bland annat lindra:

  • Svullna fötter
  • Kalla fötter
  • Kramp i fötterna

Har du väldigt svullna fötter och det kanske samlas mycket vätska där så hjälper en massagemaskin till att öka blodcirkulationen och på så vis minska trycket vilket gör att fötterna kommer kännas betydligt skönare och inte alls vara lika svullna efteråt. Det är många som lider av kalla fötter, framför allt på vinterhalvåret, då kan det vara skönt att stoppa ner fötterna i en fotmassageapparat som dels ger värme, dels massage. Kalla fötter kan upplevas som väldigt obehagligt för många men det behöver inte längre vara problem om man försöker underhålla sina fötter på rätt sätt. Att ha kramp i fötterna kan förekomma av olika anledningar. Vanliga anledningar är överbelastning eller dålig blodcirkulation. Jobbar du exempelvis i butik och går hela dagarna är det lätt att fötterna blir överbelastade och behöver då och då behandlas och mjukas upp. Gör man inte detta kan det leda till att man lätt för kramp i fötterna vilket inte alls är en skön känsla.

En fotmassageapparat kan alltså lindra flera olika åkommor i fötterna och på så vis förbättra ditt hälsotillstånd. Därför ska du skaffa en fotmassageapparat med värme. 

5 fördelar med fotmassage du kanske inte hade koll på

Hur bra kan fotmassage vara egentligen kanske du tänker? Är det inte mest skönt och avkopplande för stunden och sedan gör det ingen nytta längre? Tvärtom. Fotmassage har massor av hälsofördelar som du förmodligen inte ens har tänkt på. Här är 5 anledningar till att du regelbundet ska se till att fina fötter får en ordentlig fotmassage.

1. Motverkar stress

All form av massage kan göra så att vi känner oss mer avslappnade och inte lika stressade. Detta gäller även fotmassage. Massage gör att vi kan frigöra mer dopamin vilket är en stark grundläggande faktor för mindre stress. Det kan många gånger tyckas att massage endast ger för njutningens skull. Men det finns betydligt mer hälofördelar än vad vi tror.

2. Sänker blodtrycket

Ett för högt blodtryck är farligt och ökar risken för hjärt- och kärlproblem. Får du regelbunden fotmassage sänker det blodtrycket och i sin tur minskar risken för problem med hjärta och kärl. Fotmassage kan alltså enbart att positiva effekter vad gäller blodtrycket, inga negativa.

3. Kan lindra ångest och depression

Det finns studier som visar på att fotmassage (dock inte av någon maskin) kan lindra ångest och depression. Vi har tidigare skrivit om att fotmassage kan frigöra dopaminer vilket förmodligen är inte bidragande orsak till detta.

4. Hjälper mot PMS

Tro det eller ej men fotmassage kan hjälpa dig som lider av svår PMS. Genom en bra fotmassage som stimulerar kroppens hormoner och påverkar det endokritna systemet kan exempelvis humörsvängningar, trötthet och sömnproblem lindras.

5. Sover bättre

Vi har skrivit om hur fotmassage kan motverka stress, sänka blodtrycket och lindra ångest. Detta tillsammans gör att vi kan sova bättre och i förlängningen få ett mycket bättre välmående. Det finns alltså flera hälsofördelar med fotmassage som ger ringar på vattnet och kan påverka saker i positiv bemärkelse som du minst ana.

Fotmassagemattan är också ett alternativ

För dig som kanske vill hålla nere kostnaden eller testa ett annat alternativ så vill vi även pusha lite för det praktiska och prisvärda fotmassagemattorna som finns på marknaden. Det går så klart inte att jämföra med de avancerade fotmassagemaskinerna men det är fortfarande en produkt som är väldigt bra och skön för fötterna.

Här behövs mycket av arbetet göras själv genom att man trycker fötterna mot mattan och effektivt stimulerar punkter som gör att blodflödet ökar.

Fotmassagemattan är praktiskt att ta med sig på resor eller till och från jobbet. Den tar också väldigt lite plats och är ljudlös vilket gör att du enkelt kan använda den på kontoret utan att störa kollegorna.

Massagemattan är alltså inget du kan ersätta fotmassageapparaterna med, däremot är det ett bra komplement om du behöver fotmassage även på jobbet eller vill hålla nere kostnaderna en aning.

Fotmassagematta hittar du här. 

Vem drar egentligen vinstlotten?

Lever du tillsammans med någon så ber du förmodligen om fotmassage lite då och då eller så gör din partner det och det är du som får ställa upp som massör på kvällarna. Alternativt har ni någon form av bytessystem där ni turas om att ge den andre fotmassage för att sedan byta efter en stund.

Använder ni av det sistnämnda alternativet där hemma, alltså byteshandel, så kommer ”fotmassagemaskinsmatchen” förmodligen sluta oavgjort. Ni kommer båda bli vinnare (och förlorare) av en fotmassagemaskin. För sanningen är den att det är fortfarande en maskin vi har att göra med och inte en levande varelse. Det går inte att ersätta manuell fotmassage även om tekniken har kommit väldigt långt så det numer inte är sådan jättestor skillnad.

Är du den som hela tiden ber om fotmassage och din partner ställer upp som massör på kvällarna kan du räkna med att du inte kommer få massage lika ofta om ni har en fotmassageapparat där hemma. Däremot ställer alltid maskinen upp så du vet att även om du får ett nej av partnern så har du en plan-b att tillgå. Det gäller alltså att göra en avvägning här. Garanterad fotmassage varje kväll med lite sämre kvalitet eller riktigt bra massage lite då och då.

Så vem drar då egentligen vinstlotten med en fotmassageapparat – den som slipper ställa upp som massör ett par gånger i veckan eller den som tappar kvalitet på fotmassagen när den väl blir av? Om nu inte den ena i förhållandet älskar att knåda den andres fötter så är givetvis det den stora vinnaren av en fotmassageapparat. Nu kan kvällarna avnjutas med en bok i handen istället för ett par kalla fötter, dem tar fotmassageapparaten med värme hand om istället.

Fotmassageapparat med värme – sammanfattning

En fotmassageapparat med värme är så mycket mer än bara en stunds njutning och avkoppling. Fotmassageapparaten och fotmassage över lag kan hjälpa till att förbättra din hälsa och ditt välmående på flera olika plan. Bland annat är fotmassage väldigt effektiv mot stress och högt blodtryck. Men den kan också lindra ångest och vara bra mot svår PMS. Som du hör är fotmassage väldigt underskattat och något som alla bör få regelbundet främst för hälsans skull.

Vi har i det här inlägget visat 3 alternativ på fotmassageapparater med värme som allihop är bra val när det gäller fotmassagemaskiner. Vilken som är bäst och passar dina behov bäst vet så klart bara du. Har du ofta kramp i fötterna eller ofta lider av kalla eller svullna fötter så fungerar alla tre alternativen väldigt bra då de förutom att ge skön massage är bäst på att lindra just dessa typer av problem.

Skulle du känna att en fotmassagemaskin är lite för dyr men ändå vill ha något att mjuka upp dina fötter med så är fotmassagemattan ett helt okej komplement. Mattan är smidig att plocka med sig och kan enkelt läggas nedanför skrivbordet eller soffan. Här behöver du trycka själv på de punkter du vill massera men samtidigt får du massage precis där du vill och behöver.

En fotmassagemaskin är något som alla skulle må bra av att ha hemma så att man regelbundet får sin fotmassage även de dagar då partnern säger nej.

Bra att tänka på innan du köper en fotmassageapparat med värme

Program

Det kan vara bra att ta reda på hur många, vilka eller om det ens finns några program att välja på i fotmassageapparaten. Vissa fotmassagemaskiner erbjuder tre olika program medan andra har ett eller två olika lägen att välja på. Beroende på vad det är du letar efter så kan massageprogrammen vara avgörande för vilken fotmassageapparat som passar dig bäst.

1

Storleken

Är det så att du har ganska lite plats nedanför soffan eller vart det nu är där du kommer sitta och få din massage så är det bra att ha koll på storleken. Fotmassageapparaterna är ganska stora eftersom de ska kunna ge en så bra massage som möjligt, men det finns några mindre och smidigare varianter om det skulle passa bättre i stället. Kolla därför upp storleken och mät där hemma så det vet att du får plats med massagemaskinen där det är tänkt, annars kommer du ångra dig när du inser att den är för stor för tilltänkt plats.

Pris

Det skiljer en del i pris på fotmassageapparaterna med värme men som alltid, och kanske framför allt när det kommer till tekniska prylar, får man oftast det man betalar för. Med det sagt så behöver inte det dyraste vara bäst, däremot finns det många gånger fler funktioner att välja på att det går att anpassa bättre efter med hjälp av fler valmöjligheter. Tror du att du exempelvis endast kommer använda ett standardprogram så behöver du inte leta efter de mer avancerade fotmassagemaskinerna. Men vill du kunna variera fotmassagen mer så behöver du gå upp någon prisklass för att maskinen ska kunna fylla ditt behov.

Massagetyp

Det finns lite olika typer av massage som fotmassageapparaterna ger, exempelvis zonterapi och shiatsu-massage. Beroende på vad du letar efter och vilken massagetyp som du tror skulle passa dig bäst behöver du kolla upp det innan du bestämmer dig vilken av fotmassagemaskiner du ska köpa.